Anasayfa » Mutfakta Retro Akımının İzleri ve Dekorasyon Önerileri

Mutfakta Retro Akımının İzleri ve Dekorasyon Önerileri

Sürekli gelişen iç tasarım dünyasında, güçlü bir geri dönüş yapan trendlerden biri de retro estetiktir. Retro stili; canlı renkleri, eğlenceli desenleri ve yumuşak bitişleri ile geçmişi yansıtır. Bundan dolayı retro trendi ile vintage genelde birbirine karışır. Vintage ve retro tasarım trendlerini ise birkaç püf nokta ile birbirinden ayırabilirsiniz. Bu yazımızda, mutfak dekorasyonunda retro trendinin izlerini keşfedeceğiz, retro ve vintage tasarım trendi arasındaki farklara bakacağız ve mutfağınıza geçmişin bir dokunuşunu katmanıza yardımcı olacak bazı dekorasyon önerileri sunacağız.

Paylaş :
Mutfakta Retro Akımının İzleri ve Dekorasyon Önerileri #11735
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 33 sn

Sürekli gelişen iç tasarım dünyasında, güçlü bir geri dönüş yapan trendlerden biri de retro estetiktir. Retro stili; canlı renkleri, eğlenceli desenleri ve yumuşak bitişleri ile geçmişi yansıtır. Bundan dolayı retro trendi ile vintage genelde birbirine karışır. Vintage ve retro tasarım trendlerini ise birkaç püf nokta ile birbirinden ayırabilirsiniz. Bu yazımızda, mutfak dekorasyonunda retro trendinin izlerini keşfedeceğiz, retro ve vintage tasarım trendi arasındaki farklara bakacağız ve mutfağınıza geçmişin bir dokunuşunu katmanıza yardımcı olacak bazı dekorasyon önerileri sunacağız.

Retro ve Vintage tarzlarını Ayırt Etmek

Retro ve Vintage tarz ürünler genelde birbirlerine benzerlik gösterdiğinden sıklıkla karıştırılır. İki tasarım stil de 1900’lü yılları yansıtan özelliklere sahip olduğundan ayırt edebilmek zor olabilir. Fakat bu iki tasarım stilini birkaç püf nokta ile birbirinden ayırt edebilirsiniz. Öncelikle retro tasarım stili ile üretilen ve tasarlanan ürünler, vintage olanların aksine eski olmak zorunda değildir. Retro ürünler, yeni üretilmiş de olsa eskiymiş gibi görünür şekilde tasarlanırlar. Dolayısıyla günümüzde tasarlanan ve satılan birçok eski görünüme sahip ürün, aslında retro tarzına aittir. Vintage ürünler ise bir ürünün aynısından binlerce üretilen ve markalaşmış retro ürünlerin aksine daha zor bulunurlar. Bu püf noktalar sayesinde vintage ve retro ürünleri ve tasarım stillerini birbirinden ayırt edebilirsiniz. Evinizde vintage tarızınız esintilerini arıyorsanız daha önceden yazdığımız “Vintage Banyo Dekorasyon İpuçları” ve “Vintage Mutfak Aksesaurları ve Kullanımı” yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Renk Paleti

mutfakta retro akımının izleri

Retro mutfaklarda çok rastlanan renk paletleri, oldukça canlı renk ve desenlerden oluşur. Retro stilinin ana renkleri olan canlı kırmızılar, portakal turuncusu, pastel yeşil, pastel sarı tonlarının ağırlığı olduğu renk paletini mutfak dolaplarına, beyaz eşya ve aletlerine ekleyebilirsiniz. Retro mutfaklar genellikle eğlenceli ve cesur desenlere sahiptir. Geometrik şekillere, puantiyeli veya dama tahtası tasarımlarına sahip duvar kağıdı eklemeyi düşünebilirsiniz.  Renk paletine dahil olan desenler arasında farklı desenlere sahip siyah beyaz renkli karo seramikleri mutfağınızın zeminine ekleyebilir ve ahşap kaplı zemin parkeler ile birlikte kullanarak bir kontrast yaratabilirsiniz. Retro tarzında öne çıkan bir diğer desen ise çiçeklerdir. Çiçekli desenlere sahip duvar kağıtlarını ekleyerek mutfakta retro akımının izlerini görebilmek mümkün. Renk paletindeki desenlerin ve renklerin daha çok ortaya çıkması için mutfağınızın belirli yerlerinde daha sade renkler ve desenler kullanabilirsiniz. 

Beyaz Eşyalar ve Küçük Ev Aletleri

Mutfağınıza retro bir hava katmanın en kolay yollarından biri beyaz eşya ve küçük ev aletleridir. Renk paletinde bulunan canlı renk ve desenlere ait buzdolabı, fırın, kahve makinesi, tost makinesi, su ısıtıcı gibi küçük ev aletleri ve beyaz eşyalarını mutfağınıza ekleyerek retro bir mutfak atmosferi yaratabilirsiniz. Gelişen teknoloji sayesinde günümüzde birçok marka retro esintili modern cihazlar üreterek mutfaktaki deneyimizi geliştirirken mutfakta retro akımının izlerinin eklenmesine olanak sağlıyor.

Retro Mobilya, Aksesuarlar ve Aydınlatmalar 

Retro atmosferi desteklemek için retro esintili mobilya ve aksesuarları kullanın. Krom bar tabureleri, Formica retro masaları ve vinil kaplı sandalyeleri mutfağınıza eklemeyi düşünebilirsiniz. Mutfağınıza retro akımının izlerini eklemek için bir diğer dekorasyon önerisi ise hem işlevsel hem dekoratif olarak kullanabileceğiniz canlı renklerden oluşan seramik kavanozlar, sanat eserleri ve retro tarz duvar saatleri olabilir. Mutfağınıza canlılık getirecek bu dekoratif ürünleri ile mutfağınızı daha da kişiselleştirebilirsiniz. Retro aksesuarları ikinci el satan yerlerden ve antikacılardan kolayca bulabilir ve mutfağınıza ekleyebilirsiniz. 

Retro aydınlatma armatürleri mutfağınızda odak noktaları haline gelebilir. Açık bir mutfağa sahipseniz mutfak adasını aydınlatacak, gösterişli aydınlatmaları mutfağınıza eklemeyi düşünebilirsiniz. Kahve köşesini aydınlatmak için canlı ve sıcak tonlarda aydınlatma seçebilirsiniz ve böylece daha davetkar bir kahve köşesi yaratmış olursunuz. Cesur, renkli veya şık, metalik kaplamalara sahip sarkıt aydınlatmalar, retro mutfak atmosferine katkıda bulunacaktır. Sputnik avizeleri aynı zamanda retro esintili bir aydınlatma ifadesi için harika bir seçimdir. 

Açık Raflar

Açık raflar, mutfaklarda son zamanlarda çok popüler hale geldi. hem işlevsel hem dekoratif olarak çalışabilen, kolayca kurulabilen ve bütçe dostu olan açık rafları mutfağınıza eklemeyi düşünebilirsiniz. Retro tarzının da benimsediği açık raflar, canlı renklere ve desenlere sahip olan dekoratif eşyalarınızı, seramik yemek takımlarınızı, sanat eserlerini sergilemenize ve depolamanıza yardımcı olacaktır. Retro esintili mutfak eşyalarınızı sergileyebileceğiniz açık raflar oluşturmak için var olan dolaplarınızın kapaklarını çıkarabilir ya da kendiniz kolayca yeni rafları mutfak duvarına monte edebilirsiniz. Bu sadece nostaljik bir dokunuş katmakla kalmıyor, aynı zamanda pratik ve şık bir saklama gibi birçok avantaj sağlıyor. Mutfaklarda açık raf kullanmanın diğer avantajlarından bahsettiğimiz yazımızı okumak için sitemize göz atabilirsiniz.

Retro trendini mutfağınızda benimsemek eğlenceli ve yaratıcı bir çaba olabilir. Renkler, desenler ve nostaljik unsurlarla oynayarak mutfağınızı geçmişe taşıyabilir ve günümüzün modern kolaylıklarının keyfini çıkarabilirsiniz. İster cesur renkler kullanın, ister ince retro dokunuşlar ekleyin, mutfağınıza geçmişin bir ipucunu katmak, her iki dünyanın en iyilerini birleştiren benzersiz ve davetkar bir alan yaratabilir. 

Benzer yazılarımız için Yapılır Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Banyoda Kışa Hazırlık: Sıcak ve Konforlu Öneriler #11703

30 Nis 2024

Banyoda Kışa Hazırlık: Sıcak ve Konforlu Öneriler

Kış mevsimi yaklaşırken evlerimizde daha sıcak ve davetkar alanlar yaratmaya başlarız. Evimizi kış aylarına hazırlarken oturma odası, mutfak ve evin diğer odaları genelde daha ön planda olsa da, günün önemli bir vaktini geçirdiğimiz banyoları da kış aylarına hazırlayarak sıcak ev davetkar bir banyo ortamı yaratabiliriz. Çoğu zaman gözden kaçan bu alanı, rahatlayabileceğiniz, günün yorgunluğunu atabileceğiniz bir alana dönüştürerek o soğuk kış sabahlarını biraz daha katlanılabilir hale getirebilir ve banyodaki deneyiminizi daha da iyileştirebilirsiniz. Bu yazımızda sizlere banyoda kışa hazırlık önerilerimizden bahsedeceğiz.
Banyonuzda Spa Benzeri Bir Deneyim Yaratmak #10544

03 Haz 2023

Banyonuzda Spa Benzeri Bir Deneyim Yaratmak

Banyo, içerisinde geçirdiğimiz zaman açısından önemli olan mekanlardan birisidir. Günün temposuna hazırlanırken sıklıkla uğradığımız bir mekan olsa da günün yorgunluğunu atmak için içerisinde uzun zaman geçirebileceğimiz mekandır. Bu nedenle banyonun önemi sadece duş almaktan daha fazlasıdır. Banyonuzda spa benzeri bir deneyim yaratmak için evinizden çok uzağa gitmenize gerek yok. Banyonuzu basit dokunuşlar ve müdahaleler ile daha sakinleştirici ve rahatlatıcı bir mekana dönüştürerek daha spa benzeri bir atmosfer yakalayabilirsiniz böylece günlük rutinlerinizi daha keyifli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu yazımızda size banyonuzda spa benzeri bir deneyim yaratabileceğiniz ipuçlarından bahsedeceğiz.
Mutfak Dolabı Düzenleme İpuçları #10339

27 May 2023

Mutfak Dolabı Düzenleme İpuçları

Mutfağınız evinizin en çok vakit geçirdiğiniz alanlarından biridir. Çok fazla kullanıldığından dolayı düzeni sağlamak her zaman kolay olmayabilir. Mutfağınızda geçirdiğiniz vakti daha pratik ve keyifli hale getirmek için mutfak dolaplarınızı ve çekmecelerinizi kolayca düzenleyebileceğiniz ipuçlarına gelin hep birlikte göz atalım.