Anasayfa » Yapı Sözlük » Sıvı Conta Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

Sıvı Conta Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

Sıvı conta kulağa ne kadar farklı gelse de aslında her gün tamirat ve bakım işlerinde kullanılan kimyasal bir maddedir. Kullanıldığı bağlantıya conta gibi sızdırmazlık ve izolasyon sağlamakta kullanılan kimyasal bir üründür.

Paylaş :
Sıvı Conta Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır? #3497
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 27 sn

Sıvı conta kulağa ne kadar farklı gelse de aslında her gün tamirat ve bakım işlerinde kullanılan kimyasal bir maddedir. Kullanıldığı bağlantıya conta gibi sızdırmazlık ve izolasyon sağlamakta kullanılan kimyasal bir üründür. Sıvı contanın normal contaya göre avantajı sıkıldığı yerin şeklini alması ve aynı zamanda yapıştırıcı olarak da kullanılabilmesidir. Bunun yanında sıvı contanın en büyük avantajlarından başka biri de yüksek sıcaklıklara dayanabilmesidir. Sıvı contalar genellikle silikondan oluşur ve kullanımı da benzerlik gösterir.

Sıvı Conta Ne İşe Yarar?

Sıvı conta makine sanayiinde, elektroniklerde, cıvatalarda ve her türlü tamirat işlerinde kullanılabilmektedir. Su, hava, yağ gibi maddelerin sızıntılarını önlemede kullanılabilmelerinin yanı sıra su yalıtımı için ve yapıştırma amaçlı da kullanılır. Yüksek sıcaklıklara dayanabildiği için bazı uygulamalarda normal conta yerine de kullanılırlar. Conta çeşitleriyle ilgili daha detaylı yazımız için buraya tıklayabilirsiniz. Bunun yanında basınca ve titreşime karşı da dayanıklıdır. Sıvı contayı ütü gibi yüksek sıcaklıklara maruz kalan elektronik eşyalarda yapıştırma amaçlı olarak bile kullanabilirsiniz. Sıvı conta aynı zamanda yapıştırıcı olduğu için normal contalarda olduğu gibi hareketli parçalar arasında kullanılamazlar.

Nasıl Kullanılır?

Muhafaza edildiği tüpte sıvı halde bulunan sıvı conta ihtiyaç duyulan yüzeye sürüldüğünde donmaya başlar ve elastik bir film oluştururur. Genelde silikondan oluşan sıvı contanın görünümü de kullanımı da silikona benzer. Eğer büyük tüpte kullanıyorsanız sıvı contayı sıkmak ve kullanabilmek için silikon tabancasına ihtiyacınız olacaktır.

Sıvı contayı uygulayacağınız yüzeyi öncelikle kuru ve temiz bir bezle silin. Taşmayı da hesaba katarak yüzeye yeterli miktarda sıvı conta sıkın. Yüzeyin her noktasına eşit miktarda geldiğine emin olun. Varsa bağlantı parçalarını birbirlerine sıkı bir şekilde birleştirin. Tam olarak kuruması ve donması için 2 gün bekleyin. Bu arada bağlantı parçalarını kesinlikle hareket ettirmeyin. Unutmayın sıvı conta çok küçük miktarlarda bile harikalar yaratır. Bu yüzden maliyeti de çok düşüktür.

Sıvı contayı ve nasıl kullanıldığını anlattığımız yazımızı beğendiğinizi umuyoruz. Eğer beğendiyseniz ya da eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızı aşağıya bekliyoruz. Benzer yazılarımızı okumak için blogumuzu, yapı market ihtiyaçlarınız içinse Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (7)

🤗

Pratik (22)

😏

Detaylı (8)

🤓

Zekice (5)

🤠

Yol Gösterici (23)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (3)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Sıvı Conta Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır? için 28 yorum yazıldı

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Panç Adaptörü Nedir ve Nasıl Kullanılması Gerekir? #5428

02 Eyl 2021

Panç Adaptörü Nedir ve Nasıl Kullanılması Gerekir?

nç adaptörü çeşitli yüzeylerde yuvarlak delik açmamıza yarar. Pançın da ucunda testere gibi üçgen dişler vardır. Bu sayede yüzeyi aşındırarak istenilen boyda delik açılmasına yardımcı olurlar. Pançların açılmak istenen deliğin çapına göre farklı boyutları vardır.
Şerit Metre Nedir ve Nasıl Kullanılması Uygundur? #4761

13 Tem 2021

Şerit Metre Nedir ve Nasıl Kullanılması Uygundur?

Şerit metre belirli iki nokta arasındaki uzaklığı ölçmeye yarayan bir çeşit cetveldir. Özellikle yapı işlerinde bolca kullanılır. Büyük ölçüler alınacağı zaman uzun cetveller gerekir. Fakat bir cetvel ancak belli bir uzunluğa kadar üretilir ve taşınması da zordur. Şerit metre özellikle portatifliği sayesinde hem büyük hem de küçük ölçü alma işlerinde kullanılır.
Kör Tapa Nedir, Nasıl Kullanılır ve Çeşitleri Nelerdir? #3750

06 May 2021

Kör Tapa Nedir, Nasıl Kullanılır ve Çeşitleri Nelerdir?

Kör tapa tesisatın önemli parçalarından biridir. Özellikle bir tesisatın açık ucunu kapamada kullanılan tesisat parçasıdır. Akışı durdurduğu için adına kör tapa denir. Bu yazımızda kör tapayı detaylıca inceleyip kullanıldığı yerleri açıklayacağız. Kör tapa; gaz veya sıvı tesisatlarında herhangi bir yere bağlanmayan boruların akıntılarını kesmek için kullanılır. Kör tapa çok basit bir şekilde borunun akışını durdurarak […]