Anasayfa » Kendin Yap » Banyo Bombası Nedir, Nasıl Yapılır?

Banyo Bombası Nedir, Nasıl Yapılır?

Banyo bombaları banyo zamanınıza keyif katarlar fakat fiyatları biraz yüksek olabilir. Ama merak etmeyin banyo bombalarını kolayca evinizde yapabilir ve böylece istediğiniz koku ve renkte olmalarını sağlayabilirsiniz. Bu yazımızda banyo bombası yapımını detaylıca anlatarak sizlere rehberlik edeceğiz.

Paylaş :
Banyo Bombası Nedir, Nasıl Yapılır? #7971
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 21 sn

Banyo bombası (bath bomb olarak da bilinir) banyolarınızı keyfe çeviren bir çeşit kozmetik ürünüdür. Köpüklü banyo sevenlerin vazgeçilmezi olan banyo bombası, sizi rahatlarken zamanınızı güzel geçirmenizi sağlar ve cildinizi nemlendirir.

Banyo bombaları banyo zamanınıza keyif katarlar fakat bu ürünlerin fiyatları biraz yüksek olabilir. Ama merak etmeyin banyo bombalarını kolayca evinizde bulunan malzemeleri kullanarak yapabilir ve böylece istediğiniz koku ve renkte olmalarını sağlayabilirsiniz. Bu yazımızda banyo bombası yapımını detaylıca anlatarak sizlere rehberlik edeceğiz. Hemen banyo bombalarına yakından bakıp tarifimize geçelim.

Banyo Bombası Nedir?

Banyo bombası; küveti doldurduğunuzda kullanabileceğiniz, banyonuzda köpük ve bakım sağlayan kozmetik bir üründür. Asıl amacı size keyifli bir banyo deneyimi yaşatmak olsa da içindeki aromatik ürünler ve yağlar sayesinde hem sizi rahatlatırlar hem de cildinizi beslerler.

Banyo Bombası
Banyo bombasının suda bıraktığı desenler

1989 yılında Lush Kozmetik kurucularından biri olan Mo Constantine tarafından patenti alınan banyo bombaları suda efervesan bir etkiye sahiptirler. Yani küvette köpürerek, karbondioksit çıkararak erirler ve böylece küvetin her yerine eşit derecede dağılırlar. Banyo bombaları küvette hareket ederken güzel desenler de çıkararak görsel bir şölen yaratırlar.

Neden Kullanılır?

Banyo bombası; sanılanın aksine sadece göze hitap etmez. İçinde bulunan sitrik asit, ölü deri hücrelerini gevşeterek bu hücrelerden kurtulmayı kolaylaştırır. Tercihe göre eklenen yağlar cildi besler ve nemlendirir, böylece yumuşacık bir cilde sahip olursunuz. Ayrıca yine tercihe bağlı olarak eklenen kokular kullanıcıyı banyo yaparken rahatlatır ve ferahlatır.

Nasıl Kullanılır?

Banyo bombaları çok sevimli ve güzel kozmetik ürünleridir. Belki satın aldınız ya da kendiniz yaptınız; fakat nasıl kullanacağınızdan emin değilsiniz. O zaman doğru yerdesiniz. Bu başlığımızın altında bu ürünlerin nasıl kullanılacağını anlatacağız.

Banyo bombaları küvetlerde kullanıldığı gibi küvet sahibi olmayan kullancılar tarafından da ayaklarını rahatlatma amaçlı ayak leğenlerinde kullanılırlar. Bu sayede günün yorgunluğunu atmanıza yardımcı olan bu ürünler cildinizi beslerken gününüzü de güzelleştirirler. Eğer küvette kullanılacaksa; öncelikle küvet ılık, banyo yapılacak sıcaklıkta doldurulur. Daha sonra banyo bombası suyun üstüne bırakılır. İşte bu kadar! Hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan banyo bombası suyun yüzeyinde hareket ederek erir. Artık banyonuz hazır.

Banyo Bombasından Sonra Duş Yapmak Gerekir mi?

Banyo bombalarının içinde birçok farklı malzeme olabilir. Bu malzemeler kabartma tozu, nişasta gibi klasik malzemelerin yanında yağlar, aromalar, renk unsurları, sim gibi kozmetik ve görsel ürünlerdir. Yağlar cildinizi besledikleri için yıkanması gerekmez hatta tam tersi cildinizde kalması gerekir. Fakat renk katan ürünler, kuru çiçekler ve sim gibi ürünlerden kurtulmak için vücudunuzu kısaca durulayabilirsiniz.

Neden Evde Yapılır?

Evde banyo bombası yapmak hem keyiflidir hem daha sağlıklıdır hem de daha ekonomiktir. Banyo bombaları keyifli ürünlerdir fakat biraz pahalı olabilirler. Bu yüzden evde yaparak ürünü daha ucuza mal edebilir ve içine istediklerinizi ekleyebilirsiniz. Evde üreterek istediğiniz kokuları kullanabilir, size uygun yağları seçebilir ve istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Banyo Bombası Nasıl Yapılır?

Piyasada birbirinden güzel birçok farklı banyo bombasını rahatça bulabilirsiniz. Fakat bu ürünler bütçenizi zorlayabilir. Bizim tarifimizi kullanarak banyo bombası yaparsanız; neredeyse bir ürün fiyatına, büyüklüğüne bağlı olarak 5-10 farklı banyo bombası üretebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Tercihen küre şeklinde veya sevdiğiniz başka şekilde kalıp (muffin kek kalıpları bile kullanılabilir)
  • Karıştırma kabı
  • Su bardağı (200 ml)
  • 2 bardak karbonat
  • 1 bardak nişasta
  • 1 bardak epsom tuzu (ingiliz tuzu)
  • 1 bardak ince çekilmiş limon tuzu (sitrik asit)
  • 2 tatlı kaşığı su
  • Tercihinize göre uçucu yağlar (lavanta, limon, badem gibi; koku ve aroma için)
  • Nemlendirici yağ (1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı veya kakao yağı)
  • Süs unsurları (kuru çiçekler, simler, gıda boyaları)

Banyo Bombasının Yapılışı

Banyo bombasını hazırlamak için öncelikle kuru malzemeler karıştırma kabına eklenir ve karıştırılır. Bunun üstüne tercih ettiğiniz nemlendirici yağ ve uçucu yağlar eklenir. Eğer renk vermek isterseniz yaklaşık 1/4 çay kaşığı gıda boyası eklenir. Banyo bombasına rahat şekil vermek için 1-2 tatlı kaşığı su ekleyerek karışımın ıslak kum kıvamına gelmesini sağlanır. Sonrasında süs için kullanılacak ürünler kalıbın dibine yerleştirilir ve üstüne de karışım eklenir. Karışım iyice sıkıştırılır yoksa içinde boşluklar oluşabilir. 1-2 gün karışımın kalıp içinde kuruması beklenir ve daha sonra nem almayacak bir kapta muhafaza edilir ve ihtiyaç duyuldukça kullanılır.

Siz Banyo Bombanıza Neler Katacakasınız?

Bu yazımızda sizlere en basit fakat detaylı haliyle banyo bombası yapımını anlattık. Sizler de artık kendi banyo bombanızı yapabilir tercihinize göre özelleştirebilirsiniz. Siz hangi kokuları ve renkleri tercih edeceksiniz? Yorumlara tercihlerinizi yazarak diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.

Umuyoruz “Banyo Bombası Nedir, Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımızı beğenmişsinizdir ve bu yazımız sizi eğlendirmiş ve bilgilendirmiştir. Bu ve benzer yazılarımızı okumak için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Blogumuzda ilginizi çekecek onlarca yazı bulabilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri güvenle ve uygun fiyata satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Soru, görüş ve gelecek yazılarımız için fikirlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınız hem bize hem de diğer okuyucularımıza yardımcı olup fikir vermektedir.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (7)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (3)

🤠

Yol Gösterici (2)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (2)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Musluk ve Bataryadaki Kireç Nasıl Temizlenir? #7069

29 Ara 2021

Musluk ve Bataryadaki Kireç Nasıl Temizlenir?

Her suda çeşitli miktarlarda bulunan kireç musluk ve bataryalar üstünde leke oluşmasına neden olurlar. Bunun yanında kullandığımız sabunlar, diş macunları hatta cildimizdeki yağlar bile bataryaları lekeleyebilir. Bu yüzden banyo ve mutfak bataryalarını sık sık temizlemek önemlidir. Bu yazımızda sizlere bataryanızdaki leke ve kirleri en kolay şekilde nasıl temizleyeceğinizi anlatacağız.
Evin Metrekaresi Nasıl Hesaplanır? #8708

03 Ağu 2022

Evin Metrekaresi Nasıl Hesaplanır?

Evin metrekaresini öğrenmek bir ev satın alırken ya da satarken çok işinize yarayacak bir bilgidir. Çünkü evlerin fiyatı birçok farklı özelliklerine göre belirlenmesine rağmen evin bulunduğu bölgenin de ortalama bir metrekare fiyatı vardır. Metrekare ölçümü yaparak evinizin değerini daha kolay belirleyebilirsiniz.
Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır? #8532

05 Tem 2022

Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır?

Banyolarımızın lavabo ve klozetlerini sık sık temizliyoruz. Fakat duşakabin temizliği; hem gözümüzde büyüdüğü için hem de gözden kaçtığı için daha nadir yapılır. Ama aslında korkacak bir şey yok. Bu yazımızda vereceğimiz tavsiyeler sayesinde duşakabininizin içini ve dışını profesyonelce temizleyebileceksiniz.