Anasayfa » Banyo Mobilyası Seçimi Nasıl Yapılır?

Banyo Mobilyası Seçimi Nasıl Yapılır?

mobilyası seçimi banyonuz için vereceğiniz önemli kararlardan biridir. Bu seçimin önemli olmasının nedeni banyoda oldukça geniş bir alan kaplamasıdır. Belki de seramik ve fayanstan sonra banyonuzda en büyük yeri banyo mobilyası kaplar. Bu yazımızda sizlere banyo seçiminizde yardımcı olacağını düşündüğümüz birkaç kriterden bahsedeceğiz.

Paylaş :
Banyo Mobilyası Seçimi Nasıl Yapılır? #8332
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 4 dk, 20 sn

Banyo mobilyası seçimi banyonuz için vereceğiniz önemli kararlardan biridir. Bu seçimin önemli olmasının nedeni banyoda oldukça geniş bir alan kaplamasıdır. Belki de seramik ve fayanstan sonra banyonuzda en büyük yeri banyo mobilyası kaplar. Bu yazımızda sizlere banyo seçiminizde yardımcı olacağını düşündüğümüz birkaç kriterden bahsedeceğiz.

Banyo Mobilyasının Banyoya Kattıkları

Banyo mobilyası banyoda depolamaya, tesisatı gizlemeye ve hatta banyonuzun görünümünü değiştirmenize yarayan bir elemandır.

Evlerde depolamak için kullanılacak her alan çok kıymetli. Banyo mobilyaları banyoda kullanabileceğiniz havlu, tuvalet kağıdı gibi ürünlerin yanı sıra temizlik için kullandığınız ürünleri de depolamanıza yarar.

Lavaboların altında lavabo giderini tesisata bağlamak için sifon olur. Piyasada çok şık ve çağdaş sifon çeşitleri olmasına rağmen sifon görüntüsünden hoşlanmayanlar için de banyo mobilyaları çok mantıklı bir tercih olacaktır. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz. Hem kötü görüntünün önüne geçilmiş olur hem de banyoda ekstra bir depolama/saklama alanı yaratılmış olur.

Banyo Mobilyası Seçimi Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Banyo seçimi önemli bir seçim olduğu için ve hatta bazen monte edildiği banyoya özel olarak üretildiği için detaylı bir araştırma sonrası satın alınmalıdır.

Ahşap Banyo Mobilyası Malzemesi

Ahşap

Banyo mobilyaları genelde ahşap türevlerinden üretilmiş olsalar da metal, cam ya da plastik detaylara da sahip olabilirler. Banyo mobilyaları sunta veya masif ahşaptan üretilebilirler fakat sunta mobilyaların kaplamaları farklılık gösterir.

Banyo nemli bir alan olduğu için kullanılacak malzemenin sudan ve nemden zarar görmemesi mobilyanın uzun ömürlü olması açısından son derece önemlidir. Bunun için direkt olarak suya dayanıklı ahşap kullanılabilir ya da su geçirmeyi önleyecek kaplama, vernik, boya veya cila kullanılabilir.

Ahşap banyo mobilyaları en çok tercih edilen banyo mobilyalarıdır. Sıcaklığı, kalitesi ve dayanımı sayesinde çokça tercih edilen ahşap banyo mobilyaları; kolay üretimleri ve kolay modifikasyonları sayesinde kullanıcılar tarafında sıkça tercih edilmektedirler.

Plastik

Sudan zarar görmemesi açısından en dayanıklı malzeme plastiktir. Ama plastik doğal bir malzeme değildir ve ahşapla aynı sıcaklık yakalanamaz. Plastik banyo mobilyaları; neme dayanıklılıkları, uygun fiyatları ve hafiflikleri sayesinde kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Günümüzde birçok farklı renk, desen ve boyutta plastik banyo mobilyası bulunmaktadır.

Metal

Metal banyo mobilyaları da ahşap banyo mobilyaları gibi suya dayanıklı hale getirilmelidirler. Metal hem nemden hem de sudan dolayı oluşabilecek lekelerden etkilenirler. Bu yüzden metal banyo mobilya ve dolapları da doğru boya ve vernikle kaplanmalıdır. Böylece daha uzun ömürlü olurlar.

Metal banyo mobilyalarından bahsederken; bu tür mobilyalar daha çok raf gibi olur ya da ahşap gibi malzemelerle bir arada kullanılabilir. Küçük banyolar için banyo mobilyası olarak raf seçmek daha doğru olabilir. Böylece hem yer kaybı olmaz hem de raflar daha şeffaf ve geçirgen olacakları için banyo daha ferah görünür.

Boyut

Büyüklüğü ne olursa olsun her banyo/tuvalet için doğru boyutlarda üretilmiş banyo mobilyası bulmak mümkündür. Hem içinde rahat hareket edebilmek için hem de daha ferah bir alana sahip olmak için küçük banyolarda banyo mobilyası da ufak bir alan kaplamalıdır.

Büyük banyolarda büyük banyo mobilyası seçerek depolama alanınızı rahatça arttırabilirsiniz. Fakat yine de banyonuzu baştan sona mobilyayla kaplamak yerine boşluklar bırakarak daha ferah bir banyoya sahip olabilirsiniz.

Renk

Banyonuzla uyumlu bir banyo mobilyası seçerken renk de en önemli kriterlerden biridir. Renk seçimi yaparken banyonuzun genel renk teması çok önemlidir. Banyonun genel rengine uygun banyo mobilyası seçerseniz banyonuz daha ferah ve geniş gözükecektir. Fakat bir tercih olarak banyonuzla kontrast renkleri de tercih edebilirsiniz. Websitemizde birçok farklı renk ve şekilde banyo mobilyalarını bulabilirsiniz.

Umuyoruz “Banyo Mobilyası Seçimi Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımız banyo mobilyası seçimiyle ilgili daha detaylı bilgiye sahip olmanıza yardımcı olmuştur. Bu ve bunun gibi yazılarımızla sizin sorularınıza cevap vermeye çalışıyoruz. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

En Çok Aranan Banyo Aksesuarları #11864

23 Şub 2024

En Çok Aranan Banyo Aksesuarları

Banyo aksesuarlarınızı değiştirerek banyonuzu daha işlevsel hale getirirken istediğiniz tarzı da kolayca yakalayabilirsiniz.
Eviye Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? #5670

18 Eyl 2021

Eviye Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bu yazımızda eviye seçiminizi kolaylaştırmak için karar vermeniz gereken farklı özellikleri ayrı başlıklar altında inceleyeceğiz. Bu başlıklar altında farklı seçimlerin pozitif ve negatif yönlerini açıklayarak karar vermenizi kolaylaştıracağız. Yazımızın sonunda nasıl bir eviyeye ihtiyacınız olduğunu biliyor olacaksınız.
Hansgrohe Pulsify S 260 Duş Kolonu İncelemesi #10176

19 Nis 2023

Hansgrohe Pulsify S 260 Duş Kolonu İncelemesi

Hansgrohe Pulsify S 260 2Jet Duş Kolonu, sizlere keyifli ve konforlu bir duş deneyimi yaşatır. Yenilikçi teknolojiyi ve modern tasarımı bir araya getiren Hansgrohe'nin bu fonksiyonel duş kolonu banyonuzun gözdesi olacak.