Anasayfa » Açık Mutfak Tasarımı

Açık Mutfak Tasarımı

Açık mutfak tasarımı konseptinde mutfak, yemek alanı ve yaşam alanı arasında kesintisiz bir akış oluşturulur ve bu akışı engelleyecek duvar ve diğer bölücü elemanlar ortadan kaldırılır. Açık mutfak tasarımında öne çıkan ise mutfaktaki çalışma alanlarının ekspoze edilmiş olmasıdır. Açık mutfak tasarımı sıklıkla mutfak adası ile birlikte kullanılır. Mutfak adası, hem mekanların işlevsel sınırlarını çizer hem de ek bir çalışma ve sosyalleşme alanı yaratır. Bu sayede açık mutfak hem işlevsel hem de samimi bir atmosfer sağlamış olur. Bu yazımızda açık plan mutfak tasarımını ve açık mutfak tasarımında dikkat edilmesi gereken noktalarını inceleyeceğiz, ferah ve işlevsel bir alanın nasıl yaratıldığına dair ipuçları vereceğiz.

Paylaş :
Açık Mutfak Tasarımı #11459
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 6 dk, 0 sn

Açık mutfak tasarımı konseptinde mutfak, yemek alanı ve yaşam alanı arasında kesintisiz bir akış oluşturulur ve bu akışı engelleyecek duvar ve diğer bölücü elemanlar ortadan kaldırılır. Açık mutfak tasarımında öne çıkan ise mutfaktaki çalışma alanlarının ekspoze edilmiş olmasıdır. Açık mutfak tasarımı sıklıkla mutfak adası ile birlikte kullanılır. Mutfak adası, hem mekanların işlevsel sınırlarını çizer hem de ek bir çalışma ve sosyalleşme alanı yaratır. Bu sayede açık mutfak hem işlevsel hem de samimi bir atmosfer sağlamış olur. Bu yazımızda açık plan mutfak tasarımını ve açık mutfak tasarımında dikkat edilmesi gereken noktalarını inceleyeceğiz, ferah ve işlevsel bir alanın nasıl yaratıldığına dair ipuçları vereceğiz.

İşlevsel Bir Mutfak Planı

Açık mutfak tasarımı, mutfak ile yaşam alanları arasındaki duvarlardan kurtularak evinizin daha geniş ve ferah gözükmesini sağlar. Duvarların kaldırılması, mutfak ve diğer yaşam alanları arasında ek bir sirkülasyon sağlayacaktır. Mutfağınızda açık plan bir tasarıma gitmeyi düşünüyorsanız mutfağınızı daha işlevsel bir mekana dönüştürmek için dikkat etmeniz gereken noktalar vardır.

İşlevsel bir açık plan mutfak oluşturmak için iş akışını dikkate almak önemlidir. Alandaki yemek pişirme, yemek yeme ve depolama alanları gibi farklı bölgeleri tanımlayarak başlayabilirsiniz. Verimliliği ve işlevselliği optimize etmek için ev mutfak aletlerini ve iş istasyonlarını birbirine yakın yerleştirebilirsiniz. Yiyecek hazırlama, yemek yeme ve ek depolama için çok amaçlı bir alan olarak hizmet verebilecek bir mutfak adası eklemek, açık plan mutfak tasarımını daha işlevsel kılacaktır.

Açık mutfak tasarımınıza ekleyeceğiniz mutfak adası, doğru tasarlandığında sadece işlevsel bir dokunuş eklemekle kalmayacaktır. Mutfak adası aynı zamanda evinizin odak noktası haline gelirken mekanlar arasında duvar gerektirmeden işlevsel bir ayrım yapılmasını sağlayacaktır. Mutfak adasını sonradan açık mutfak tasarımınıza eklemeyi düşünüyorsanız trendlere uygun olmasından çok zamansız bir tasarımda olmasını tercih edin çünkü mutfak adası kurmak sıhhi tesisat ve elektrik işleri ile profesyonellerden yardım alarak gerçekleştirilen zahmetli bir iştir. Dolayısıyla zamansız bir mutfak adası ile her trende kolayca ayak uydurabilirsiniz. 

Zamansız bir mutfak adası modeline sahip olmak, zamansız, her trende uyacak ve uzun ömürlü parçaları mutfak adanıza eklemekten geçer. Örneğin mutfak adasında pişirme alanının bulunmasını istiyorsanız ve adanızın tezgahı için mermer seçerseniz leke ve oluşacak hasarları önlemek için buna uygun kimyasallar ile temizlemeniz ve düzenli bakımlar yaptırmanız gerekecektir. Dolayısıyla mutfak adasını özelleştirirken mutfak adasının kullanım sıklığına, mutfak adasında yapılması planlanan ana aktivitelere ve kimlerin bu adayı kullanacağına dikkat etmeniz, eşyalarınızın daha uzun ömürlü olması açısından iyi olacaktır. Aynı şekilde mutfak adasında kullanmayı planladığınız eviye ve eviye bataryalarının, mutfak adasında kullanacağınız aydınlatmalar ile uyumlu olarak mutfak atmosferini destekler. Zamansız ve her trende uyabilecek bir parça olan Newarc Elite eviye bataryasını mutfağınıza ekleyerek tarzınızı yansıtan bir mutfak atmosferine sahip olabilirsiniz.

Evinizi Daha Ferah Göstermek

Açık mutfak tasarımı, engellerden ve duvarlardan kurtularak evinizi çok daha geniş gösterir. Mutfak ve diğer yaşam alanları arasında herhangi bir duvar olmamasından dolayı doğal ışık eviniz içerisinde daha serbest süzülecektir bu da evinizin çok daha ferah ve aydınlık gözükmesine yardımcı olacaktır. Açık mutfak tasarımı aynı zamanda mutfaktaki ve mutfaktan diğer alanlara olan sirkülasyon akışını daha da güçlendirecek ve çeşitlendirecektir. Küçük evi olan kullanıcılar açık mutfak tasarımını evlerine ekleyerek alanlarını daha büyük ve aydınlık gösterebilirler.

Daha Modern bir Atmosfer

Açık mutfak tasarımları her iç mimari tarza uygun olmakla birlikte evinin daha modern bir atmosfere sahip olmasını isteyen kullanıcılar için oldukça iyi bir seçim olacaktır. Modern olarak adlandırılan ve son zamanlarda da popüler olan loft tarzı, açık mutfaklara kolayca uygulanabilir ve endüstriyel atmosferi ile tarzınızı yansıtan bir açık mutfak yaratabilirsiniz. Loft mutfak tarzının renk şemalarını ve malzemelerini mutfağınızın tasarımında yer verebilir ve açık rafları daha sık kullanarak hem işlevsel hem de estetik bir ortam yaratabilirsiniz. Açık raflar, daha ferah ve aydınlık bir mutfak yaratmanıza yardımcı olurken aynı zamanda mutfağınızın daha uzun süre temiz kalmasını ve eşyalarınıza çok daha kolay erişmenizi sağlayacaktır. 

Aile Dostu Bir Mutfak

Açık plan mutfak tasarımında duvarlar ve bölücüler olmadığı için mutfak daha eğlenceli ve sosyalleşebilir bir mekan olur. Bu sayede mutfak sadece yemeklerin pişirildiği bir yerden çok daha fazlası haline gelir ve siz yemek yaparken sevdiklerinizle sohbet ettiğiniz, çocuklarınızın mutfak adasında ödev yaptığı veya oyun oynadığı, sıcak ve davetkar bir yer olur. Açık mutfak, mutfak ve yaşam alanları arasındaki duvarları kaldırarak sosyalleşmeyi kolaylaştırdığı için evinizde eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapmanızı da sağlayacaktır.

Açık plan mutfak tasarımı, doğal ışıktan yararlanmanızı sağlayarak, mekanlar arasındaki engelleri ve bölücüleri kaldırıp daha geniş ve ferah bir alan sunarak yaşam alanlarınızın çok daha iyi gözükmesini sağlayacaktır. Evinizin odak noktası olacak mutfak adasını da açık mutfak tasarımına ekleyerek alanınızı dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Açık mutfak tasarımı sayesinde alanlarınızı daha işlevsel şekilde kullanabilirsiniz, tarzınızı yansıtan bir atmosfer sağlayabilirsiniz ve sevdiklerinizle sosyalleştiğiniz bir köşe yaratabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere açık mutfak tasarımından bahsettik.

Benzer yazılarımız için Yapılır Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (1)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

ISVEA Ürünleri ile Banyonuzu Yenilemek #11959

22 Mar 2024

ISVEA Ürünleri ile Banyonuzu Yenilemek

ISVEA vitrifiye ürünleri kategorisinde Akdeniz havasını banyonuza taşıyan bir İtalyan markasıdır. Çeşitli ödüllerle onurlandırılan ve İtalya'nın başarılı tasarımcıları ve mimarları ile işbirliği yapan ISVEA, özgün tasarım anlayışıyla dünya genelinde 60'tan fazla ülkede herkese hitap edebilecek çözümler sunuyor. İtalya merkezli markanın vitrifiye ürünleri ve banyo mobilyaları ile kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırırken banyolarına Akdeniz havasını taşıyacak ürün yelpazesi arasında lavabo dolapları, aynalar, musluklar, duşakabinler ve diğer banyo ekipmanları bulunmaktadır.
Fotoselli ve Bas Aç Bataryalar ve Tercih Etmek için 5 Neden #94

25 Haz 2020

Fotoselli ve Bas Aç Bataryalar ve Tercih Etmek için 5 Neden

Fotoselli ve bas aç gibi bataryaların neden bu kadar revaçta olduğunu ve neden sizin de bu tür muslukları seçmeniz gerektiğini bu yazımızda anlatacağız.
Porselen Mutfak Tezgahı Nedir? #10956

02 Eyl 2023

Porselen Mutfak Tezgahı Nedir?

Mutfak gündelik hayatta en çok kullanılan mekanlardan biridir. Bu yazımızda, mutfak tezgahında kullanılabilecek bir malzeme olan porselen mutfak tezgahlarının özelliklerinden bahsedeceğiz. Estetik görünümünün yanı sıra; dayanıklılığı ve sürdürülebilirliğiyle öne çıkan bu malzemeye, gelin birlikte daha yakından bakalım.