Anasayfa » Akıllı Ev ve Akıllı Ev Çözümleri

Akıllı Ev ve Akıllı Ev Çözümleri

Akıllı ev, hayatımızı kolaylaştıran ve tek bir yerden tüm evin kontrolünü ve güvenliğini sağlamamıza yarayan teknolojidir. Bu teknoloji sayesinde, sıcaklık derecesinden sabah içeceğiniz kahveye kadar kontrol ederek evinizi, kendiniz ve sevdikleriniz için konforlu ve güvenli hale getirebilirsiniz.

Paylaş :
Akıllı Ev ve Akıllı Ev Çözümleri #10081
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 49 sn

Akıllı ev, günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle çok daha yaygın hale geldi. Yeni yapılan birçok evde, akıllı ev sistemlerine ve akıllı ev eşyalarının bulunmasına yer verilmeye başlandı. Bu evlere akıllı ev denmesinin sebebi evinizin sıcaklık derecesini, ışık ayarlarlarını, güvenlik sistemini ve birçok cihazı uzaktan kontrol edebiliyor olmanızdır. Yaşam kalitemizi arttıran ve bir devrim yaratan akıllı evler, birçok şeyi otomatikleştirerek enerjiden tasarruf etmemizi sağladı. Son zamanlarda Türkiye’de daha da yaygınlaşan bu akıllı ev sistemleri, aslında hayatımıza çok daha önceden uzaktan kumandalı sistemler olarak girdi. Bu yazımızda birçok farklı akıllı ev ve akıllı eşya çözümlerine değineceğiz.

Duman Dedektörü ve Yangın Alarmı

Duman dedektörü ve yangın alarmı son zamanlarda konutlarda çokça yer verilmeye çalışılan ve hayati önem taşıyan bir akıllı ev çözümüdür. Duman dedektörü, üzerinde duman seviyesindeki değişimi algılayarak uyarı veren bir sistemdir. Bu alarmlar sayesinde evde çıkan bir yangından haberdar olmanız sağlanır. Aynı zamanda bu tarz dedektörlerin herhangi bir uyarı durumunda itfaiye, ambulans gibi bazı birimleri de çağıran türleri bulunmaktadır.

Gaz Dedektörü

Gaz sızıntısı zehirleyicidir. Sebep olduğu maddi ve manevi hasar ise yıkıcıdır. Gaz dedektörünün amacı, ortamdaki gaz sızıntısını tespit etmek ve vereceği zararın önüne geçmektir. Duman dedektörü gibi gaz dedektörü de, doğalgaz kullanılan konutlarda bulunması önemli olan bir dedektördür. Bu dedektörler, evde herhangi bir gaz sızıntısı durumunda gazı otomatik olarak keser. Aynı zamanda, cep telefonunuza uyarı gönderir.

Kombi Ve Termostat Kontrolü

Kombi, konutlarda yaygın olarak kullanılan bir sistemdir. Kullandığınız sudan doğalgaza kadar geniş bir kumanda görevi görür ve kombinizi uzaktan ayarlayabilmek, sizin için büyük bir enerji ve yakıt tasarrufu sağlar.

Termostatlar ise kombilerle birlikte çalışabilir ve oda sıcaklığını sabit tutmaya yarar. Uzaktan kontrolü sağlanarak enerji israfının önüne geçebilirsiniz ve sıcaklık değerini sabit tutarak daha konforlu bir ortam sağlar.

Hareket Sensörü

Hareket sensörü, fotosel kullanan bir diğer teknolojik üründür. Konutlarda bulunması zorunlu olmamakla birlikte sizin isteğiniz ile kurulur. Amacı siz evde yokken bir hareket algıladığında size bunu bildirim olarak gönderir ve bu sayede önlem almanızı sağlar. Bu sensörleri bir kamera sistemi ile destekleyebilirsiniz, ve telefonunuzdan kontrol ederek bir uyarı anında gerekli birimleri çağırabilirsiniz.

Görüntülü Diafon

Görüntülü diafon, apartman komplekslerinde en yaygın kullanılan sistemlerdir. Bu sistemler, dış kapılardan daireleri sesli ve görüntülü bir şekilde görüşmelerini sağlar. Son zamanlarda kamera ve dokunmatik ekranlarla desteklenen bu sistemler, güvenlik açısından önemlidir. Bu sayede siz evde yokken kimin zilinize bastığını görebilir ve uzaktan kontrol ederek evinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Perde Kontrolü

Perde kontrolü, son zamanlarda yaygınlaşan bir diğer akıllı ev sistemidir. Perdelerinizi uzaktan kontrol ederek, açmak ve kapatmak istediğinize bir dokunuşla karar verebilirsiniz. Zamanlayıcı ekleyerek, günün hangi saatinde içeri ışık almak istediğinizi ayarlayabilirsiniz. Örnek olarak geceden ayarlayacağınız zamanlayıcı, alarmınız ile birlikte çalışarak uyanmanızı kolaylaştırabilir. Bunu, kornişe ekleyeceğiniz küçük bir alet ile kablosuz bir şekilde cihazınızdan kontrol edebilirsiniz.

Aydınlatma Kontrolü

Aydınlatma kontrolü sayesinde evinizdeki ışıkları yine kablosuz bir şekilde ve dilerseniz zamanlayıcı ile kolayca ayarlayabilirsiniz. Aydınlatma kontrolü aynı zamanda ışığınızdaki parlaklığı da kontrol etmenizi sağlayabilir. Bu sayede enerjiden büyük oranda tasarruf edersiniz.

Klima ve Radyatör Kontrolü

Klima kontrolü, oldukça yaygın olan bir diğer akıllı ev çözümü listemize girer. Zaten bir kumanda ile çalışan klimanızı, telefonunuzla birlikte kontrol ederek siz evde yokken de kontrol edebilir hale gelirsiniz. Bu sayede gereksiz elektrik ve enerji kullanımının önüne geçebilir ve dilediğiniz zaman evinizin sizin için hazır olmasını ayarlayabilirsiniz.

Klimalar gibi, radyatörlerde bu sistemin bir parçası olarak sayılabilir ve termostat ayarı sayesinde sıcaklığı dilediğiniz seviyeye getirerek konforlu bir ortam yaratmanızı sağlarlar. Siz de evinizdeki konforu sağlamak için sitemizdeki elektrikli radyatölere ve hem elektrikli hem sulu sistem havlupanlara göz atabilirsiniz.

Kahve Makinesi

Kahve makinesi, günlük hayatımızı kolaylaştıran teknolojilerden birisidir. Telefonunuzdaki uygulama sayesinde uzaktan kontrol edebileceğiniz ve zamanlayıcı kullanma imkanı sunarlar. Yeni nesil kahve makinesi sayesinde, geceden zamanlayacağınız sabah kahvenizi taze taze içerek güne daha hazır başlayabilirsiniz.

Robot Süpürge Makinesi

Son zamanlarda çok yaygınlaşan robot süpürgeler sayesinde evinizdeki temizliği uzaktan kontrol edebilirsiniz. Dilediğiniz saatte temizlenmesini sağlayarak kendiniz ve sevdikleriniz için daha hijyenik bir ortam sağlayabilirsiniz.

Hava Nemlendiriciler Ve Temizleyiciler

Humidifier/ purifier gibi isimlendirilen havva nemlendiriciler ve temizleyiciler, ev eşyası ölçeğinde kalan akıllı ev çözümleri listemize girer. Hava nemlendiriciler ve hava temizleyiciler aynı amaca hizmet eder ve evinizdeki hava kalitesini artırmaya ve evinizde dilediğiniz kokuların hakim olmasına yarar. Bu kokuları ve odanızın nemlendirme oranını kişiselleştirerek, kendiniz ve sevdiklerinize daha özel bir deneyim sunabilirsiniz. 

Benzer teknolojiye sahip olan, banyo ve tuvaletlerde kullanabileceğiniz Geberit Duo Fresh koku alma ünitesi sayesinde, oluşabilecek kötü kokulardan kolayca kurtulabilirsiniz.

Fotoselli Bataryalar

Fotosel teknolojisi ışığı algılayarak yanıt veren bir teknolojidir. Musluk bataryaları, ışıklandırma ve havalandırma gibi bazı alanlarda kullanılır. Devrim yaratan bir yeniliktir ve sayısız yararı vardır. Fotosel teknolojisinin banyo bataryalarında kullanılması, hijyenik açıdan çok yararlıdır. Kimsenin eli değmeyeceğinden bakteri aktarımı gerçekleşmez ve çok daha hijyenik bir ortam sağlar. Bununla birlikte su ve enerjiden de faturanıza yansır bir şekilde tasarruf etmenizi sağlar. Fotoselli batarya modellerimizi görmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Fotoselli batarya sayesinde sudan tasarruf edebilirsiniz.

Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (1)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (1)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Klozet Kapağı Nedir ve Nasıl Seçilir? #6319

09 Kas 2021

Klozet Kapağı Nedir ve Nasıl Seçilir?

Yeni bir eve taşınıldığında hijyen adına ilk yapılan şeylerden biri klozet kapağını değiştirmektir. Klozetin kendisini değiştirmek daha zor ve pahalı olacağı için klozet kapağı değiştirmek çok daha mantıklıdır. Tam da bu yüzden klozet kapakları çok gerekli ve kullanışlı ürünlerdir.
D-Neo Serisine Yakından Bakalım #8029

05 Nis 2022

D-Neo Serisine Yakından Bakalım

D-Neo sade ve geometrik tasarımlarıyla tüm banyolarla uyum sağlayan bir banyo serisidir. Duravit markasına ait bu seri şık çizgileriyle tasarım tutkunlarını etkilerken kullanıcıların hayatını da kolaylaştırıyor. Vitrifiye ürünleri, yıkanma alanları, banyo bataryaları ve banyo mobilyalarından oluşan bu seriye gelin yakından bakalım.
SilyCord Mozaik Teknolojisi #11853

22 Mar 2024

SilyCord Mozaik Teknolojisi

Mozaik, küçük parçaların bir araya getirilmesiyle yapılan bir sanattır. Genellikle küçük seramik ve cam malzemelerinden yapılır ve kullanıcının isteğine göre desenlerde üretilir. Mozaik desenlerini yemek takımlarında, vazo gibi dekoratif ürünlerde, banyo ve mutfak gibi mekanların zemininde, duvarlarında da sıklıkla görebildiğimiz gibi havuz ve spa alanlarında da mozaik kaplamalarla karşılaşabiliriz. Her ne kadar mozaik kullanımı yaygın olsa da geleneksel mozaik karolar zamanla çatlamaya, ufalanmaya ve solmaya karşı hassastır. Geleneksel mozaikleri daha dayanıklı hale getirerek kullanım ömürlerini uzatmak ise mümkündür. Günümüzde teknolojinin sanat ile birleştiği alanlardan birisi olan SilyCord Mozaik Teknolojisi ile mozaikler uygulandıkları yüzeylere daha iyi yapışarak çok daha dayanıklı ve uzun ömürlü hale gelmektedir. Geleneksel mozaik sanatını modern teknolojiyle birleştiren bu yenilikçi yaklaşım estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek kullanıcıya sunmaktadır.