Anasayfa » 2024 Yılının Renkleri ve 2024 Pantone Rengi Nedir?

2024 Yılının Renkleri ve 2024 Pantone Rengi Nedir?

Yeni bir yıla adım atarken renk konusunda oldukça tanınan Pantone, 25 senelik yılın rengini seçme geleneğini bir kez daha zamanın ruhunu yansıtan rengi seçerek bu sene de devam ettirdi. 2024 Yılın Rengi olan şeftali tüyü yaratıcılığa, yenilikçiliğe ve iyimserlik duygusuna ilham vermeyi vaat eden canlı ve ileriye dönük bir renk tonudur. Bu yazımızda Pantone’nin yılın renklerini seçmesinden ve 2024 yılının rengi olan şeftali tüyünden bahsedeceğiz. 

Paylaş :
2024 Yılının Renkleri ve 2024 Pantone Rengi Nedir? #11742
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 35 sn

Yeni bir yıla adım atarken renk konusunda oldukça tanınan Pantone, 25 senelik yılın rengini seçme geleneğini bir kez daha zamanın ruhunu yansıtan rengi seçerek bu sene de devam ettirdi. 2024 Yılın Rengi olan şeftali tüyü yaratıcılığa, yenilikçiliğe ve iyimserlik duygusuna ilham vermeyi vaat eden canlı ve ileriye dönük bir renk tonudur. Bu yazımızda Pantone’nin yılın renklerini seçmesinden ve 2024 yılının rengi olan şeftali tüyünden bahsedeceğiz. 

Pantone Yılın Rengi Eğitim Programı

Pantone Renk Enstitüsü ilk olarak 1999 yılında oluşturduğu “Yılın Rengi Eğitim Programı” topluluğunu dünyanın her yanından tasarımcıları ve renk meraklılarını renkler hakkında bir sohbete dahil etmek adına oluşturdu. Günümüzde oldukça ikonik hale gelen “Yılın Rengi” uygulaması ise 1999 yılından beri devam ediyor. Uygulamanın başladığı ilk günden beri tasarımcıların, markaların ve tüketicilerin dikkatini çeken, yılın trendlerine, moda defilelerine, mekanların atmosferine öncülük eden Pantone Renk Enstitüsü kültür ve renk arasındaki ilişkiye de dikkat çekmek istediklerini, küresel kültürde olup bitenlerin renkler ile nasıl ifade edilebileceği üzerine çalıştıklarını vurgulutorlar.

Her sene yılın rengini seçmek için ise Pantone Renk Enstitüsü’ndeki uzmanlar büyük çaplı araştırmalar ile o yılın eğlence endüstrisini, film endüstrisini, sanat koleksiyonlarını, sanatçıları, modayı, ilham verici seyahat rotalarını, yeni yaşam tarzlarını, sosyo-ekonomik koşulları göz önünde bulundurarak bir sonraki yıl için yeni bir renk yaratıyor. O yıl için seçtikleri rengin isminin de hatırlanabilir olmasının, bir duyguyu çağrıştırması açısından oldukça önemli olduğunu da vurguluyorlar. 

2024’ün Rengi: Şeftali Tüyü 

Pantone’nin 2024 Yılının Rengi olan “Şeftali Tüyü”, PANTONE 13-1023 olarak kodlanmıştır. Şeftali tüyü nezaket ve hassasiyet hissi veren; şefkat, paylaşmak ve işbirliği mesajlarını ileten içten bir şeftali tonudur. Sevdiklerimizle birlikte olma arzumuzu veya bir anlık dinginliğin ve bunun yarattığı sığınak hissinin tadını çıkarma arzumuzu vurgulayan sıcak, rahat, turuncu ve pembe renkleri arasında gidip gelen bu renk; toplumun kolektif ruh halinin ve isteklerinin görsel bir temsili olarak hizmet ediyor.

İlham Kaynakları

Pantone Renk Enstitüsü’nün şeftali tüyü rengini 2024 yılının rengi olarak seçmesinin sebebi bu rengin ve isminin insanda oluşturduğu hisler olarak vurgulanmış.  Bu senenin renginin refaha, zihinsel ve fiziksel sağlığa odaklanan, ailemizle, arkadaşlarımızla ve sevdiklerimizle zaman geçirmenin sıcaklığını, rahatlığını hatırlatan, topluluğun ve başkaları ile bir araya gelmenin önemine odaklanan bir renk olması istenmiş. Şeftali tüyü rengi ile dolu bir hayat yaşamanın hayati bir parçasının iyi bir sağlığa, dayanıklılığa ve bu hayatın tadını çıkaracak güce sahip olmak olduğunu bize hatırlatmak isteniyor. Hayatımızın pek çok yönünün çalkantılı olduğu bir dönemde daha barışçıl bir gelecek hayallerimiz kadar; beslenmeye, empatiye ve şefkate olan ihtiyacımız da giderek güçleniyor. İç benliğimizi geliştirmenin öneminin farkına varmamız ve modern yaşamın koşuşturmacası ortasında dinlenme, yaratıcılık ve insani bağ kurma anları bulmamız ise kritik önem taşıyor. 

Tasarımda Şeftali Tüyü 

Dünyanın dört bir yanındaki tasarımcılar, Pantone’nin yılın rengi seçtiği şeftali tüyü rengine tasarımlarında yer vermeye çalışıyor. Bu yumuşak şeftali ve somon tonlarına birçok ünlü markanın ve tasarımcının 2024 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarında ve birçok markanın ürünlerinde rastlayabiliriz. Moda podyumlarından grafik tasarıma kadar bu canlı renk tonu damgasını vuruyor ve yeni bir yaratıcılık dalgasına ilham veriyor. Şeftali tüyü renginin çok yönlü oluşu çeşitli tasarım öğelerine kusursuz bir şekilde dahil edilmesine olanak tanıyarak ürünlere, iç mekanlara ve görsel kompozisyonlara da modern bir estetik kazandırıyor. 

Şeftali Tüyü Rengini Hayatınıza Dahil Etmek

İster bir tasarım tutkunu, ister moda tutkunu, ister çevrenize biraz tazelik katmak isteyen biri olun; Pantone’un Yılın Rengini hayatınıza dahil etmenin sayısız yolu vardır. Örneğin şeftali tonunda kıyafetleri dolabınıza ekleyerek başlayabilirsiniz. Şeftali tonlarında ruj, allık, göz farı ve oje gibi kozmetik ürünlerini hayatınıza ekleyerek daha yumuşak tonlarda ve romantik bir makyaj yapabilirsiniz. Aynı zamanda daha vintage tonlarında olan bu rengi de ev dekoruna, özellikle yatak odası ve salon gibi rahatlama ve dinlenme odaklı mekanlara şeftali tüyü tonlarında çiçekler, tablolar, yatak örtüleri, halılar, mumlar ekleyebilirsiniz. Banyonuza ekleyeceğiniz şeftali tüyü tonunda havlular ile uzun bir günün yorgunluğunu gidermek için çok daha rahatlatıcı bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Banyonuzda rahatlatıcı ve spa benzeri bir deneyim yaratmak için yazdığımız yazımıza sitemizden ulaşarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Renkler duyguları ve mesajları kelimeler olmadan iletme gücüne sahiptir. 2024 yolculuğuna çıktığımızda Pantone’nin Yılın Rengi bir ilham kaynağı ve tasarım ile kültürün sürekli gelişen doğasının bir hatırlatıcısı olarak hizmet ediyor. Seçilen renk tonu daha parlak ve daha uyumlu bir geleceğe yönelik kolektif arzularımızı yansıtıyor ve bizi önümüzdeki sonsuz olasılıkları keşfetmeye davet ediyor. İnsanları benimsemeye, kalıpların dışında düşünmeye ve olumlu bir zihniyetle ilerlemeye teşvik ediyor. 

Benzer yazılarımız için Yapılır Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (5)

🤗

Pratik (2)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (1)

🤩

Yenilikçi (3)

😜

Eğlenceli (1)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Red Dot, iF ve Good Design Tasarım Ödülleri Nelerdir? #4673

10 Tem 2021

Red Dot, iF ve Good Design Tasarım Ödülleri Nelerdir?

Red Dot, Good Design ve iF tasarım ödülleri; ürün, iletişim ve marka dalında verilen en önemli tasarım ödülleridir. Daha önce birçok yazımızda ürünlerimizi tanıtırken bahsettiğimiz bu tasarım ödülleri özellikle ürün tasarımı açısından çok önemlidirler. Bu ödülleri biraz daha yakından inceleyelim.
Mutfak Dekorasyonu Trendleri: 2022 #6267

30 Eki 2021

Mutfak Dekorasyonu Trendleri: 2022

2022 yılında mutfak dekorasyonu yaparken; bolca doğal ürünlerden yararlanılırken doğal ışık kullanımı da artacak. Aydınlık malzeme ve renklerin kullanımı artarken toprak tonları da çok revaçta olacak. Bu yazımızda sizlere 2022 yılında trend olacak olan mutfak ürünlerini ve malzemeleri anlatacağız.
Hansgrohe Aqua Days Etkinliği #8239

25 May 2022

Hansgrohe Aqua Days Etkinliği

Hansgrohe Aqua Days 10-11 Mayıs tarihlerinde online olarak düzenlendi. Yeni ürün tanıtımlarının yanı sıra genel bilgilendirmeler de içeren Hansgrohe Aqua Days, Hansgrohe'nin son yıllardaki gelişmelerini görmemizi sağladı. Bu yazımızda Hansgrohe Aqua Days'e katılamamış da olsanız etkinlikle ilgili genel bilgiler edinmenize yardımcı olmaya çalışacağız.