Anasayfa » Yapı Sözlük » Basınç Düşürücü Nedir ve Nerelerde İhtiyaç Duyulur?

Basınç Düşürücü Nedir ve Nerelerde İhtiyaç Duyulur?

Basınç düşürücü ile ilgili bilgi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda basınç düşürücü nedir, nasıl çalışır ve nerelerde kullanılması gerekir sorularının cevaplarını vereceğiz.

Paylaş :
Basınç Düşürücü Nedir ve Nerelerde İhtiyaç Duyulur? #3590
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 33 sn

Basınç düşürücü ile ilgili bilgi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda basınç düşürücü nedir, nasıl çalışır ve nerelerde kullanılması gerekir sorularının cevaplarını vereceğiz.

Basınç düşürücü bir çeşit çek valftir. Basınç düşürücüler de çek valfler gibi suyun geçişini kontrol ederler. Çek valfler ile ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. Adından da anlaşılabileceği gibi su veya gaz tesisatlarında yüksek basıncı düşürerek dengelemeye yarar. Böylece su veya gazın basıncı her zaman sabit kalır. Aslında fark etmesek de sokağımızdaki su kullanımı bile bizim evimize gelen suyun basıncını etkiler. Bu yüzden konutlarda, ofislerde kısacası her türlü tesisatta basınç düşürücü kullanmak çok önemlidir.

Basınç Düşürücü Nerelerde Kullanılır?

Aslında basınç düşürücüler basıncın yüksek olduğu ve dengelenmesi gerektiği her yerde kullanılmalıdırlar. Bir tesisata su veya gaz çok yüksek gelirse o tesisatta kaçaklar ve sızdırmalar olabilir. Borular patlayabilir ya da çatlaklar oluşabilir. Çünkü standart borular hatta armatürler normal basınçlarda çalışmak üzere üretilmektedirler, özel koşullar için değil. Normal basınç olarak bahsettiğimiz ise yaşadığımız apartman daireleri için; minimum 2 bar ve maksimum 5 bardır. Minimum basıncın altında da suyla çalışan beyaz eşyalar işlevlerini tam olarak yerine getiremezler ve arızalar meydana gelebilir. Basınç düşürücü evdeki suyun kullanımına göre basıncı dengeledeği için bu arızaların da önüne geçer.

Nasıl Kullanılır?

Basınç düşürücü; su dairelere girmeden, su saatlerinin olduğu yere takılır. Bunun yanında su şebekelerinde de kullanılırlar. Ayrıca bu mekanizma dairenizdeki tesisatı su kaçaklarından ve sızıntılarından korumalarının yanı sıra su faturanızı da neredeyse %10 oranında düşürürler. Elle ayarlanabilirler. Bir anahtar veya alyan yardımıyla sıkıştırıldıklarında basınç artarken tam tersi durumda basınç düşer. Bazı çeşitlerinin üstünde basınç göstergesi bulunmaktadır. Bu sayede ayarlanan basıncı tam olarak görebilirsiniz. Çek valfler gibi yatay veya dikey montaj yapmaya uygundurlar.

Basınç düşürücülerini ve görevlerini açıkladığımız yazımız umarız sizin için faydalı olmuştur. İçeriklerimiz ilginizi çekiyorsa devamını incelemek için blogumuzu ziyaret edebilirsiniz ya da basınç düşürücü seçeneklerini görmek ve satın almak için Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz. Yorumlarınız bizim için çok değerli. Yazılarımızla ilgili görüş ve önerileriniz aşağıya, yorum kısmına bırakmanız bizleri çok mutlu eder.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (3)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Su Terazisi Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Kullanılır? #4782

20 Tem 2021

Su Terazisi Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Kullanılır?

Su terazisi herhangi bir yüzeyin tam olarak düz olup olmadığını ölçmek için kullanılır. Mesela su terazisini örülmüş bir duvarın düzlüğünü ölçmek için kullanabileceğiniz gibi asılan bir tablonun doğru bir düzlemde olup olmadığını ölçmek için de kullanılabilirsiniz.
Bide Nedir? Bidenin Tarihçesi #9696

03 Şub 2023

Bide Nedir? Bidenin Tarihçesi

Bide, ilk kez 1600’lü yıllarda Fransa’da kullanılan yarı lavabo yarı klozet özelliği taşıyan genital bölge hijyeni sağlamaya yönelik tasarlanmış bir vitrifiye elemanıdır.Türkiyede kullanımı pek yaygın olmamakla birlikte, tuvalet sonrası genital bölgenin temizlenmesi işlemi için kullanılır. Bide özellikle taharet musluğunun olmadığı ülkelerde kullanılan ve temizlik için kullanılan vitrifiye ürünüdür. Bidenin Doğuşu  Adını oturuş biçiminden almış olan bide […]
Stop Valf Nedir? Ne işe Yarar? #766

21 Ağu 2020

Stop Valf Nedir? Ne işe Yarar?

Valf, gazların veya sıvıların geçmesini düzenleyen musluktur. Stop valf ise sıhhi tesisatta suyu kesmeye yarayan contalı vanadır.