Anasayfa » Hansgrohe Tasarımcıları ve Tasarımları

Hansgrohe Tasarımcıları ve Tasarımları

asarımcıları ve tasarımlarıyla tanınan; son derece öncü batarya, armatür ve banyo aksesuarları üreten köklü bir Alman firmasıdır. Firmanın ürettiği ürünler fonksiyonel olmalarının yanı sıra estetik açıdan da göze hitap ederler. Bu yazımızda suya bakış açınızı değiştirecek Hansgrohe ürünlerini ve bu ürünlerin tasarımcılarını tanıtacağız.

Paylaş :
Hansgrohe Tasarımcıları ve Tasarımları #6782
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 56 sn

Hansgrohe tasarımcıları ve tasarımlarıyla tanınan; son derece öncü batarya, armatür, vitrifiye elemanları ve banyo aksesuarları üreten köklü bir Alman firmasıdır. Firmanın ürettiği ürünler fonksiyonel olmalarının yanı sıra estetik açıdan da göze hitap ederler. Bu yazımızda suya bakış açınızı değiştirecek Hansgrohe ürünlerini ve bu ürünlerin tasarımcılarını tanıtacağız. Böylece banyonuzu güzelleştirirken favori ürünlerinizin hangi tasarımcılar tarafından nasıl bir anlayışla tasarlandığını öğrenebileceksiniz.

Hansgrohe’nin Ünlü Tasarımcıları

Bu başlığımızda banyoyu daha güzel bir yer haline getiren çeşitli Hansgrohe tasarımcılarından bahsedeceğiz.

Philippe Starck

Mottosu “Tasarım, somut biçimi ne olursa olsun, mümkün olan en fazla sayıda insan için hayatı daha iyi hale getirmelidir.” olan Philippe Starck bir Hansgrohe tasarımcısıdır ve bunun yanında Duravit gibi markalar için de banyo ürünleri tasarlamaktadır. Hansgrohe’nin lüks markası olarak da bilinen AXOR için tasarımlar yapan Philippe Starck; çağdaş çizgileriyle tanınmaktadır.

Hansgrohe Tasarımcıları
Philippe Starck’ın AXOR için tasarladığı en bilinen ürünlerden biri olan AXOR Starck V

Fransız bir mimar olan Philippe Starck aslen iç mimar olmasına rağmen birçok farklı alanda tasarımlar yapmaktadır. Endüstriyel tasarımda kendine geniş bir yer bulan tasarımcı gemi ve başka araç tasarımları da yapmaktadır. AXOR ile olan işbirliği 1994 yılından beri süren Starck, tasarımlarıyla banyoya bakış açımızı değiştirmiştir. Özellikle AXOR Starck V, suyu heykel gibi bir sanat eserine dönüştürürken aynı zamanda sudan tasarruf yapışıyla suya saygısını kanıtlıyor.

Antonio Citterio

1950 yılında Kuzey İtalya’daki Meda kasabasında doğan Antonio Citterio İtalyan tasarımına herkesten çok yön vermiş bir mimardır. Bir mükemmeliyetçi olan Antonio Citterio’nun ortağı Patricia Veil ile kurduğu ofisi birçok lüks yapı tasarlamıştır. Zamansız tasarımları ve kaliteli malzeme kullanımıyla tanınan Antonio Citterio AXOR için tasarladığı banyo ürünlerinde de bu tutumunu devam ettirmektedir.

AXOR Citterio Joystick Kollu Lavabo Bataryası

1930’ların Neoklasizm akımından etkilenen ve 2003 yılında piyasaya sunulan AXOR Citterio serisi lüks oteller tarafından tercih edilmektedir ve birçok ödüle layık görülmüştür. Büyük bir başarı yakalayan AXOR Citterio serisini, AXOR Citterio M ve AXOR Citterio E serileri takip etmiştir.

Jean-Marie Massaud

1966 yılında Fransa’nın Toulouse şehrinde doğan Jean-Marie Massaud kentin teknoloji ve tarih içeren kültürünü kendi tasarımlarına entegre etmiştir. Tasarımın insanlarda olumlu hisler uyandırdığına inanan tasarımcı insanların hayatını güzelleştirmek için tasarımı fonksiyonellikle birleştiriyor. Tasarımlarında geometriyi öne çıkaran Jean-Marie Massaud, Hansgrohe’nin AXOR markasına da bu yönde armatürler tasarlamıştır.

Hansgrohe Tasarımcıları
Jean-Marie Massaud’un tasarladığı AXOR Edge serisine ait lavabo bataryası

AXOR için tasarladığı bataryaları birer sanat eseri/heykel olarak görüp banyoya değer kazandıran Jean-Marie Massaud AXOR Edge adlı seriyi tasarlamıştır. Bu seride lavabo bataryaları, banyo bataryaları ve duş başlığı bulunmaktadır. Jean-Marie Massaud’un tasarladığı AXOR Edge serisini tercih ederek banyonuza ihtişam ve lüks katabilirsiniz. Tasarımcı, AXOR için tasarladığı ürünlerle Salon du Meuble gibi birçok tasarım ödülüne layık görülmüştür.

Patricia Urquiola

1961 yılında İspanya’da doğan Patricia Urquiola ilerleyen yıllarda eğitimini de tamamladığı şehir olan Milano’ya yerleşerek burayı evi olarak benimsemiştir. Tasarımlarını İtalya’daki ofisinden yapan Urquiola, İtalya’daki Alessi, B&B Italia, Louis Vuitton ve Moroso gibi en lüks tasarım markalarıyla çalışmaktadır. Ünlü tasarımcı, AXOR için Urquiola serisini tasarlamıştır.

Hansgrohe Tasarımcıları
Patricia Urquiola’nın tasarladığı AXOR Urquiola serisine ait lavabo ve lavabo bataryası

Tasarımlarında minimalizmle süslemeyi birleştiren Patricia Urquiola AXOR için tasarladığı bataryalarda da bu tutumunu sürdürmüştür. Yumuşatılmış kenarları sayesinde kıvrımlı bir biçime sahip olan fakat minimalizmden ödün vermeyen seri; armatür, lavabo, küvet ve banyo aksesuarlarından oluşmaktadır. Evinizde minimalizmden ve kaliteden vazgeçmek istemiyorsanız AXOR Urquiola serisi tam size göre.

Phoenix Design

Stuttgart merkezli olan Phoenix Design ofisi tam 30 yıldır Hansgrohe için ürünler tasarlamaktadır. Phoenix Design tasarladığı ürün her ne olursa olsun; batarya, sandalye, spor aleti hatta telefon; bu ürünün sade ve modern çizgilere sahip olmasına odaklanıyor. Hem Hansgrohe hem de Hansgrohe’nin lüks markası olan AXOR için ürünler tasarlayan Phoenix Design ofisi yaklaşık 80 kişiden oluşmaktadır. Hansgrohe ve AXOR için en çok ürün tasarlayan Hansgrohe tasarımcılarından olan tasarım ofisi, 1987’de Andreas Haug ve Tom Schönherr tarafından kurulmuştur.

Phoenix Design’ın tasarladığı Hansgrohe Rainfinity 130 3 Jet El Duşu

Phoenix Design; Raindance ve Rainfinity gibi Hansgrohe’nin en çok bilinen serilerini tasarlamıştır ve tasarlamaya da devam etmektedir. Ayrıca tasarım ofisi bu serilerle birçok ünlü tasarım ödülüne layık görülmüştür.

Hansgrohe Tasarımcılarının Ödülleri

Hansgrohe ve AXOR ürünleri; 1974’deki Hansgrohe Tri Bel el duşunun aldığı ilk ödülden beri 600’den fazla tasarım ödülüne layık görülmüşlerdir. Red Dot, iF, ve German Design ödüllerinde neredeyse her sene başarı sağlayan marka bu ödüller aracılığıyla tasarımlarını ve başarısını tescillemektedir. Çeşitli tasarım ödülleriyle ilgili daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak “Red Dot, iF ve Good Design Tasarım Ödülleri Nelerdir?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

En Sevdiğiniz Hansgrohe Tasarımcısı ve Tasarımı Hangisi

Bu yazımızda sizlere başlıca Hansgrohe tasarımcılarını ve en ünlü tasarımlarını tanıttık. Sizler de yorumlar kısmında en sevdiğiniz Hansgrohe tasarımcılarını ve tasarımlarını yazarak bize ve diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.

Umuyoruz “Hansgrohe Tasarımlcıarı ve Tasarımları” başlıklı yazımız Hansgrohe tasarımlarıyla ilgili sizi yeterince bilgilendirmiştir. Bu yazımızı beğendiyseniz, benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Onlarca yazımızdan birkaçı mutlaka ilginizi çekecektir. Yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri en uygun fiyatlarla ve güvenle satın almak içinse Yapılır‘ı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Soru, öneri ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakırsanız size en kısa zamanda dönüş yapacağız.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (1)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (3)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Red Dot Tasarım Ödülü Alan 10 Duravit Serisi #10082

08 Nis 2023

Red Dot Tasarım Ödülü Alan 10 Duravit Serisi

Red Dot ödülü alan ürünler, üreticiler için marka itibarını arttırırken, tüketiciler içinse kaliteli ve yenilikçi ürünleri tanıtmaya yardımcı olur. Bu yazımızda Duravit'in yüksek kaliteli malzemeler, yenilikçi teknolojiler ve kullanıcı dostu tasarım anlayışı ile Red Dot Tasarım Ödülüne layık görülen on banyo serisinden bahsedeceğiz.
Su Tasarruflu Bataryalar ve Önemi #11165

04 Eki 2023

Su Tasarruflu Bataryalar ve Önemi

Su, günlük yaşamımız için ihtiyaç duyduğumuz en önemli kaynaklardan biridir. Bununla birlikte, artan su talebinden dolayı suyu verimli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanmak önemlidir. Çünkü Dünya’da bulunan suların yalnızca çok küçük bir kısmı içilebilir ve temiz. Su tasarrufu yapmak, sürdürülebilir bir gelecek için en etkili çözümlerden birisi olabilir. Su tasarrufu yaparak temiz su üretiminde harcanan enerjiyi azaltabiliriz ve bu sayede küresel ısınmanın etkilerini hafifletebiliriz. Su tasarrufu yapmanın ise birçok yolu var. Bunu yapmanın en kolay ve etkili yollarından biri de evlerimize su tasarruflu bataryalar kullanmak. Su tasarruflu bataryalar, kullanılan suyun miktarını belirli bir derecede azaltarak su akışının kontrollü ve yeterli olmasını sağlar. Bu yazımızda su tasarruflu bataryalardan bahsedeceğiz ve faydalarını tartışacağız.
Red Dot, iF ve Good Design Tasarım Ödülleri Nelerdir? #4673

10 Tem 2021

Red Dot, iF ve Good Design Tasarım Ödülleri Nelerdir?

Red Dot, Good Design ve iF tasarım ödülleri; ürün, iletişim ve marka dalında verilen en önemli tasarım ödülleridir. Daha önce birçok yazımızda ürünlerimizi tanıtırken bahsettiğimiz bu tasarım ödülleri özellikle ürün tasarımı açısından çok önemlidirler. Bu ödülleri biraz daha yakından inceleyelim.