Anasayfa » Karşılaştırmalar » Duravit ve Vitra Markalarına Yakından Bakalım

Duravit ve Vitra Markalarına Yakından Bakalım

Duravit ve Vitra markalarının her ikisi de dünya çapında tanınan markalardır. Duravit Alman, Vitra Türk markası olmasına rağmen her ikisi de hem ülkemizde hem de dünyada banyo alanında son derece başarılı markalardır. Her iki marka da banyo pazarına vitrifiye ürünler üreterek girdiyse de günümüzde banyoyu baştan aşağıya döşeyecek ürün yelpazesine sahipler. İki şirket de banyo mobilyasından armatüre, aksesuardan yıkanma alanlarına kadar çeşitli ürünlerle banyonuzu güzelleştiriyorlar. Hangi markanın sizin ihtiyacınıza uygun olduğunu görmek için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Paylaş :
Duravit ve Vitra Markalarına Yakından Bakalım #5372
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 6 dk, 21 sn

Duravit ve Vitra markalarının her ikisi de dünya çapında tanınan markalardır. Duravit Alman, Vitra Türk markası olmasına rağmen her ikisi de hem ülkemizde hem de dünyada banyo alanında son derece başarılı markalardır. Her iki marka da banyo pazarına vitrifiye ürünler üreterek girdiyse de günümüzde banyoyu baştan aşağıya döşeyecek ürün yelpazesine sahipler. İki şirket de banyo mobilyasından armatüre, aksesuardan yıkanma alanlarına kadar çeşitli ürünlerle banyonuzu güzelleştiriyorlar. Hangi markanın sizin ihtiyacınıza uygun olduğunu görmek için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Duravit ve Vitra Markalarının Tarihçeleri

Seramik konusunda 200 yıldan fazla tecrübeye sahip olan Duravit 1817 yılında Almanya’da kurulmuştur. Almanya’da Hornberg şehrinde Georg Friedrich Horn tarafından kurulan şirket başlarda sadece seramik/toprak süs eşyaları üretmekteydi. Marka 1956 yılında vitrifiye ürünlerin üretimine başladı. Duravit’in seramikteki tecrübesi vitrifiye elemanları üretiminde çok işe yaradı. Böylece marka, kısa sürede mükemmelleştirdiği formülleri ve tasarımlarıyla dünyada sıhhi seramik alanında tanınır hale geldi.

Vitra üretimine 1942 yılında İstanbul Kartal’da, İkinci Dünya Savaşı nedeniyle uluslararası ticaretin tamamen durduğu bir dönemde ulusal ihtiyacı karşılamak için Dr. Nejat F. Eczacıbaşı tarafından seramik sofra ve süs eşyası üretimiyle başlamıştır. Sadece 8 çalışanla kurulan atölye, günümüzde birçok alt markaya sahip olan Eczacıbaşı Holding’e evrilmiştir. Başta seramik süs eşyaları üreten atölye gün geçtikçe müşterilerinin istekleri doğrultusunda vitrifiye elemanları da üretmeye başlamıştır. Çalışanların da oylamasıyla günümüzde çok iyi bildiğimiz “Vitra” ismi marka olarak 1966 yılında seçilmiştir. 1977 yılında, günümüzde de Vitra’nın ana kampüsü olan Bozüyük tesisi kurulmuştur. Neredeyse 80 yıllık tecrübeye sahip Vitra ülkemizdeki en eski ve en büyük vitrifiye üreticisidir.

Üretim

Duravit’in hem Almanya’da hem de Çin, Hindistan gibi dünyanın birçok farklı yerinde üretim tesisleri vardır. Duravit’in tüm üretim tesislerinde yaklaşık 5.000 çalışanı vardır. İleri teknolojinin ve makineleşmenin hayatımızın her alanına sızdığı çağımızda; konu tasarım ve fonksiyonda zirveye ulaşmak olunca, Duravit kalitesi hala yüksek oranda insan yeteneğine ve dikkatine dayanıyor. Duravit zanaatkarlığı destekliyor ve işinde uzman kişilerle çalışarak yüksek standartlara göre üretim yapıyor.

Vitra’nın 4 ülkede 6.500 çalışanı ve 12 üretim tesisi bulunmaktadır. Vitra yılda 5 milyon seramik sağlık gereci ve 2 milyon armatür üretim kapasitesine sahiptir. Ayrıca markanın Türkiye dışında Almanya, Fransa ve Rusya’da toplam 7 üretim tesisi vardır. Vitra ürünlerinin çoğunu yurt dışına ihraç ettiği için ürünlerini Avrupa ve dünya standartlarına göre üretmektedir. Yani yerel ekonomiye destek olurken dünya standartlarında ürünler satın almış olursunuz. Ayrıca Türk bir marka olduğu için tabii ki Türkiye içindeki üretim ağı son derece geniştir.

Vitra ve Duravit’te Ürün Yelpazesi

Duravit banyo için ihtiyaç duyabileceğiniz neredeyse her ürünü tasarlayıp, üretip, sizlerin beğenisine sunmaktadır. Böylece tüm banyonuz mükemmel bir uyum içinde olabilir. Duravit armatürden bataryaya, lavabodan küvete, banyo mobilyalarından banyo aksesuarlarına kadar geniş bir yelpazede ürün satmaktadır. Bu sayede vitrifiye elemanlarıyla banyo mobilyaları ve hatta banyo aksesuarları birbirlerine tam uyarlar. Duravit ürünleri fonksiyonellikleriyle öne çıktıkları gibi göze de hitap etmektedirler.

Vitra’nın da Duravit gibi çok geniş bir ürün yelpazesi vardır. Aynı şekilde vitrifiyeden aksesuara kadar tüm banyonuzu Vitra ile döşeyebilirsiniz. Bunların yanında Vitra hem eviniz için hem de endüstriyel alanlar için karo seramik de üretmektedir. Banyonuzu veya mutfağınızı tamamlamak için son moda karo ve fayanslardan seçiminizi yapabilirsiniz.

İhracat ve Globallik

Duravit ve Vitra; her ikisi de dünya çapında tanınan markalardır. Zaten Almanya’da doğmuş bir marka olan Duravit’in ürünleri tam 130 ülkede satılmaktadır. Ayrıca dünyanın birçok yerinde de üretim tesisi olan marka köklerini de unutmuyor. Hala Kara Orman’la ilişkisini sürdürmekte olan Duravit, Kara Orman Doğal Parkı’nın ortağı ve sponsoru

Vitra toplam üretiminin yaklaşık %70’ini yurt dışına ihraç etmektedir. Bunun yanında Vitra ürünlerini 75 ülkeye ihraç ederken Türkiye seramik sağlık gereçleri ihracatının %50’sini tek başına sırtlamaktadır. Vitra yurt dışı faaliyetlerinde ihracatın da ötesine geçerek 2006 yılında Alman Engers Keramik’i, 2007 yılında dünyaca tanınan ve yine bir Alman şirketi olan Villeroy & Boch AG’yi ve 2008 yılında ise lüks banyo mobilyalarında Avrupa’da lider bir kuruluş olan Burgbad’ı bünyesine katmıştır.

Duravit ve Vitra Markalarında Sürdürülebilirlik

Duravit köklerini unutmuyor. Kurulduğu bölgenin ulusal parkı olan Kara Orman’a hala bağlı olan ve bu muhteşem doğal koruma alanının ortağı ve sponsoru olan marka, harcadığı hammadeler ve su konusunda da bilinçli davranıyor. Duravit ne üretirse üretsin harcadığı doğal kaynaklar konusunda sorumluluklarını yerine getiriyor. Mümkün olan durumlarda geri dönüşüm gerçekleştiriyor. Üretiminde olabildiğince az kaynak ve su tüketmeye çalışan marka ürettiği ürünlerinin de su tasarruflu olmasına özen gösteriyor. Ayrıca ürünlerinin dayanıklı olmasını sağlayarak daha az tüketime teşvik ederken daha sürdürülebilir banyolar yaratıyor.

Vitra; ürünlerini tasarlarken, sürdürülebilir olmalarına da önem veriyor. Bu da demek oluyor ki ürettiği her ürün için harcadığı enerjiyi, suyu ve hammaddeyi bilinçli olarak tüketiyor ve enerji/hammadde kayıplarını en aza indiriyor. Marka, tüm tesislerinde sürekli geri dönüşüm sistemleri geliştirilerek hammadde ve enerji kullanımlarındaki kaybı en aza indiriyor. Vitra’nın üretim, tasarım ve yönetim felsefesi olan Blue Life, “üretim sürecinde yenilenemeyen kaynak tüketimini en aza indirmek, eko-verimliliği artıran çözümlere önemli yatırımlar yapmak, çevre ve gelecek bilinciyle, nihai tüketiciler için enerji ve doğal kaynak tasarrufunu teşvik eden ürünler tasarlamak ve geliştirmek” anlayışını temsil ediyor.

Umuyoruz “Duravit ve Vitra Markalarına Yakından Bakalım” başlıklı yazımız aklınızdaki soruları cevaplamıştır. Bu ve benzeri tüm yazılarımıza Yapıyorum Blog‘dan ulaşabilirsiniz. Eminiz ki blogumuzdaki onlarca içeriğimiz arasından ilginizi çekecek başka yazılar da bulacaksınız. Karşılaştırmalar kategorimizde diğer marka ve ürün karşılaştırmalarını görebilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz tüm ürünlere de Yapılır üzerinden güvenle ve uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok kıymetli. Görüş, öneri ve gelecek yazılarımız için fikirlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Bırakacağınız yorumlar hem bizim hem de diğer okurlarımız için faydalı olacaktır.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (2)

🤗

Pratik (1)

😏

Detaylı (8)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (6)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Duravit ve Vitra Markalarına Yakından Bakalım için 2 yorum yazıldı

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Mutfak Tezgahı İçin Tercih Edebileceğiniz Malzemeler #11038

30 Ağu 2023

Mutfak Tezgahı İçin Tercih Edebileceğiniz Malzemeler

Mutfak tezgahlarında, kişisel tercihlerinize göre kullanılabilecek farklı malzemeler bulunmaktadır. Her malzemenin, kendine özgü özellikleri ve estetik katkıları bulunuyor. Kullanıcının bütçesi, mutfak ihtiyaçları ve tercih ettiği tarz gibi faktörlerle; ihtiyacınıza ve zevkinize uygun mutfak tezgahı seçiminde yol göstermesi için gelin birlikte malzeme seçeneklerine göz atalım.
Creavit ve Vitra Markaları Arasındaki Farklar Nelerdir? #4181

13 Haz 2021

Creavit ve Vitra Markaları Arasındaki Farklar Nelerdir?

Creavit ve Vitra markaları Türkiye için gurur kaynağı olan iki yerel markadır. Bunun yanında iki markanın da banyonuzu güzelleştirecek son derece kaliteli vitrifiye elemanları, bataryaları ve aksesuarları vardır. İki marka da bu kadar kaliteli olunca hangisini seçeceğinize karar vermek zor oluyor. Hangi markanın sizin için daha uygun olduğuna rahatça karar verebilmeniz için bu yazımızda iki markanın özelliklerinden bahsedeceğiz.
Kanallı Klozet mi Kanalsız mı Tercih Etmelisiniz? #2498

29 Oca 2021

Kanallı Klozet mi Kanalsız mı Tercih Etmelisiniz?

Eski klozetinizden kurtulup yeni bir klozet almaya karar verdiniz ya da yeni eviniz için klozet arıyorsunuz. Aklınızda tek bir soru: Kanallı klozet mi kanalsız klozet mi almalıyım? Bu yazımızda bu sorunun cevabını bulmanıza yardımcı olacağız.