Anasayfa » Nemli Ortamlara Uygun Bitkiler: Banyo İçin Bitki Seçimi

Nemli Ortamlara Uygun Bitkiler: Banyo İçin Bitki Seçimi

anyo; içerisinde günün belli zamanlarını geçirdiğimiz, günün temposuna hazırlandığımız ya da yorgunluğunu attığımız alanlardır. Banyoda bazen kısa da olsa belli bir zaman geçiriyor olduğumuzdan dolayı, temiz ve düzenli olması, banyoda spa benzeri bir deneyim yaşamak açısından oldukça önemlidir. Banyolarda spa benzeri rahatlatıcı bir atmosfer yaratmanın ise birçok yolu vardır fakat en etkili yöntemlerinden birisi banyonuzda bitkileri bulundurmaktır. Banyolar, nemli ortamlara uygun bitkiler için mükemmel bir ortam sağlayarak bitkilerinizin uygun şartlarda büyümesini sağlayabilir aynı zamanda bitkilerin banyonuza kattığı rahatlatıcı atmosfer ile daha iyi bir banyo deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu yazımızda nemli ortamlara uygun, banyo için en iyi bitkilerden bazılarını tartışacağız.

Paylaş :
Nemli Ortamlara Uygun Bitkiler: Banyo İçin Bitki Seçimi #11220
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 7 dk, 24 sn

Banyo; içerisinde günün belli zamanlarını geçirdiğimiz, günün temposuna hazırlandığımız ya da yorgunluğunu attığımız alanlardır. Banyoda bazen kısa da olsa belli bir zaman geçiriyor olduğumuzdan dolayı, temiz ve düzenli olması, banyoda spa benzeri bir deneyim yaşamak açısından oldukça önemlidir. Banyolarda spa benzeri rahatlatıcı bir atmosfer yaratmanın ise birçok yolu vardır fakat en etkili yöntemlerinden birisi banyonuzda bitkileri bulundurmaktır. Banyolar, nemli ortamlara uygun bitkiler için mükemmel bir ortam sağlayarak bitkilerinizin uygun şartlarda büyümesini sağlayabilir aynı zamanda bitkilerin banyonuza kattığı rahatlatıcı atmosfer ile daha iyi bir banyo deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu yazımızda nemli ortamlara uygun, banyo için en iyi bitkilerden bazılarını tartışacağız.

Banyonuza bitkileri eklemenin birçok faydası vardır. Banyonuza ekleyeceğiniz bitkiler ile günü yorgunluğunu atmak, yenilenmek ve zihinsel olarak rahatlamak deneyiminizi bir adım öteye taşıyabilirsiniz. Bitkiler ile doğayı banyonuza getirerek bitkilerin stresi azaltıcı etkisine sahip olabilirsiniz. Bitkiler aynı zamanda nem dengeleyici bir etkiye sahiptir. Banyonuzdaki havalandırma sistemini desteklemek için nemi seven bitkilere banyonuzda yer vermeye özen gösterebilirsiniz. Banyoda aşırı nemin sebep olduğu zararlardan eşyalarınızı koruyarak daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. Meşgul bir programa sahip olan kullanıcılar için bakımı çok zor olmayan bu tarz bitkiler iyi bir seçim olacaktır. Bitkiler ile aynı zamanda banyonuzdaki kötü kokuları doğal yollar ile filtreleyebilir ve yanına ekleyebileceğiniz kurutulmuş çiçekler ile daha güzel bir koku yayılmasını sağlayabilirsiniz. Banyoda bitki bulundurmanın faydalarından bahsettiğimiz ‘Banyonuzda Bitki Kullanmanın Faydaları’ yazımıza göz atabilirsiniz.

Nemli ortamlara uygun bitkiler

Aloe Vera

Nemli ortamlara uygun olan bitkilerden birisi olan Aloe vera, tıbbi özellikleriyle popüler olan bir bitkidir, yüksek nem seviyelerini sevdiğinden banyolar için de harikadır. Aloe veranın, banyonuza biraz yeşillik katabilecek uzun, etli yaprakları vardır. Aynı zamanda bu yaprakları hava temizleme özellikleriyle de bilinen Aloe Vera banyonuzda doğal bir hava filtreleyici görevi görür. Banyonuzda Aloe Vera’ya yer vererek hem cilt bakımında dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz hem de herhangi bir kimyasal kullanmadan banyonun nemli havasını ve banyodaki kötü kokuları temizlemesini sağlayabilirsiniz.  Aloe vera parlak, doğudan olmayan güneş ışığını tercih eder, bu nedenle onu bir pencerenin yakınına yerleştirebilirsiniz.

Kurdele Çiçeği

Kurdele Çiçeği olarak da bilinen Örümcek bitkilerinin bakımı kolaydır ve ilk defa bir bitki bakmaya başlıyorsanız sizin için mükemmel bir seçim olabilir. Yüksek nem seviyelerinde de yetişebildikleri için banyonun nemli ortamında kolaylıkla yetiştirebileceğiniz bir bitki türüdür. Kurdele Çiçeği büyüyen uzun ve dar yapraklara sahiptir. Dilerseniz tavana asabilir dilerseniz de banyo tezgahında yer vererek banyonuza benzersiz bir görünüm kazandırabilirsiniz. Aşırı sıcak veya soğuk alanlarda hayatta kalamayan örümcek bitkileri güneş ışığını da doğrudan almayı sevmez. Doğru şartları kolayca sağlanabilen örümcek bitkisi, aynı zamanda bu şartlar altında banyonuza renk katacak beyaz renkte çiçek açmaktadır.

Eğrelti Otları

Banyonuza ekleyebileceğiniz bir diğer bitki olan eğrelti otları, yüksek nem seviyelerini sevdikleri için nemli ortamlara uygun bitkiler arasındadır. Eğrelti otları gür yeşil yapraklarıyla bilinir ve bulunduğu her banyoya zarafet katar. Boyları 1 metreye kadar uzayabilir, bu yüzden onlar için yeterli alana sahip olduğunuzdan emin olun. Eğrelti otları gölge alanları tercih eder, bu nedenle onları pencerenin yakınında bulundururken doğrudan güneş ışığından uzak tutmaya dikkat edin.

Yelken Çiçeği 

Banyonuzda bitki yetiştirmek için seçeceğiniz bitkinin banyonuzun koşullarına uyduğundan emin olmanız gerekir. Örneğin banyonuz güneş ışını yeterli bir şekilde almıyorsa, birçok bitkinin yetişmesi gerçekleşmeyecektir. Barış zambakları olarak da bilinen Yelken Çiçeği, yeterince aydınlık olmayan bir banyoya sahip kullanıcılar için iyi bir seçim olacaktır. Ayrıca banyonun nemli ortamını da severler. Barış zambaklarının büyük, parlak yaprakları vardır ve banyonuzu daha şık ve ferah gösterecek beyaz renkte çiçek açabilirler. Ayrıca banyodaki kötü havayı da temizleyerek banyonuzun daima güzel kokmasına yardımcı olurlar. Barış zambakları da doğrudan gelen güneş ışığını sevmez, onları banyonuzun güneş almayan kısmında bulundurmak iyi bir fikir olacaktır.

Şans Bambusu

Şans Bambusu, banyonun nemli ortamında yetişebilecek bir diğer bitkidir. Güneşli ortamları seven şans bambusu aynı zamanda banyonuzun havasını da temizler, banyonuzda rahatlatıcı bir atmosfer yaratır ve spa benzeri bir deneyim yaşamanızı sağlar. Şans bambuları birlikte farklı sayılarda kullanıldığında farklı anlamlara gelir. Aşk, mutluluk, para ve gelecek ile ilişkilendirilen Şans Bambusunu banyonuza ekleyerek günlük ritüellerinizi gerçekleştirme deneyimini bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. 

Okaliptüs

Nemli ortamlara uygun bitkiler

Okaliptüs yaprakları, banyonuza doğayı getirmenin en güzel yanlarından birisidir. Kurutulmuş okaliptüs yapraklarını duş kolonunuzda duş başlığına yakın bir yere asarsanız duş alırken okaliptüs yaprağına çarpan ve cildinize düşen su damlaları cildinizi nemlendirir ve spa benzeri bir banyo deneyimi sağlar. Okaliptüs yapraklarına kurutulmuş çiçekler ekleyerek banyonuzun nemli ortamından yararlanabilir ve daima güzel kokan bir banyo ortamına sahip olabilirsiniz. Okaliptüs yaprakları ile birlikte kurutulmuş çiçekler dışında sarmaşıklar da kullanılabilir. Sarmaşıkları tavandan sarkıtarak doğayı banyonuzun içerisine alırsınız ve bu da çok daha rahatlatıcı bir atmosfer yaratmanıza yardımcı olur.

Hangrohe Pulsify S260 2Jet duş kolonu, kurutulmuş çiçeklerinizi ve okaliptüs yapraklarınızı asmanız için size harika bir alan oluşturmakla kalmaz ve güvenli bir banyo ortamı yaratırken spa benzeri bir banyo deneyimi yaşamanıza yardımcı olur. Hansgrohe duş kolonunu incelediğimiz yazımıza ve ürünü satın almak için sitemize göz atabilirsiniz.

Deve Tabanı

Deve Tabanı salon çiçeği olarak bilinir fakat rutubetli alanlarda oldukça iyi yetişen bir bitki türüdür bu da onu banyonuzda bulundurmaya uygun hale getirir. Güneşi direkt olarak almasına gerek yoktur. Deve tabanını banyonuza ekleyerek gösterişli yapraklarının banyonuza tropikal bir atmosfer katmasını sağlayabilirsiniz.

Orkide

Nemli ortamlara uygun bitkiler arasında olan Orkide, diğer bitkilere göre bakımı daha zor ve zahmetlidir. Özel orkide toprağında büyütmeniz gereken Orkide için aynı zamanda sıcaklığın 20’nin altına düşmemesi gerekir. Banyo gibi sıklıkla ısınmaya gerek duymayan odalar için Orkidenin sıcaklık şartlarını sağlamak zor olabilir. Elektrikli havlupan size zaman ve sıcaklık ayarlarını kolayca ayarlamanızı sağlarken uzaktan kumanda özelliği ile evde değilken de bu değerleri takip etmeniz kolaylaşabilir. Bu sayede bakımı zor olan Orkide için güzel bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Radiva Bora Bora Elektrikli Havlupan, banyodaki bitkileriniz için uygun sıcaklıkta bir banyo ortamı yaratmanıza yardımcı olacaktır.

Sukulent

Sukulentler bakımı oldukça kolay olan bitkiler arasındadır. Birçok farklı çeşidi olabildiği gibi bazı özel çeşitleri güneşe çok ihtiyaç duymadan kolayca hayatta kalabilir. Banyodaki nemli ortam sayesinde çok nadir bir ek sulama yaparak uzun süre hayatta kalabilen sukulentleri banyonuza ekleyerek daha rahatlatıcı bir banyo atmosferine sahip olabilirsiniz.

Banyonuzda bitkileri bulundurmak, banyoya rahatlatıcı bir atmosfer katmak ile birlikte banyonuzdaki havayı temizleyebilir, nem kontrolü sağlayabilir ve banyonuzun daima güzel kokmasına yardımcı olabilir. Tarzınızı yansıtan bir banyo atmosferi yaratmak için birden fazla bitkiyi banyonuza ekleyerek bitkilerden faydalanabilirsiniz. Bu yazımızda nemli ortamlar için uygun bitkiler ve bitkilerin banyoda bulunmasının faydalarından bahsettik. 

Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (2)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (1)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Banyoda Ahşap Kullanımı: Daha Sıcak Bir Atmosfer  #11725

27 Şub 2024

Banyoda Ahşap Kullanımı: Daha Sıcak Bir Atmosfer 

Banyo genellikle günlük rutinlerimizi aceleyle yaptığımız, işlevsel bir alan olarak kabul edilir. Ancak banyo, günlük rutinlerimizi gerçekleştirmekten çok daha fazlasıdır. Günün yorgunluğunu atmak, rahatlamak ve yenilenmek için içerisinde uzun vakitler geçirebileceğimiz banyonun tasarımında kullanılan ögeler de oldukça önemlidir. Banyoda spa benzeri bir deneyim yaratmak için birçok farklı yöntem vardır. Sadece işlevsel olmayan bir banyo tasarlamaya gelince, çok az malzeme ahşabın banyoya kattığı sıcaklığını, çok yönlülüğünü ve çekiciliğini sağlayabilir. Bu yazımızda, banyoda ahşap kullanımı ile daha sıcak bir atmosfer yaratmaktan ve bu doğal malzemenin banyo alanınızı daha konforlu ve davetkar bir alana dönüştürebileceğinden bahsedeceğiz.
Banyonuzu Büyütme İllüzyonu: Renk ve Tasarım İpuçları #11775

26 Haz 2024

Banyonuzu Büyütme İllüzyonu: Renk ve Tasarım İpuçları

Banyo, rahatlamak ve günün yorgunluğunu atmak için oldukça uygun bir mekan. Banyonuz her ne kadar ferah ve düzenli ise banyoda yaşadığınız deneyim de ona göre şekilleniyor. Büyük banyolar, temiz ve düzenli tutması kolay, ferah ve iç açıcı olsa da küçük banyoda bu etkileri yakalamak biraz zorlaşabiliyor. Küçük banyolar, eğer düzgün tasarlanmazsa olduğundan daha küçük ve sıkıcı hissettirebilir. Küçük olan, temiz olmayan, düzenli görünmeyen ve tarzınızı yansıtmayan bir banyoda uzun süre vakit geçirmek istemezsiniz. Küçük banyonuzu içerisinde uzun vakit geçirip rahatlayabileceğiniz bir mekana dönüştürmek ise oldukça zahmetsiz. Birkaç püf nokta ile renk ve tasarım tekniklerini kullanarak banyonuzu daha tarzınızı yansıtan, ferah ve içerisinde vakit geçirmek isteyeceğiniz bir mekana dönüştürebilirsiniz. Bu yazımızda banyonuzu renk ve tasarım ipuçlarını kullanarak büyütmenize yardımcı olacak bazı ipuçlarını tartışacağız.
Mutfak Dolabı Düzenleme İpuçları #10339

27 May 2023

Mutfak Dolabı Düzenleme İpuçları

Mutfağınız evinizin en çok vakit geçirdiğiniz alanlarından biridir. Çok fazla kullanıldığından dolayı düzeni sağlamak her zaman kolay olmayabilir. Mutfağınızda geçirdiğiniz vakti daha pratik ve keyifli hale getirmek için mutfak dolaplarınızı ve çekmecelerinizi kolayca düzenleyebileceğiniz ipuçlarına gelin hep birlikte göz atalım.