Anasayfa » Yapı Sözlük » Su Zımparası Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Su Zımparası Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

zımparası eşit, parlak ve pürüzsüz bir bitiş elde etmenize yardımcı olur. Özellikle otomobil sanayisinde, mermer ve metallerin zımparalanmasında parlak bir bitiş elde etmek için çoğunlukla bu tür zımparalama tercih edilmektedir.

Paylaş :
Su Zımparası Nedir ve Nerelerde Kullanılır? #5407
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 24 sn

Su zımparası adından da anlaşılacağı üzere kayganlaştırıcı olarak suyun veya benzer sıvıların kullanıldığı zımparalama yöntemidir. Daha pürüzsüz ve daha az aşındırıcı bir zımparalama sağlar. Genelde parlak yüzeyler elde etmek için zımparalamada en son adım olarak uygulanır.

Su zımparası eşit, parlak ve pürüzsüz bir bitiş elde etmenize yardımcı olur. Özellikle otomobil sanayisinde, mermer ve metallerin zımparalanmasında parlak bir bitiş elde etmek için çoğunlukla bu tür zımparalama tercih edilmektedir. Normal zımparalama ise daha çok ahşap yüzeylerde keskin kenarları yumuşatmak için, boyadyı sıyırmak için ve detay katmak için kullanılır. Zımparaların üzerinde yüzeyi aşındırmaya yarayan kum benzeri taneler vardır. Bu tanelerin boyutu yapmak istediğiniz işe ve yüzeye göre değişir. Zımparalara da bu boyutlara karşılık gelen numaralar verilir. Bu numaralarla ilgili daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak “Zımpara Nedir? Zımpara Seçimi Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Su zımparası yapmak için de normal zımparadaki gibi çeşitli numaralardaki zımparalar kullanılır. Unutmayın zımpara numarası büyüdükçe zımparanın üstündeki taneler küçülür. Normal kuru zımparalamada nasıl küçük numaralı zımparadan yüksek numaralıya gidiyorsak, su zımparası da yüksek numaralı zımparalar gibi en sona bırakılmalıdır. Ve bu tür işler için yüksek numaralı zımparalar kullanılmalıdır. Bu sayede yüzeyler kolayca cilalanır, parlak ve pürüzsüz olurlar. Ayna gibi yansıma sağlayan yüzeyler bu zımparalama metodu sayesinde elde edilir.

Su zımparası desek de aslında su dışında başka sıvılarla da zımparalama yapılabilir. Mesela deterjan da bu amaçala kullanılabilir. Ayrıca normal zımparalama yuvarlak hareketlerle yapılırken su ile yapılan zımpara çizgiler halinde uygulanır.

Umuyoruz ki “Su Zımparası Nedir ve Nerelerde Kullanılır?” başlıklı yazımızı bilgilendirici bulmuşsunuzdur. Merak ettiğiniz konularla ilgili onlarca yazıya ulaşabileceğiniz blogumuz için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Tüm yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri en uygun fiyatlarla satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Görüş, öneri ve gelecek yazılarımız için fikirlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Bırakacağınız yorumlar hem bizim hem de diğer okurlarımız için faydalı olacaktır.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (5)

🤗

Pratik (9)

😏

Detaylı (10)

🤓

Zekice (3)

🤠

Yol Gösterici (16)

🤩

Yenilikçi (2)

😜

Eğlenceli (1)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Fayans Nedir? Seramik ve Fayans Arasındaki Fark Nedir? #1665

10 Kas 2020

Fayans Nedir? Seramik ve Fayans Arasındaki Fark Nedir?

Fayans özellkle mutfak ve banyo gibi ıslık mekanların duvarlarında daha çok dekoratif olarak kullanılan suya
Panç Adaptörü Nedir ve Nasıl Kullanılması Gerekir? #5428

02 Eyl 2021

Panç Adaptörü Nedir ve Nasıl Kullanılması Gerekir?

nç adaptörü çeşitli yüzeylerde yuvarlak delik açmamıza yarar. Pançın da ucunda testere gibi üçgen dişler vardır. Bu sayede yüzeyi aşındırarak istenilen boyda delik açılmasına yardımcı olurlar. Pançların açılmak istenen deliğin çapına göre farklı boyutları vardır.
Tiner Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır? #437

22 Tem 2020

Tiner Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Tiner boya gibi maddelerin yoğunluğunu azaltan ve çözen; petrol ruhu, neftyağı, aseton gibi kimyasallardan üretilen sıvı çözücülerdir. İngilizce inceltici anlamına gelen "thinner" kelimesinden gelmektedir.