Anasayfa » Haberler » 2023 Yılının Renkleri ve 2023 Pantone Rengi Nedir?

2023 Yılının Renkleri ve 2023 Pantone Rengi Nedir?

2023 yılının renkleri belirlendi. Özellikle Pantone tarafından belirlenen yılın rengi herkesin en çok merak ettiklerinden. Bu yazımızda 2023 yılında sıkça göreceğimiz tüm renkleri inceleyeceğiz.

Paylaş :
2023 Yılının Renkleri ve 2023 Pantone Rengi Nedir? #8667
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 3 dk, 58 sn

2023 yılının renkleri belirlendi. Özellikle Pantone tarafından belirlenen yılın rengi herkesin en çok merak ettiklerinden. 2023 yılının renginin Dijital Lavanta (PANTONE 134-67-16 Digital Lavender) olması kararlaştırıldı. Pantone tarafından seçilen renk hepimizi yoran pandemi sürecinin de sonuçlarından biri. Sakinliğe ve mental huzura ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, yatıştırıcı özelliğe sahip mavi ve mor tonlarının seçilmesi tesadüf değil. Bu yazımızda 2023 yılında sıkça göreceğimiz tüm renkleri inceleyeceğiz.

Rengin Psikolojimize Etkileri

Eski Mısırlılara kadar uzanan renk terapisi ve dopamin arttırmak için giyinme uzun zamandır ilgi görmüştür. Eski zamanlarda sıcak renklerin gücü artırdığı, soğuk tonların konsantrasyonu artırdığı ve soluk yeşillerin sessizliği işaret ettiği düşünülüyordu.

2023 Yılının Pantone Rengi

Araştırmalar, Dijital Lavanta gibi daha kısa dalga boyuna sahip renklerin sakinlik ve dinginlik çağrıştırdığını gösteriyor. Zaten dijital kültüre gömülü olan bu yaratıcı rengin sanal ve fiziksel dünyalarda da birleşmesi bekleniyor. Ruh sağlığını korumak ve geliştirmek herkes için öncelik haline gelecek. Tüketiciler ise kendilerini psikolojik olarak rahat ettriecek ürün ve görsellere yönelecekler. 2023 yılının renklerinden olan Dijital Lavanta, bir istikrar ve denge hissi sunarak bu refah hissini sağlayacak.

2023 Yılının Renkleri
2023 yılının Pantone rengi Dijital Lavanta

Dijital Lavanta, gençlik pazarında halihazırda yerini bulmuş olan, cinsiyet-kapsayıcı bir renktir. 2023 yılına gelindiğinde Dijital Lavanta renginin tüm tekstil ürünlerine yayılması bekleniyor. Rengin duyusal boyutu; onu kişisel bakım ritüelleri, şifa uygulamaları ve sağlıklı yaşam ürünleri için ideal kılıyor. Bu renk tonu aynı zamanda tüketici elektroniği, dijitalleştirilmiş sağlık, ruh halini değiştiren aydınlatma ve ev eşyaları için de vazgeçilmez olacak.

2023 yılının tüm Pantone renkleri

2023 yılının diğer Pantone renkleri ise:

  • Luscious Red
  • Sundial
  • Tranquil Blue
  • Verdigris

Doğadan İlham Alan Canlı Renkler

Pandemi sonrası, tüketiciler genel olarak daha fazla renk giyiyor. 2023 yılının renkleri de bunu yansıtıyor. Karantina sonrası ilk dönemde canlı renklerin kullanımı; dopamin artışını destekler ve yeni hayatımızı benimsemeye yardımcı olur. Bu yolla tüketiciler; diğer insanlara eski hareketli yaşamlarına ve eski sosyal alışkanlıklarına geri dönmeye ve eğlenmeye hazır olduklarını gösterir. Renklerin insanları çekme yeteneği bilindiği için, dijital tasarımcıların ve markaların izleyicileri cezbetmek için parlak renkler kullanması şaşırtıcı değil.

2023 Yılının Renkleri
Capcanlı doğal renkler 2023 yılında enerjimizi yükseltecek.

Canlı renkler doğadaki çiçeklerin ve tüm bitkilerin bir yansıması olarak görülebilir. Doğal renkler dediğimizde bejleri ve kahveler düşünsek de; doğa süprrizler ve canlı renklerle doludur.

Pastel Renkler

2023 yılının renkleri deyince akla pastel renkler de geliyor. Pastel renkler sakinleştirici olduğu ve gözü yormadığı için huzur verirler. Pastel renkler toprak tonlarıyla rahatlıkla uyum içinde kullanılabilirler. Pastel renkler sadece çocuklar için uygunmuş gibi düşünülseler de toprak tonlarıyla veya kiremit gibi renklerle bir araya geldiklerinde çok şık bir kombinasyon oluştururlar ve evinize dinginlik katarlar.

2023 Yılının Renkleri
Pastel renkler

Evimizde uzun zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde en önemli şeylerden biri de evimizde huzuru ve mutluluğu yakalamak. Bu yüzden dinginlik veren ve gözü yormayan renkleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Sizin Favori Renginiz Hangisi?

Bu yazımızda Pantone ve WGSN tarafından seçilen yılın renklerinden bahsettik. Fakat özellikle renk konusunda herkesin zevki farklı olabilir. Siz de hem eviniz hem de kıyafetleriniz için tercih ettiğiniz renkleri yorumlara yazarak diğer okuyucularımıza ve bize yardımcı olabilirsiniz.

Umarız 2023 yılının renklerini ve 2023 yılının Pantone rengini incelediğimiz bu yazımızı beğenmişsinizdir. Eğer beğendiyseniz diğer yazılarımızı okumak için sizleri Yapıyorum Blog‘a davet ediyoruz. Hazır evinizde bolca zaman geçirirken evinizi bu yazımızda bahsettiğimiz renklerde boyamak isterseniz Yapılırte en uygun fiyatlarla satışa sunulmuş olan boya çeşitlerini inceleyip satın alabilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Yorumlarınızı aşağıya ya da info@yapilir.com e-mail adresine bekliyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (6)

🤗

Pratik (1)

😏

Detaylı (2)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (7)

🤩

Yenilikçi (3)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Mutfakta Çocuk Güvenliği #11442

24 Haz 2024

Mutfakta Çocuk Güvenliği

Mutfak, içerisinde barındırdığı birçok tehlikeler ile çocuklarınız ve evcil hayvanlarınız gibi bakıma ihtiyaç duyan kullanıcılar için oldukça tehlikeli olabilir. Her ne kadar tüm ailenin vakit geçirdiği ve sosyalleştiği bir alan da olsa mutfaktaki keskin malzemeler, mutfakta bulundurduğumuz kimyasallar, ocaklar ve beyaz eşyalar olmak üzere birçok ürün ve eşya çocuklar için oldukça zararlıdır. Tüm aileye uygun bir mutfağın tasarlanması hem çocukların hem de yetişkinlerin ihtiyaçlarının karşılanması açısından büyük önem taşıyor. Mutfak sadece yemek pişirme alanı değil, aynı zamanda tüm ailenin bir araya gelebileceği bir alan olarak da hizmet veriyor. Dolayısıyla işlevsel bir mutfak tasarlarken çocuklar için daha güvenli olması sağlanmalıdır. Bu yazımızda mutfakta çocuk güvenliği sağlamak üzerine tartışacağız.
Banyo Aydınlatmasındaki Son Trendler #10607

24 Haz 2023

Banyo Aydınlatmasındaki Son Trendler

Banyo aydınlatması, pratik nedenlerden ve yaratmak istediğiniz atmosfer açısından önemlidir. Banyo aydınlatmasını iyi yapan en önemli noktalardan birisi aydınlatmanın hem işlevsel hem de trend olmasıdır. Yeterli seviyelerde aydınlatılan bir banyo ortamında her şeyi net bir şekilde görebilirsiniz. Böylece günlük rutinlerinizi gerçekleştirirken yaralanmaları önleyebilirsiniz. Aydınlatmalar aynı zamanda mekanda çok boyutlu bir etki yaratmasından dolayı genel aydınlatma dışında yer vereceğiniz diğer aydınlatmalar ile banyoda yaratmak istediğiniz atmosferi tamamlayıcı bir etken olacaktır. Bu yazımızda banyo aydınlatmasındaki son trendler ile banyonuzu daha fonksiyonel ve keyifli bir mekan haline getirmekten bahsedeceği
Banyo Fayansı Trendleri #11784

24 Haz 2024

Banyo Fayansı Trendleri

Fayanslar banyonun genel tasarımında ve estetiğinde çok önemli bir rol oynar. Yalnızca işlevsel ve ıslak mekanlar için uygun bir yüzey sağlamakla kalmaz aynı zamanda mekanın görünüşünü ve atmosferi dönüştürür ve iyileştiriler. Günümüz trendlerine uygun fayansları banyonuza eklemek tarzınızı yansıtan bir banyo ortamı yaratmak ve banyodaki deneyiminizi de iyileştirmesi açısından oldukça önemlidir. Eğlenceli desenlerden doğal ve geleneksel dokulara kadar bu trendler banyonuzu yenilemeniz ve tarzınızı yansıtan bir mekan oluşturmanız için için size ilham verecek. İster banyonuzu tamamen yeniliyor olun isterseniz de basit bir yenileme planlıyor olun; son fayans trendlerini takip etmek banyonuzun atmosferini ve yaşayacağınız deneyimi yeni boyutlara taşıyabilir. Bu yazımızda vintage veya modern bir banyo yaratmanıza yardımcı olabilecek en yeni banyo fayansı trendlerini inceleyeceğiz.