Anasayfa » Mercek (İnceleme) » Alman Banyo Markaları

Alman Banyo Markaları

Alman mühendislik ve tasarım becerisi tartışılmaz ve çoğu kullanıcı tarafından da özellikle Alman markaları sıkça tercih edilir.

Paylaş :
Alman Banyo Markaları #9576
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 20 sn

Alman banyo markaları hepimizin tercih ettiği ve gönül rahatlığıyla güvendiği markalardır. Alman mühendislik ve tasarım becerisi tartışılmaz ve çoğu kullanıcı tarafından da özellikle Alman markaları sıkça tercih edilir. Banyoya geldiğimizde de bu tercih değişmiyor. Web sitemizde de sıkça karşılaşabileceğiniz bu markalar evinize şıklık verirken evinizin fonksiyonelliğini de arttırır. En ünlü Alman banyo markalarını beraber yakından inceleyelim.

Tüm Banyoyu Döşeyebileceğiniz Banyo Markaları

Duravit

Seramik konusunda 200 yıldan fazla tecrübeye sahip olan Duravit 1817 yılında Almanya’da kurulmuştur. Almanya’da Hornberg şehrinde Georg Friedrich Horn tarafından kurulan şirket başlarda sadece seramik/toprak süs eşyaları üretmekteydi. Marka 1956 yılında vitrifiye ürünlerin üretimine başladı. Duravit’in seramikteki tecrübesi vitrifiye elemanları üretiminde çok işe yaradı. Böylece marka, kısa sürede mükemmelleştirdiği formülleri ve tasarımlarıyla dünyada sıhhi seramik alanında tanınır hale geldi.

En iyi Alman banyo markalarından Duravit’in hem Almanya’da hem de Çin, Hindistan gibi dünyanın birçok farklı yerinde üretim tesisleri vardır. Duravit’in tüm üretim tesislerinde yaklaşık 5.000 çalışanı vardır. İleri teknolojinin ve makineleşmenin hayatımızın her alanına sızdığı çağımızda; konu tasarım ve fonksiyonda zirveye ulaşmak olunca, Duravit kalitesi hala yüksek oranda insan yeteneğine ve dikkatine dayanıyor. Duravit zanaatkarlığı destekliyor ve işinde uzman kişilerle çalışarak yüksek standartlara göre üretim yapıyor.

Duravit banyo için ihtiyaç duyabileceğiniz neredeyse her ürünü tasarlayıp, üretip, sizlerin beğenisine sunmaktadır. Böylece tüm banyonuz mükemmel bir uyum içinde olabilir. Duravit armatürden bataryaya, lavabodan küvete, banyo mobilyalarından banyo aksesuarlarına kadar geniş bir yelpazede ürün satmaktadır. Bu sayede vitrifiye elemanlarıyla banyo mobilyaları ve hatta banyo aksesuarları birbirlerine tam uyarlar. Duravit ürünleri fonksiyonellikleriyle öne çıktıkları gibi göze de hitap etmektedirler.

Geberit

Gömme rezervuarı tam 57 sene önce bulan Geberit zamana kadar 70 milyondan fazla gömme rezervuar montajı yapmıştır. Bu birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan bile fazla bir sayı. Gömme rezervuarın mucidi olmanın yanı sıra 1900’lerin başından itibaren sıhhi tesisatta plastik kullanımının yaygınlaşmasına katkıda bulunmuştur. Böylece de tesisat daha ulaşılabilir ve dayanıklı hale gelmiştir. Yani aslında markanın temellerinin 1874 yılında atıldığını düşünürsek bu tesisat alanında neredeyse 150 yıllık tecrübe demek.

Gömme rezervuarla banyolarımıza giren Geberit; günümüzde gömme rezervuarın yanında vitrifiyeden bataryaya, yıkanma alanlarından pisuvara kadar çok geniş bir yelpazede hizmet vermektedir.

Bataryada Özelleşen Alman Banyo Markaları

Hansgrohe

Hansgrohe 1901 yılında Hans Grohe tarafından Almanya’da kurulmuştur. İlk başlarda soba borusu, pirinç tava ve saat parçaları gibi çeşitli metal elemanların üretimiyle piyasaya girmiştir. Daha sonra duş başlıklarına ve ve benzer ürünlere yönelen Hans Grohe 82 yaşında duş kolonunu bularak banyo sektörüne imzasını bırakmış oldu.

Hansgrohe’nin Almanya, Fransa, Amerika ve Çin’de toplam 7 adet üretim tesisinde yaklaşık 5.000 kişi çalışmaktadır. Ve bu üretim tesislerinde üretilen sayısız ürün tam 140 ülkeye ihraç edilmektedir.

Hansgrohe, batarya ve armatürlerinin üretiminde son teknolojiden faydalanırken en kaliteli hammaddeleri kullanır. Hansgrohe’nin ürünlerinin %80’i Almanya’da, özenle yetiştirilmiş işçiler tarafından üretilmektedir. Yani markanın üretiminde hep bahsedilen üstün Alman disiplininden ve teknolojisinden yararlanılmaktadır. Ayrıca tüm ürünler doğal olarak ulusal ve uluslararası standartlara uygundur.

600’den fazla tasarıma sahip olan Hansgrohe bataryalar banyonuza şıklık katarken fonksiyondan da vazgeçmiyor. Hansgrohe’de biçim ve fonksiyonellik bir bütündür. Yani sadece estetik için işlevden, su tasarrufundan ve pratiklikten asla vazgeçmez. Ünlü tasarımcılarla yaptığı işbirilikleriyle bilinen marka, suya duyduğu aşkla her geçen gün yeni tasarımları piyasaya çıkarmaya devam ediyor.

Banyo Aksesuarlarında Öne Çıkan Alman Banyo Markaları

Decor Walther

Decor Walther, kırk yılı aşkın bir süredir lamba, ayna ve aksesuar gibi kaliteli banyo mobilyalarını temsil etmektedir. Decor Walther’ın tarihçesi 1973’te Frankfurt am Main/Almanya’da Harald Walther tarafından kurulan küçük bir banyo aksesuar mağazasıyla başladı. Bugün bu sektörde Almanya sınırlarının çok ötesine ulaşan marka lüks banyo aksesuarlarıyla bilinirken kalitesiyle de öne çıkar.

Duşakabin

1889 yılında Almanya’da Justin Hüppe tarafından kurulan Hüppe markası, önceleri saraçlara (koşum ve eyer takımları için) ve döşemecilere ürün tedariği yapmak için kurulmuştur. Alçakgönüllü bir başlangış yapmış olan marka, günümüzde uluslararası olarak tanınmaktadır ve banyonun ileri gelen markalarından biri haline gelmiştir.

Kıta Avrupası’nı 1966 yılında duşakabinle tanıştıran marka olan Hüppe, sektöründe en güçlü markalardan biridir. Bu sayede sektörün trendlerini ve koşullarını da belirleyen marka, güvenli ve dayanıklı ürünleriyle piyasada öncü haline gelmiştir.

Sizin En Beğendiğiniz Alman Banyo Markaları Hangileri?

Günlük hayatta hepimiz çeşitli banyo markalarıyla karşı karşıya geliyoruz. Sadece görüntüsünden bile olsa hepimizin favori bir banyo markası vardır. Yorumlara favori markanızı yazarak diğer okuyucularımıza ve bizlere yardımcı olabilirsiniz.

Yazımıza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Umarız “Alman Banyo Markaları” başlıklı yazımız ilginizi çekmiştir. Eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz benzer içerikler için blogumuzu ziyaret edebilirsiniz. Yazımızda bahsettiğimiz ürünleri satın almak için ise Yapılır‘ı ziyaret edebilirsiniz.

Görüşleriniz ve yorumlarınız bizim için çok önemli. Bu yüzden yazılarımızla ilgili görüş ve önerilerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (1)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (2)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (1)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Loft Tarzı Mutfak Tasarım Önerileri #11125

16 Eyl 2023

Loft Tarzı Mutfak Tasarım Önerileri

Loft tarzı, evlerinde modern ve endüstriyel bir görünüm yaratmak isteyen birçok ev sahibi için son zamanlarda oldukça popüler hale gelen bir tasarım tercihidir. Loft tarzı, açık ve ferah alanları, ekspoze edilmiş tuğla duvarları, yüksek tavanları ve minimalist dekoru ile öne çıkıyor. İlk olarak Amerika’da ortaya çıkan bu stil, yetersiz konut sorununa çözüm bulmak amacıyla fabrika gibi eski endüstriyel alanların bir yaşam alanına dönüştürülmesi fikri ile bildiğimiz halini alıyor. Bu yazımızda loft tarzı mutfak tasarım önerilerinden bahsedeceğiz
Banyonuz İçin Doğru Küveti Seçmek #10952

09 Ağu 2023

Banyonuz İçin Doğru Küveti Seçmek

Küvet, banyonuzun yalnızca işlevsel bir parçası değil, aynı zamanda odanın genel estetiğine katkıda bulunan önemli bir vitrifiye ürünüdür. Bir küvet seçerken boyut, malzeme, stil, özellikler ve aksesuarlar, kurulum türü, renk ve kaplama ve bütçe gibi dikkate alınması gereken birçok faktör vardır. Küvet, kullanım açısından çok yönlülük sunarak lüks ve rahatlatıcı bir deneyim sunar. Tarzınızı yansıtan, banyonuza ayak uyduran ve fonksiyonel bir küvet ile spa benzeri bir deneyim yaşamanız oldukça mümkün. Fakat bu kadar çok seçenek mevcutken, banyonuz için mükemmel olanı seçmek çok zor olabilir. Bu yazımızda, neden bir küvet seçmelisiniz ve doğru küveti nasıl seçersiniz birlikte inceleyelim.
Duravit ME by Starck ve Happy D.2 Serileri #9859

09 Mar 2023

Duravit ME by Starck ve Happy D.2 Serileri

Dünyaca ünlü vitrifiye ürünleri tasarım ve üretim markası Duravit, yıllardır onlarca tasarımcıyla birlikte banyo serileri geliştirmektedir. Bu yazımızda, sieger design tarafından tasarlanan, 2013 yılında Red Dot tasarım ödülü alan Happy D. 2 serisi ile Philippe Starck tarafından tasarlanan ve 2016 yılında Red Dot tasarım ödülü alan ME by Starck serisinin özelliklerini inceleyeceğiz.