Anasayfa » Yapı Sözlük » Selülozik Tiner Nedir? Nerede Kullanılır? Nasıl Üretilir?

Selülozik Tiner Nedir? Nerede Kullanılır? Nasıl Üretilir?

Selülozik tiner, selülozik boya ve vernikler için kullanılması uygun olan tiner çeşididir.

Paylaş :
Selülozik Tiner Nedir? Nerede Kullanılır? Nasıl Üretilir? #447
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 1 dk, 27 sn

Selülozik boya ve vernikler için kullanılması uygun olan tiner çeşididir. Tiner, boyayı inceltmeye ve çözmeye yarayan bir solventtir. Bunun yanında boya artıklarını tamamen temizlemek için çeşitli yüzey ve fırçalarda da kullanılabilir.

Bu çeşit tinerler uçucudurlar ve geride yağ bırakmazlar. Çok güçlü bir solventtirler ve plastik kapta muhafaza edilemezler çünkü plastiği aşındırırlar. Aynı şekilde bu tiner cildi de tahriş eder ve cilde zararlıdır bu yüzden direkt temasta bulunulmaması gerekir. Eğer derinize temas ederse hemen su ve sabunla yıkamanız tavsiye edilir.

Selülozik boyaya genelde %15-25 oranında tiner eklenmesi tavsiye edilir. Fakat tiner eklemeden önce satın aldığınız veya kullanacağınız boyanın talimatlarını okumanız faydalı olacaktır. Bazı boya marka ve çeşitlerinde bu oran farklı olabilir ya da marka hiç tiner konulmamasını tavsiye edebilir.

Selülozik Tiner Nasıl Üretilir?

Üretimi oldukça basittir fakat kullanılan maddeler ve son ürün son derece yanıcı olduğu için sadece güvenli bir üretim tesisinde üretilmelidir. Selülozik tinerin yaklaşık %75’i toulen ve kalan %25’i diğer solventlerdir. Bu ürünler birbirlerine karıştırılırlar. Kimyasal bir reaksiyon yoktur sadece homojen bir karışım elde edilerek selülozik tiner elde edilir.

Bu yazımızda selülozik tineri ve nasıl üretildiğini açıkladık. Umarız bu içeriğimizi faydalı bulmuşsunuzdur. Yazımızla ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına bekliyoruz. Eğer içeriğimizi faydalı bulduysanız diğer yazılarımıza göz atmak için sizleri blogumuza bekliyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (8)

🤗

Pratik (22)

😏

Detaylı (6)

🤓

Zekice (1)

🤠

Yol Gösterici (15)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Emprenye Nedir? Ne işe Yarar? #991

11 Eyl 2020

Emprenye Nedir? Ne işe Yarar?

Emprenye işlemi, genelde ahşaba su iticilik, neme dayanıklılık, küf ve mantar oluşumunu engelleme ve kir iticilik özelliklerini sağlar.
Lokma ve Çeşitleri Nelerdir ve Nerelerde Kullanılır? #4357

22 Haz 2021

Lokma ve Çeşitleri Nelerdir ve Nerelerde Kullanılır?

Lokma özellikle altı köşeli cıvata ve vidaları sıkmak ve gevşetmek için kullanılan bir el aletidir. Birçok farklı biçimde karşımıza çıkabilir.
Jakuzi Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Seçilir? #8781

11 Ağu 2022

Jakuzi Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Seçilir?

Jakuzi hem yıkanmak hem de masaj için kullanılabilen bir banyo elemanıdır. Elektrikle çalışır ve jetleri sayesinde su ve havayı kullanarak kullanıcıya masaj yapar.