Anasayfa » Haberler » 2021 Yılının Renkleri Nelerdir ve 2021 Pantone Rengi Nedir?

2021 Yılının Renkleri Nelerdir ve 2021 Pantone Rengi Nedir?

2021 yılının rengi Pantone tarafından bir değil iki adet olarak belirlendi. Bunlardan biri Aydınlatan Sarı (PANTONE 13-0647 Illuminating) diğeri de "Ultimate" Gri (PANTONE 17-5104 Ultimate Gray) olarak belirlendi.

Paylaş :
2021 Yılının Renkleri Nelerdir ve 2021 Pantone Rengi Nedir? #1911
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 3 dk, 39 sn

2021 yılının renkleri Pantone tarafından bir değil iki adet olarak belirlendi. Bunlardan biri Aydınlatan Sarı (PANTONE 13-0647 Illuminating) diğeri de “Ultimate” Gri (PANTONE 17-5104 Ultimate Gray) olarak belirlendi. İlk defa bir sene için iki renk seçen Pantone geçtiğimiz 2020 yılının zorluklarını ve gelgitlerini göz önüne almış. 2021 yılından beklentilerimizi de bu iki birbirinden bağımsız rengin bir araya gelmesiyle ilişkilendirmiş. Aydınlatan Sarı bize umut verirken ve içimiz ısıtırken Ultimate Gri bir kaya gibi gücümüzü simgeliyor.

2021’e dair umutlarımızı simgeleyen iki renk mutluluk ve umut verirken insanlığın dayanma gücünü de simgeliyor. Aydınlatan Sarı güneşin ışığını ve sıcaklığını hatırlatırken Ultimate gri bize sahildeki çakıl taşlarını ve onların koşullara ve zamana karşı ne kadar dayanıklı olduklarını hatırlatıyor.

2021 Yılının Rengi
Ev dekorunda yılın renklerinin kullanımı

Gri ve sarı rengi evimizde kullanırken dikkatli olmakta fayda var. Sarı çok canlı bir renk olduğu için duvarlarımızı ve mobilyalarımızı çoğunluk olarak gri tonlarında seçip, sarı aksesuarlarlarla evimizi renklendirebiliriz. Ya da sarı duvar tercih etmek istersek de vurgu yapmak için sadece bir duvarda sarı kullanıp diğer duvarları brüt beton bırakmak çok şık ve dikkat çekici olacaktır.

2021 Yılının Diğer Renkleri

Senenin rengini belirleyen tek marka Pantone değil tabii ki. Boya, dekorasyon ve moda markaları da her sene gelecek senenin renklerini belirliyor. Aslında Pantone’un renklerinde olduğu gibi gelecek senenin rengini önceki sene yaşananlar ve insanlığın genel ruh hali belirliyor. Bundan yola çıkarak 2021’in diğer renklerinden bazılarını sizler için inceliyoruz.

Toprak Tonları

2021 Yılının Renkleri
Toprak tonlarının sakinleştirici etkisi

Doğala ve doğaya dönüşü yansıtan torpak, kiremit ve bej tonları bizi sakinleştirirken gözümüzü yormadıkları için yorgunluğumuzu da atmamıza yardımcı oluyorlar. Ayrıca Pantone’un seçtiği gri gibi toprak renkleri ve natürel tonlar bize doğadaki istikrarı ve direnci hatırlatıyorlar. 2020 yılının zorluklarından ve belirsizliklerinden sonra 2021 yılının renklerinden de beklentimiz de bu olurdu herhalde.

Pastel Renkler

2021 yılının renkleri deyince akla pastel renkler geliyor. Pastel renkler natürel renklere yakın oldukları için sakinlik veren renklerdir ve toprak tonlarıyla rahatlıkla uyum içinde kullanılabilirler. Pastel renkler sadece çocuklar için uygunmuş gibi düşünülseler de toprak tonlarıyla veya kiremit gibi renklerle bir araya geldiklerinde çok şık bir kombinasyon oluştururlar ve evinize dinginlik katarlar.

2021 Yılının Renkleri
Pastel renklerin sakin uyumu

Evimizde uzun zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde en önemli şeylerden biri de evimizde huzuru yakalamak. Bu yüzden dinginlik veren renkleri, doğal renkleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

2021 Yılının Lüks Renkleri: Mücevher Tonları ve Dore

Safir, yakut ve zümrütten oluşan mücevher renkleri ve dore 2020 yılında olduğu gibi 2021’de de parlamaya devam edecek gibi duruyorlar. Eğer sakin renkler sizin için yeterli değilse size lüksü ve zenginliği çağıştıran mücevher renklerini ve doreyi tavisye ediyoruz. 2020 yılında dışarı çıkamamış olabiliriz fakat mücevher tonlarıyla en azından evimizde kendimize lüks hissettiren alanlar ve köşeler yaratabiliriz.

Mücevher tonlarının ev dekorunda doğru kullanımı

Mücevher tonları koyu ve ağır renkler oldukları için bu tonlarda yalnız bir duvar veya kapı boyayıp altın renginde aksesuarlar, çerçeveler veya aydınlatma elemanları eklenirse hem karanlık mekanlar oluşmamış olur hem de daha ferah ve büyük mekanlar elde edilebilir.

Umarız 2021 yılının renklerini incelediğimiz bu yazımızı beğenmişsinizdir. Eğer beğendiyseniz diğer yazılarımızı okumak için sizleri Yapıyorum Blog‘a davet ediyoruz. Hazır evinizde bolca zaman geçirirken evinizi bu yazımızda bahsettiğimiz renklerde boyamak isterseniz Yapılırte en uygun fiyatlarla satışa sunulmuş olan boya çeşitlerini inceleyip satın alabilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Yorumlarınızı aşağıya ya da info@yapilir.com e-mail adresine bekliyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (3)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (1)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

2023 Mutfak Dekorasyon Trendleri #9449

02 Ara 2022

2023 Mutfak Dekorasyon Trendleri

2023 mutfak dekorasyon trendleri evinizi son modaya uydurmanıza yardımcı olacaktır. Dekorasyon trendlerini takip etmek ve yeniliklerden haberdar olmak, güncel kalmak için çok önemlidir. Dekorasyon trendlerini takip etmek evinizin dekorasyonunu günün modasına uydururken yeni teknolojilerden de haberiniz olmasını sağlar. Böylece hem daha fonksiyonel hem de daha şık bir eve sahip olursunuz. Bu yazımızda sizler için 2023 […]
Banyo Renk Şemaları ve Son Trendler #10448

31 May 2023

Banyo Renk Şemaları ve Son Trendler

Banyo, günün temposuna hazırlandığımız, günün yorgunluğunu giderdiğimiz ve gündelik hayatımızın önemli bir bölümünü geçirdiğimiz mekandır. Banyonuzun temiz, düzenli ve sağlıklı bir yaşam ortamına dönüşmesi, tarzınızı yansıtması ve güncel olması ile banyonuz vakit geçirirken eğlendiğiniz bir mekana dönüştürebilir. Bu nedenle banyodaki dekorasyon, havalandırma ve aydınlatmanın ne kadar önemli olduğundan ve bizi etkilendiğinden önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Banyo atmosferini ve gündelik yaşantımızı etkilemesi açısından önemli olan unsurlardan bir diğeri de renk şemasıdır. Renk şeması ile banyonuzun duvarları, banyo dolaplarınız, kullandığınız aksesuarlar, musluk bataryaları gibi bir çok banyo elemanını ele alarak tarzınızı yansıtan banyo atmosferinizi oluşturabilirsiniz. Bu yazımızda banyo renk şemalarındaki son trendlerden ve bunları referans alarak banyonuzu dekore etmekten bahsedeceğiz.
Banyo Aydınlatmasındaki Son Trendler #10607

24 Haz 2023

Banyo Aydınlatmasındaki Son Trendler

Banyo aydınlatması, pratik nedenlerden ve yaratmak istediğiniz atmosfer açısından önemlidir. Banyo aydınlatmasını iyi yapan en önemli noktalardan birisi aydınlatmanın hem işlevsel hem de trend olmasıdır. Yeterli seviyelerde aydınlatılan bir banyo ortamında her şeyi net bir şekilde görebilirsiniz. Böylece günlük rutinlerinizi gerçekleştirirken yaralanmaları önleyebilirsiniz. Aydınlatmalar aynı zamanda mekanda çok boyutlu bir etki yaratmasından dolayı genel aydınlatma dışında yer vereceğiniz diğer aydınlatmalar ile banyoda yaratmak istediğiniz atmosferi tamamlayıcı bir etken olacaktır. Bu yazımızda banyo aydınlatmasındaki son trendler ile banyonuzu daha fonksiyonel ve keyifli bir mekan haline getirmekten bahsedeceği