Anasayfa » Yapı Sözlük » Su Terazisi Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Kullanılır?

Su Terazisi Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Kullanılır?

Su terazisi herhangi bir yüzeyin tam olarak düz olup olmadığını ölçmek için kullanılır. Mesela su terazisini örülmüş bir duvarın düzlüğünü ölçmek için kullanabileceğiniz gibi asılan bir tablonun doğru bir düzlemde olup olmadığını ölçmek için de kullanılabilirsiniz.

Paylaş :
Su Terazisi Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Kullanılır? #4782
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 17 sn

Su terazisi herhangi bir yüzeyin tam olarak düz olup olmadığını ölçmek için kullanılır. Mesela su terazisini örülmüş bir duvarın düzlüğünü ölçmek için kullanabileceğiniz gibi asılan bir tablonun doğru bir düzlemde olup olmadığını ölçmek için de kullanılabilirsiniz.

Su Terazisi Nasıl Çalışır?

Geleneksel su terazileri içinde genelde renkli bir sıvı bulunan şeffaf bir kapsül ve onu koruyan, bir düzlem üstüne oturtulmasını sağlayan dikdörtgen prizması şeklindeki bir muhafazadan oluşur. Bu muhafaza, içindeki kapsülü düşmelere ve darbelere karşı korur. Bu yüzden ya sert plastikten ya da metalden üretilir.

Kapsülün içinde ispirtolu veya eterli su bulunur. Bu kapsülün içinde bir de hava kabarcığı bulunur. Yüzey eğer düzse kapsül içindeki hava kabarcığı kapsülün üstündeki çizgilerin tam ortasında duracaktır. Günümüzde piyasadaki çoğu su terazisinde 3 ayrı kapsül görebilirsiniz. Bunlar su terazisini yatay, dikey ve 45 derece açıyla kullanabilmenize yararlar. Ayrıca piyasada dijital su terazileri bulmanız da mümkündür hatta birçok akıllı telefonda da bu uygulamayı bulabilirsiniz. Bu tür dijtal su terazilerinde eğer yüzeyde eğim varsa kaç derece olduğunu da görebilirsiniz.

Su Terazisi Nasıl Kullanılır?

Su terazisi her el aleti çantasında bulunması gereken bir parçadır. El aletleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak “Takım Çantası ve İçinde Olması Gereken El Aletleri Çeşitleri” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir elemanın düz olduğunu anlamak için su terazisi yüzeye paralel olacak şekilde konur veya tutulur. Su terazisini bu şekilde tutarken yere (ufuk çizgisine) paralel olan kapsül kontrol edilir ve baloncuk çizgilerin ortasındaysa yüzey istenilen açıdadır.

Umuyoruz “Su Terazisi Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazımız yeterince açıklayıcı olmuştur. Eğer su terazileri ile ilgili yazdığımız bu yazımızı beğendiyseniz benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u inceleyebilir ve onlarca yazı arasından merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri yakından görmek ve güvenle satın almak içinse Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Görüş, düşünce ve yazımıza eklemek istediklerinizi aşağıya yorumlar kısmına yazabilirsiniz. Unutmayın yorumlarınız sayesinde hem bize hem de diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (5)

😏

Detaylı (5)

🤓

Zekice (1)

🤠

Yol Gösterici (8)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (3)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Pense Nedir ve Hangi İşlerde Kullanılır? #5108

12 Ağu 2021

Pense Nedir ve Hangi İşlerde Kullanılır?

Penseler; çeşitli objeleri sıkıca tutmak, kesmek, bükmek, ezmek ve sıyırmak için kullanılırlar. Makas veya maşa gibi çalışırlar. Yani sapını açıp kapatarak ağzının ne kadar açılacağını ayarlayabilirsiniz.
Dekupaj Testeresi Nedir ve Nasıl Kullanılır? #6085

14 Eki 2021

Dekupaj Testeresi Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Dekupaj testeresi, ince bıçağı sayesinde detaylı, kıvrımlı ve düzensiz desenleri kesmeye yarayan elektrikli el aletidir. Bir çeşit motorlu testere olan dekupaj testeresiyle ahşabı, plastiği ve metali kesebilirsiniz. Tabii ki farklı materyaller için farklı bıçaklar kullanmanız gerekebilir. Testereler ve farklı çeşitleriyle ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak “Testere Nedir, Nasıl Kullanılır ve Çeşitleri Nelerdir?” başlıklı […]
Salmastra Nedir? Tesisatta Nerede Kulanılır? #3800

25 May 2021

Salmastra Nedir? Tesisatta Nerede Kulanılır?

Salmastra; sabit ve hareketli iki parça arasındaki sızdırmazlığı sağlamaya yarayan tesisat elemanıdır. Özellikle pompalarda, musluklarda ve mil yataklarında çok sık kullanılırlar. Salmastra sayesinde sızdırmazlık çok kolay bir şekilde ve düşük bir maliyetle çözülmüş olur.