Anasayfa » RoomGPT ile Odalarınızı Tasarlamak

RoomGPT ile Odalarınızı Tasarlamak

Sürekli değişen dekorasyon trendleri ile evinizi yenilemekte zorlanabilirsiniz. Evinizi dekore etmek istediğiniz trendi seçmeden önce evinizde nasıl duracağını da görmek iyi olabilir. Bir Vercel ürünü olan yapay zeka RoomGPT ile tüm bunları odanızın bir fotoğrafını yükleyerek gerçekleştirebilirsiniz. Evinizi yeniden tasarlamak istiyorsanız ve bütçeniz bir tasarımcı tutmak için yeterli değil ise RoomGPT modern, minimalist, profesyonel, tropik ve vintage olmak üzere 5 farklı tarzda evinizdeki her odanızı tasarlamanıza yardımcı olacaktır. Sizin için bu yazımızda bu yapay zeka aracının ne olduğunu, nasıl kullanacağınızı ve odalarınızı nasıl baştan yaratabileceğinizden bahsedeceğiz.

Paylaş :
RoomGPT ile Odalarınızı Tasarlamak #10405
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 28 sn

Sürekli değişen dekorasyon trendleri ile evinizi yenilemekte zorlanabilirsiniz. Evinizi dekore etmek istediğiniz trendi seçmeden önce evinizde nasıl duracağını da görmek iyi olabilir. Bir Vercel ürünü olan yapay zeka RoomGPT ile tüm bunları odanızın bir fotoğrafını yükleyerek gerçekleştirebilirsiniz. Evinizi yeniden tasarlamak istiyorsanız ve bütçeniz bir tasarımcı tutmak için yeterli değil ise RoomGPT modern, minimalist, profesyonel, tropikal, vintage ve neoklasik olmak üzere 6 farklı tarzda evinizdeki her odanızı tasarlamanıza yardımcı olacaktır. Sizin için bu yazımızda bu yapay zeka aracının ne olduğunu, nasıl kullanacağınızı ve odalarınızı nasıl baştan yaratabileceğinizden bahsedeceğiz.

RoomGPT, mekan varyasyonları yapmak için ControlNet adındaki makine öğrenme modelini kullanıyor. Yükleyeceğiniz fotoğrafı Next.js adındaki bir diğer makine öğrenme modeline yollayarak varyasyonların üretilmesi sağlanıyor. Replicate, Upload ve Loops adındaki diğer makine öğrenme modellerinin de desteği ile çalışan RoomGPT; açık kaynak sağlayarak GitHub platformunda da dosyalarını paylaşıyor ve geliştiricilere bir altlık hazırlıyor.

Öncelikle siteye girdiğinizde kayıt olmanız gerekiyor. Kayıt işleminizi tamamladıktan sonra deneme versiyonu ile hesabınıza 3 jeton hakkı geliyor. Yönlendirildiğiniz bu sayfada odanızın bir resmini yüklemenizi, hangi oda olduğunu ve hangi trend ile tasarlamak istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. Tüm bunları yaptıktan sonra birkaç dakikadan az sürede yapay zeka size tasarlanmış odanızı sunuyor. 

6 farklı trend ve oda türünü seçerek RoomGPT’nin sizin için odanızı tasarlamasını isteyebilirsiniz.

Kullanımı bu kadar kolay olan bir yapay zeka aracı ile odalarınızı en baştan tasarlayabiliyorsunuz. Sizin için bir altlık oluşturması sayesinde odanızda ne tarz bir atmosfer yaratmak istediğinize karar verebilirsiniz ve odanızın dekorasyonunu bu altlıklara göre yapabilirsiniz. Sizin için biz de bir kaç deneme yaptık ve yapay zeka odaları nasıl değiştirmiş, ne gibi tasarım kararları almış onları inceledik.

Mutfağı Baştan Yaratmak

Yapay zeka aracı RoomGPT’ye soldaki mutfağı vererek endüstriyel bir mutfak tasarımı yapmasını istedik. Sağdaki resimde görebileceğiniz gibi endüstriyel atmosfer yaratan bazı elementleri kullanarak bize bir tasarım fikri verdi. Çoğunlukta koyu renklerde ve soğuk tonlarda olan ahşap malzemeyi zemin, mutfak dolaplarının bir kısmı ve masada ağırlıklı olarak kullanılmış. Endüstriyel tasarımın bir diğer elementi olan bitkilere masada çokça yer verilmiş. Tuğla izlerini ise resimde sol taraftaki duvarda görebilirsiniz. Mutfak dolaplarının gri renk bir malzeme ile kaplanmasını öneren RoomGPT, tezgahın üzerinde mutfak dolapları yerine ahşaptan yapılmış ve metal ile desteklenmiş raflara yer vermiş.

Bu öneriden yola çıkarak mutfağınızdaki dolap renklerini ve malzemesini değiştirmek, tezgah üstüne raflar eklemek, mutfağınızda bitkilerden çokça bulundurmak ve duvarlarınızda tuğla dokusuna yer vermek gibi bazı kararlar alıp ister kendi DIY projenizi oluşturabilir; isterseniz de profesyoneller ile çalışarak mutfağınızı baştan yaratabilirsiniz. Endüstriyel mutfağınıza çok yakışacak Hansgrohe eviye bataryası ile bu tasarımı tamamlayabilirsiniz. Bu ve bunun gibi daha fazla güncel mutfak trendlerine göz atmak isterseniz ‘2023 Mutfak Dekorasyon Trendleri’ yazımıza göz atabilirsiniz.

Daha Modern bir Oturma Odası

Yine doğal ve çok kalabalık olmayan oturma odasına modern bir kimlik kazandırmak istiyoruz. RoomGPT’nin önerisinde ilk göze çarpan nokta odadaki karakteristik renklerin değişimi. Ara ara soğuk renkler; beyaz, gümüş ve altın parlak yüzeyler gözümüze çarpıyor. Duvarlarda spot aydınlatmalar kullanarak daha da parlak bir atmosfer önerisi sunulmuş. Lambader, daha yansıtmalı yüzeylere sahip ve karışık bir görünüm kazanmış. Koltuk rengi değişmiş, halı rengi ve dokusu ise farklılaşmış. Duvardaki renk ve doku farklılığı ile odada bir kontrast yaratılırken bazı bitkilere ve tablolara da yer verilmiş.

Bu tasarım altlığından yola çıkarak önce benzer ton ve dokularda seçeceğiniz duvar kağıdı ile odanızı tasarlamaya başlayabilirsiniz. Parlak ve yansıtıcı yüzeylerden oluşan lambader ve sehpa seçerek, daha koyu renkli ve tüylü bir halıyı kullanarak, daha fazla bitki ekleyerek ve koltuk kılıflarınızı değiştirerek oturma odanızı daha modern hale getirmeniz mümkün.

Tropikal Bir Yemek Odası

RoomGPT

Yemek odanızda bir değişikliğe gitmek istediniz ve tropikal bir tarz seçtiniz. RoomGPT’nin önerisinde tropikal tasarımda bir yemek odası için bazı karakteristik ögeler mevcut. Bunlardan göze ilk çarpan ise duvar kağıdı. Tropik bitkilerin yapraklarındaki desenden ilham alan bu duvar kağıdı ile mekanda farklı yerlerde kontrast yaratılmış. Mekanda bitkilere çokça yer verilirken aynı zamanda bitkilerin türü de göz önünde bulundurulmuş. Ortama sıcaklık katan hasır malzeme; halı ve aydınlatmada kullanılmış. Sandalyeler ise daha yumuşak görünümlü ve açık renkli olacak şekilde değiştirilmiş. Bambuyu andıran ahşap malzeme de yemek odasına sıcaklık katacak şekilde kullanılmış

Yemek odanızda tropikal bir atmosfer için öncelikle tropikal bitkileri andıran bir duvar kağıdı seçmekle başlayabilirsiniz. Odanızda kullanacağınız bitkilerinizin sayısını arttırmalısınız. Açık tonlarda ve yumuşak kumaştan oluşan sandalyelerinizi yine açık renkli ahşaptan oluşan masanızın etrafına dizebilir ve hasır halı ile tasarımı tamamlayabilirsiniz.

Bu yazımızda sizin için yapay zeka RoomGPT’nin ne olduğunu, çalışma prensibini ve odalarınızı bu yapay zekayı kullanarak nasıl tamamen tasarlayabileceğinizi örneklerimizle gösterdik. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (2)

🤓

Zekice (1)

🤠

Yol Gösterici (1)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Banyo Havalandırması ve Nem Kontrolü Arkasındaki Bilim #10323

03 May 2023

Banyo Havalandırması ve Nem Kontrolü Arkasındaki Bilim

Banyo, günün temposuna hazırlandığımız ya da günün yorgunluğunu attığımız gündelik hayatımızın önemli bir kısmının yer aldığı mekanlardır. Banyoda sağlıklı bir yaşam ortamını sürdürmek gündelik hayatımızı kolaylaştırır, aktiviteleri yaparken daha dinç hissetmemize yardımcı olur ve insan ömrünü uzatması açısından önemlidir. Genellikle sağlıklı yaşama stilinde gözden kaçan bir husus banyo havalandırması ve nem kontrolüdür. Banyolar bir evin en önemli odalarından biridir ve önemli bir zaman geçirdiğimiz yerlerdir. Bu nedenle, banyodaki hava kalitesinin sağlıklı olmasını sağlamak, genel sağlığımız ve esenliğimiz için çok önemlidir. Bu yazımızda banyo havalandırması ve nem kontrolünün arkasındaki bilimden bahsedeceğiz.
Hansgrohe Renkli Bataryalar ile Banyonuzu Renklendirin #6654

01 Ara 2021

Hansgrohe Renkli Bataryalar ile Banyonuzu Renklendirin

Hansgrohe renkli bataryalar da diğer renkli ürünler ve mobilyalar gibi evinize renk katarken uyum sağlamanıza yardımcı olurlar. Bu yazımızda sizlere Hansgrohe markasına ait renkli bataryaları daha yakından tanıtmaya çalışacağız.
En İyi Klozet Markaları Hangileri? #9204

07 Eki 2022

En İyi Klozet Markaları Hangileri?

Bu yazımızda piyasadaki sayısız klozet markası arasında en iyi olanları inceleyip neden en iyilerin bu markalar olduğunu açıklayacağız.