Anasayfa » Haberler » Banyo Aydınlatmasındaki Son Trendler

Banyo Aydınlatmasındaki Son Trendler

Banyo aydınlatması, pratik nedenlerden ve yaratmak istediğiniz atmosfer açısından önemlidir. Banyo aydınlatmasını iyi yapan en önemli noktalardan birisi aydınlatmanın hem işlevsel hem de trend olmasıdır. Yeterli seviyelerde aydınlatılan bir banyo ortamında her şeyi net bir şekilde görebilirsiniz. Böylece günlük rutinlerinizi gerçekleştirirken yaralanmaları önleyebilirsiniz. Aydınlatmalar aynı zamanda mekanda çok boyutlu bir etki yaratmasından dolayı genel aydınlatma dışında yer vereceğiniz diğer aydınlatmalar ile banyoda yaratmak istediğiniz atmosferi tamamlayıcı bir etken olacaktır. Bu yazımızda banyo aydınlatmasındaki son trendler ile banyonuzu daha fonksiyonel ve keyifli bir mekan haline getirmekten bahsedeceği

Paylaş :
Banyo Aydınlatmasındaki Son Trendler #10607
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 55 sn

Banyo aydınlatması, pratik nedenlerden ve yaratmak istediğiniz atmosfer açısından önemlidir. Banyo aydınlatmasını iyi yapan en önemli noktalardan birisi aydınlatmanın hem işlevsel hem de trend olmasıdır. Yeterli seviyelerde aydınlatılan bir banyo ortamında her şeyi net bir şekilde görebilirsiniz. Böylece günlük rutinlerinizi gerçekleştirirken yaralanmaları önleyebilirsiniz. Aydınlatmalar aynı zamanda mekanda çok boyutlu bir etki yaratmasından dolayı genel aydınlatma dışında yer vereceğiniz diğer aydınlatmalar ile banyoda yaratmak istediğiniz atmosferi tamamlayıcı bir etken olacaktır. Bu yazımızda banyo aydınlatmasındaki son trendler ile banyonuzu daha fonksiyonel ve keyifli bir mekan haline getirmekten bahsedeceğiz.

Akıllı Aydınlatma

Akıllı ev sistemleri günümüzde birçok evde kullanılmaya başlandı. Akıllı ev sistemleri enerjiden tasarruf etmesi, birçok şeyi otomatikleştirilmesi ve uzaktan kontrol etme imkanı sağlaması sayesinde insan hayatını kolaylaştırdı. Akıllı ev sistemlerinden bir tanesi olan akıllı aydınlatma, telefonunuzdan kontrol sağlayabileceğiniz mekanizması sayesinde nerede olursanız olun banyonuzun aydınlatmasını kontrol edebilmenizi sağlar. Evde olmadığınız durumlarda lambaları açık unutmuş olsanız bile bir tuşla kapatabilirsiniz. Dilerseniz zamanlayıcı kurarak da kullanabilirsiniz. Banyoda kullandığınız ışıkların parlaklığını da ayarlayarak dilerseniz günün yorgunluğunu atmak isteyeceğiniz rahatlatıcı ve loş bir ortam dilerseniz de kişisel bakımlarınızı yaparken daha iyi görmenizi sağlayacak aydınlık ve enerji verici bir ortam oluşturabilirsiniz. Böylece aktivitelere göre bir atmosfer yaratırken enerjiden de tasarruf sağlamış olursunuz. Daha fazla akıllı ev çözümleri için ‘Akıllı Ev ve Akıllı Ev Çözümleri’ yazımıza göz atabilirsiniz.

Doğal Aydınlatma

Daima trendlerde olan doğal ışık, banyonuza sakinleştirici ve rahatlatıcı bir atmosfer sağlarken aynı zamanda banyonuzda daha temiz ve ferah bir görünüm sağlar. Doğal aydınlatmaya erişimi olan bir banyoda bitkilerinizi de bulundurarak yatıştırıcı bir banyo atmosferi yaratmaya katkıda bulunabilirsiniz. Banyolarda nemden kaynaklı küf oluşumunun riski daha az olduğundan daha sağlıklı bir banyo deneyimi yaşamış olursunuz.

LED Aydınlatma

LED aydınlatma, enerjiden tasarruf ediyor olması ve çevre dostu özellikleri nedeniyle son zamanlarda oldukça trend olmuştur. Farklı renklerde de kullanabileceğiniz gibi parlaklıklarını da ayarlayarak oluşturmak istediğiniz atmosfere karar verebilirsiniz. LED aydınlatmaları tavanda, ayna arkasında, nişlerde ve banyo dolabı altında kullanabilirsiniz. Banyonuzda oldukça modern bir atmosfer sağlayacak olan bu aydınlatma ile tarzınızı yansıtan bir banyo atmosferi yaratabilirsiniz. LED aydınlatmalar kurulum açısından da zahmetsiz olduğu için genel bir aydınlatma olarak kullanılabilir ya da sadece belirli yerleri aydınlatarak banyonuzda tüm alanların doğru bir şekilde aydınlatılmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede yaralanma risklerini en aza indirebilirsiniz. Banyonun ıslak mekan olması göz önünde bulundurulduğunda banyo aydınlatması için çok daha uygun maliyetli bir seçim olacaktır

Belirli Noktaların Aydınlatılması

Bir mekanda genel bir aydınlatma kadar belirli yerlerin de aydınlatılması önemlidir. Banyo aydınlatmasındaki son trendler arasında genel aydınlatmayı destekleyici aplik aydınlatmalar ile daha aydınlık bir banyo ortamına sahip olabilirsiniz. Dekoratif özelliğe sahip olması sebebiyle banyo atmosferine büyük katkıda bulunur. Aplikler, monte edilmesi çok zor olmadığından kendiniz de kolayca banyonuza ekleyebilirsiniz. Genel aydınlatmaya göre daha loş ve gözleri yormayan bir aydınlatma türü olduğundan geceleri de açık bırakabilirsiniz. Özellikle evinizde yaşlılar ve küçük çocuklar varsa, geceleri yetersiz aydınlatmadan kaynaklanabilecek düşme ve yaralanma gibi kazaları önleyebilirsiniz. Her ne kadar loş bir aydınlatma sağlasa da ayna etrafında kullanacağınız aplik aydınlatmalar ile yüzünüze gölge düşmesini engelleyebilirsiniz. Çok farklı modellerde gelen apliklere banyo küvetinin baş ucunda veya etajer yanında yer vererek hem kişisel bakım rutinlerinizi daha aydınlık bir banyo ortamında gerçekleştirebilirsiniz hem de tarzınızı yansıtan bir banyo atmosferi oluşturabilirsiniz.

Banyonuzda belirli noktaları aydınlatmak işlevsel olabileceği gibi dekoratif de olabilir. Eğer tavan yüksekliğiniz yeterliyse tavandan sarkıtacağınız aydınlatmalar ile banyo küvetinin ve etrafının aydınlatılmasını sağlayabilirsiniz. Küvet etrafında bir odak noktası oluşturduğundan banyo atmosferine katkı sağlarken daha modern ve şık bir görüntü oluşturur. Banyoda kullanacağınız sarkıt aydınlatmalar ve avizeler, dilediğiniz gibi özelleştirilebilir olması açısından kendi tarzınızı yansıtan bir banyo ortamı yaratmanıza yardımcı olacaktır.

banyo aydınlatmasındaki son trendler

Ayna etrafını aydınlatmak makyaj yaparken, tıraş olurken veya kişisel bakım yaparken yüzümüze gölge düşmesini önleyecektir ve daha net görmemizi sağlayacaktır, bu sayede oluşabilecek kazaları büyük ölçüde önlemiş olursunuz. Apliklerin ayna etrafında kullanılabileceğinden ve banyo atmosferine katkısından bahsetmiştik. Aplikler daha görünür aydınlatma çeşitleridir. LED aydınlatmalar gibi ayna arkasında gizli bir aydınlatma seçerek aynanız havada uçuyormuş gibi bir ilüzyon yaratabilirsiniz. Bazı aynalar ise içerisinde LED aydınlatma barındırabilir. Bu tarz aydınlatmalar dokunmatik olabileceği gibi elektrik düğmeleri ile de açılıp kapanabilir.

Birçok aydınlatma ve apliklere ek olarak banyo aydınlatması mum gibi dekoratif ürünlerle desteklenebilir ve banyoda spa benzeri bir deneyim yaratılabilir. Banyodaki aydınlatmalara parlaklık ayarını değiştirebilecek bir mekanizma ekleyerek banyodaki aktiviteye göre bir atmosfer yaratabilirsiniz. Daha yumuşak bir aydınlatma, sakinleştirici ve yatıştırıcı etkiye sahip olduğundan günün yorgunluğunu atarken kullanmak için uygun olacaktır. Daha parlak ve sert aydınlatmalar, içeride daha kısa vakit geçireceğiniz zamanlarda kullanılabilir ve enerji verici etkisi vardır. Daha önce yazdığımız ‘Banyo Aydınlatması Seçmek Neden Önemli?’ yazımıza bakabilirsiniz ve banyo aydınlatması seçerken dikkat edilmesi gereken noktalara göz atabilirsiniz. 

Bu yazımızda banyo aydınlatmasındaki son trendler ve bu trendlerin banyo atmosferini etkilemesinden bahsettik. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (1)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

2023 Banyo Dekorasyon Trendleri #9393

24 Kas 2022

2023 Banyo Dekorasyon Trendleri

2023 banyo dekorasyon trendleri evinizi son modaya uydurmanıza yardımcı olacaktır. Dekorasyon trendlerini takip etmek ve yeniliklerden haberdar olmak, güncel kalmak için çok önemlidir. Dekorasyon trendlerini takip etmek evinizin dekorasyonunu günün modasına uydururken yeni teknolojilerden de haberiniz olmasını sağlar. Böylece hem daha fonksiyonel hem de daha şık bir eve sahip olursunuz. Bu yazımızda sizler için 2023 banyo dekorasyon trendlerini derledik.
İnternette Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır? #8474

22 Haz 2022

İnternette Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?

Ödeme bilgilerimizi, adresimizi hatta paramızı verdiğimiz işletmenin güvenli olduğundan emin olursak gönül rahatlığıyla alışveriş yapabiliriz. Aksi halde dolandırılmak ve kişisel bilgilerimizi çaldırmak gibi hoş olmayan ve uğraştırıcı durumlarla karşılaşabiliriz.
Su Tasarruflu Bataryalar ve Önemi #11165

04 Eki 2023

Su Tasarruflu Bataryalar ve Önemi

Su, günlük yaşamımız için ihtiyaç duyduğumuz en önemli kaynaklardan biridir. Bununla birlikte, artan su talebinden dolayı suyu verimli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanmak önemlidir. Çünkü Dünya’da bulunan suların yalnızca çok küçük bir kısmı içilebilir ve temiz. Su tasarrufu yapmak, sürdürülebilir bir gelecek için en etkili çözümlerden birisi olabilir. Su tasarrufu yaparak temiz su üretiminde harcanan enerjiyi azaltabiliriz ve bu sayede küresel ısınmanın etkilerini hafifletebiliriz. Su tasarrufu yapmanın ise birçok yolu var. Bunu yapmanın en kolay ve etkili yollarından biri de evlerimize su tasarruflu bataryalar kullanmak. Su tasarruflu bataryalar, kullanılan suyun miktarını belirli bir derecede azaltarak su akışının kontrollü ve yeterli olmasını sağlar. Bu yazımızda su tasarruflu bataryalardan bahsedeceğiz ve faydalarını tartışacağız.