Anasayfa » Banyo Düzenleme Fikirleri ve İpuçları

Banyo Düzenleme Fikirleri ve İpuçları

Banyo düzenleme demek banyonuzun şık, derli toplu ve düzenli olması demektir. Kalabalık bir banyo hem aradıklarınızı bulmayı zorlaştırır hem de banyonuzun güzelliğini saklar. Bu yazımızda ufak değişikliklerle banyonuzu nasıl daha düzenli bir hale getirebileceğinizi anlatacağız.

Paylaş :
Banyo Düzenleme Fikirleri ve İpuçları #7371
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 39 sn

Banyo düzenleme demek banyonuzun şık, derli toplu ve düzenli olması demektir. Kalabalık bir banyo hem aradıklarınızı bulmayı zorlaştırır hem de banyonuzun güzelliğini saklar. Bu yazımızda ufak değişikliklerle banyonuzu nasıl daha düzenli bir hale getirebileceğinizi anlatacağız.

Banyo Düzenleme

Banyo düzenleme için birçok farklı yol vardır. Yazımızın bu bölümünde banyo düzenlemeye farklı açılardan bakacağız. Çünkü farklı depolama seçenekleri banyo düzenleme için faydalıyken gömme rezevuar gibi bir seçim de banyonuzun daha düzenli görünmesine katkıda bulunur. Banyoya eklenen her ürün banyodaki kalabalığı arttırdığı için ankastre batarya ve gömme rezervuar gibi mekanizması gizli olan ürünler banyonuzu daha derli toplu gösterecektir.

Banyo Düzenlemede Depolama Seçeneklerinin Önemi

Banyo Düzenleme
Duravit XBase Tek Çekmeceli Dolap ve Ayna

Banyonuz için depolama problemi birçok farklı şekilde çözülebilir. Banyo mobilyaları veya mobilyalı vitrifiye ürünler banyodaki eşyalarınızı düzene sokmaya yararken evin başka bölümlerindeki depolamayı da rahatlatırlar. Özellikle küçük evler ve banyolar için depolama alanları çok önemlidir. Küçük banyoların organizasyonu ile ilgili güzel fikirler için buraya tıklayarak “Küçük Banyo Tasarımları, Öneriler ve Fikirler” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Banyolar için birçok farklı depolama seçeneği vardır. Banyonuzdaki tüm ürünlerin uyumlu olması adına aşağıda bahsettiğimiz tüm dolap çeşitlerini takım olarak da satın alabilirsiniz. Sizlere banyo dolabı takımı olarak Creavit Note Takım Everest‘i önerebiliriz.

Aynalı Banyo Dolapları

Banyoda düzenleme için seçtiğiniz aynanın dolaplı olmasını tercih edebilirsiniz. Böylece bu dolapta bakım ürünleri, tıraş malzemeleri ve takı gibi aksesuarları saklayabilirsiniz. Bu dolapların başka bir avantajı da diş fırçası gibi ürünleri kapalı bir dolapta tutmanın daha hijyenik olmasıdır. Yerden kaybetmemek için aynalı banyo dolapları derin olmazlar. Bu yüzden bu dolapta küçük eşyaları depolamak uygundur. Yine de birçok ürünü saklayabilen bu dolaplar etrafta kalabalık olmasını engelleyecektir.

Lavabo Dolabı

Lavabo altındaki dolaplar hem boruları gizlemenize yarar hem de bu dolaplar geniş oldukları için birçok eşyayı depolayabilirsiniz. Daha çağdaş ve şeffaf bir tasarım için kapaksız lavabo dolaplarını/rafları tercih edebilirsiniz fakat açık depolama alanlarını çok düzenli tutmanız gerekir ve bu raflardaki eşyalar çabuk tozlanır. Bu yüzden eğer az eşyanız varsa rafları tercih etmek de banyonuza ferah bir hava katacaktır.

Tercihinizi mobilya uyumlu lavabodan yana yapacaksanız lavabo ve mobilyanızın birbirine uyacağından emin olmalısınız Bunun da en kesin yolu mobilya ve lavaboyu aynı markadan satın almak olacaktır.

Banyo Boy Dolabı

Banyo boy dolabı genelde duvara saılan ya da ayakları olan banyo dolaplarıdır. Genelde ince uzun profile sahip olan bu dolaplar havlu, tuvalet kağıdı gibi büyük yer kaplayan malzemeler için uygundur. Banyo boy dolapları dar alanlara rahatça sığarak banyonuzun daha derli toplu olmasını sağlarlar.

Banyo Düzenlemede Banyo Aksesuarlarının Önemi

Banyo aksesuarları sayesinde çok daha düzenli bir banyonuz olur. Her malzemenin ve eşyanın kendi yeri olduğu için banyonuzda dağınıklık olmaz. Ayrıca havluluk, sabunluk ve diş fırçalık gibi aksesuarlar havlunun, sabunun ve diş fırçasının kurumasına izin verdikleri için daha hijyenik bir banyo da sağlanmış olur. Bunun yanında klozet fırçası, tuvalet kağıtlığı, çöp kovası da diğer banyo aksesuarlarıdır. Bu banyo aksesuarları da hayatınızı kolaylaştırırken banyonuza düzen getirirler.

Düzenli Bir Banyo için Minimal Ürün Seçimi

Depolama alanları ve banyo aksesuarları banyo düzenlemenize yardımcı olurlar. Bunun yanında sade ve minimal banyo elemanları da banyonuzu sadeleştirerek banyodaki kalabalığı ve gereksiz kargaşayı engellerler. Bu tür banyo elemanlarına örnek olarak ankastre bataryaları ve gömme rezervuarları verebiliriz.

Banyo Düzenleme
Hansgrohe Vernis Shape Ankastre Lavabo Bataryası

Ankastre Bataryalar

Ankastre bataryaların mekanizmaları tamamen sıva altında kalır. Böylece çok daha sade bir görünüm elde edersiniz ve daha az yer kaplarlar. Piyasada birbirinden şık ankastre banyo ve lavabo bataryalarına rastlayabilirsiniz. Hansgrohe’nin tüm ankastre bataryalarını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Gömme Rezervuar

Gömmer rezervuar günümüzde çok sık tercih edilen bir rezervuar çeşididir. Bu tür rezervuarların mekanizması ve su deposu duvarın içine “gömülüdür”. Bu yüzden banyonun içerisinde yer kaplamazlar ve kalabalık yapmazlar. Gömme rezervuarlarla ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Gömme Rezervuar Nedir? Nasıl Çalışır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Geberit gömme rezervuarlar hem kaliteleriyle size yıllar boyu hizmet ederken hem de şık kumanda panelleri banyonuza güzellik katar.

Kalabalıktan Kurtulun

Düzenli bir banyo için kalabalık yapan ürünlerden kurtulma fikri çok basit gözükse de bazı kullanıcılar eşya biriktirmeyi sever. Fakat ihtiyacımızdan fazlasını biriktirmek banyomuzu kalabalık gösterecek ve banyomuzun düzenli gözükmesini önleyecektir. Bu yüzden çok basit bir fikir gibi görünse de banyonuzdaki tarihi geçmiş ürünlerden veya asla kullanmadığımız süs sabunları gibi işlevi olmayan ürünlerden kurtulmak banyomuzu ferahlatacaktır.

Siz Banyonuzu Nasıl Düzenli Tutuyorsunuz?

Banyonuzu düzenli tutmak için sizin fikirleriniz neler? Siz banyonuzu düzenli tutmak için ne gibi mobilyalar veya yöntemler kullanıyorsunuz? Önerilerinizi aşağıya yorumlar kısmına bırakırsanız fikirlerinizden başka okuyucularımız da faydalanabilir ve banyolarını daha düzenli hale getirebilirler.

Umuyoruz “Banyo Düzenleme Fikirleri ve İpuçları” başlıklı yazımızı beğenmişsinizdir ve bu yazımız sizi bilgilendirmiştir. Bu ve benzer yazılarımızı okumak için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Blogumuzda ilginizi çekecek onlarca yazı bulabilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri güvenle ve uygun fiyata satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Soru, görüş ve gelecek yazılarımız için fikirlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınız hem bize hem de diğer okuyucularımıza yardımcı olup fikir vermektedir.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

İskandinav Stili Nedir? #11355

13 Ara 2023

İskandinav Stili Nedir?

İskandinav stil, sade, işlevsel ve doğal unsurları içeren bir iç mekan tasarım tarzını ifade eder. Bu tasarım, minimalist bir yaklaşımı benimser ve nötral tonlardaki renk paleti ile tanınır.Bu yazımızda; hygge, lagom, sisu ve friluftsliv gibi kavramların, İskandinav stilini nasıl biçimlendirdiğini inceliyoruz.
Feng Shui ile Evinizin Olumlu Enerjisini Yükseltin. #11279

25 Eki 2023

Feng Shui ile Evinizin Olumlu Enerjisini Yükseltin.

Feng Shui, evlerimizin enerjik dengesini sağlayarak daha huzurlu ve pozitif bir yaşam alanı yaratmamıza yardımcı olan eski bir Çin uygulamasıdır. Evinizde Feng Shui prensiplerini uygulayarak daha huzurlu, dengeli ve enerjik bir yaşam alanı oluşturmanıza yardımcı olacak temel ipuçlarını inceliyoruz.
Aile Dostu Mutfak Tasarımı: Çocuklar ve Yetişkinlere Uygun Alanlar #11407

19 Şub 2024

Aile Dostu Mutfak Tasarımı: Çocuklar ve Yetişkinlere Uygun Alanlar

Mutfak, birçok aile için sadece yemeklerin hazırlandığı yer değil aynı zamanda tüm ailenin bir araya geldiği ve sosyalleştiği, çocuklarınızın ödev yapmak veya oyun hamurları ile oynamak için sıklıkla kullandığı bir yerdir. Bir yanda yemek yapılırken bir yanda ailenizi ve dostlarınızı ağırladığınız sıcak ve davetkar bu alanda aile dostu bir mutfak tasarlamak, hem çocukların hem de yetişkinlerin ihtiyaçlarını karşılayan bir alan yaratmak için çok önemlidir. Bu yazımızda aile dostu mutfak tasarımı ve bunun çocuklar ve yetişkinler için önemini inceleyeceğiz.