Anasayfa » Hansgrohe mi Grohe mi? Hangi Markayı Tercih Etmelisiniz?

Hansgrohe mi Grohe mi? Hangi Markayı Tercih Etmelisiniz?

Hansgrohe ve Grohe en ünlü ve kaliteli armatür markalarından ikisidir. Birbirlerine rakip olan bu iki markanın aslında birbirlerine paralel tarihleri ve hatta akrabalıkları var. Grohe şirketi artık bir Grohe tarafından yönetilmese de iki şirket birbirinin hala en büyük rakibi fakat Hansgrohe tasarım çeşitliliği sayesinde daha geniş bir kitleye hitap etmektedir.

Paylaş :
Hansgrohe mi Grohe mi? Hangi Markayı Tercih Etmelisiniz? #4566
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 6 dk, 5 sn

Hansgrohe ve Grohe en ünlü ve kaliteli armatür markalarından ikisidir. Birbirlerine rakip olan bu iki markanın aslında birbirlerine paralel tarihleri ve hatta akrabalıkları var. Grohe şirketi artık bir Grohe aile üyesi tarafından yönetilmese de iki şirket birbirinin hala en büyük rakibi fakat Hansgrohe tasarım çeşitliliği sayesinde daha geniş bir kitleye hitap ediyor.

Tarihçeleri

Hansgrohe 1901 yılında Hans Grohe tarafından Almanya’da kurulmuştur. İlk başlarda soba borusu, pirinç tava ve saat parçaları gibi çeşitli metal elemanların üretimiyle piyasaya girmiştir. Daha sonra duş başlıklarına ve ve benzer ürünlere yönelen Hans Grohe 82 yaşında duş kolonunu bularak banyo sektörüne imzasını bırakmış oldu. 1955’te Hans Grohe şirketi en büyük oğlu Hans Grohe Jr.’a miras olarak bıraktı. En küçük oğul da abisiyle birlikte çalışmaya başladı fakat ortanca oğul Friedrich ailevi sorunlar nedeniyle şirketten 1936 yılında ayrılıp kendi şirketini kurmaya karar verdi. Grohe’nin ve büyük rekabetin hikayesi de işte burada başlıyor.

Friedrich Grohe 1911 yılında kurulmuş olan Berkenhoff & Paschedag adlı demir ürünleri üreten şirketi 1936 yılında satın alarak bu şirkette çeşitli armatürler üretmeye başladı. Grohe markası da bu şekilde doğmuş oldu. İki marka o günden beri armatür piyasasında birbirlerine rakipler.

Hansgrohe markasının yönetim kurulunda hala Grohe ailesi mensupları olmasına rağmen Grohe markası artık tamamen başkaları tarafından yönetilmektedir. İki markanın tarihlerine bakarsak Hansgrohe daha erken kurulmuştur ve Grohe ailesinin ilk kurduğu şirkettir. Friedrich Grohe Hansgrohe şirketinden ayrılıp benzer bir şirket olan Grohe’yi kurmuştur. Bu yüzden Hansgrohe bir süre slogan olarak “Das Original”i kullanmıştır. Yani orijinal olanın, ilk kurulanın kendilleri olduğuna dikkat çekmişlerdir.

Hansgrohe ve Grohe’nin Ürün Yelpazeleri

Hansgrohe ve Grohe markaları aynı pazarda olsalar da Hansgrohe’nin her bütçeye uygun modelleri bulunmaktadır. Daha eknomoik bütçelere hitap eden modellerden lüks modellere kadar tüm Hansgrohe ürünlerini piyasadaki en ucuz fiyatlarla Yapılır’te bulabilirsiniz.

Her iki firmanın da banyo armatürlerinden eviye bataryalarına, tepe duşlarından banyo aksesuarlarına uzanan geniş bir ürün yelpazesi vardır. Grohe daha klasik model ve tasarımlara odaklanır. Hansgrohe ise klasik modellerin yanı sıra daha farklı ve hatta lüks modeller de piyasaya sunmaktadır. Hansgrohe daha geniş bir yelpazede modeller üretmektedir.

Üretim

Hansgrohe’nin Almanya, Fransa, Amerika ve Çin’de toplam 7 adet üretim tesisinde yaklaşık 5.000 kişi çalışmaktadır. Ve bu üretim tesislerinde üretilen sayısız ürün tam 140 ülkeye ihraç edilmektedir.

Grohe markasının Tayland, Portekiz ve Almanya’da toplamda 5 adet üretim tesisi vardır. Grohe’nin de yaklaşık olarak 5.000 çalışanı vardır. Ürünlerini ise yaklaşık 130 ülkeye ihraç etmektedir.

Kalite

Her iki markanın ürünleri de son derece kaliteli malzemelerden üretilmişlerdir ve uzun ömürlüdürler. Hansgrohe ürünleri 5 yıl üretici garantisine sahiptir. 600’den fazla tasarım ödülü kazanan Hansgrohe’ye göre tasarım hem içte hem de dışta ürünün güzelliğini tamamlamalıdır.

Hansgrohe ürünleri TÜV SÜD tarafından onaylıdır. Bu onay, üretilen ürünlerin yerel ve uluslararası standartlara göre üretildiğini tasdik eder. Bunun yanında Alman Gaz ve Su Teknik Adamları Birliği (DVGW) tarafından da sertifika almıştır. Bu sertifika; güvenlik, hijyen, çevreyi ve tüketiciyi korumaya odaklanır.

Grohe markası da aynı şekilde TÜV SÜD tarafından onaylıdır. Hemer’deki Grohe üretim tesisi WirtschaftsWoche dergisi tarafından lojistik, müşteri hizmetleri ve inovasyon açısından en iyi fabrika seçilmiştir.

Hansgrohe ve Teknoloji

Select

Mekanik seçme butonu ile günlük kullanımlarınızı kolaylaştırır. Bu buton sayesinde farklı akış çeşitleri arasında geçiş sağlayabilir, suyu kapatıp açabilirsiniz. Bu buton ile duşlarda, banyo bataryalarında hatta el duşlarında bile konfor sağlayabilirsiniz. Özellikle ellerinizin dolu olduğu durumlarda, mesela ağır bir tencere yıkarken, tek tuşla eviye musluğunu idare edebilirsiniz. Böylelikle boşuna su akıtmaktan da kaçınmış olursunuz.

QuickClean

Sudaki kireç ne yaparsak yapalım bataryalarda birikirler. Hansgrohe QuickClean teknolojisi kir ve kireç birikintilerinin çaba harcamadan ve deterjan kullanmadan sadece parmakla ovarak kolayca temizlenmesini sağlar.

ComfortZone

Hansgrohe farklı ihtiyaçlara göre farklı boylarda bataryalar üretir. Bu hem lavabo hem banyo hem de eviye bataryaları için geçerlidir. Mutfakta yıkamanız gereken büyük tencereler varsa, çanak lavabo kullanıyorsanız veya ayaklı küvete sahipseniz ComfortZone bataryalar tam size göre.

XXLPerformance

XXLPerformance demek, daha geniş yüzeyli tepe duşları demektir. Bu tepe duşlarla yıkanırken, nerede olduğunuzu unutacak ve bir yaz yağmurunun altındaymış gibi hissedeceksiniz. Günün stresini atmak için sizin de bu teknolojiye sahip olmak hakkınız. Merak etmeyin, söz konusu Hansgrohe olunca; lüks duşlar, su tasarrufundan vazgeçmek anlamına gelmiyor. Airpower ve EcoSmart gibi teknolojiler ile hem lüksü yaşayın hem de paranız cebinizde kalsın.

PowderRain

PowderRain teknolojisi demek en yumuşak damlalarla yıkanmak demek. Mikro damlacıklardan ilham alan bu teknolojiye sahip ürünlerle, basıncı kaybetmeden yumuşacık bir su dokunuşuna sahip olabilrsiniz. Ayrıca sıçrama azalır böylece temizlik gerekmez.

Su Tasarrufu

Hansgrohe çevreyi korumaya özen gösterir, kaynakları sorumlu bir şekilde kullanır. Bunun yanında ürettiği tüm ürünlerin sudan tasarruf etmesini sağlayan teknolojiler üretir.

EcoSmart

Su tasarrufu elbette ki çağımızın en önemli en önemli meselelerinden biridir. Hansgrohe de bu konuyu çok önemsiyor. EcoSmart teknolojisine sahip olan musluklarınız %60 ve duşunuz %40 oranında su tasarrufu sağlar. Bu tasarruf; suyun akşının engellenmesiyle, suya hava katılmasıyla ve jet ağızlıklarla sağlanır. Batarya içindeki yuvarlak halka basınca göre suyun akışını ayarlar ve su tasarrufu sağlar. Duş başlıklarında bile dakikada harcanan su miktarı kesinlikle basınçtan feragat etmeden 6 litreye kadar düşebilir.

AirPower

AirPower teknolojisi suyu hava ile zenginleştirdiği için su tasarrufu da sağlar. Bu teknoloji sayesinde Hansgrohe bataryalar dakikada sadece 5 litre su tüketir.

“Hansgrohe mi Grohe mi? Hangi Markayı Tercih Etmelisiniz?” başlıklı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Umarız bu yazımız iki marka arasında tercih yapmanıza yardımcı olmuştur. Benzer sorularınız varsa cevaplarını ve daha fazlasını Yapıyorum Blog‘da bulabilirsiniz. Yazımızda bahsettiğimiz Hansgrohe ürünlerini incelemek ve en uygun fiyata satın almak isterseniz de Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Görüş, öneri ve gelecek yazılarımız için fikirlerinizi aşağıya yorum kısmına bırakabilirsiniz. Yorum bırakarak hem bize hem de diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (1)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (2)

🤠

Yol Gösterici (14)

🤩

Yenilikçi (2)

😜

Eğlenceli (1)

😲

Şaşırtıcı (2)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Mutfak Tezgahı İçin Tercih Edebileceğiniz Malzemeler #11038

30 Ağu 2023

Mutfak Tezgahı İçin Tercih Edebileceğiniz Malzemeler

Mutfak tezgahlarında, kişisel tercihlerinize göre kullanılabilecek farklı malzemeler bulunmaktadır. Her malzemenin, kendine özgü özellikleri ve estetik katkıları bulunuyor. Kullanıcının bütçesi, mutfak ihtiyaçları ve tercih ettiği tarz gibi faktörlerle; ihtiyacınıza ve zevkinize uygun mutfak tezgahı seçiminde yol göstermesi için gelin birlikte malzeme seçeneklerine göz atalım.
Geberit Alpha, Sigma ve Omega Arasındaki Fark Nedir? #4788

17 Tem 2021

Geberit Alpha, Sigma ve Omega Arasındaki Fark Nedir?

Geberit gibi tüm gömme rezervuar üreticileri genelde kumanda panelleri de üretir. Söz konusu kumanda panellerinin hangi model gömme rezervuarla uyumlu olduğu hem müşteriler hem de satıcılar tarafından karıştırılabilir. Geberit buna çözüm olması için 3 seri; Alpha, Sigma ve Omega'yı çıkarmıştır.
Duravit: DuraCeram, DuroCast ve DuraSolid #10151

22 Nis 2023

Duravit: DuraCeram, DuroCast ve DuraSolid

Sürdürülebilirlik, teknoloji ve tasarımı birleştiren yenilikçi ürünleri ile öne çıkan vitrifiye ürünleri markası Duravit'in; seramik malzemelerin dayanıklılığını ve performansını artırmak için geliştirdiği DuraCeram, DuroCast ve DuraSolid teknolojilerine ve bu malzemelerle üretilen banyo serilerine yakından bakıyoruz.