Anasayfa » Islak Oda Nedir, Nasıl Kurulur ve Nelere İhtiyaç Duyulur?

Islak Oda Nedir, Nasıl Kurulur ve Nelere İhtiyaç Duyulur?

yıkanmak için duş teknesine veya küvete ihtiyaç yoktur (fakat bazı ıslak odaların içinde küvet olabilir). Islak oda, banyoda yıkanma için ayrılmış bir bölümdür ve su sadece zeminin eğimi sayesinde gidere yönlendirilir. Evinizin banyosunda adeta bir spa deneyimi yaşamınızı sağlar.

Paylaş :
Islak Oda Nedir, Nasıl Kurulur ve Nelere İhtiyaç Duyulur? #5517
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 57 sn

Islak oda bir yıkanma alanı çeşididir. Başka yıkanma alanları olarak duş teknesini ve küveti örnek verebiliriz. Islak odada yıkanmak için duş teknesine veya küvete ihtiyaç yoktur (fakat bazı ıslak odaların içinde küvet olabilir). Islak oda, banyoda yıkanma için ayrılmış bir bölümdür ve su sadece zeminin eğimi sayesinde gidere yönlendirilir. Evinizin banyosunda adeta bir spa deneyimi yaşamınızı sağlar.

Islak oda olacak bölgenin etrafı camla veya başka bir malzemeyle banyonun kalan kısmından ayrılır. Bu hem ıslak odanın sınırlarını belirlemeye yardımcı olur hem de ıslak odada yıkanılırken suyun dışarı sıçramasını önler. Islak odayı kurmak için ihtiyacınız olan sadece bir gider, duş kolonu ve bir çeşit duşakabindir.

Islak Oda Nasıl Kurulur ve Nelere İhtiyaç Duyulur?

Islak oda inşa etmek aslında çok basittir. Eğer zemin eğiminizi doğru bir açıyla ve doğru noktaya verirseniz ıslak odanın etrafında bir sete bile ihtiyacınız yoktur. Bu yüzden ıslak odanın içinde banyonuzun kalanıyla aynı karoları kullanabilirsiniz ve bu da banyonuzda tam bir bütünlük sağlamanıza yardımcı olur. Islak odayı tamamen şeffaf bir camla kaplarsanız banyonuz çok daha ferah gözükecektir. Fakat eğer daha mahrem bir alan oluşturmak isterseniz buzlu cam da kullanabilirsiniz.

Karonuzu ve ıslak odayı çevreleyecek camı seçtikten sonra sıra güzel bir duş kanalı seçmekte. Duş kanallları aslında gelişmiş yer süzgeçleridir. Duş kanalları kısa sürede daha çok suyu süzebilirler ve çok kolay temizlenirler. Duş kanalları ve yer süzgeçleriyle ilgili ayrıntılı bilgi almak için “Yer Süzgeçleri ve Duş Kanalları Nasıl Çalışır?” başlıklı yazımızı burada okuyabilirsiniz. Günümüzde piyasada çok şık ızgaralara sahip olan hatta ortam aydınlatmasına sahip duş kanalları bulabilirsiniz.

Duş kanalınızı seçtiyseniz sırada banyo bataryanız ve duş kolonunuz var. Islak odadaki en önemli noktalardan biri size spa etkisi yaşatacak bir duştur. Bunu da çok geniş bir alana sahip tepe duşu veya el duşu ile sağlayabilirsiniz. Bunun için size termostatik bataryanın da dahil olduğu Hansgrohe Crometta S240 Termostatik Duş Kolonu‘nu öneriyoruz. Hem el duşuna hem de tepe duşuna sahip bu duş kolonuyla yağmur altında olduğunuzu sanacaksınız. Ayrıca termostatik bataryası sayesinde suyun sıcaklığı her zaman istediğiniz noktada olacak.

Umuyoruz “Islak Oda Nedir, Nasıl Kurulur ve Nelere İhtiyaç Duyulur?” başlıklı yazımız ıslak odalarla ilgili daha detaylı bilgiye sahip olmanıza yardımcı olmuştur. Bu ve bunun gibi yazılarımızla sizin sorularınıza cevap vermeye çalışıyoruz. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Troblem (Troplen) Nedir? Ne işe Yarar? #755

19 Ağu 2020

Troblem (Troplen) Nedir? Ne işe Yarar?

Troblem; küvetlerde ve duşlarda atık suların atık su tesisatına bağlanmasına yarayan parçaların bütünüdür. Duş ve küvet giderlerine troblem (troplen) denir.
Su Zımparası Nedir ve Nerelerde Kullanılır? #5407

31 Ağu 2021

Su Zımparası Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

zımparası eşit, parlak ve pürüzsüz bir bitiş elde etmenize yardımcı olur. Özellikle otomobil sanayisinde, mermer ve metallerin zımparalanmasında parlak bir bitiş elde etmek için çoğunlukla bu tür zımparalama tercih edilmektedir.
Panç Adaptörü Nedir ve Nasıl Kullanılması Gerekir? #5428

02 Eyl 2021

Panç Adaptörü Nedir ve Nasıl Kullanılması Gerekir?

nç adaptörü çeşitli yüzeylerde yuvarlak delik açmamıza yarar. Pançın da ucunda testere gibi üçgen dişler vardır. Bu sayede yüzeyi aşındırarak istenilen boyda delik açılmasına yardımcı olurlar. Pançların açılmak istenen deliğin çapına göre farklı boyutları vardır.