Anasayfa » Yapı Sözlük » Paçavra Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Paçavra Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Paçavra tamir ve tesisat işlerinde silmek ve ovalamak için kullanılan bez parçasıdır. Tamir ve benzeri işlerde paçavra; temizlik için, yağlama için ve hatta sürtünme kazanarak bir elemanı kavramak için kullanılabilir. Paçavra olarak kullanılacak bez genelde daha büyük bir kumaşın artık parçasıdır ya da eski ve yıpranmış bir bezdir.

Paylaş :
Paçavra Nedir ve Nerelerde Kullanılır? #5741
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 1 dk, 59 sn

Paçavra tamir ve tesisat işlerinde silmek ve ovalamak için kullanılan bez parçasıdır. Tamir ve benzeri işlerde paçavra; temizlik için, yağlama için ve hatta sürtünme kazanarak bir elemanı kavramak için kullanılabilir. Paçavra olarak kullanılacak bez genelde daha büyük bir kumaşın artık parçasıdır ya da eski ve yıpranmış bir bezdir.

Paçavra olarak, zaten genelde yağlanacağı ve kirleneceği için eskimiş ve yıpranmış bezler kullanılır. Fakat bu bezleri çok kirlendiğinde yıkamak gerekir aksi halde işinize yaramazlar, yüzeyi temizlemekten çok kirletirler. Özellikle iki borunun birleşeceği yerlerde veya başka hassas birleşimlerde toz kalmaması için paçavra kullanılabilir. Ya da yağlanan noktalardaki fazla yağın alınmasında ve temizlenmesinde de yine bu eskimiş bez parçası kullanılır. Aslında çok hijyenik bir beze ihtiyaç duyulmayan tüm tamir, tadilat ve montaj işlerinde kullanılabilir. Sıkışmış bir kapağı döndürerek açmak için sürtünmeye ihtiyaç duyulduğunda yine paçavranın kullanılması işe yarar.

Paçavranın her takım çantasında bulunması gerekir. Takım çantalarında bulunması gereken diğer ürünleri merak ediyorsanız buraya tıklayarak “Takım Çantası ve İçinde Olması Gereken El Aletleri Çeşitleri” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Umarız “Paçavra Nedir ve Nerelerde Kullanılır?” başlıklı yazımız ilginizi çekmiştir. Evinizde tamirleri kendiniz yapmak için veya başkası da yapsa fikriniz olması için birçok terimi öğrenmeniz gerekir. Bu ve bunun gibi yazılarımızla sizin araştırmalarınıza yardımcı olmaya çabalıyoruz. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri güvenle satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Kroşe (Elektrik Tesisatında Sıkça Kullanılan) Nedir? #4659

08 Tem 2021

Kroşe (Elektrik Tesisatında Sıkça Kullanılan) Nedir?

Kroşe; duvarın sıva üstünden gereken kabloların sabit ve derli toplu tutulması için kullanılan parçadır. Kroşenin birçok farklı çeşidi vardır fakat en yaygın kullanımı olan çeşidinde kabloyu tutan kısım genelde plastiktir ve bir tarafında kabloyu duvara sabitlemek için çivi bulunmaktadır.
İşkence (El Aleti) Nedir ve Nerelerde Kullanılır? #4391

23 Haz 2021

İşkence (El Aleti) Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

İşkence marangozlukta sıkça kullanılan bir el aletidir. En az iki ahşap parçanın birbirine sağlam bir şekilde yapıştırılması ve birleştirilmesi için parçaların sıkıştırılmasında kullanılır.
Galvaniz Nedir? Galvaniz Kaplama Nasıl Yapılır? #3197

25 Mar 2021

Galvaniz Nedir? Galvaniz Kaplama Nasıl Yapılır?

Galvaniz; metallerin aşınma ve paslanmaya karşı çinko ile kaplanmasıdır. Metallerin uzun süre dayanması için çinko kaplaması çok faydalıdır.