Anasayfa » Karşılaştırmalar » Creavit ve Vitra Markaları Arasındaki Farklar Nelerdir?

Creavit ve Vitra Markaları Arasındaki Farklar Nelerdir?

Creavit ve Vitra markaları Türkiye için gurur kaynağı olan iki yerel markadır. Bunun yanında iki markanın da banyonuzu güzelleştirecek son derece kaliteli vitrifiye elemanları, bataryaları ve aksesuarları vardır. İki marka da bu kadar kaliteli olunca hangisini seçeceğinize karar vermek zor oluyor. Hangi markanın sizin için daha uygun olduğuna rahatça karar verebilmeniz için bu yazımızda iki markanın özelliklerinden bahsedeceğiz.

Paylaş :
Creavit ve Vitra Markaları Arasındaki Farklar Nelerdir? #4181
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 7 dk, 22 sn

Creavit ve Vitra markaları Türkiye için gurur kaynağı olan iki yerel markadır. Bunun yanında iki markanın da banyonuzu güzelleştirecek son derece kaliteli vitrifiye elemanları, bataryaları ve aksesuarları vardır. İki marka da bu kadar kaliteli olunca hangisini seçeceğinize karar vermek zor oluyor. Hangi markanın sizin için daha uygun olduğuna rahatça karar verebilmeniz için bu yazımızda size iki markanın özelliklerinden bahsedeceğiz.

Vitra ve Creavit’in Tarihi

Vitra 1942 senesinde İstanbul Kartal’da Dr. Nejat F. Eczacıbaşı’nın 8 çalışanla kurduğu atölyenin evrilmesiyle günümüzdeki dünya markası haline gelmiştir. Müşterilerinin talepleri doğrultusunda vitrifiye elemanları üretimine ağırlık veren marka 90’lı yıllarda armatür ve karo üretimine de başlamıştır. Vitra’nın seramik sektöründe neredeyse 80 yıllık tecrübesi bulunmaktadır.

Creavit piyasaya 1960’lı yıllarda seramik tuvalet taşı üreterek girmiştir. Yıllar içinde seramik alanında gelişerek klozet, lavabo, bide ve pisuvar gibi vitrifiye ürünlerini de üretmeye başlamıştır. Fakat bütünleşik bir banyo deneyimi için bunun yetmeyeceğini düşünen Creavit; armatür, banyo mobilyaları ve banyo aksesuarlarını pazarlarına da giriş yapmıştır.

Üretim

Vitra Kartal’daki 8 kişilik atölyeden bu yana büyük bir gelişme gösterdi. Markanın halihazırda 4 ülkede 6500 çalışanı ve 12 üretim tesisi bulunmaktadır. Vitra yılda 5 milyon seramik sağlık gereci ve 2 milyon armatür üretim kapasitesine sahiptir. Ayrıca markanın Türkiye dışında Almanya, Fransa ve Rusya’da toplam 7 üretim tesisi vardır.

Zonguldak’ta 2 adet üretim tesisine ve yaklaşık 1000 çalışana sahip olan Creavit üretim kapasitesi konusunda Vitra’nın çok da gerisinden gelmiyor. Marka yılda 4 milyon seramik sağlık gereci ve 1,2 milyon armatür üretebilmektedir. Ayrıca üretim tesislerinin konumu olarak Zonguldak’ı seçmesi de tesadüf değil. Creavit ihracat için önemli bir liman kenti olan Zonguldak’ı seçerek üretiminin %50 hacmini oluşturan ihracatı kendisi için daha kolay hale getrimiştir.

Creavit ve Vitra
Creavit’in son teknolojiyle donanmış üretim tesisi.

Creavit ve Vitra üretimlerini dijital olarak yürütmektedirler. Her ikisi de son teknolojiye sahip CNC, fırınlama ve döküm sistemleri kullanmaktadırlar. Böylece ürünler son kullanıcılara her seferinde aynı özellikte ve kalitede sunulmaktadır.

Vitra ve Creavit’te Kalitenin Önemi

Hem Vitra hem Creavit kaliteleriyle öne çıkan dünyaca ünlü 2 Türk markasıdır. Her iki marka da çok yüksek oranda ihracat yaptığı için dünya standartlarında üretim yapmaktadırlar. Her iki markanın da üretimden geri dönüşüme kadar her konuda birçok setifikası bulunmaktadır.

Tasarım

Creavit de Vitra da tasarıma ve tasarımda fonksiyonelliğe son derece önem vermektedirler. Vitra çok sayıda tanınmış yerli ve yabancı tasarımcıyla çalışmaktadır. Firma 35 Adet Good Design Award’a, 22 iF Design Award’a, 14 Adet Red Dot Design Award’a ve daha birçok prestijli tasarım ödülüne sahiptir. Genç tasarım mezunlarına her zaman fırsat veren firma tasarım sırasında Ar-Ge çalışmalarını da her zaman göz önünde bulundurmaktadır.

“Creavit Design Team” Creavit bünyesindeki genç ve dinamik bir tasarım takımından oluşmaktadır. Çeşitli Red Dot ve A Design ödüllerine sahip olan marka “Creavit Design Team” dışında da dünyaca ünlü yerli ve yabancı tasarımcıyla koleksiyonlar hazırlamaktadır. Ödüllü tasarımlarıyla banyonuzu güzelleştiren Creavit dünya banyo modasına yön veriyor.

Vitra ve Creavit’te Ürün Yelpazesi

Vitra ve Creavit markalarının her ikisi de son derece geniş ürün yelpazelerine sahiptirler. Bu sayede özellikle banyolarınızı A’dan Z’ye tek bir marka kullanarak ve bu sayede mükemmel bir uyum sağlayarak döşeyebilirsiniz.

Hem Vitra hem Creavit lavabo, klozet, bide ve pisuvar gibi seramik sağlık gereçleri üretip piyasaya sunmaktadırlar. Bunun yanında her iki marka da gömme rezervuar, banyo aksesuarları ve batarya üretiminde yer almaktadırlar. Ayrıca yine iki marka da çok şık olan ve ürettikleri seramik sağlık gereçleriyle uyumlu banyo mobilyaları üretmektedirler. Vitra’nın ürün gamında bu ürünlere ek olarak küvet, duş teknesi gibi yıkanma alanları ve seramik karo gibi ürünler de bulunmaktadır.

Fiyat

Creavit ve Vitra’nın kaliteleri ve dayanıklılıkları benzer olsa da biraz daha fazla tecrübeye sahip oldukları için ve dünyada daha çok ismi duyulduğu için Vitra markasının ürün fiyatları Creavit ürünlerine göre biraz yüksektir. Bunun yanında Vitra’da ürün gamı da daha geniştir. Bu sayede karonuzdan lavabonuza, bataryanızdan küvetinize; banyonuzu tek bir markayla döşeyebilirsiniz. Fakat her iki markanın da farklı zevklere hitap eden birçok tasarımı da size son kararınızda yardımcı olacaktır.

İhracat

Creavit üretiminin %50’sini ihraç ederken Vitra için bu oran yaklaşık %70’tir. Creavit ürünlerini 5 kıtada 65 ülkeye ihraç etmektedir. Vitra ise ürünlerini 75 ülkeye ihraç ederken Türkiye seramik sağlık gereçleri ihracatının %50’sini tek başına sırtlamaktadır. Vitra yurt dışı faaliyetlerinde ihracatın da ötesine geçerek 2006 yılında Alman Engers Keramik’i, 2007 yılında dünyaca tanınan ve yine bir Alman şirketi olan Villeroy & Boch AG’yi ve 2008 yılında ise lüks banyo mobilyalarında Avrupa’da lider bir kuruluş olan Burgbad’ı bünyesine katmıştır.

Sürdürülebilirlik ve Geri Dönüşüm

Her geçen gün anladığımız üzere dünyamızın geleceği tehdit altında. Atıklarla sularımız kirlenirken hayvanların nesli tükeniyor. Doğal kaynaklarımızın sonu gelirken küresel ısınma mevsimleri değiştiriyor. Bu yüzden hepimiz payımıza düşen özeni göstermeliyiz. Ama burada en önemli iş büyük şirketlere düşüyor. Çünkü büyük şirketlerin atık miktarları ve kaynakları harcama kapasiteleri de daha fazla oluyor. Bu yüzden Creavit ve Vitra gibi firmaların tasarruf yapması ve geri dönüşüme katkıda bulunması çok önemlidir. Creavit ve Vitra bahsettiğimiz gibi geri dönüşüme ve sürdürülebilirliğe önem veriyorlar. Bunun için de gerekli adımları atıyorlar.

Creavit ve Vitra
Sürdürülebilir bir gelecek.

Sürdürülebilirlik konusundaki tüm tedbirlerinin yanı sıra Creavit doğal gaz ile elektrik üretimi esnasında oluşan ısıyı sıcak su elde edilmesinde kullanmaktadır. Bu sayede enerjiyi boşa harcamak yerine üretime tekrar dahil etmektedir. Bu dönüşüm teknolojisi sayesinde Creavit, Türkiye’de atık ısıyı enerjiye dönüştüren ilk marka olmuştur. Bunların yanında Creavit kendi ürettiği delikli üretim plakalarıyla hem kendi üretiminde tasarruf sağlamaktadır hem de bu teknolojinin dünya çapında yayılması sayesinde diğer firmaların da enerji tasarrufu yapmasına katkıda bulunmuştur. Ayrıca Creavit’in karbon salınımı Avrupa’da sektörün ortalamasının altındadır.

Vitra; ürünlerini tasarlarken, sürdürülebilir olmalarına da önem veriyor. Bu da demek oluyor ki ürettiği her ürün için harcadığı enerjiyi, suyu ve hammaddeyi bilinçli olarak tüketiyor ve enerji/hammadde kayıplarını en aza indiriyor. Marka, tüm tesislerinde sürekli geri dönüşüm sistemleri geliştirilerek hammadde ve enerji kullanımlarındaki kaybı en aza indiriyor. VitrA’nın üretim, tasarım ve yönetim felsefesi olan Blue Life, “üretim sürecinde yenilenemeyen kaynak tüketimini en aza indirmek, eko-verimliliği artıran çözümlere önemli yatırımlar yapmak, çevre ve gelecek bilinciyle, nihai tüketiciler için enerji ve doğal kaynak tasarrufunu teşvik eden ürünler tasarlamak ve geliştirmek” anlayışını temsil ediyor.

Bunun yanında Creavit de Vitra da ürettikleri ürünlerinin dünyadaki enerji ve su kaynaklarını en az oranda harcaması için tasarımlarını buna göre yapıyorlar. Ayrıca uzun ömürlü ürünler üreterek gereksiz kaynak tüketiminin bir daha önüne geçiyorlar.

Creavit ve Vitra markaları arasındaki farkları incelediğimiz içeriğimizi umarız faydalı bulmuşsunuzdur. Hangi markanın size uygun olduğuna karar verdiyseniz Yapılır‘ten seçtiğiniz markanın ürünlerini inceleyebilir ve bu ürünlere uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Markaları ve ürünleri incelediğimiz diğer yazılarımız için de Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Yorumlarınız bizim için çok değerli. Görüş ve önerilerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (7)

🤗

Pratik (2)

😏

Detaylı (8)

🤓

Zekice (2)

🤠

Yol Gösterici (16)

🤩

Yenilikçi (3)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Duş Teknesi mi Küvet mi? Hangisini Tercih Etmelisiniz? #4443

26 Haz 2021

Duş Teknesi mi Küvet mi? Hangisini Tercih Etmelisiniz?

Duş teknesi mi yoksa küvet mi? Yeni banyonuz için hangisini tercih etmelisiniz? Bu yazımızda sizlere tüm seçeneklerin avantajlarını ve dezavantajlarını anlatarak karar vermenize yardımcı olacağız.
Online Alışveriş ve Mağazadan Alışverişin Artıları, Eksileri #6979

25 Ara 2021

Online Alışveriş ve Mağazadan Alışverişin Artıları, Eksileri

Online alışverişin de mağazadan alışverişin de kendilerine özgü faydaları ve zararları var. Bu yazımızda sizlere her iki alışveriş şeklinin de artılarından ve eksilerinden bahsedeceğiz. Böylece hangi tür alışverişin size daha uygun olduğuna kendiniz karar verebilirsiniz.
Gömme Rezervuar Ölçüleri #10766

23 Ağu 2023

Gömme Rezervuar Ölçüleri

Gömme rezervuarlar, banyoların daha düzenli ve şık görünmesini sağlayan kullanışlı bir çözümdür. Farklı markaların ürettiği gömme rezervuarlar, çeşitli boyutlarda ve özelliklerde mevcuttur. Bu markalar arasında Vitra, Duravit, Geberit gibi sektörün önde gelen markaları bulunmaktadır. Gömme rezervuarların boyutları, genellikle duvar kalınlığına ve klozetin üzerine yerleştirileceği duvarın uzunluğuna bağlı olarak değişir. Çoğu marka, farklı boyutlarda gömme rezervuar seçenekleri sunarak kullanıcılara esneklik sağlar. Bu sayede her banyo tasarımına uygun bir gömme rezervuar bulmak mümkün olur. Bu yazımızda çeşitli gömme rezervuar markaları ve boyutları hakkında bilgi vereceğiz.