Anasayfa » Sentetik Boya Nedir? Ne işe Yarar?

Sentetik Boya Nedir? Ne işe Yarar?

Sentetik boya, yağlı boya da denilen üstün yapışma özelliğine sahip bir boyadır. Duvar boyamak için uygun olduğu gibi metal ve ahşap boyamak için de uygundur. Yüzeylere göre etkinliği değişse de çoğu yüzey için uygundur. Sentetik boyanın kapatıcılığı yüksektir. Bu boya uygulaması uzun ömürlüdür, çok dayanıklıdır ve parlak-pürüzsüz yüzey sayesinde temizlemesi kolaydır. Aşınmaya karşı dayanıklıdır. Dış […]

Paylaş :
Sentetik Boya Nedir? Ne işe Yarar? #455
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 1 dk, 0 sn

Sentetik boya, yağlı boya da denilen üstün yapışma özelliğine sahip bir boyadır. Duvar boyamak için uygun olduğu gibi metal ve ahşap boyamak için de uygundur. Yüzeylere göre etkinliği değişse de çoğu yüzey için uygundur. Sentetik boyanın kapatıcılığı yüksektir. Bu boya uygulaması uzun ömürlüdür, çok dayanıklıdır ve parlak-pürüzsüz yüzey sayesinde temizlemesi kolaydır. Aşınmaya karşı dayanıklıdır. Dış cephe uygulaması için de uygundur fakat özellikle dış cephe için üretilmiş çeşidi kullanılmalıdır.

Sentetik boya; renk veren bir pigment ve onu bağlayan bir çeşit yağdan oluşur. Bu iki malzeme özel kazanlarda karıştırılır. Boyanın formülüne reçine, inceltici (tiner) ve boyanın daha hızlı kurumasına yardımcı olacak başka maddeler de katılabilir.

Sentetik boyanın hem mat görünümlü hem parlak görünümlü seçenekleri vardır. Sentetik boya uygulamasından önce astar kullanmak faydalı olacaktır. Boya çeşitlerimizi görmek için yapilir.com‘u ziyaret edebilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (4)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (2)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (1)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Şamandıra Nedir? Ne işe Yarar? #743

26 Ağu 2020

Şamandıra Nedir? Ne işe Yarar?

Şamandıra; suyun yüzeyinde kalabilen, içi boş plastik veya metal araçtır. Batmadan su yüzeyinde kalabilmeleri nedeniyle birçok alanda kullanılabilirler.
Bide Nedir? Bidenin Tarihçesi #9696

03 Şub 2023

Bide Nedir? Bidenin Tarihçesi

Bide, ilk kez 1600’lü yıllarda Fransa’da kullanılan yarı lavabo yarı klozet özelliği taşıyan genital bölge hijyeni sağlamaya yönelik tasarlanmış bir vitrifiye elemanıdır.Türkiyede kullanımı pek yaygın olmamakla birlikte, tuvalet sonrası genital bölgenin temizlenmesi işlemi için kullanılır. Bide özellikle taharet musluğunun olmadığı ülkelerde kullanılan ve temizlik için kullanılan vitrifiye ürünüdür. Bidenin Doğuşu  Adını oturuş biçiminden almış olan bide […]
Testere Nedir, Nasıl Kullanılır ve Çeşitleri Nelerdir? #5180

17 Ağu 2021

Testere Nedir, Nasıl Kullanılır ve Çeşitleri Nelerdir?

Testere; üçgen dişleri olan ve çeşitli materyalleri kesmeye yarayan el aletidir. Testereler sadece insan kuvvetiyle ya da elektrikle çalışabilirler.