Anasayfa » Kanallı Klozet mi Kanalsız mı Tercih Etmelisiniz?

Kanallı Klozet mi Kanalsız mı Tercih Etmelisiniz?

Eski klozetinizden kurtulup yeni bir klozet almaya karar verdiniz ya da yeni eviniz için klozet arıyorsunuz. Aklınızda tek bir soru: Kanallı klozet mi kanalsız klozet mi almalıyım? Bu yazımızda bu sorunun cevabını bulmanıza yardımcı olacağız.

Paylaş :
Kanallı Klozet mi Kanalsız mı Tercih Etmelisiniz? #2498
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 50 sn

Eski klozetinizden kurtulup yeni bir klozet almaya karar verdiniz ya da yeni eviniz için klozet arıyorsunuz. Aklınızda tek bir soru: Kanallı klozet mi kanalsız klozet mi almalıyım? Bu yazımızda bu sorunun cevabını bulmanıza yardımcı olacağız.

Kanallı Klozet

“Kanallı klozet mi kanalsız mı?” sorusuna cevap vermeden önce klozet kanallı klozet ve kanalsız klozetleri incelememiz gerekir.

Kanallı klozet; rezervuardan gelen suyun klozet içinde dolaşması için kapalı veya yarı kapalı kanala sahip olan klozetlerdir. Çoğumuzun evinde bulunan klasik klozet de diyebiliriz. Kanallı klozet, içindeki kanallar sayesinde temizlenir fakat özellikle kireçli suya sahip evlerde kanalların içi kireç tutar ve kanalların içini temizlemek gerekir. Ayrıca klozet gibi bir üründe ne kadar çok çıkıntı, kenar, köşe varsa mikroorganizmaların yaşayacağı ve çoğalacağı yer de o kadar fazladır.

Kanallı klozet mi kanalsız mı
Kanalsız Vitra klozet ve kanallı klozet arasındaki fark

Kanallı klozeti temizlemesi zor olsa da piyasada çoğu klozet hala kanallıdır ve bu yüzden kanallı klozetleri daha uygun fiyata bulabilirsiniz ve kanallı klozetlere göre daha sık ve derin bir temizlikle de olsa hijyen sağlayabilirsiniz.

Kanalsız Klozet

Kanallı klozet mi kanalsız klozet mi diye bir soru sorarken aslında çoğu kullanıcı kanalsız klozetin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını bilmiyor. Kanalsız klozetler rezervuardan gelen suyu kanallar yardımıyla değil suyun basıncıyla klozet içerisinde dolaştırırlar ve klozeti temizlerler. Bu sayede kanalsız klozetler su tasarrufu da yaparlar.

Kanalsız klozetlerde kanal olmadığı için mikroorganizmaların barınabilecekleri kenarlar, kıvrımlar ve oyuntular yoktur. Yani kanalsız klozetler hem rahat temizlenirler hem de daha az kirlenirler. Böylece de daha az temizliğe ihtiyaç duyarlar. Akdeniz Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre; Vitra markasına ait kanalsız Rim-ex klozetler kolay temizlenirken, standart kanallı klozetlere göre de %95 oranında daha hijyeniktirler. Kanalsız klozetlerle ilgili daha detaylı bilgi için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Kanalsız klozetler kolay temizlenmelerinin ve su tasarrufu sağlamalarının yanı sıra görsel açıdan da daha sade ve daha zariftirler. Günümüzde piyasada birçok kanalsız klozet bulmanız mümkün. Avantajları çok fazla olduğu için yakında sayılarının daha da artacağını öngörmek mümkün. Tüm bunların yanında kanalsız klozetlerin de kanallı klozetler gibi daha uygun fiyatlı olanları mevcut.

Hangisini Tercih Etmelisiniz?

Kanallı klozetler alıştığımız, yıllardır piyasada olan klozetler olduğu için bu seçim size daha güvenli gelebilir. Fakat kanalsız klozetler su tasarrufu sağladıkları gibi tuvaletinizde hijyen sağlamanızı da kolaylaştırırlar. Tabii ki sizin de bu konuyla ilgili fikirlerinizi çok merak ediyoruz. Hangi klozeti neden tercih ettiğinizi yorumlara yazabilir ve diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.

Bu yazımızda sizler için “Kanallı Klozet mi Kanalsız mı Tercih Etmelisiniz?” sorusuna cevap vermeye çalıştık. Eğer bu yazımız sizin için faydalı olduysa benzer yazılarımız için blogumuzu, klozet modellerini incelemek için de Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz. Yorumlarınızı da aşağıdaki kutuya bekliyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (85)

🤗

Pratik (49)

😏

Detaylı (111)

🤓

Zekice (24)

🤠

Yol Gösterici (284)

🤩

Yenilikçi (16)

😜

Eğlenceli (4)

😲

Şaşırtıcı (27)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Kanallı Klozet mi Kanalsız mı Tercih Etmelisiniz? için 6 yorum yazıldı

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Mutfak Tezgahı İçin Tercih Edebileceğiniz Malzemeler #11038

30 Ağu 2023

Mutfak Tezgahı İçin Tercih Edebileceğiniz Malzemeler

Mutfak tezgahlarında, kişisel tercihlerinize göre kullanılabilecek farklı malzemeler bulunmaktadır. Her malzemenin, kendine özgü özellikleri ve estetik katkıları bulunuyor. Kullanıcının bütçesi, mutfak ihtiyaçları ve tercih ettiği tarz gibi faktörlerle; ihtiyacınıza ve zevkinize uygun mutfak tezgahı seçiminde yol göstermesi için gelin birlikte malzeme seçeneklerine göz atalım.
En İyi Duş Seti Markaları #10921

23 Ağu 2023

En İyi Duş Seti Markaları

İyi bir duş seti, banyonuzun tarzını tamamlamanın yanında; banyo deneyiminizi etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Bu yazıda; piyasada bulunan marka ve modellerden size en uygununu seçmenize yardımcı olması için, en iyi duş seti markalarını inceleyeceğiz.
Dyo mu Yoksa Jotun mu, Hangi Markayı Tercih Etmelisiniz? #5250

23 Ağu 2021

Dyo mu Yoksa Jotun mu, Hangi Markayı Tercih Etmelisiniz?

Sizin evinizde veya projenizde hangi boyayı kullanacağınıza daha rahat karar vermeniz için Dyo ve Jotun markalarını karşılaştıran bir yazı hazırladık. Umuyoruz yazının sonunda aklınızdaki soruların cevaplarını almış olacaksınız.