Anasayfa » Duşakabin Seçimi Nasıl Yapılır?

Duşakabin Seçimi Nasıl Yapılır?

Piyasada farklı zevkler ve ihtiyaçlar için binlerce farklı duşakabin çeşidi bulabilirsiniz. Fakat önemli olan ihtiyaçlarınıza ve zevkinize uygun duşakabini bulmaktır. Bu yazımızda sizlere duşakabin seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve kaliteli bir duşakabini nasıl tanıyacağınızı anlatmaya çalışacağız.

Paylaş :
Duşakabin Seçimi Nasıl Yapılır? #8155
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 36 sn

Duşakabin seçimi banyoda duş alanlarını kaplaması ve koruması için yapılan ürünün seçimdir. Duşakabinler büyük bir alan kapladıkları için banyo içinde dikkat çekerler. Bu yüzden hem kullanım açısından hem de tasarım açısından doğru seçimi yapmak çok önemlidir.

Piyasada farklı zevkler ve ihtiyaçlar için binlerce farklı duşakabin çeşidi bulabilirsiniz. Fakat önemli olan ihtiyaçlarınıza ve zevkinize uygun duşakabini bulmaktır. Bu yazımızda sizlere duşakabin seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve kaliteli bir duşakabini nasıl tanıyacağınızı anlatmaya çalışacağız.

Duşakabin Nedir?

Banyolarda, yıkanma alanlarının banyonun geri kalanından ayrılması gerekir. Aksi taktirde sular banyonun geri kalanına sıçrar ve bu da hem hijyen hem de güvenlik açısından kullanıcıya tehdit oluşturur. Çünkü ıslak zemin kayma riskini arttırdığı gibi mikroorganizmaların çoğalmasını da kolaylaştırır. Bu yüzden yıkanırken suların küvet veya duş teknesinin dışına sıçramasını önlemek gerekir. Doğru duşakabin seçimi de tam olarak bu noktada devreye girer.

Genelde şeffaf olan duşakabinler şeffaf olduları için banyoyu görsel olarak daraltmazlar fakat suyun yıkanma alanı dışına çıkmasını engellerler. Duşakabin kapıları sürgülü veya menteşeli olabilir fakat kapılar nasıl açılırsa açılsın önemli olan suyun duş alanının dışına çıkmamasıdır. Bunun için birleşme noktaları su sızdırmazlık özelliğine sahiptir. Hüppe duşakabinlerin kendilerine özgü keder sistemi sayesinde su sızdırmayacaklarına emin olabilirsiniz.

Duşun ve Duşakabinin Tarihçesi

Duşun yani yukarıdan akan suyla yıkanmanın tarihi çok eskiye dayanmasına rağmen (doğada şelale altında yıkanma) tesisata bağlı bir şekilde duş almak 18. yüzyılda başlamıştır. Eski zamanlarda şelale altında yıkanmak için insanlar kilometrelerce yürümek zorunda kalırlardı. Daha sonraları Antik Mısırlılar suyu toprak küplerde taşıyarak şelale deneyimini yaşadıkları yerlere taşıdılar. Sonrasında ise Antik Yunanlılar ve Romalılar yıkanmayı sosyal bir aktivite olarak kabul ettiler ve ilk tesisat örneklerini uyguladılar.

Günümüzde eviminizin içinde rahatça duş alabiliyoruz. Evimizde bu kadar rahat duş alabilmemizin en önemli nedenlerinde biri de duşakabinin icadıdır. Doğru duşakabin seçimi sayesinde banyoların geri kalanı kuru ve hijyenik kalır. Kapalı duş alanlarının ortaya çıkması 1800’lerin başına denk gelir. O zamanlar duşakabin (genellikle metalden), batarya, pompa ve armatürler tek parça olarak üretilir ve banyonun tesisatına direkt olarak bağlanırdı. 20. yüzyılın başında tesisatın gelişmesiyle birlikte banyo bataryaları direkt olarak tesisata bağlanabildi ve duş alanları su geçirmez perde ve duşakabinlerle kapanmaya başladı.

Doğru Duşakabin Seçimi

Duşakabin seçimi yaparken ürünün kalitesini anlamak ve buna göre karar vermek çok önemlidir. Böylece hem ihtiyaçlarınızı karşılamış olursunuz hem de uzun ömürlü bir duşakabine sahip olursunuz. Evimizdeki ürünler bizim hayatımızı kolaylaştırmalıdır. Bu bölümde hayatınızı kolaylaştıracak bir duşakabini nasıl seçeceğinize yakından bakacağız.

Duşakabin Seçiminde Sızdırmazlık

Duşakabinin en önemli görevi suyun yıkanma alanı dışına çıkmasını önlemektir. Bu yüzden duşakabin seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken belki de en önemli unsur; hareketli parçalar arasındaki su sızdırmazlıktır. Kapı sürgülü de menteşeli de olsa; duşakabin kapısı kapandığında su duşakabin içinde kalmalıdır.

Duşakabinde sızdırmazlık silikon uygulaması ve silikon bantlarla sağlanır. Kapı kapandığında boşluklar silikon bant sayesinde kapanır. Silikon bant esnek olduğu için; kapı tam sıfır bir şekilde kapanmasa bile bant sızdırmazlığı sağlar.

Duşakabin Seçiminde Dayanıklılık

Duşakabin seçimi çok önemlidir. Duşakabin her gün rahatça değiştirebileceğimiz bir ürün olmadığı ve profesyonel bir montaj gerektirdiği için bir kerede doğru ürün seçimi yapmak çok önemlidir. Dayanıklı bir duşakabin seçimi yapmak bu yüzden son derece önemlidir.

Güvenlik açısından duşakabin kolayca kırılmayan malzemeden üretilmelidir. Ayrıca malzeme kırılsa bile dağılmamalıdır. Böylece banyoda kaza durumlarında bir de cam kırıkları güvenlik tehlikesi oluşturmaz. Bunun için en uygun cam çeşidid temperli camdır.

Temperli cam normal camlara göre yaklaşık 5 kat daha dayanıklıdır. Sıcaklığın yükselip alçaldığı bir ortam olan duşlarda ısıya dayanıklı olan temperli camın kullanılması çok önemlidir. Ayrıca temperli cam kırılsa bile dağılmaz, dağılsa da keskin olmayan parçalara ayrılır. Hüppe duşakabinler güvenliğiniz için temperli camdan üretilmişlerdir. Bu yüzden duşakabin seçimi yaparken güvenle Hüppe’yi tercih edebilirsiniz.

Kolay Temizlik

Banyo ıslak bir mekan olduğu için mikroorganizmaların çoğalması da daha hızlı olur. Bu yüzden banyodaki ürünlerin kolayca ve rahatça temizlenebilmesi çok önemlidir. Özellikle kapıyı rayından veya menteşesinden rahatça çıkarıp temizleyebilmek hayatınızı çok kolaylaştıracaktır. Bu yüzden duşakabin seçimi yaparken bunu göz önünde bulundurmak önemlidir.

Umuyoruz “Duşakabin Seçimi Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımız duşakabinlerle ilgili daha detaylı bilgiye sahip olmanıza yardımcı olmuştur. Bu ve bunun gibi yazılarımızla sizin sorularınıza cevap vermeye çalışıyoruz. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Gömme Rezervuar Ölçüleri #10766

23 Ağu 2023

Gömme Rezervuar Ölçüleri

Gömme rezervuarlar, banyoların daha düzenli ve şık görünmesini sağlayan kullanışlı bir çözümdür. Farklı markaların ürettiği gömme rezervuarlar, çeşitli boyutlarda ve özelliklerde mevcuttur. Bu markalar arasında Vitra, Duravit, Geberit gibi sektörün önde gelen markaları bulunmaktadır. Gömme rezervuarların boyutları, genellikle duvar kalınlığına ve klozetin üzerine yerleştirileceği duvarın uzunluğuna bağlı olarak değişir. Çoğu marka, farklı boyutlarda gömme rezervuar seçenekleri sunarak kullanıcılara esneklik sağlar. Bu sayede her banyo tasarımına uygun bir gömme rezervuar bulmak mümkün olur. Bu yazımızda çeşitli gömme rezervuar markaları ve boyutları hakkında bilgi vereceğiz.
Neden Hemel Boya ve Vernikleri Tercih Etmelisiniz? #3449

17 Nis 2021

Neden Hemel Boya ve Vernikleri Tercih Etmelisiniz?

Özellikle ahşap boyada kalite denilince akla ilk gelen markalardan biri olan Hemel boya ve diğer ahşap ürünleri, ahşap mobilya ve yüzeylerinize bakım yapmanıza yardımcı olmalarının yanı sıra onları güzelleştirmenize de yardımcı olacaklar. Peki ama neden Hemel ürünleri?
Isonem Hobby Paint: Özellikleri ve Kullanım Alanları #3635

10 May 2021

Isonem Hobby Paint: Özellikleri ve Kullanım Alanları

Çoğu ürünü gibi Isonem Hobby Paint boyasını da kendi Ar-Ge laboratuvarlarında üreten marka, bu ürünle de tüketicinin birçok ihtiyacını cevaplamayı amaçlamakta. Normalde yalıtım ürünlerine ağırlık veren bu yapı kimyasalları ve boya markasının ürettiği Hobby Paint'i gelin daha yakından inceleyelim.