Anasayfa » Karşılaştırmalar » Çanak Lavabo mu Mobilya Uyumlu Lavabo mu?

Çanak Lavabo mu Mobilya Uyumlu Lavabo mu?

Banyonuzu yenilerken en önemli adımlardan biri lavabo seçimidir. Çünkü lavabo, banyolarda en çok kullanılan vitrifiye elemanıdır. Hangi lavaboyu tercih edeceğiniz bunun için çok önemli bir karardır. Bu yazımızda karar vermenize yardımcı olmak için banyo mobilyası üstüne yerleştirilen iki lavabo çeşidi arasındaki farkları anlatacağız; çanak lavabo ve mobilya uyumlu lavabo.

Paylaş :
Çanak Lavabo mu Mobilya Uyumlu Lavabo mu? #4235
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 12 sn

Çanak lavabo ve mobilya uyumlu lavabo; mobilya üstüne yerleştirilen lavabo çeşitleridir. Her ikisi seçenek de hem çok şık hem de fonksiyoneldir.

Banyonuzu yenilerken en önemli adımlardan biri lavabo seçimidir. Çünkü lavabo, banyolarda en çok kullanılan vitrifiye elemanıdır. Hangi lavaboyu tercih edeceğiniz bunun için çok önemli bir karardır. Bu yazımızda karar vermenize yardımcı olmak için banyo mobilyası üstüne yerleştirilen iki lavabo çeşidi arasındaki farkları anlatacağız; çanak lavabo ve mobilya uyumlu lavabo. Eğer tüm lavabo çeşitlerini incelediğimiz “Lavabo Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?” başlıklı yazımızı okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Evin her yerinde olduğu gibi banyoda da depolama çok önemlidir. Özellikle eğer küçük ve dar bir banyonuz varsa ve dolap koymak için sadece lavabonun altı müsaitse; ayaklı lavabolar yerine mobilya üstüne yerleştirilen lavaboları tercih etmeniz çok faydalı olacaktır. (Eğer küçük bir banyonuz varsa; küçük banyoları daha rahat kullanmak ile ilgili ipuçları verdiğimiz yazımızı buradan okuyabilrsiniz.)

Mobilya üstüne yerleştirilen lavabo çeşitleri banyolarınızda depolama yeri oluşturmalarının yanında estetik bir seçim de olabilirler. Çanak lavabo ve mobilya uyumlu lavabolarda borular ve bağlantılar dolap içine gizlendiği için daha derli toplu bir görüntü oluşur. Bunun yanında mobilya üstünde çeşitli kozmetik ve temizlik ürünlerinizi koyabileceğiniz bir tezgah oluşur. Bu şekilde tarzınızı da daha güzel yansıtabilirsiniz. Ayrıca küçük bir ipucu daha: Banyo mobilyanızı yere kadar değil de altı boş olacak şekilde seçerseniz hem banyonuz daha ferah görünecektir hem de banyonuzu çok daha kolay temizleyebilirsiniz.

Çanak Lavabo

Çanak lavabo adından da anlaşılabileceği gibi dolap üzerinde bir çanak gibi yerleşir. Çanak lavaboların çoğunda armatür deliği bulunmaz fakat armatür deliği bulunanlarına da rastlayabilirsiniz. Armatür deliği olmayan çanak lavaboların tercih edildiği durumlarda yüksek batarya veya ankastre batarya tercih etmek gerekir. Yüksek bataryalar mobilyaya monte dilirken ankastre bataryalar duvara monte edilir. Bu da banyonuza daha çağdaş ve farklı bir hava katacaktır. Fakat bu bataryaların çocukların bataryaya uzanmasını zorlaştıracağını da hatırlatmış olalım.

Çanak Lavabo Mobilya Uyumlu Lavabo
Geberit VariForm Çanak Lavabo 

Farklı desende ve dokuda birçok çanak lavabo çeşidine rastlayabilirsiniz. Birer sanat eserine benzeyen ve hatta şeffaf olan seçenekleri bile piyasada bulabilirsiniz. Genelde toprak, seramik veya camdan üretilirler. Çanak lavabolar çok şık ve estetiktirler fakat diğer lavabo seçenekleri kadar güçlü olmayabilirler. Bu yüzden bu lavaboları kullanırken üstlerine yaslanmamak iyi olacaktır. Bunun yanında çanak lavabo tezgaha göre yüksekte kaldığı için tezgaha daha çok su sıçrayabilir ve tezgahla lavabo arasında temizlenmesi zor kesitler yaratabilir.

Çanak lavabolar kendi başlarına kullanılamazlar. İlla ki bir tezgaha veya banyo mobilyasına monte edilmeleri gerekir. Banyo mobilyasının tam üstüne monte edildikleri için lavabonun dolap/mobilya içinde kalan kısmı yoktur ve depolama alanından kayba sebep olmaz. Bunun yanında görseldeki gibi dolap olmadan sadece bir tezgah üstüne de monte edilebilirler. Bu şekilde daha modern bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Mobilya Uyumlu Lavabo

Mobilya uyumlu lavaboların birçok çeşidi vardır. Çanak lavabo da aslında tek başına ayakta duramadığı için ve mobilya ile kullanıldığı için bu grupta yer alabilir fakat çanak lavabolar daha yeni yeni yaygınlaştığı için tamamen farklı bir tür olarak ele alınabilir.

Tezgah Altı Lavabolar

Tezgah altı lavabolar tezgahın alt kısmına yerleştirilirler. Yani tezgahla lavabonun birleşim noktası tezgahın altında kalır. Böylece dümdüz ve temizlemesi kolay bir tezgaha sahip olursunuz. Bu tür lavabolarda tezgahın kesinlikle su geçirmemesi çok önemlidir çünkü bu tür lavabolarda lavabonun monte edildiği yerde tezgahın kesiti ortaya çıkacaktır. Bu yüzden en çok tercih edilen tezgahlar mermer veya taştan imal edilenlerdir. Tezgah üstü de çeşitli ürünlerinizi koymanız için serbest olur. Ayrıca bu çeşit lavabolarda tezgaha sıçrayan suları lavaboya geri aktarmak çok kolaydır.

Tezgâh Üstü Lavabolar

Tezgah altı lavabolara çok benzerler fakat birleşim noktası tezgah üstünde kalır. Ama tezgah üstüne sıçrayan suları lavaboya aktarmak tezgah altı lavabolar kadar kolay olmaz. Bunun yanında tezgah altı lavaboların tersine tezgah üstü lavabolarda birçok farklı malzemeden üretilmiş tezgah kullanılabilir. Tezgahla lavabonun birleştiği noktada tezgahın kesiti açıkta kalmayacağı için suya dayanıklı bir ahşap bile kullanılabilir. Mobilyanın üstüne tamamen oturup tüm tezgahını kaplayan çeşitleri olduğu gibi sadece tezgahın 1 cm üstüne kadar çıkan ve büyük bölümü tezgah altında kalan çeşitleri de mevcuttur.

Yarım Tezgâh Lavabolar

Yarım tezgah lavabo, mobilya veya tezgah üzerine yerleştirilir. Fakat lavabonun ön kısmı tezgahın dışında kalır. Bu hem estetik bir seçim olduğu gibi hem de çocukların ve engellilerin bataryaya ve lavaboya ulaşmasını kolaylaştırır. Aynı zamanda lavabonun bir kısmı mobilya dışında kaldığı için sınırlı banyo alanlarında banyo mobilyası daha dar kullanılabilir. Böylece depolama alanına sahip olduğunuz gibi bu depolama alanı çok geniş bir yer kaplamaz.

Umuyoruz ki “Çanak Lavabo mu Mobilya Uyumlu Lavabo mu?” başlıklı yazımız karar vermenize yardımcı olmuştur. Eğer yazımızı faydalı bulduysanız diğer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u inceleyebilirsiniz. Yazılarımızda söz ettiğimiz rüm ürünleri en uygun fiyatlarla satın almak için ise Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz.

Görüşleriniz ve yorumlarınız bizim için çok önemli. Bu yüzden yazılarımızla ilgili görüş ve önerilerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (2)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (1)

🤠

Yol Gösterici (8)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Ankastre Batarya ve Aplike Batarya Arasındaki Farklar #7588

02 Şub 2022

Ankastre Batarya ve Aplike Batarya Arasındaki Farklar

Ankastre batarya ve aplike bataryaların kullanımları aynı olsa da montajları birbirinden çok farklıdır. Ankastre bataryaların büyük bölümü sıva altındadır, bu tür bataryalar daha düz yüzeylere ve minimal tasarımlara sahip olurlar. Aplike bataryaların tamamı sıva üstündedir, tanıdığımız her zaman rastladığımız geleneksel bataryalar aplike bataryalardır. . Bahsettiğimiz bataryalar arasındaki fark daha çok estetik açıdandır. Bu yazımızda sizlere iki batarya çeşidi arasındaki farkları, avantajları ve dezavantajları anlatacağız.
Duravit ve Vitra Markalarına Yakından Bakalım #5372

28 Ağu 2021

Duravit ve Vitra Markalarına Yakından Bakalım

Duravit ve Vitra markalarının her ikisi de dünya çapında tanınan markalardır. Duravit Alman, Vitra Türk markası olmasına rağmen her ikisi de hem ülkemizde hem de dünyada banyo alanında son derece başarılı markalardır. Her iki marka da banyo pazarına vitrifiye ürünler üreterek girdiyse de günümüzde banyoyu baştan aşağıya döşeyecek ürün yelpazesine sahipler. İki şirket de banyo mobilyasından armatüre, aksesuardan yıkanma alanlarına kadar çeşitli ürünlerle banyonuzu güzelleştiriyorlar. Hangi markanın sizin ihtiyacınıza uygun olduğunu görmek için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.
Duroplast ve Thermoplast nedir ve farkları nelerdir? #9719

10 Şub 2023

Duroplast ve Thermoplast nedir ve farkları nelerdir?

Duroplast ve Thermoplast, gündelik hayatta çeşitli ambalaj ve oyuncak üretiminde kullanılmasının yanı sıra; klozet kapaklarında yaygın olarak kullanılan plastik polimer kökenli malzemelerdir.