Anasayfa » Mutfak Dekorasyonu Trendleri: 2022

Mutfak Dekorasyonu Trendleri: 2022

2022 yılında mutfak dekorasyonu yaparken; bolca doğal ürünlerden yararlanılırken doğal ışık kullanımı da artacak. Aydınlık malzeme ve renklerin kullanımı artarken toprak tonları da çok revaçta olacak. Bu yazımızda sizlere 2022 yılında trend olacak olan mutfak ürünlerini ve malzemeleri anlatacağız.

Paylaş :
Mutfak Dekorasyonu Trendleri: 2022 #6267
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 54 sn

Mutfak dekorasyonu trendleri; mutfağınızı çağdaş tasarım trendlerine göre döşemenizi sağlarken son teknolojileri de takip etmenizi sağlarlar. Ayrıca bu trendleri takip etmek hem sizin hem de evinizin güncel kalmanıza yardımcı olur. Bu yazımızda sizlere 2022 yılında trend olacak olan mutfak ürünlerini ve malzemeleri anlatacağız.

2022 yılında mutfak dekorasyonu yaparken; bolca doğal ürünlerden yararlanılırken doğal ışık kullanımı da artacak. Aydınlık malzeme ve renklerin kullanımı artarken toprak tonları da çok revaçta olacak.

Mutfak Dekorasyonu Trendleri

Bu bölümde 2022 yılı için mutfak dekorasyonunda öngörülen genel tutum ve seçimlerden bahsedeceğiz.

Aydınlık ve Şeffaf Mutfaklar

Işık bize enerji verirken çevremizi de aydınlatır. Özellikle doğaya dönüşün arttığı bu zamanlarda mutfakta doğal ışık ve şeffaf bölmeler mutfak dekorasyonu trendleri arasına girmiştir. 2022 yılında geniş pencerelere sahip olan ve tüm ışığı içine alan mutfaklar trend haline gelecek. Bunun yanında mutfaklar evin kalanından opak değil şeffaf kapı ve bölmelerle ayrılacak. Bu sayede ışık evin içinde dolaşırken evde yaşayanlar arasındaki iletişim de kesilmemiş olacak. Mutfağınızda cam gibi tamamen transparan malzemeler kullanarak mutfakların ferah, temiz ve geniş görünmesini sağlayabilirsiniz.

Sade ve Gizli Mutfaklar

Mutfak Dekorasyonu
Gizli mutfak

Sade bir görüntüye sahip olan hatta mutfak olduğunu bile zor anlayacağınız dolap ve depolama organizasyonlarına sahip mutfak dekorasyonuyla önümüzdeki yıllarda gittikçe daha fazla karşılaşacağız gibi görünüyor. Tüm elektrikli ev aletlerinin bir dolabı olan ve tezgahta hiçbir ürün bulunmayan mutfaklar özellikle minimalist evlere çok yakışacak. Özellikle açık mutfağa sahip evlerde kalabalığı ortadan kaldırarak ferah ve bütüncül bir ortam sağlayan bu “gizli” mutfaklar evinizi geleceğe taşıyacak.

Kulpsuz Dolaplar

Sade ve gizli mutfakların devamı olarak önümüze çıkan kulpsuz dolaplar mutfağınızdaki sadeliği arttırarak görüntü kalabalığını iyice azaltacak. Bu dolapların gizli tutma yerleri olabilir ya da magnetle açılıp kapanabilirler. Piyasada birçok farklı dolap kapağı bulabilir ve zevkinize göre boyayabilirsiniz. Gizli mutfaklar gibi minimal anlayışla paralel olan kulpsuz dolapları daha sık görmeye başlayacağız gibi duruyor.

Yeni ve Eskinin Kesişimi

Antika ürünlerle çağdaş tasarımların buluşması çağdaş bir mutfak dekorasyonunun olmazsa olmazlarındandır. Antika ürün; bu bir masa, aydınlatma ürünü veya bir dolap bile olabilir. Dekorasyonun geri kalanını bu ürün etrafında oluşturarak ve tamamlayıcı olarak daha modern ürünler kullanarak çok güzel bir kombinasyon yakalayabilirsiniz. Böylece antika ürününüz mutfak dekorasyonunuzun odak noktası haline gelecektir. Antika ürünle tamamlayıcısı olan modern ürünler arasındaki tezat mutfağınızı çok şık gösterecek.

Açık Raflar

Mutfak Dekorasyonu
Mutfak dekorasyonunda açık raf kullanımı

Kapaklı dolaplar yerine tamamen açık raflar daha doğal durmakla birlikte sizlere tabak ve çanaklarınızı gururla sergileme olanağı da sunarlar. Bu raflar duvarda bir oyuntu şeklinde olabileceği gibi geri dönüştürülmüş ahşap bir kalasla da oluşturulabilir. Açık raflar mutfağınıza çok daha sıcak bir hava katarken evinizi sadeleştirecektir.

2022 Mutfak Dekorasyonu Trendlerinde Malzeme Kullanımı

Bu bölümde 2022 yılında mutfaklarda kullanımını daha çok göreceğimiz malzemelerden bahsedeceğiz.

Mutfak Dekorasyonunda Mermer Kullanımı

Mutfak dekorasyonunda mermer kullanımına alışığız. Özellikle dayanıklı oluşu ve kolay temizlenebilmesi sayesinde mermer uzun süredir mutfak tezgahlarında kullanılmaktadır. Fakat önümüzdeki yıllarda mermerin fayans yerine bir kaplama elemanı olarak da kullanılması yaygınlaşacak. Kolay temizlenebilir bir malzeme olması ve aynı zamanda uygulandığı ortamı zenginleştirmesi mermerin tercih edilme nedenlerinden sadece birkaçı.

Mutfak Dekorasyonunda Duvar Kağıdı Kullanımı

Mutfak Dekorasyonu
Mutfakta duvar kağıdı kullanımı

Duvar kağıdı mutfak dekorasyonunda ilk akla gelen öğe olmayabilir. Fakat mutfağınızın bir duvarında kullanacağınız canlı bir duvar kağıdı mutfağınıza karakter katarken evinizi de neşelendirecektir. Kullanıcıların özellikle daha doğal renklerdeki tezgah ve mutfak dolaplarına tezat olarak tercih ettikleri duvar kağıdını doğru bir vernikle tamamlarsanız mutfakta da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonunda Antik Metal Kullanımı

Antik metal veya eskitilmiş metal kullanımı 2022 mutfak dekorasyonu trendlerinde yerini alacak gibi görünüyor. Mutfağınızdaki davlumbaza takacağınız eski bir metal baca, antik metal bir aydınlatma veya eskitilmiş metalden sandalyeler mutfağınıza bu trendi getirmenizde yardımcı olabilir. Eskitilmiş metalin mat dokusuyla mutfağınızın parlak ve modern yüzeyleri çok şık bir tezat yaratacaktır. Bu şekilde yerleştireceğiniz eskitilmiş metal ürün mutfağın merkezi haline gelirken mutfağınızın dekorasyonu da üstünde çok çalışılmış hissi verecektir.

Mutfak Dekorasyonunda Parlak Metal Kullanımı

Mutfak Dekorasyonu
Mutfakta altın renginde eviye bataryası kullanımı

2022 yılında mutfakta antik veya eskitilmiş metal kullanımının yanında parlak metallerin kullanımı da çok artacak. Parlak altın renginde bir eviye bataryası mat ahşap mutfak dolapları sayesinde daha da kendini belli edecektir. Bu şekilde parlak ürünler kullandığınızda kalan aksesuar ve mobilyaların daha natürel renklerde olmasına dikkat edin. Aksi takdirde çok karışık ve yorucu bir iç mekan ortaya çıkabilir.

Mutfak Dekorasyonunda Ahşap ve Doğal Malzemeler

Günümüzde doğaya ve doğala dönüşün artışıyla evlerimizde ve dolayısıyla mutfaklarımızda ahşabın kullanımı arttı. Zaten mutfak dolaplarımızda kullanmaya alışık olduğumuz ahşabı hem daha çok alanda hem de doğal haliyle kullanmak, 2022 mutfaklarında yerini alacak. Ahşabın doğal hali iç mekan tasarımlarına sıcaklık verir. Ayrıca ahşabı birçok farklı materyalle beraber kolayca kullanabilirsiniz. Farklı renklerdeki ahşaplardan mutfağınıza uyanı kolayca bulabilirsiniz.

Umarız “Mutfak Dekorasyonu Trendleri: 2022” başlıklı yazımız ilginizi çekmiştir. Mutfak dekorasyonu; eviniz için yapacağınız bir yatırımdır, bu yüzden öncesinde iyi bir araştırma yapmak gerekir. Bu ve bunun gibi yazılarımızla sizin merak ettiklerinize cevap vermeye çabalıyoruz. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (1)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (2)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

2021 Yılının Renkleri Nelerdir ve 2021 Pantone Rengi Nedir? #1911

17 Ara 2020

2021 Yılının Renkleri Nelerdir ve 2021 Pantone Rengi Nedir?

2021 yılının rengi Pantone tarafından bir değil iki adet olarak belirlendi. Bunlardan biri Aydınlatan Sarı (PANTONE 13-0647 Illuminating) diğeri de "Ultimate" Gri (PANTONE 17-5104 Ultimate Gray) olarak belirlendi.
2024 Yılının Renkleri ve 2024 Pantone Rengi Nedir? #11742

16 Ara 2023

2024 Yılının Renkleri ve 2024 Pantone Rengi Nedir?

Yeni bir yıla adım atarken renk konusunda oldukça tanınan Pantone, 25 senelik yılın rengini seçme geleneğini bir kez daha zamanın ruhunu yansıtan rengi seçerek bu sene de devam ettirdi. 2024 Yılın Rengi olan şeftali tüyü yaratıcılığa, yenilikçiliğe ve iyimserlik duygusuna ilham vermeyi vaat eden canlı ve ileriye dönük bir renk tonudur. Bu yazımızda Pantone’nin yılın renklerini seçmesinden ve 2024 yılının rengi olan şeftali tüyünden bahsedeceğiz. 
Depreme Dayanıklı Daire Seçimi Nasıl Yapılır? #9975

18 Mar 2023

Depreme Dayanıklı Daire Seçimi Nasıl Yapılır?

Depreme dayanıklı daireler seçmek, son zamanlarda meydana gelen ve büyük yıkımlar ve kayıplara neden olan depremlerden dolayı çok daha önemli hale geldi. Yaşam alanımız olan bu yapıların depreme dayanıklı olması, bizim ve sevdiklerimizin yıkıcı depremlerden hiç hasar almayarak ya da en az hasar alarak kurtulmamızı sağlar.