Anasayfa » Mutfak Tezgahı Trendleri: 2023

Mutfak Tezgahı Trendleri: 2023

Mutfak tezgahı, mutfağın en önemli parçalarından birisidir. Mutfakta yapılan aktivitelerin büyük çoğunluğu mutfak tezgahında gerçekleştirilir. Mutfak tezgahının modeli, malzemesi ve şekli mutfağınızın atmosferini ve ruh halini büyük ölçüde etkiler. Her geçen sene değişen mutfak tezgahı trendleri, mutfağınız için mükemmel tezgah modelleri ve malzemesini seçmenizi zorlaştırabilir. Aynı zamanda farklı modellerden cebinize ve mutfağınıza uygun olan, dayanıklı ve sağlam bir tezgah seçmek önemlidir. Sizin için bu yazımızda 2023 yılında trend olan şık ve modern mutfak tezgahlarını bir araya getirdik

Paylaş :
Mutfak Tezgahı Trendleri: 2023 #10285
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 54 sn

Mutfak tezgahı, mutfağın en önemli parçalarından birisidir. Mutfakta yapılan aktivitelerin büyük çoğunluğu mutfak tezgahında gerçekleştirilir. Mutfak tezgahının modeli, malzemesi ve şekli mutfağınızın atmosferini ve ruh halini büyük ölçüde etkiler. Her geçen sene değişen mutfak tezgahı trendleri, mutfağınız için mükemmel tezgah modelleri ve malzemesini seçmenizi zorlaştırabilir. Aynı zamanda farklı modellerden cebinize ve mutfağınıza uygun olan, dayanıklı ve sağlam bir tezgah seçmek önemlidir. Sizin için bu yazımızda 2023 yılında trend olan şık ve modern mutfak tezgahlarını bir araya getirdik.

Doğal Taş Mutfak Tezgahları

Doğal taş tezgahlar en çok tercih edilen tezgah çeşitleridir. Isıya dayanıklı olmaları ve kolay temizlenmeleri sayesinde mutfaktaki deneyimi kolaylaştırır. İşlevsel ve sağlam olmalarının yanı sıra mutfağa lüks ve modern bir görünüm katarlar. Doğal taş tezgah modelleri çok çeşitli renk ve desenlerden oluştuğundan seçim yapmanızı zorlaştırabilir.

Tezgah seçiminizde mermer kullanmak mutfağa şık bir görünüm katabilir fakat mermer yumuşak yapısından dolayı diğer tezgah çeşitlerine göre daha çabuk lekelenebilir ve yaralanabilir bir tezgah malzemesidir. Granit malzeme ise mermere kıyasla çok daha sert, dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Bunun yanı sıra kristalli ve tanecikli yapısı ile mutfağınızda daha zarif bir atmosfer sağlar. Mermer, fiyat olarak granite göre daha uygundur ve her ne kadar granit kadar dayanıklı olmasa da damarlı yapısı ile mutfağınızı tamamlayacak harika bir seçim olabilir.

Mutfak tezgahında malzeme seçimi kadar tezgah üzerindeki aksesuarlar da istediğiniz atmosferi yaratmak açısından önemlidir ve tezgah tasarımı ile bütüncül bir dil sağlayarak modern bir görünüm elde etmenize yardımcı olurlar. Son zamanlarda popüler olan tezgah altı eviyeler, tezgahı daha çok öne çıkarır ve daha şık bir bitiş sağlarlar. Hansgrohe markasının tezgah altı eviyesi ile seçeceğiniz mermer tezgah mutfağınızda çok şık duracaktır. Eğer tezgah malzemesi seçiminiz granitten yana olursa da sitemizdeki granit eviyelere göz atabilirsiniz, eminiz ki tezgah seçiminiz ile çok yakışacaktır.

Ahşap Tezgahlar

Mutfak tezgahında ahşap malzeme seçmek, mutfağınıza daha sıcak ve mütevazı bir görünüm sağlar. Ahşap tezgahlar diğer tezgah türlerine kıyasla daha az tercih edilse de mutfağınıza ‘country’ sadeliği katacaktır. Dayanıklı, kolay onarılabilir ve uzun ömürlü olmasıyla birlikte yıllar boyunca severek kullanabileceğiniz bir seçim olabilir. Mutfak dolapları ve mutfak zeminiyle uyumlu olabilen ve son zamanlarda oldukça popüler olan ahşap tezgah modellerinin mutfağınızda yaratacağı atmosferi çok seveceksiniz.

Seramik Mutfak Tezgahı

Seramik tezgah; mutfak tasarımı dünyasında hızla popülerlik kazanmaya devam eden başka bir trend. Seramik tezgahlar; düz renk ve karmaşık tasarımlar dahil olmak üzere geniş bir desen yelpazesine sahiptir ve bu sayede mutfağınız için çok yönlü, harika bir seçim olacaktır. Çizilmeye karşı çok dayanıklı olması, leke tutmaması, oldukça sağlam ve ısıya dayanıklı olması ile gündelik yaşantıyı kolaylaştıracak bir malzeme seçimidir. Geri dönüştürülmüş malzemelerden de yapılabilmeleri sayesinde daha sürdürülebilir ve çevre dostudurlar.

Seramik bir tezgah seçmeyi düşünüyorsanız tezgah ve batarya ya da eviyeleriniz arasında kontrast yaratmak güzel bir seçim olabilir. Aydınlık tonlarda seçtiğiniz seramik tezgah ile sitemizdeki siyah renk eviye bataryaları ile mutfağınıza şık ve sade bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Paslanmaz Çelik Tezgahlar

Paslanmaz çelik tezgahlar, son zamanlarda çok popüler olan ve mutfağınıza modern bir dokunuş sağlayan tezgah çeşitlerindendir. Son derece sağlam olması, temizlenmesinin kolay olması, ısıya dayanıklılığı, az bakım gerektirmesi gibi bazı özellikleri sayesinde uzun yıllar kullanım için harika bir seçimdir. Yoğun bir gündelik yaşama sahipseniz eğer, paslanmaz çelikten yapılmış tezgahları tercih etmenizi öneririz.

Paslanmaz çelik tezgahlar ve mutfağınıza çok yakışacak paslanmaz çelik tezgah altı eviyeler ile mutfağınızdaki endüstriyel ve modern atmosferi yakalayabilir ve mutfak tezgahında sade bir bitişi sağlarken mutfakta temizlik yaparak geçireceğiniz zamanı yarıya indirebilirsiniz.

Mutfağınızı tamamlayacak eviye seçimlerinizde daha önceden yazdığımız ‘Eviye Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?‘ başlıklı yazımıza göz atarak seçeceğiniz mutfak tezgahı ile uyum sağlayacak eviyeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Beton Mutfak Tezgahı

Beton mutfak tezgahı da son zamanlarda popüler olan mutfak tezgahı çeşitlerinden bir diğeridir. Sağlam ve dayanıklı olmasının yanı sıra farklı renk ve cilalar ile özelleştirebilirsiniz. Modern ve endüstriyel bir mutfak atmosferi yaratmak isteyen kullanıcılar için harika bir seçim olabilir. Diğer tezgahlara göre daha zahmetli olabilirler. Eğer güvenli bir satıcıdan almazsanız ufalanma, leke tutma gibi sorularla karşılaşma olasılığınız vardır. Ayrıca beton muyfak tezgahları bakteri üretmeye yatkın olmaları nedeniyle düzenli bakıma ve temizliğe ihtiyaç duyarlar.

Tezgaha Entegre Eviyeler

Mutfak tezgahında malzeme seçimleri kadar tezgahın tasarımı da büyük önem taşır. Eviye ve tezgahın entegrasyonu modern ve şık bir görüntü yaratır. Bununla birlikte tezgah ve eviye arasında birikecek kiri önleyerek siz ve sevdikleriniz için daha hijyenik bir mutfak ortamı sağlayabilirsiniz. Ayrıca entegre eviye seçerseniz normalde ayrı satın alacağınız eviyenin tezgahınıza sığıp sığmayacağı endişesinden de kurtulmuş olursunuz.

Entegre eviyenin iyi bir kalitede olması da çok önemlidir çünkü tezgah ile birlikte üretilir ve değiştirilmesi, onarılması diğer tezgah çeşitlerine göre daha maliyetlidir. Bu nedenle iyi araştırma yaparak güvenli bir üretici bulmakta fayda var.

Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (1)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (2)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

2021 Yılının Renkleri Nelerdir ve 2021 Pantone Rengi Nedir? #1911

17 Ara 2020

2021 Yılının Renkleri Nelerdir ve 2021 Pantone Rengi Nedir?

2021 yılının rengi Pantone tarafından bir değil iki adet olarak belirlendi. Bunlardan biri Aydınlatan Sarı (PANTONE 13-0647 Illuminating) diğeri de "Ultimate" Gri (PANTONE 17-5104 Ultimate Gray) olarak belirlendi.
Su Günü ve Önemi #12071

22 Mar 2024

Su Günü ve Önemi

Suya duyulan ihtiyaç her geçen gün artmakta ve Dünya üzerindeki tüm canlılar için vazgeçilmezdir. Maalesef su, genellikle değeri yeterince anlaşılmayan bir kaynaktır. Dünya Su Günü, bu değerli kaynağın farkındalığını artırmak ve suyun önemini vurgulamak amacıyla her yıl kutlanır.
Mutfak Dekorasyonu Trendleri: 2022 #6267

30 Eki 2021

Mutfak Dekorasyonu Trendleri: 2022

2022 yılında mutfak dekorasyonu yaparken; bolca doğal ürünlerden yararlanılırken doğal ışık kullanımı da artacak. Aydınlık malzeme ve renklerin kullanımı artarken toprak tonları da çok revaçta olacak. Bu yazımızda sizlere 2022 yılında trend olacak olan mutfak ürünlerini ve malzemeleri anlatacağız.