Anasayfa » Yapı Sözlük » Selülozik Tiner Nedir? Nerede Kullanılır? Nasıl Üretilir?

Selülozik Tiner Nedir? Nerede Kullanılır? Nasıl Üretilir?

Selülozik tiner, selülozik boya ve vernikler için kullanılması uygun olan tiner çeşididir.

Paylaş :
Selülozik Tiner Nedir? Nerede Kullanılır? Nasıl Üretilir? #447
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 1 dk, 27 sn

Selülozik boya ve vernikler için kullanılması uygun olan tiner çeşididir. Tiner, boyayı inceltmeye ve çözmeye yarayan bir solventtir. Bunun yanında boya artıklarını tamamen temizlemek için çeşitli yüzey ve fırçalarda da kullanılabilir.

Bu çeşit tinerler uçucudurlar ve geride yağ bırakmazlar. Çok güçlü bir solventtirler ve plastik kapta muhafaza edilemezler çünkü plastiği aşındırırlar. Aynı şekilde bu tiner cildi de tahriş eder ve cilde zararlıdır bu yüzden direkt temasta bulunulmaması gerekir. Eğer derinize temas ederse hemen su ve sabunla yıkamanız tavsiye edilir.

Selülozik boyaya genelde %15-25 oranında tiner eklenmesi tavsiye edilir. Fakat tiner eklemeden önce satın aldığınız veya kullanacağınız boyanın talimatlarını okumanız faydalı olacaktır. Bazı boya marka ve çeşitlerinde bu oran farklı olabilir ya da marka hiç tiner konulmamasını tavsiye edebilir.

Selülozik Tiner Nasıl Üretilir?

Üretimi oldukça basittir fakat kullanılan maddeler ve son ürün son derece yanıcı olduğu için sadece güvenli bir üretim tesisinde üretilmelidir. Selülozik tinerin yaklaşık %75’i toulen ve kalan %25’i diğer solventlerdir. Bu ürünler birbirlerine karıştırılırlar. Kimyasal bir reaksiyon yoktur sadece homojen bir karışım elde edilerek selülozik tiner elde edilir.

Bu yazımızda selülozik tineri ve nasıl üretildiğini açıkladık. Umarız bu içeriğimizi faydalı bulmuşsunuzdur. Yazımızla ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına bekliyoruz. Eğer içeriğimizi faydalı bulduysanız diğer yazılarımıza göz atmak için sizleri blogumuza bekliyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (8)

🤗

Pratik (22)

😏

Detaylı (6)

🤓

Zekice (1)

🤠

Yol Gösterici (15)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Drenaj Borusu Nedir ve Ne İşe Yarar? #5084

10 Ağu 2021

Drenaj Borusu Nedir ve Ne İşe Yarar?

Drenaj borularının amacı suyu bir yerden bir yere taşıyarak yapı etrafında serbest olarak dolaşmasını önlemektir. Yapıların etrafında serbestçe dolaşan su son derece tehlikelidir. Yapıların çevresinde serbestçe dolaşan su hem basıncıyla hem de suyun aşındırıcı etkisiyle yapının yalıtımına ve hatta duvarlarına zarar verebilir.
Bağlantı Kovanı Nedir ve Nerede Kulllanılır? #4151

10 Haz 2021

Bağlantı Kovanı Nedir ve Nerede Kulllanılır?

Bağlantı kovanı tekne sahiplerinin ve teknelerle ilgilenenlerin yakından tanıdığı bir tesisat elemanıdır. Bağlantı kovanı kısaca suyun tekneye veya herhangi bir deniz aracına kontrollü olarak girip çıkmasını sağlar.
Perlatör Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır? #400

22 Tem 2020

Perlatör Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Perlatör; suya hava katmaya yarayan ve musluğun başına kolayca takılabilen bir aparattır. Su tasarruf kartuşu olarak da bilinir. Modern musluklarda genellikle dahili bir şekilde gelir. Ama perlatör musluklara sonradan da eklenebilir. Perlatörün en önemli faydaları; su tasarrufu sağlaması ve suyun verimliliğini arttırmasıdır. Bunun yanında suya hava kattığı için su köpük gibi akar ve çok zevkli […]