Anasayfa » Loft Tarzı Mutfak Tasarım Önerileri

Loft Tarzı Mutfak Tasarım Önerileri

Loft tarzı, evlerinde modern ve endüstriyel bir görünüm yaratmak isteyen birçok ev sahibi için son zamanlarda oldukça popüler hale gelen bir tasarım tercihidir. Loft tarzı, açık ve ferah alanları, ekspoze edilmiş tuğla duvarları, yüksek tavanları ve minimalist dekoru ile öne çıkıyor. İlk olarak Amerika’da ortaya çıkan bu stil, yetersiz konut sorununa çözüm bulmak amacıyla fabrika gibi eski endüstriyel alanların bir yaşam alanına dönüştürülmesi fikri ile bildiğimiz halini alıyor. Bu yazımızda loft tarzı mutfak tasarım önerilerinden bahsedeceğiz

Paylaş :
Loft Tarzı Mutfak Tasarım Önerileri #11125
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 7 dk, 10 sn

Loft tarzı, evlerinde modern ve endüstriyel bir görünüm yaratmak isteyen birçok ev sahibi için son zamanlarda oldukça popüler hale gelen bir tasarım tercihidir. Loft tarzı, açık ve ferah alanları, ekspoze edilmiş tuğla duvarları, yüksek tavanları ve minimalist dekoru ile öne çıkıyor. İlk olarak Amerika’da ortaya çıkan bu stil, yetersiz konut sorununa çözüm bulmak amacıyla fabrika gibi eski endüstriyel alanların bir yaşam alanına dönüştürülmesi fikri ile bildiğimiz halini alıyor. Bu yazımızda loft tarzı mutfak tasarım önerilerinden bahsedeceğiz.

Mutfağınıza veya evinizin herhangi bir alanına loft tarzda bir görünümü verecek en önemli etken evin karakteridir. Amerika’da ortaya çıkan bu tasarım stilinin en çok endüstriyel yapılar içerisinde şekillenmiş olduğundan bahsetmiştik. 1950’lerde inşa edilmiş bu yapıların en belirgin özelliği örme tuğla duvara ve ekspoze edilmiş havalandırma sistemine sahip olmalarıdır. Bu belirgin özellik aynı zamanda da mutfağınızı dekore ederken kullanacağınız malzeme kataloğunun temellerini oluşturur. Fakat eski ve endüstriyel bir evde yaşamıyor olmanız büyük bir ihtimal ama bu mutfağınızı veya evinizin herhangi bir alanını endüstriyel tasarlayamayacağınız anlamına gelmiyor. Mutfağınıza daha endüstriyel tarzda bir atmosfer vermek için loft tarz renk şemasına ve mutfağınıza daha endüstriyel atmosfer kazandıracak malzeme ve mobilyalara göz atabilirsiniz. 

Renk Şeması ve Malzeme Seçimi

Loft tarz mutfak tasarımında kullanacağınız renk şemasında genelde ahşap, metal ve tuğla malzemelerin dokuları ve renkleri yanında dilerseniz tarzınızı yansıtan canlı renkler de ekleyerek loft tarz mutfağınızı daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Bu renk şemasında tuğladaki tercihe göre kırmızı veya beyaz renk, ahşap malzemelerin dokusu ve sıcaklığı ve metal detaylı mobilyaların endüstriyel havası göze çarpan ilk üç özellik olur. Loft tarz mutfak tasarımının bu vazgeçilmez üçlü ile brüt beton duvar daha soğuk bir endüstriyel atmosfer oluştururken, daha turuncu tonlarda bir ahşap kullanacağınız mutfağınızda sıcak bir loft tarzı mutfak atmosferi oluşturabilirsiniz.

Loft tarz mutfak atmosferi yakalamak için bu malzemeleri olduğu haliyle kullanabileceğiniz gibi boyayabilir veya farklı renklerdeki kaplamalarını seçebilirsiniz. Örneğin siyah renkli eviye bataryaları ile loft tarz mutfak atmosferi yaratmak için sitemizdeki eviye bataryalarına göz atabilirsiniz. Tuğla duvarlardaki kırmızı rengi beğenmiyorsanız loft tarz renk şemasında yer alan gri, beyaz veya kahve tonlarını deneyerek mutfağınızı tarzınızı yansıtan bir mekan haline getirebilirsiniz

Loft iç mimari stilinin en karakteristik özelliklerinden birisi olan tuğla duvarlar, mutfağınızın endüstriyel görünmesine katkıda bulunacaktır. Mutfağınızda örme tuğla duvarlar varsa, loft tarzı bir görünüm oluşturmak için duvarları ekspoze etmeyi düşünebilirsiniz. Tuğla duvarlar dokusu ile mutfağınıza daha loft bir atmosfer katar ve mutfağınız için harika bir odak noktası olabilir. Mutfağınızda tuğla duvarlar yoksa, tuğla kaplama panelleri kullanarak sahte bir tuğla duvar oluşturabilirsiniz. Bu panellerin montajı kolaydır ve mutfağınıza rustik ve endüstriyel bir görünüm verebilir. Tuğla duvar paneller aynı zamanda kiracı dostudur.

Örme tuğla duvar ile oldukça uyumlu olan metal ve ahşap, loft tarz mutfak tasarımında öne çıkan bir diğer iki malzemedir. Mutfağınızı dekore ederken, alana doku ve ilgi katabilecek metal ve ahşap vurgular arayın. Örneğin mutfak adanız için bar tabureleri veya açık raflarınızda sergilemek için ahşap kesme tahtası tercih edebilirsiniz. Mutfağınızın çok soğuk veya rustik bir atmosfere sahip olmasını istiyorsanız pirinç malzemeden ya da metal malzemelerden yapılmış mutfak aksesuarlarını ve mobilyalarını tercih edebilirsiniz. Eğer daha sıcak görünümlü bir mutfak atmosferi yakalamak istiyorsanız tercihinizi ahşap malzemeden yapılmış veya ahşap dokusuna sahip mobilya ve aksesuarlardan yana seçebilirsiniz. 

Loft tarz mutfaklarda önemli olan bir diğer nokta ise tavanın oldukça yüksek olmasıdır. Eğer tavan yüksekliğiniz standart ise farklı ipuçları ile tavanınızı daha yüksek göstermeyi sağlayabilirsiniz. Örneğin tavanınızı parlak beyaz boya ile boyamak tavanı duvarlardan ayırarak sanki daha yüksekteymiş gibi gözükmesine yardımcı olur. Bir diğer ipucu ise perdelerinizi asarken kornişleri duvara değil de tavana asarak yere kadar uzanan perdeler ile tavanının daha yüksek gözükmesini sağlayabilirsiniz. Yere paralel olan duvar aksesuarları genelde tavanın daha alçak gözükmesine sebep olur bu yüzden mutfağınız için duvara asılan dekoratif ürünleri seçerken yere dikey olmasına dikkat edin.

Mobilya ve Aksesuarlar

Endüstriyel tarzda aydınlatma, loft tarz tasarımlarda vazgeçilmez bir unsurudur. Metal, tel veya diğer endüstriyel malzemelerden yapılmış sarkıt lambalar, avizeler ve aplikler kullanarak daha endüstriyel bir atmosfer yaratabilirsiniz. Bu ışıklar, endüstriyel bir havayı korurken mutfağınıza zerafet ve incelik katabilir. Mutfağınız için aydınlatma seçerken, alanın boyutunu ve düzenini göz önünde bulundurun. Aydınlatmanın çok güçlü veya çok loş olmasını istemezsiniz. Ayrıca, açık raflarınız ve ekspoze tuğla duvarlarınız gibi diğer loft tarzı öğelerinizi tamamlayan aydınlatma seçtiğinizden emin olun. Tercihinizi farklı renklerle kaplanmış ve paslanmaz çelik gibi dayanıklı ve uzun ömürlü malzemelerle tasarlanmış aydınlatmalardan yana seçerek tarzınızı yansıtan loft tarzı bir mutfağa sahip olabilirsiniz.

Loft stilinin ayırt edici özelliklerinden biri, geleneksel dolaplar yerine açık rafların kullanılmasıdır. Açık raflar, mutfağınızda açıklık ve ferahlık hissi yaratmanın harika bir yoludur. Ayrıca tabaklarınızı, bardaklarınızı ve diğer mutfak eşyalarınızı düzenli bir şekilde sergilemenizi sağlar. Mutfağınız için açık raf seçerken, metal veya ahşaptan yapılmış endüstriyel tarzda rafları tercih edin. Eşsiz bir görünüm oluşturmak için farklı malzemeleri de karıştırıp eşleştirebilirsiniz. Örneğin rustik bir dokunuş için ahşap askılı metal rafları tercih edebilirsiniz.

Loft tarz genellikle nötr ve yumuşak renklerle ilişkilendirilirken, mutfak tasarımınızda renklerle oynamaktan korkmayın. Canlı renklerde seçeceğiniz yemek takımları veya renkli bir kilim gibi seçtiğiniz aksesuarlarla kontrast eklemeyi düşünebilirsiniz. Metal ve ahşap vurgulara ek olarak, benzersiz dokuları birleştirmek de loft tarzı bir mutfak yaratmanın anahtarıdır. Bu dokular mekana endüstriyel bir hava katacak ve özgün bir odak noktası oluşturacaktır. Örneğin, tezgahınız veya mutfak adanız için beton, ahşap ve metal gibi bir malzeme karışımı kullanmayı düşünün. Bu, mutfağınızda bir odak noktası yaratır.

Loft tarzı tamamen sadelik ve minimalizm ile ilgilidir. Mutfağınızı dekore ederken, işlevsel olan ve mekanın genel estetiğine katkıda bulunan dekoru seçin. Mutfağınızın açık ve  ferah hissini azaltabilecek dağınıklıktan ve gereksiz eşyalardan kaçının. Mutfağınıza minimalist dekor eklemenin bir yolu, genel tasarımınızı tamamlayan birkaç aksesuar seçmektir. Örneğin, tuğla duvarınıza asmak için büyük bir sanat eseri veya benzersiz bir saat seçebilirsiniz. Ayrıca mekana biraz hayat ve renk katmak için birkaç bitki de ekleyebilirsiniz.

Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Wallstoris; Hansgrohe’nin Aksesuar Serisi #9164

27 Eyl 2022

Wallstoris; Hansgrohe’nin Aksesuar Serisi

Bu yazımızda Hansgrohe'nin muhteşem tasarıma sahip olan ve bütçenizi de yormayacak olan banyo aksesuar serisi Wallstoris'e yakından bakacağız.
Banyonuzu Daha Güvenli Hale Getirmek için Neler Yapabilirsiniz? #10552

21 Haz 2023

Banyonuzu Daha Güvenli Hale Getirmek için Neler Yapabilirsiniz?

Banyo; kaygan ve ıslak zemini, sert yüzeyleri ve keskin kenarlara sahip mobilyaları ile evdeki en tehlikeli odalardan birisi olarak sayılabilir. Banyoda yaşanan kazalar küçük yaralanmalara sebep olabileceği gibi ölümcül de olabilir. Bu yüzden banyoda konu güvenlik olduğunda özel önlemlerin alınması gerekir. Bu güvenlik önlemlerini almak ise çok pahalı ve zahmetli değildir. Önlemlerinizi alarak sizin ve sevdiklerinizin başına gelebilecek birçok kazayı önlemiş olursunuz. Bu yazımızda banyonuzu daha güvenli hale getirmek için uygulayabileceğiniz bazı pratik çözümlerden bahsedeceğiz.
Klozet Kapağı Nedir ve Nasıl Seçilir? #6319

09 Kas 2021

Klozet Kapağı Nedir ve Nasıl Seçilir?

Yeni bir eve taşınıldığında hijyen adına ilk yapılan şeylerden biri klozet kapağını değiştirmektir. Klozetin kendisini değiştirmek daha zor ve pahalı olacağı için klozet kapağı değiştirmek çok daha mantıklıdır. Tam da bu yüzden klozet kapakları çok gerekli ve kullanışlı ürünlerdir.