Anasayfa » Dekorasyon Trendleri 2022: Banyo

Dekorasyon Trendleri 2022: Banyo

Dekorasyon trendlerini takip etmek evinizin dekorasyonunu günün modasına uydururken yeni teknolojilerden de haberiniz olmasını sağlar. Böylece hem daha fonksiyonel hem de daha şık bir eve sahip olursunuz. Bu yazımızda sizler için 2022'nin banyo dekorasyon trendlerini derledik.

Paylaş :
Dekorasyon Trendleri 2022: Banyo #6182
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 6 dk, 2 sn

Dekorasyon trendlerini takip etmek ve yeniliklerden haberdar olmak, güncel kalmak için çok önemlidir. Dekorasyon trendlerini takip etmek evinizin dekorasyonunu günün modasına uydururken yeni teknolojilerden de haberiniz olmasını sağlar. Böylece hem daha fonksiyonel hem de daha şık bir eve sahip olursunuz. Bu yazımızda sizler için 2022’nin banyo dekorasyon trendlerini derledik.

Banyo Dekorasyon Trendleri

2022 yılında banyo dekorasyonlarında bolca doğadan esintiler göreceğiz. Bu sayede kullanıcılar banyolarında spa benzeri deneyimler yaşayacak. 2022’de organik şekiller, ahşap malzemeler ve şeffalık önde olacak.

Islak Odalar

Islak odalar günümüzde en çok tercih edilen banyo dekorasyon trendleri arasındadır ve gittikçe daha sık bir biçimde karşımıza çıkan yıkanma alanlarıdır. Banyonun geri kalan kısmından sadece bir camla ayrılan, duş teknesine ihtiyaç olmayan duş alanlarıdır. Islak odada döşeme bile banyonun geri kalanıyla aynı olabilir. Islak odadaki su, bu kısımda yaratılan eğim sayesinde genelde bir duş kanalına verilir ve atık sudan bu şekilde kurtulunur. Islak odalar tamamen kapalı olabilir ya da yarı açık olabilir.

Dekorasyon Trendleri
Islak oda, banyoda camın kullanımı ve oval bir küvet

Islak oda banyoyu bölmediği için banyoyu daha ferah gösterir ve banyoda bütünlük yaratır. Banyoda yeterince yer varsa, ıslak odanın içine küvet bile yerleştirilebilir. Böylece tüm yıkanma alanları tek bir yerde toplanır ve istenilen yıkanma şekli tercih edilebilir. Islak odalarla ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak “Islak Oda Nedir, Nasıl Kurulur ve Nelere İhtiyaç Duyulur?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Islak odanın 2022 banyo dekorasyon trendleri arasına girmesinin en önemli sebepleri bu sistemin çok kullanışlı olması ve evinizde size adeta spa keyfi yaşatmasıdır diyebiliriz.

Aydınlık ve Şeffaf Banyolar

Işık bize enerji verirken çevremizi de aydınlatır. Özellikle doğaya dönüşün arttığı bu zamanlarda banyolarda doğal ışık, dekorasyon trendleri arasına girmiştir. Eskiden banyolar evin en karanlık yerine yerleştirilirdi, fakat günümüzde banyolar dış cepheye bakıyor ve böylece gün ışığından faydalanıyor. 2022 yılında bu tür banyolar iyice artacak ve hatta mahremiyetin sağlanabildiği yerlerde banyolara geniş pencereler eklenecek. Böylece banyonuzu doğanın içinde yapıyormuşsunuz hissi alacaksınız. Bu dekorasyon trendinin öne çıkmasında cam kullanımının ve şeffaflığın artmasının da payı var. Banyolarınızda cam gibi tamamen transparan malzemeler kullanarak banyoların ferah, temiz ve geniş görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanında büyük aynalar kullanmak da mekanı genişletirken ortamdaki ışığı arttıracaktır.

Organik Şekiller

Doğaya dönüş temasından devam ederek 2022 senesinde bolca organik formlar göreceğiz. 2022’nin dekorasyon trendleri, banyo aydınlatmalarına, duvar aynalarına ve banyo armatürlerine küre ve yumurta şeklinde tasarımlar getiriyor. Banyolarda, yıkanma alanı ve tuvalet arasına keskin ayrımlar koymak yerine bu öğeler daha organik bir biçimde bir araya geliyor. Canlılardan ilham alan kıvrımlar, organik tasarımı iç mekanlara taşıyor ve banyo tasarımındaki son dekorasyon trendlerini belirliyor.

Dekorasyon Trendleri
Modern dokunuşlara sahip bir banyo

Modern Dokunuşlar

2022 yılı dekorasyon trendlerinde farklı malzeme ve tarzların birlikte uygulanışını göreceğiz. Daha keskin hatlara sahip modern ürünlerle yuvarlak hatlara sahip organik ürünlerin bir arada kullanılmasını ve ahşapla betonun bir arada kullanılmasını bu dekorasyon trendine örnek olarak verebiliriz.

Modern ve organik öğeleri bir arada kullanmak, temiz ve zarif bir hava yaratır. Bu aynı zamanda dengeli atmosfer; klasik ve moderni, soğuk ve sıcağı, teknoloji ve doğayı birleştirerek elde edilebilir. Ahşap ve metalin uyumu da bunun en güzel örneklerinden biridir.

2022 Banyo Dekorasyon Trendlerinde Malzeme Kullanımı

Ahşap Kullanımı

Doğaya ve içimize dönüşü derinden yaşadığımız şu günlerde banyolarımıza da doğayı ve doğanın sıcaklığını taşıyacağız. Doğayı banyomuza taşımanın en kolay yollarından biri de banyoda ahşap kullanmaktır.

Doğal ahşabı taklit eden modern karolar veya ahşap banyo mobilyaları sıcak ve modaya uygun banyolar yaratmak için mükemmeldir. Ahşap görünümlü karo tasarımları duvarlarda ve zeminlerde harika görünerek banyo tasarımlarına doğal desenler ve hoş görsel illüzyonlar katar. Tüm formlarda kurtarılmış ahşap, geri kazanılmış ahşap parçalar ve şık ahşap paneller; çağdaş banyoları dekore etmek için mükemmeldir. Ahşap bloklar; benzersiz, pahalı ve muhteşem banyolar için mükemmel bir dekor görevi yaparlar.

Beton Kullanımı

Dekorasyon Trendleri
Banyoda beton ve mermerin kullanımı

Günümüz dekorasyon trendlerinden olan endüstriyel iç mekan tasarımları 2022 yılında banyolara da sıçrıyor. Loft tasarımlarında görüldüğü gibi, endüstriyel iç mekanlar minimalist kullanıcılar tarafından çok seviliyor. Beton kullanımı, çağdaş banyo armatürlerinin çarpıcı güzelliğini güçlendiren güzel kontrastlar yaratırken banyolara alçak gönüllü bir hava katıyor. Betonu banyonun duvarlarında ve zemininde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Mermer Kullanımı

Yüzlerce yıldır banyo ve diğer yıkanma alanlarında kullanılan mermer, 2022 yılında yeniden bir dekorasyon trendi olarak karşımıza çıkıyor. Beyaz ve gri mermer tonları önemlidir, ancak pembe gibi sıcak mermer renklerini de unutmayın. Mermer banyonuza lüks ve şık bir hava katarken temizliği de çok kolay olan bir malzemedir. Mermerin kesintisiz akan çizgileri ve tekrarlamayan deseni banyonuza organik çizgileri taşıyacak.

Metal ve Taş Kullanımı

Pirinç, siyah metal ve çakıl taşları, doğal ahşap, ahşap benzeri malzemeler, cam, kuvars ve beton ile muhteşem kombinasyonlar oluşturur. Metal aksesuarlar ve bataryalar, çağdaş banyolara parlaklık getirir ve organik tasarımların doğal güzelliğini güçlendirir. Metalin yanında tercih edeceğiniz beton, metalin ışıltısını daha da ortaya çıkaracaktır.

Umarız “Dekorasyon Trendleri 2022: Banyo” başlıklı yazımız ilginizi çekmiştir. Banyo dekorasyonu eviniz için yapacağınız bir yatırımdır, bu yüzden öncesinde iyi bir araştırma yapmak gerekir. Bu ve bunun gibi yazılarımızla sizin merak ettiklerinize cevap vermeye çabalıyoruz. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (1)

🤗

Pratik (3)

😏

Detaylı (3)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Dekorasyon Trendleri 2022: Banyo için 2 yorum yazıldı

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Banyoda Yeşil Tasarım: Doğal ve Sürdürülebilir Malzemeler #11081

09 Eyl 2023

Banyoda Yeşil Tasarım: Doğal ve Sürdürülebilir Malzemeler

Banyo her evin olmazsa olmazı ama aynı zamanda çok fazla enerji tüketen alanlardan biridir. Sudan enerjiye, banyolar yüksek oranda kullanıma sahiptir ve bu da yüksek çevresel etkiler ve karbon ayak izi anlamına gelir. Her aile bireyinin günde en az birkaç kere banyoyu kullandığını düşünürseniz tek bir ailenin harcadığı ortalama enerji kaynağında yapacağı sürdürülebilir bir değişim oldukça büyük bir fark yaratacaktır. Banyoda yeşil tasarım ile hem yaşadığımız doğayı koruma bilincine sahip olabiliriz hem de enerjiden sağladığımız tasarrufu faturamıza yansıtabiliriz.
Hansgrohe Tasarımcıları ve Tasarımları #6782

14 Ara 2021

Hansgrohe Tasarımcıları ve Tasarımları

asarımcıları ve tasarımlarıyla tanınan; son derece öncü batarya, armatür ve banyo aksesuarları üreten köklü bir Alman firmasıdır. Firmanın ürettiği ürünler fonksiyonel olmalarının yanı sıra estetik açıdan da göze hitap ederler. Bu yazımızda suya bakış açınızı değiştirecek Hansgrohe ürünlerini ve bu ürünlerin tasarımcılarını tanıtacağız.
Mutfak Tezgahı Trendleri: 2023 #10285

29 Nis 2023

Mutfak Tezgahı Trendleri: 2023

Mutfak tezgahı, mutfağın en önemli parçalarından birisidir. Mutfakta yapılan aktivitelerin büyük çoğunluğu mutfak tezgahında gerçekleştirilir. Mutfak tezgahının modeli, malzemesi ve şekli mutfağınızın atmosferini ve ruh halini büyük ölçüde etkiler. Her geçen sene değişen mutfak tezgahı trendleri, mutfağınız için mükemmel tezgah modelleri ve malzemesini seçmenizi zorlaştırabilir. Aynı zamanda farklı modellerden cebinize ve mutfağınıza uygun olan, dayanıklı ve sağlam bir tezgah seçmek önemlidir. Sizin için bu yazımızda 2023 yılında trend olan şık ve modern mutfak tezgahlarını bir araya getirdik