Anasayfa » Red Dot Tasarım Ödülü Nedir ve Neden Önemlidir?

Red Dot Tasarım Ödülü Nedir ve Neden Önemlidir?

Red Dot Tasarım Ödülleri 1955 yılından beri verilen ve tasarım dünyasında büyük önemi olan tasarım ödüllerindendir. Dünyada üstün tasarımlara ödül veren birçok oluşum bulunmaktadır. Konuyla ilgili daha geniş bilgiye sahip olan “Red Dot, iF ve Good Design Tasarım Ödülleri Nelerdir?” başlıklı yazımız için buraya tıklayabilirsiniz. Almanya merkezli olan ödüller her sene sektörün en iyi tasarımlarını […]

Paylaş :
Red Dot Tasarım Ödülü Nedir ve Neden Önemlidir? #5615
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 39 sn

Red Dot Tasarım Ödülleri 1955 yılından beri verilen ve tasarım dünyasında büyük önemi olan tasarım ödüllerindendir. Dünyada üstün tasarımlara ödül veren birçok oluşum bulunmaktadır. Konuyla ilgili daha geniş bilgiye sahip olan “Red Dot, iF ve Good Design Tasarım Ödülleri Nelerdir?” başlıklı yazımız için buraya tıklayabilirsiniz. Almanya merkezli olan ödüller her sene sektörün en iyi tasarımlarını seçmekte ve bu tasarımları ödüllendirmektedir.

Red Dot GmbH & Co. KG 30 Temmuz 1954’te Verein Industrie olarak, Krupp’ta Halkla İlişkiler ve Reklam Müdürlüğü yapmış olan Karl Handhausen’in girişimiyle kurulmuştur. Krupp gibi son derece köklü bir Alman firmasında kaliteli üretimi yakından gören Karl Handhausen; Alman ürünlerinin uluslararası olarak bilinirliğini arttırmak ve kalitesini dünyaya tanıtmak için yola çıkmıştır. Bu ödüllerie birlikte rekabetin artması sayesinde Alman ürünlerinin kalitesi daha da artmıştır.

Günümüzde Red Dot Tasarım Ödülleri ulusal bir yarışma olmaktan çıkıp tüm dünyanın tasarımlarının değerlendirildiği uluslararası bir etkinlik haline gelmştir. Dünyadaki en önemli ve prestijli uluslararası tasarım ödüllerinden biridir. Değerlendirilmek üzere başvurusu yapılan ürünler yaklaşık 50 kişilik, alanlarında uzman bir jüri komitesi tarafından incelenmekte ve seçilmektedir. Dünyanın her yerinden tasarımcıların ve markaların başvurduğu yarışma; ticari faaliyetlerini tasarım yoluyla öne çıkarmak isteyen herkese yöneliktir. 

Red Dot Tasarım Ödülü’ne her sene yaklaşık 70 ülkeden 18.000 başvuru yapılmaktadır. Tanıdığımız birçok uluslararası markanın yanında Vitra gibi ülkemizin gurur firmalar da bu ödüle hak kazanmıştır. Kazananlara ödülleri her sene gerçekleştirilen Red Dot Gala Ödül Töreni’nde takdim edilmektedir.

Yapılır’da Red Dot Tasarım Ödülü’ne layık görülmüş birçok ürün bulabilirsiniz:

Yukarıda bahsettiğimiz seriler dışında Yapılır’da en uygun fiyatlarla bulabileceğiniz ACOVitraArtema ve Geberit markalarının da çeşitli Red Dot ödülleri bulunmaktadır.

Tanıttığımız ürünler açısından çok önemli olan Red Dot Tasarım Ödülleri ile ilgili yazımız umarız ilginizi çekmiştir. Bu yazımızı beğendiysenz diğer yazılarımızı okumak için Yapıyorum Blog‘u inceleyebilirsiniz. Bahsedilen ödüllere sahip ürünleri satın almak için de Yapılır‘ı ziyaret edip söz konusu ürünlere en uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Görüş, öneri ve gelecek yazılarımız için fikirlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Bırakacağınız yorumlar hem bizim hem de diğer okurlarımız için faydalı olacaktır.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (1)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

2023 Mutfak Dekorasyon Trendleri #9449

02 Ara 2022

2023 Mutfak Dekorasyon Trendleri

2023 mutfak dekorasyon trendleri evinizi son modaya uydurmanıza yardımcı olacaktır. Dekorasyon trendlerini takip etmek ve yeniliklerden haberdar olmak, güncel kalmak için çok önemlidir. Dekorasyon trendlerini takip etmek evinizin dekorasyonunu günün modasına uydururken yeni teknolojilerden de haberiniz olmasını sağlar. Böylece hem daha fonksiyonel hem de daha şık bir eve sahip olursunuz. Bu yazımızda sizler için 2023 […]
Deprem Önlemi Olarak Yapabilecekleriniz #9938

25 Mar 2023

Deprem Önlemi Olarak Yapabilecekleriniz

Deprem değil ihmalkarlık ve yanlış yapılaşma öldürür. Kendi evinizde,apartmanınızda ve mahallenizde depreme karşı alabileceğiniz önlemler bulunmaktadır.Bu yazımızda farklı ölçeklerde deprem önlemi olarak alabileceğiniz bazı düzenlemeleri; depreme önlem olarak deprem öncesinde ve deprem sırasında yapabileceklerinizi derledik.
Banyoda Yeşil Tasarım: Doğal ve Sürdürülebilir Malzemeler #11081

09 Eyl 2023

Banyoda Yeşil Tasarım: Doğal ve Sürdürülebilir Malzemeler

Banyo her evin olmazsa olmazı ama aynı zamanda çok fazla enerji tüketen alanlardan biridir. Sudan enerjiye, banyolar yüksek oranda kullanıma sahiptir ve bu da yüksek çevresel etkiler ve karbon ayak izi anlamına gelir. Her aile bireyinin günde en az birkaç kere banyoyu kullandığını düşünürseniz tek bir ailenin harcadığı ortalama enerji kaynağında yapacağı sürdürülebilir bir değişim oldukça büyük bir fark yaratacaktır. Banyoda yeşil tasarım ile hem yaşadığımız doğayı koruma bilincine sahip olabiliriz hem de enerjiden sağladığımız tasarrufu faturamıza yansıtabiliriz.