Kanallı Klozet mi Kanalsız mı Tercih Etmelisiniz?
Eski klozetinizden kurtulup yeni bir klozet almaya karar verdiniz ya da yeni eviniz için klozet arıyorsunuz. Aklınızda tek bir soru: Kanallı klozet mi kanalsız klozet mi almalıyım? Bu yazımızda bu sorunun cevabını bulmanıza yardımcı olacağız.
Eski klozetinizden kurtulup yeni bir klozet almaya karar verdiniz ya da yeni eviniz için klozet arıyorsunuz. Aklınızda tek bir soru: Kanallı klozet mi kanalsız klozet mi almalıyım? Bu yazımızda bu sorunun cevabını bulmanıza yardımcı olacağız.
Kanallı Klozet
“Kanallı klozet mi kanalsız mı?” sorusuna cevap vermeden önce klozet kanallı klozet ve kanalsız klozetleri incelememiz gerekir.
Kanallı klozet; rezervuardan gelen suyun klozet içinde dolaşması için kapalı veya yarı kapalı kanala sahip olan klozetlerdir. Çoğumuzun evinde bulunan klasik klozet de diyebiliriz. Kanallı klozet, içindeki kanallar sayesinde temizlenir fakat özellikle kireçli suya sahip evlerde kanalların içi kireç tutar ve kanalların içini temizlemek gerekir. Ayrıca klozet gibi bir üründe ne kadar çok çıkıntı, kenar, köşe varsa mikroorganizmaların yaşayacağı ve çoğalacağı yer de o kadar fazladır.
Kanallı klozeti temizlemesi zor olsa da piyasada çoğu klozet hala kanallıdır ve bu yüzden kanallı klozetleri daha uygun fiyata bulabilirsiniz ve kanallı klozetlere göre daha sık ve derin bir temizlikle de olsa hijyen sağlayabilirsiniz.
Kanalsız Klozet
Kanallı klozet mi kanalsız klozet mi diye bir soru sorarken aslında çoğu kullanıcı kanalsız klozetin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını bilmiyor. Kanalsız klozetler rezervuardan gelen suyu kanallar yardımıyla değil suyun basıncıyla klozet içerisinde dolaştırırlar ve klozeti temizlerler. Bu sayede kanalsız klozetler su tasarrufu da yaparlar.
Kanalsız klozetlerde kanal olmadığı için mikroorganizmaların barınabilecekleri kenarlar, kıvrımlar ve oyuntular yoktur. Yani kanalsız klozetler hem rahat temizlenirler hem de daha az kirlenirler. Böylece de daha az temizliğe ihtiyaç duyarlar. Akdeniz Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre; Vitra markasına ait kanalsız Rim-ex klozetler kolay temizlenirken, standart kanallı klozetlere göre de %95 oranında daha hijyeniktirler. Kanalsız klozetlerle ilgili daha detaylı bilgi için bu yazımızı okuyabilirsiniz.
Kanalsız klozetler kolay temizlenmelerinin ve su tasarrufu sağlamalarının yanı sıra görsel açıdan da daha sade ve daha zariftirler. Günümüzde piyasada birçok kanalsız klozet bulmanız mümkün. Avantajları çok fazla olduğu için yakında sayılarının daha da artacağını öngörmek mümkün. Tüm bunların yanında kanalsız klozetlerin de kanallı klozetler gibi daha uygun fiyatlı olanları mevcut.
Hangisini Tercih Etmelisiniz?
Kanallı klozetler alıştığımız, yıllardır piyasada olan klozetler olduğu için bu seçim size daha güvenli gelebilir. Fakat kanalsız klozetler su tasarrufu sağladıkları gibi tuvaletinizde hijyen sağlamanızı da kolaylaştırırlar. Tabii ki sizin de bu konuyla ilgili fikirlerinizi çok merak ediyoruz. Hangi klozeti neden tercih ettiğinizi yorumlara yazabilir ve diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.
Bu yazımızda sizler için “Kanallı Klozet mi Kanalsız mı Tercih Etmelisiniz?” sorusuna cevap vermeye çalıştık. Eğer bu yazımız sizin için faydalı olduysa benzer yazılarımız için blogumuzu, klozet modellerini incelemek için de Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz. Yorumlarınızı da aşağıdaki kutuya bekliyoruz.
Bu İçerik Sizce Nasıl?
🤨
Yaratıcı (87)
🤗
Pratik (53)
😏
Detaylı (114)
🤓
Zekice (24)
🤠
Yol Gösterici (292)
🤩
Yenilikçi (17)
😜
Eğlenceli (4)
😲
Şaşırtıcı (27)
Yazar Hakkında
Yapılır
Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.
Kanalsız tuvalet aldık inanın uykularım kaçtı. Piyasadaki nerdeyse en pahalı ürünü aldık hiç memnun değilim.Hem çok fazla su harcıyor hem temizlemesi hijyenik açıdan hiç uygun değil hemde gider kokusu oluştu sakın almayın
Kesinlikle kanalsız klozet. Ne kadar su harcandığı rezervuarla ilgili bir durum. Kesinlikle daha kolay temizleniyor ve daha hijyenik. Kanalları klozetleri neden hala üretirler hiç anlamış değilim.
Kanallı klozeti icat edenlerin kesinlikle bir bildiği varmış! Kolay temizlensin daha hijyenik olsun diye aldığımız kanalsız tuvalet tam bir baş belası! Basınçla gelen su, idrar kapaktan dışarı taşıyor. Temiz tutabilmek için her tuvalete gidenin ardından kontrol etmek zorunda olmak sinir bozucu. Sonunda kaldırdık ve eski kanallı klozete dönüş yaptık. Yani kanalsız tuvalet mi? Aslaaa !
Merhaba Hatice Hanım,
Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz. Bazen klozet ve rezervuar arasında uyumsuzluk olduğunda böyle sonuçlarla karşılaşılabiliyor. Çünkü kanalsız klozetin çalışma hacmi 4 litre iken gömme rezervuarlar 6 litre hacimle çalışırlar. Gömme rezervuarın ayarı yapılarak bu uyumsuzluk kolayca giderilebilir. Böylece kanalsız klozetlerde sıçramalar engellenir.
Kanalsız klozeti tercih ettik. Fakat bir felaket gibi. Suyun tazyikini ayarlayıncaya dek zaten edinilen tasarrufun 3-4 misli su harcanıyor. Yani tasarruf sağlaması tamamen uyduruk. Paralelinde üst bacak kısımlarımızın ıslanması da ayrı bir sinir bozucu sonuç. Erkeklerin taharet almaları sanırım sinir harbi içinde gerçekleşiyordur.
SONUÇ;
Kanallı klozet belki zor temizlenir, bakteri vb mikroorganizmaları barındıran kireç depolar ama tüm bunların giderilmesi oldukça kolaydır. Yukarıda sayılan tüm negatifliklerin ortadan kalkması açısından kanımca KANALLI KLOZETLER çok daha huzurlu kılar kullananları.
Bizim de banyomuza kanalsız klozet takıldı. Klozetin üst ön tarafına kesinlikle şu ulaşmıyor. O kısma maşrapayla şu dökmek zorunda kalıyoruz.. Suyun ulaştığı yerlerden de şu sıçraması oluyor. Hijyen, modern , yeni nesil olsun derken nenem usulü maşrapayla uğraşıyoruz