Anasayfa » Yapı Sözlük » Stop Valf Nedir? Ne işe Yarar?

Stop Valf Nedir? Ne işe Yarar?

Valf, gazların veya sıvıların geçmesini düzenleyen musluktur. Stop valf ise sıhhi tesisatta suyu kesmeye yarayan contalı vanadır.

Paylaş :
Stop Valf Nedir? Ne işe Yarar? #766
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 1 dk, 18 sn

Valf, gazların veya sıvıların geçmesini düzenleyen musluktur. Stop valf ise sıhhi tesisatta suyu kesmeye yarayan contalı vanadır. Genelde stop valf daha çok gömme rezervuarların taharet musluğuna takılan vanaları belirtmektedir.

Stop valfler normal bir vana gibi taharet musluğundan gelen suyu açıp kapamaya yararlar. Boruları eski tip rezervuarların taharet muslukları gibi açıkta olmaz, sıva altında gizli olurlar.

Stop valfin sıva altı ve sıva üstü olmak üzere 2 ana parçası vardır. Sıva altı olan kısmı tesisata bağlıdır ve borulardan oluşur. Sıva üstü kısmı ise vananın olduğu, açıp kapama görevi üstlenen parçadır. yapilir.com‘da stop valfin sıva üstü ve sıva altı parçalarını ayrı alabileceğiniz gibi, set olarak da alabilirsiniz.

Umuyoruz ki “Stop Valf Nedir? Ne işe Yarar?” başlıklı yazımız sorularınıza cevap vermiştir. Bu yazımızı beğendiyseniz benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Stop valfin tanımı gibi blogumuzda ilginizi çekecek onlarca yazı bulabilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri en uygun fiyata almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (4)

🤗

Pratik (3)

😏

Detaylı (2)

🤓

Zekice (1)

🤠

Yol Gösterici (3)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Solvent ve Çeşitleri Nelerdir? Solvent Ne İşe Yarar? #2020

30 Ara 2020

Solvent ve Çeşitleri Nelerdir? Solvent Ne İşe Yarar?

Solvent çözücü demektir. Boya, vernik gibi ürünlerin içinde halihazırda bulunan ve boya pigmentlerinin ve reçinenin içinde çözündüğü sıvıya solvent denir.
İşkence (El Aleti) Nedir ve Nerelerde Kullanılır? #4391

23 Haz 2021

İşkence (El Aleti) Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

İşkence marangozlukta sıkça kullanılan bir el aletidir. En az iki ahşap parçanın birbirine sağlam bir şekilde yapıştırılması ve birleştirilmesi için parçaların sıkıştırılmasında kullanılır.
Nipel Nedir? Çeşitleri Nelerdir ve Nasıl Kullanılır? #4006

01 Haz 2021

Nipel Nedir? Çeşitleri Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?

Tesisatla biraz bile uğraşmak durumunda kaldıysanız eğer, nipel kelimesini duymuşsunuzdur. Nipel rekor ve manşon gibi bir boru bağlantı elemanıdır. İki ucu vardır ve bu sayede iki farklı boruyu birleştirmeye yarar. Genelde yivleri/dişleri dış taraftadır.