Anasayfa » Fotoselli ve Bas Aç Bataryalar ve Tercih Etmek için 5 Neden

Fotoselli ve Bas Aç Bataryalar ve Tercih Etmek için 5 Neden

Fotoselli ve bas aç gibi bataryaların neden bu kadar revaçta olduğunu ve neden sizin de bu tür muslukları seçmeniz gerektiğini bu yazımızda anlatacağız.

Paylaş :
Fotoselli ve Bas Aç Bataryalar ve Tercih Etmek için 5 Neden #94
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 6 dk, 53 sn

Fotoselli ve bas aç bataryalara her yerde rastlıyoruz. Özellikle avmlerde, restoranlarda ve otellerde artık çoğunlukla bu tür musluklarla karşılaşıyoruz. Bu yazımızda size, fotoselli ve bas aç gibi muslukların neden bu kadar revaçta olduğunu ve neden sizin de bu tür kendiliğinden kapanan bataryaları seçmeniz gerektiğini anlatacağız.

Fotoselli Bataryaların Doğuşu

1970’lerde, Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı büyük bir tadilat geçirmekteydi. Ve bu tadilat, yeni teknoloji sifonların kurulmasını da içeriyordu. Bu yeni teknoloji, sensörler yardımıyla her kabindeki ışık miktarını ölçüyordu. Bir obje ışığı bloke ettiğinde bir zamanlayıcı aktive olup, obje çekildiğinde sifon otomatik olarak çalışıyordu.

Batarya üreticileri sifonlarda kullanılan yeni teknolojinin potansiyelini fark ettiler ve bunu batarya ve banyo armatürlerinde uygulamaya karar verdiler . 1985 yılında elektronik sensörlü muslukların yine Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı’nda görücüye çıkmasıyla, fotoselli bataryalar yaygınlaşmaya başladı. Amerikan hükumetinin 1990’da çıkardığı “Engelli Yasası” ve 1992’de çıkardığı “Enerjiyi Koruma Yasası”yla birlikte hem engelliler için kullanımı daha kolay olan hem de su tasarrufu sağlayan elektronik sensörlü batarya araştırma ve geliştirilme çalışmaları hızlandı.

İnsanlar fotoselli bataryaların hijyenik avantajlarını ve ne kadar kolay kullanıldıklarını öğrendikçe bu ürünler daha çok kabul görür oldular ve birçok yeni projede kullanılmaya başladılar.

Günümüzde bir çok farklı bütçe ve tarzda fotoselli batarya bulmak mümkün. Yıllardır süregelen araştırma ve geliştirme çalışmaları sayesinde fotoselli bataryalar çok gelişti.

Daha hassas sensörlerle donatılan fotoselli bataryalar aynı zamanda su tasarrufu konusunda da çok yol katettiler. Otomatik kızılötesi sensör çevre algılaması sayesinde kesinlikle yanlışlıkla açılmazlar. Suyu hava ile zenginleştirerek suyun hafif ve yumuşak olmasını sağlar ve su sıçramalarını azaltarak konforlu bir kullanım sunarlar. Aynı zamanda suyu hava ile zenginleştirdiği için su tasarrufu da sağlayan bu batarya, dakikada sadece 5 litre su tüketir.

Bas Aç Bataryalar

Hansgrohe Metropol Lavabo Bataryası Select 110
Hansgrohe Metropol Lavabo
Bataryası Select 110

Bas aç batarya, su akışını etkinleştirmek için bir düğmeye basılarak çalıştırılan tip bir bataryadır. Etkinleştirildiğinde, sadece kısa bir süre için su akıtan ve kendiliğinden kapanan bir musluktur. Bu bataryalar bazen basmalı musluk veya bas bırak olarak da adlandırılırlar. Fotoselli bataryalara göre daha basit bir mantıkla çalışmalarına rağmen su tasarrufu açısından onlar kadar faydalıdırlar.

Yıllar içerisinde bas aç muslukların tasarımları gelişti ve değişti. Klasik bas aç bataryaların yanında hem cebinize hem gözünüze hitap edecek modeller piyasaya çıktı. Bunlarda biri de: Hansgrohe Metropol Lavabo Bataryası Select 110. Kare kesitli olması ile farklılık yaratan bu ürün banyolarınızı modern bir görünüme kavuşturacak. Üstündeki tek koluyla hem ısıyı ayarlayabilir hem de suyu açabilirsiniz.

Fotoselli ve Bas Aç Bataryaların Faydaları

Günümüzde hijyenin ne kadar önemli olduğunu ve umuma açık yüzeylerle temasın ne kadar tehlikeli olduğunu iyiden iyiye anladık. Fotoselli ve bas-aç bataryaların tek faydası bizi yüzeylerdeki bakteri ve virüslerden korumak değil elbette. Bu bataryalar, ekstra hijyen sağlamalarının yanında birçok başka avantaja daha sahipler. Gelin bu avantajları beraber inceleyelim.

Fotoselli ve Bas Aç Bataryaların Hijyen Açısından Faydaları

Ticari işletmelerde belki de en önemli alanlardan biri tuvalettir. Müşteriler ve ziyaretçiler, işletmeleri en çok tuvaletlerine bakarak yargılarlar. Bu yüzden tasarımda ve uygulamada en önem verilmesi gereken yerlerden biridir tuvaletler. Özellikle bir tuvaletin ne kadar hijyenik olduğu ve ne kadar hijyenik kalabildiği çok önemlidir.

Fotoselli ve Bas Aç Bataryalar ve Tercih Etmek için 5 Neden: Hijyen.

Normal bataryalar; bakterilerin ve virüslerin üremesi için mükemmel bir ortam hazırlar. Ellerimizi yıkadıktan sonra musluğu geri kapadığımızda, el yıkarken kurtulduğumuz bütün patojenler ellerimize yeniden bulaşır.

Hansgrohe fotoselli bataryaların sağladığı hijyen ve tasarruf avantajları ile ortak kullanım alanları için idealdir. Bataryaların çok kullanıldığı özellikle kamu ve sağlık tesisleri gibi alanlarda temassız kullanımıyla bulaşıcı hastalık riskini ortadan kaldırır. 

Fotoselli bataryalar hiç dokunmadan ve bas aç bataryalar ise tek bir dokunuşla açıldıkları ve teması minimuma indirdikleri için hijyen konusunda hem ortak kullanılan tuvaletlerde hem hastane ve ticari mutfaklar gibi hijyenin en üst seviyede tutulması gereken ortamlarda hem de ev kullanımlarında çok faydalıdırlar.

Su Tasarrufu ve Sürdürülebilirlik Açısından Faydaları

Suyun, hayatımızı devam ettirebilmemiz ve dünyamız için ne kadar önemli olduğunu her gün biraz daha iyi anlıyoruz. Cape Town’da yaşanan ve şehirde yaşayanların günlük su harcama limitini 25 litre ile sınırlandıran ‘Sıfır Günü’ bizim için de çok uzak bir gelecek değil maalesef. Uzmanlar 2030 yılında İstanbul’u da benzer bir kaderin beklediği yönünde uyarılar yapsalar da kimse bunu dikkate almıyor. Fakat hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirebiliriz.

Fotoselli ve Bas Aç Bataryalar ve Tercih Etmek için 5 Neden: Sürdürürlebilirlik.

Normal bataryalarda maalesef elimizi ıslattıktan sonra sabunlarken veya dişlerimizi fırçalarken suyu kapatmayı bilerek veya bilmeyerek ihmal edebiliyoruz. Fakat fotoselli bataryalarda elimizi çektiğimizde su akışı durduğu ve bas aç bataryalarda da su akışı belli bir süre sonra kendiliğinden durduğu için su tasarrufu sağlanır.

Pratiklik Açısından Faydaları

Kendiliğinden kapanan bataryalar aynı zamanda açmaları da çok kolay olduğu ve minimum hareket gerektirdiği için, kullanım açısından çok pratiklerdir. Elleriniz dolu olduğunda veya bataryaya dokunmak istemediğinizde sadece elinizi göstererek ya da dirseğinizi kullanarak bu bataryaları kolayca açabilirsiniz ve sonrasında da kapatma derdiniz yoktur. Bu özellik banyoların yanısıra mutfaklarda da çok işe yarar. Böylece bataryanız daha az kirlenir ve temizliği de daha kolay olur.

Maliyet Açısından Faydaları

Fotoselli ve bas aç bataryaların fiyatının normal musluklara oranla daha maliyetli olduğuna inanılsa da piyasada birçok bütçe için seçenek bulabilirsiniz. Mesela NSK Hybrid Fotoselli Lavabo Bataryası. Bu fotoselli batarya uygun fiyatının yanı sıra ister pille ister elektrikle çalışır. Pille çalıştırmayı seçerseniz, kurulumda elektrik tesisatıyla uğraşmanız gerekmez. Aynı zamanda da elektrik kesintilerinden etkilenmezsiniz.

Maliyet Açısından Faydaları.

Fotoselli bataryalar sadece eliniz sensörün menzilindeyken çalışır ve böylece boşuna su akıtmaz ve harcadığınız su miktarı azalır. Bas aç bataryalar da benzer şekilde üstüne bastıktan sonra hem sadece limitli bir süre boyunca aktığı için hem de açık unutma şansınız olmaz. Bu sayede harcadığınız su miktarı ve dolaylı olarak da fatura tutarlarınız azalır.

Erişilebilirlik Açısından Faydaları

Erişilebilirlik; herhangi bir ürünün, hizmetin, ya da ortamın yaşayan tüm bireyler tarafından ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasını ifade etmektedir. Bu tedbirler sayesinde engelli ya da yaşlı tüm bireylerin sosyal hayata katılmaları amaçlanır.

Fotoselli ve bas aç batarya gibi açılması minimum enerji ve hareket gerektiren musluklar; tekerlekli sandalyedeki bireylerin veya herhangi bir nedenden ötürü ellerini kullanamayan bireylerin suyu açmalarını kolaylaştırdıkları için erişilebilirliğe de katkıda bulunurlar. Böyle daha kapsayıcı mekanlar yaratılmış olunur.

Bu yazımızda fotoselli ve bas aç bataryaları tercih etmemiz neden doğru bir karar olacağını öğrendik. Bu tür kendiliğinden kapanan bataryalar su tasarrufu ve erişelebilirlik açısından çevremize katkıda bulunmamızı sağlarken; maliyet, hijyen ve pratiklik açısından da kendi hayatımızı kolaylaştırmamıza yardımcı olurlar.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (2)

😏

Detaylı (3)

🤓

Zekice (1)

🤠

Yol Gösterici (5)

🤩

Yenilikçi (3)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Banyoda Sıcaklık Kontrolü ve Önemi #11783

12 Mar 2024

Banyoda Sıcaklık Kontrolü ve Önemi

Banyo günün temposuna hazırlanmak ve günün yorgunluğunu atmak için oldukça sık uğradığımız bir mekandır. Banyonun temiz, düzenli, konforlu, tarzınızı yansıtan ve spa benzeri bir atmosfere sahip olan bir mekan olması Konforlu ve dinlendirici bir banyo ortamı yaratarak banyoda geçirdiğimiz vakit çok daha özel kılabilirsiniz. Konforlu bir banyo ortamı yaratmak için ise dikkat edebileceğiniz birçok unsur var. Bunlardan genelde en çok gözden kaçırılanlardan birisi ise banyoda sıcaklık kontrolü sağlamaktır. İster rahatlatıcı bir banyo yapıyor olun ister güne hazırlanıyor olun, banyonuzu kullanmak istediğinizde doğru ve istenilen sıcaklığa sahip olmak banyodaki deneyiminizi büyük ölçüde artırabilir. Bu yazımızda banyoda sıcaklık kontrolünün önemi ve banyoda sıcaklık kontrolü sağlayabilmek için bazı püf noktalardan bahsedeceğiz.
Japandi Stili: Hibrit Bir Dekorasyon Trendi #11336

21 Ara 2023

Japandi Stili: Hibrit Bir Dekorasyon Trendi

Evlerimiz, gün içindeki yorgunluğumuzu atmak ve sevdiklerimizle vakit geçirmek için önemli alanlardır. Japon ve İskandinav estetiğinin bir arada kullanılmasıyla ortaya çıkan Japandi stili, içerdiği Doğu-Batı sentezli yaşam görüşleri sayesinde, ev içindeki konforunuzu ve evinizin atmosferini iyileştirmek için önemli ipuçları barındırmaktadır. Bu yazımızda, Japandi stilini ve evinizde bu stili yakalamak için yapabileceklerinizi sizin için derledik.
Vintage Banyo Dekorasyon İpuçları #11091

13 Eyl 2023

Vintage Banyo Dekorasyon İpuçları

Vintage eşyalar son yıllarda giderek daha popüler hale geldi. Evinizi vintage bir tarzda tasarlamak ve dekore etmek çok zor ve zahmetli olmamakla birlikte genellikle eski bir döneme ait mobilyalar, aksesuarlar ve renk paletlerini birleştirerek evinizde vintage bir atmosfer sağlayabilirsiniz. Özellikle çok zaman geçirdiğimiz banyolarda vintage bir atmosfer sağlamak ise evin diğer odalarına kıyasla çok daha kolay. Geçmişin zamansız tasarımına ve cazibesine banyonuzda yer vererek bir vintage banyo yaratabilir ve uzun ve yorucu bir günün ardından rahatlamak için harika bir ortam yaratabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere çok farklı alt dallara ayrılan vintage tasarım stili ile banyonuzu sıkıcı göstermeyen ve tarzınızı yansıtan bir ortam için bazı dekorasyon ipuçlarından bahsedeceğiz.