Anasayfa » Sağlıklı Bir Ev Nasıl Sağlanır?

Sağlıklı Bir Ev Nasıl Sağlanır?

Sağlıklı bir ev herkesin hakkı ve dileği. Bunun için eviniz öncelikle hijyenik ve kolay temizlenebilir olmalıdır. Günümüzde birçok ev eşyasının kolay temizlenebilen hatta daha uzun hijyenik kalan alternatifleri mevcuttur. Bu yazımızda sizlere evinizi sağlıklı bir hale getirmenin yollarını ve bunun için gerekli ürünleri anlatacağız. Sağlıklı Bir Ev Nasıl Olmalıdır? Sağlıklı bir ev demek temiz, havadar […]

Paylaş :
Sağlıklı Bir Ev Nasıl Sağlanır? #8370
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 4 dk, 49 sn

Sağlıklı bir ev herkesin hakkı ve dileği. Bunun için eviniz öncelikle hijyenik ve kolay temizlenebilir olmalıdır. Günümüzde birçok ev eşyasının kolay temizlenebilen hatta daha uzun hijyenik kalan alternatifleri mevcuttur. Bu yazımızda sizlere evinizi sağlıklı bir hale getirmenin yollarını ve bunun için gerekli ürünleri anlatacağız.

Sağlıklı Bir Ev Nasıl Olmalıdır?

Sağlıklı bir ev demek temiz, havadar bir ev demektir. Mikroorganizmalar her türlü hastalığa neden olabilir. Bu yüzden kolay temizlenen ve uzun süre hijyenik kalan ürünler kullanmak önemlidir. Son teknolojiye sahip ürünler su ve enerji tasarrufu sağladıkları gibi kolaylıkla temizlenirler.

Sağlıklı Bir Ev için Hijyenik Ürünler

Fotoselli Batarya ve Rezervuarlar

Fotoselli batarya ve rezervuar elimizi dokundurmadan kullanabildiğimiz, aktive edebildiğimiz ürünlerdir. Özellikle yüksek trafiğe sahip tuvaletlerde tercih edilen fotoselli batarya ve rezervuarlar evlerimiz için de son derece uygun ve sağlıklıdır. Fotoselli ürünler adından da anlaşılabileceği üzere sensöre gelen ışığı algılarlar. Sensöre gelen ışık, bir obje veya elimizle engellendiğinde ürün aktive olur; bataryadan su akar ya da rezervuar kozeti temizler.

Sağlıklı Bir Ev
Hansgrohe Focus E2 Fotoselli Lavabo Bataryası

Fotoselli bataryaların avantajlarından biri de üstlerinde hareketli parçalar olmadığı için temizlenmeleri daha kolaydır. Ayrıca bu ürünleri çalıştırmak için dokunmaya gerek olmadığı için geç kirlenirler ve

Bas Aç Bataryalar

Bas aç batarya, su akışını etkinleştirmek için bir düğmeye basılarak çalıştırılan tip bir bataryadır. Etkinleştirildiğinde, sadece kısa bir süre için su akıtan ve kendiliğinden kapanan bir musluktur. Bu bataryalar bazen basmalı musluk veya bas bırak olarak da adlandırılırlar. Fotoselli bataryalara göre daha basit bir mantıkla çalışmalarına rağmen su tasarrufu açısından fotoselli bataryalar kadar faydalıdırlar.

Elleriniz dolu olduğunda veya kirli olduğunda bu bataryayı dirseğinizle bile açabilirsiniz. Bu yüzden batarya temiz kalır ve bir süre sonra da kendiliğinden kapanır. Normal bataryalar; bakterilerin ve virüslerin üremesi için mükemmel bir ortam hazırlar. Ellerimizi yıkadıktan sonra musluğu geri kapadığımızda, el yıkarken kurtulduğumuz bütün patojenler ellerimize yeniden bulaşır. Fotoselli ve bas aç bataryalarla ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Fotoselli ve Bas Aç Bataryalar ve Tercih Etmek için 5 Neden” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Duravit Hygiene Glaze 2.0

Duravit’in bir teknolojisi olan HygieneGlaze bir tür seramik sır kaplamasıdır. Duravit’in geliştirdiği HygieneGlaze uzun ömürlü bir sırdır. Hastalık yapabilecek mikropların %99.9’unu 24 saat içinde yok eder. Seramik pişirilirken üzerine kalay-çinko karışımı eklenir. Bu karışım sayesinde mikroorganizmalar ölür. Bu sayede klozetiniz daha uzun süre temiz kalır. Böylece daha az temizlik ürünü kullanırsınız ve daha nadir temizlik yaparsınız. Dolaylı yoldan temizlik ürünlerinin doğaya verdiği zararı engellerken su tasarrufu da yapmış olursunuz.

Hansgrohe QuickClean

Hansgrohe QuickClean teknolojisi temizlikte harcadığınız zamanı size geri kazandırır. Bu teknoloji kireç birikimini kolayca temizlemenizi sağlar. Kir ve kireç birikintileri çaba harcamadan ve deterjan kullanmadan parmakla, ovalayarak kolayca temizlenir. Hem bataryalar hem de duş armatürleri için bu teknolojinin farklı çeşitleri uygulanır. Bu teknolojiye sahip ürünler uzun ömürlü olur ve ilk günkü gibi yeni kalırlar.

Sağlıklı Bir Ev için Kanalsız Klozet

Kanallı klozet mi kanalsız klozet mi diye bir soru sorarken aslında çoğu kullanıcı kanalsız klozetin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını bilmiyor. Kanalsız klozetler rezervuardan gelen suyu kanallar yardımıyla değil suyun basıncıyla klozet içerisinde dolaştırırlar ve klozeti temizlerler. Bu sayede kanalsız klozetler su tasarrufu da yaparlar.

Sağlıklı Bir Ev
Vitra Rim-ex Kanalsız Klozet

Kanalsız klozetlerde kanal olmadığı için mikroorganizmaların barınabilecekleri kenarlar, kıvrımlar ve oyuntular yoktur. Yani kanalsız klozetler hem rahat temizlenirler hem de daha az kirlenirler. Böylece de daha az temizliğe ihtiyaç duyarlar. Akdeniz Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre; Vitra markasına ait kanalsız Rim-ex klozetler kolay temizlenirken, standart kanallı klozetlere göre de %95 oranında daha hijyeniktirler. Kanalsız klozetlerle ilgili daha detaylı bilgi için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Umuyoruz hijyenik ve sağlıklı bir evin nasıl olması gerektiğini anlattığımız “Sağlıklı Bir Ev Nasıl Sağlanır?” başlıklı yazımızı beğenmişsinizdir. Banyonuzun fonksiyonel ve uzun ömürlü olması için banyonuzu doğru şekilde organize etmeniz gerekir. Yazımız umarız banyo tasarımının ve uygulamasının hangi sırayla yapılması gerektiğine dair size biraz fikir vermiştir. Bu ve bunun gibi yazılarımızla sizin merak ettiklerinize cevap vermeye çabalıyoruz. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (1)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Banyonuzda Spa Benzeri Bir Deneyim Yaratmak #10544

03 Haz 2023

Banyonuzda Spa Benzeri Bir Deneyim Yaratmak

Banyo, içerisinde geçirdiğimiz zaman açısından önemli olan mekanlardan birisidir. Günün temposuna hazırlanırken sıklıkla uğradığımız bir mekan olsa da günün yorgunluğunu atmak için içerisinde uzun zaman geçirebileceğimiz mekandır. Bu nedenle banyonun önemi sadece duş almaktan daha fazlasıdır. Banyonuzda spa benzeri bir deneyim yaratmak için evinizden çok uzağa gitmenize gerek yok. Banyonuzu basit dokunuşlar ve müdahaleler ile daha sakinleştirici ve rahatlatıcı bir mekana dönüştürerek daha spa benzeri bir atmosfer yakalayabilirsiniz böylece günlük rutinlerinizi daha keyifli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu yazımızda size banyonuzda spa benzeri bir deneyim yaratabileceğiniz ipuçlarından bahsedeceğiz.
Küçük Banyo Tasarımları,  Öneriler ve Fikirler #149

08 Tem 2020

Küçük Banyo Tasarımları, Öneriler ve Fikirler

Küçük banyo tasarımları hakkında öneri ve fikirlere ihtiyacınız olabileceğini düşündük ve sizin için detaylı bir yazı hazırladık. Küçük bir banyoya sahip olmanız şık ve kullanışlı banyolara sahip olmanıza engel değil.
Asya Kökenli 8 Mimari Konsepti İnceliyoruz. #11266

27 Eyl 2023

Asya Kökenli 8 Mimari Konsepti İnceliyoruz.

Asya'nın tarih boyunca gelişen ve evrimleşen mekan tasarım felsefeleri, sadece estetik açıdan çekici değil, aynı zamanda iç huzur ve denge arayışı içinde olanlar için ilham verici öğretiler sunar. Bu yazıda Asya'nın bu zengin mirasını keşfederek, iç mekanlarınıza yeni bir perspektif getirmenin yollarını bulacaksınız.