Anasayfa » Geberit Alpha, Sigma ve Omega Arasındaki Fark Nedir?

Geberit Alpha, Sigma ve Omega Arasındaki Fark Nedir?

Geberit gibi tüm gömme rezervuar üreticileri genelde kumanda panelleri de üretir. Söz konusu kumanda panellerinin hangi model gömme rezervuarla uyumlu olduğu hem müşteriler hem de satıcılar tarafından karıştırılabilir. Geberit buna çözüm olması için 3 seri; Alpha, Sigma ve Omega'yı çıkarmıştır.

Paylaş :
Geberit Alpha, Sigma ve Omega Arasındaki Fark Nedir? #4788
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 3 sn

Geberit gibi tüm gömme rezervuar üreticileri genelde kumanda panelleri de üretir. Söz konusu kumanda panellerinin hangi model gömme rezervuarla uyumlu olduğu hem müşteriler hem de satıcılar tarafından karıştırılabilir. Bu yüzden Geberit buna çözüm olması için 3 gömme rezervuar/kumanda paneli serisi; Alpha, Sigma ve Omega’yı çıkarmıştır. Böylece hangi kumanda panellerinin hangi gömme rezervuarla kullanılacağı çok net ayrılmıştır. Peki Alpha, Sigma ve Omega serileri arasındaki fark tam olarak nedir? Bu yazımızda, bahsettiğimiz serileri yakından inceleyeceğiz.

Her İhtiyaç Tipine Uygun Geberit

Gömme rezervuarınızı seçerken ilk dikkat etmeniz gereken üstten mi önden mi basmalı olacağıdır. Eğer tercihiniz üstten basmalı ise Omega serisi sizin için uygun olacaktır. Daha sonra gömme rezervuarın takılacağı duvarın çeşidi ve kalınlığı göz önüne alınmalıdır. Genelde kalınlıklar 8-12 cm arası değişir. Bunun yanında gömme rezervuarın monte edileceği duvar tipi de bilinmelidir. Buna göre Duofix veya Kombifix modelleri seçilmelidir.

Her türlü ihtiyaca, zevke ve duvar tipine uygun bir Geberit gömme rezervuar mutlaka vardır. Duvarınızın malzemesinin tuğla, alçıpan, gazbeton olması hiç fark etmez. Geberit her duvar tipi için üretim yapmaktadır. Geberit Duofix alçıpan duvarlar için uygunken; Geberit Kombifix tuğla, bims ve gazbeton duvarlar için uygundur. Duofix sayesinde duvarınızın önüne gömme rezervuarı monte edip alçıpanla kapatabilirsiniz. Bu sayede mevcut duvarınızda kırma dökme işi yapmanıza gerek kalmaz.

Gömme rezervuarın mucidi olan Geberit, tecrübesi sayesinde tüm ihtiyaçlara cevap verebilir. Geberit markası ve gömme rezervuarları ile ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Geberit Gömme Rezervuar Tercih Etmek İçin 10 Sebep” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Geberit Alpha Gömme Rezervuar

Geberit Alpha gömme rezervuarlar sadece Alpha serisi kumanda panelleriyle uyumludurlar. Alpha kumanda panelleri diğer serilere göre daha ufaktırlar ve daha az yer kaplarlar. Su girişi üsttendir ve gömme rezervuar 114 cm’dir. Fakat ihtiyaçlara göre zeminde yaklaşık 20 cm daha uzayabilir. Geberit’in kendi buluşu olan doldurma tekniği sayesinde ses çıkarmaz ve su tasarrufu sağlar. Yoğuşmaya karşı yalıtılmıştır.

Geberit Sigma Gömme Rezervuar

8 cm veya 12 cm kalınlığındaki duvarlara göre ayrı çeşitleri bulunmaktadır.Sigma gömme rezervuarlar sadece Sigma kumanda panelleriyle uyumludurlar. Fabrikadan 3/6 L ayarlı gelir fakat bu kapasiteleri arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Su girişi üsttendir ve gömme rezervuar 112 cm’dir, ama farklı boyutlarda da ayarlanabilir. Yoğuşmaya karşı yalıtılmıştır. Duofresh koku alma ünitesi ile uyumludur. Köşe elemanı seçeneği mevcuttur.

Geberit Omega Gömme Rezervuar

Geberit Omega gömme rezervuarlar sadece Omega kumanda panelleriyle uyumludurlar. Omega gömme rezervuarlarda kumanda paneli gömme rezervuarın üst kısmına da takılabilir. Su girişi üsttendir ve gömme rezervuar 112, 98 ve 82 cm uzunluklarına adapte edilebilir. Geberit’e has doldurma tekniği sayesinde ses çıkarmaz ve su tasarrufu sağlar. Yoğuşmaya karşı yalıtılmıştır. Uzaktan deşarj kumandalarıyla uyumludur. Uzaktan deşarj kumandaları; gömme rezervuarınızı uzaktan aktive etmenize yararlar.

Kumanda Paneli

Geberit’te her mekana, zevke ve ihtiyaca göre kumanda paneli bulabilirsiniz. Alpha kumanda panelleri Sigma kumanda panellerine göre daha küçüktür. Bunun yanında Sigma21 kumanda panellerinin yüzeyine istenilen görsel veya malzeme eklenebilmektedir. Sigma21 kumanda panellerinde; ahşaptan taşa birçok farklı malzeme seçeneği arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Ayrıca Geberit’in geniş ürün yelpazesinden istediğiniz renk veya deseni bulamasanız bile kendi istediğiniz tasarımı ekleyebilirsiniz.

Geberit kumanda panelleri kullanıcılarına çift deşarj imkanı sunar. Bir buton daha az su harcarken diğer buton daha fazla su akıtır. Ayrıca deşarj kapasitelerini ayarlayarak harcanan suyu daha da azaltabilir veya arttırabilirsiniz. Böylece kumanda paneli su tasarrufu yapmanıza yardımcı olur. Günümüzde su kaynaklarımızın tükenmesiyle beraber su tasarrufu her zamankinden daha önemli hale gelmiştir.

Geberit fotoselli kumanda panelleri sayesinde kumanda paneline dokunmadan aktive etmek mümkündür. Böylece kumanda paneli üstünde barınabilecek her türlü mikroorganizmadan korunmuş olursunuz. Fotoselli kumanda panelleri umuma açık yerlerde kullanmak için çok uygundur. Özellikle günümüzde, hijyenin ve kendimizi mikroorganizmalardan korumanın bu kadar önemli olduğu bir zamanda, sadece hareketle çalışan fotoselli/sensörlü ürünler çok daha fazla rağbet görmeye başlamıştır.

Gömme rezervuarınızı alırken kumanda panelinizle gömme rezervuarınızın uyumlu olmasına dikkat edin. Çünkü Alpha gömme rezervuar Alpha kumanda paneliyle, Sigma gömme rezervuar Sigma kumanda paneliyle ve Omega gömme rezervuar Omega kumanda paneliyle çalışabilir.

Geberit Duofresh

Geberit’in Duofresh teknolojisi sayesinde tuvaletinizde koku derdine son. Sigma kumanda panellerine kolayca monte edilen Duofresh’i telefonunuzla rahatça kontrol edebilirsiniz. Duofresh kokuyu yayılmadan kaynağında yok eder. Ayrıca Duofresh modülü kullanıcıyı algılar ve tuvaletinize ortam ışığı sağlar. Duofresh sayesinde tuvaletiniz evinizin en şık ve ferah mekanlarından biri haline gelecektir.

Umuyoruz “Geberit Alpha, Sigma ve Omega Serileri Arasındaki Fark Nedir?” başlıklı yazımız alışverişinizde karar vermenize yardımcı olmuştur. Benzer içeriklerimizi okumak için Yapıyorum Blog‘daki “Satın Alma Rehberi” kategorimize göz atabilirsiniz. Onlarca yazı blogumuzda sizleri bekliyor. Geberit gömme rezervuarları incelemek ve en uygun fiyata satın almak içinse Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınıza önem veriyoruz ve hepsini okuyoruz. Görüş, soru, öneri ve yeni yazılar için fikirlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (4)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (7)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Duravit ve Vitra Markalarına Yakından Bakalım #5372

28 Ağu 2021

Duravit ve Vitra Markalarına Yakından Bakalım

Duravit ve Vitra markalarının her ikisi de dünya çapında tanınan markalardır. Duravit Alman, Vitra Türk markası olmasına rağmen her ikisi de hem ülkemizde hem de dünyada banyo alanında son derece başarılı markalardır. Her iki marka da banyo pazarına vitrifiye ürünler üreterek girdiyse de günümüzde banyoyu baştan aşağıya döşeyecek ürün yelpazesine sahipler. İki şirket de banyo mobilyasından armatüre, aksesuardan yıkanma alanlarına kadar çeşitli ürünlerle banyonuzu güzelleştiriyorlar. Hangi markanın sizin ihtiyacınıza uygun olduğunu görmek için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.
Ankastre Batarya ve Aplike Batarya Arasındaki Farklar #7588

02 Şub 2022

Ankastre Batarya ve Aplike Batarya Arasındaki Farklar

Ankastre batarya ve aplike bataryaların kullanımları aynı olsa da montajları birbirinden çok farklıdır. Ankastre bataryaların büyük bölümü sıva altındadır, bu tür bataryalar daha düz yüzeylere ve minimal tasarımlara sahip olurlar. Aplike bataryaların tamamı sıva üstündedir, tanıdığımız her zaman rastladığımız geleneksel bataryalar aplike bataryalardır. . Bahsettiğimiz bataryalar arasındaki fark daha çok estetik açıdandır. Bu yazımızda sizlere iki batarya çeşidi arasındaki farkları, avantajları ve dezavantajları anlatacağız.
Duş Teknesi mi Küvet mi? Hangisini Tercih Etmelisiniz? #4443

26 Haz 2021

Duş Teknesi mi Küvet mi? Hangisini Tercih Etmelisiniz?

Duş teknesi mi yoksa küvet mi? Yeni banyonuz için hangisini tercih etmelisiniz? Bu yazımızda sizlere tüm seçeneklerin avantajlarını ve dezavantajlarını anlatarak karar vermenize yardımcı olacağız.