Anasayfa » Yapı Sözlük » Flap Disk Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Flap Disk Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Flap disk; özellikle metalleri zımparalamak için kullanılan ve pürüzsüz bir yüzey elde etmeye yarayan aşındırıcı bir makine parçasıdır. Bu parça avuç taşlama makinesinin ucuna takılır. Flap disk yüzeyindeki zımpara benzeri pürüzler sayesinde yüzeylerdeki çapaklardan kurtulmanıza yararlar. Bu yazımızda sizlere flap diski ve ve flap diskin kullanım alanlarını açıklayacağız. Avuç taşlama makinesinin ucundaki diskler matkapta olduğu […]

Paylaş :
Flap Disk Nedir ve Nerelerde Kullanılır? #6233
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 19 sn

Flap disk; özellikle metalleri zımparalamak için kullanılan ve pürüzsüz bir yüzey elde etmeye yarayan aşındırıcı bir makine parçasıdır. Bu parça avuç taşlama makinesinin ucuna takılır. Flap disk yüzeyindeki zımpara benzeri pürüzler sayesinde yüzeylerdeki çapaklardan kurtulmanıza yararlar. Bu yazımızda sizlere flap diski ve ve flap diskin kullanım alanlarını açıklayacağız.

Avuç taşlama makinesinin ucundaki diskler matkapta olduğu gibi değişebilir. Avuç taşlama makinesine farklı materyalller ve farklı işler için bu yazımızda anlattığımız flap disk gibi farklı diskler takılabilir. Avuç taşlama makinesiyle ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak “Avuç Taşlama Makinesi Nedir ve Nerelerde Kullanılır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Sıradan avuç taşlama disklerinin aksine flap diskler tek parça bir yüzeyden oluşmazlar. Flap disklerin yüzeyleri birbirinin üzerine belli bir açıyla gelen katmanlardan veya “flap”lardan oluşur. Böylece kolayca daha pürüzsüz bir yüzey elde edilir ve dengesiz çizikler oluşmaz. Tek parça disklerde hep aynı yerde çizikler oluşabilir.

Flap Disk Nerelerde Kullanılır?

Flap diskler genellikle metalleri aşındırmak için kullanılsa da mermer zımparalamak için de yine bu disk kullanılmaktadır. Metallerde kullanıldığında yüzeylerdeki çapakları ve pürüzleri gidererek yüzeylerin birleşmeye hazır olmasını sağlarlar. Mermerlerde de aynı şekilde yüzeydeki çıkıntıları giderip pürüzsüz bir yüzey elde etmeye yararlar. Normal zımparalarda olduğu gibi flap diskin de numaraları vardır. Doğru malzeme ve doğru iş için doğru numaraya sahip flap diski kullanmak çok önemlidir. Zımparalar ve zımpara numaralarıyla ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Zımpara Nedir? Zımpara Seçimi Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Umuyoruz ki “Flap Disk Nedir ve Nerelerde Kullanılır?” başlıklı yazımız sorularınıza cevap vermiştir. Bu yazımızı beğendiyseniz benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Flap diskin tanımı gibi blogumuzda ilginizi çekecek onlarca yazı bulabilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri en uygun fiyata almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (3)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (8)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Etriye Nedir ve Etriye Kolu Ne İşe Yarar? #5981

07 Eki 2021

Etriye Nedir ve Etriye Kolu Ne İşe Yarar?

Etriye yapının bütünlüğünü koruması için çok önemli bir elemandır. Depremde yıkılan veya zarar gören yapıların çoğundaki problem bu kolonların ve kirişlerin etrafını saran donatıların yetersizliğidir. Etriyenin sık aralıklarla yerleştirilmesi kolonun esnekliğini arttırır ve yapının dayanım süresini uzatır. Bu yüzden etriyelerin uygulamalarının doğru bir şekilde yapılması çok önemlidir.
Kanalsız Klozet Nedir? Ne işe Yarar? #1025

14 Eyl 2020

Kanalsız Klozet Nedir? Ne işe Yarar?

Kanalsız klozetlerde suyun klozete yayılmasını sağlayan kanallar ya tamamen açıktır ya da hiç kanal yoktur bu sayede temizlikleri çok daha kolaydır.
Testere Nedir, Nasıl Kullanılır ve Çeşitleri Nelerdir? #5180

17 Ağu 2021

Testere Nedir, Nasıl Kullanılır ve Çeşitleri Nelerdir?

Testere; üçgen dişleri olan ve çeşitli materyalleri kesmeye yarayan el aletidir. Testereler sadece insan kuvvetiyle ya da elektrikle çalışabilirler.