Anasayfa » Drenaj Borusu Nedir ve Ne İşe Yarar?

Drenaj Borusu Nedir ve Ne İşe Yarar?

Drenaj borularının amacı suyu bir yerden bir yere taşıyarak yapı etrafında serbest olarak dolaşmasını önlemektir. Yapıların etrafında serbestçe dolaşan su son derece tehlikelidir. Yapıların çevresinde serbestçe dolaşan su hem basıncıyla hem de suyun aşındırıcı etkisiyle yapının yalıtımına ve hatta duvarlarına zarar verebilir.

Paylaş :
Drenaj Borusu Nedir ve Ne İşe Yarar? #5084
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 28 sn

Drenaj borusu özellikle suyu izole etmek ve çevresindeki yapılara zarar vermesini önlemek için kullanılan boru çeşididir. Drenaj borularının amacı suyu bir yerden bir yere taşıyarak yapı etrafında serbest olarak dolaşmasını önlemektir. Yapıların etrafında serbestçe dolaşan su son derece tehlikelidir. Yapıların çevresinde serbestçe dolaşan su hem basıncıyla hem de suyun aşındırıcı etkisiyle yapının yalıtımına ve hatta duvarlarına zarar verebilir.

Su yaşam kaynağı olabildiği gibi gereğinden fazlası büyük tehlikeler yaratabilir. Günümüzde maalesef küresel ısınmanın da etkisiyle çok dengesiz hava koşullarıyla karşılaşıyoruz. Bir yandan kuraklıkla mücadele ederken bir yandan da sel ve dolu felaketkeriyle karşılaşıyoruz. Küresel ısınmanın neden olduğu çok kuvvetli yağışlar binaların yanında insanların güvenliğini bile etkiler. Kuvvetli yağışların yanında düzgünce bağlantısı yapılmamış giderler ve drenaj boruları; suyun birikmesine neden olurlar. Biriken sular koku yapabilir, sineklerin toplanmasına neden olabilir ve hatta yapının içine sızarak korozyona neden olabilirler. Daha da yüksek miktardaki birikintiler evlere ve iş yerlerine zarar vermelerinin yanı sıra arabaların hatta insanların sular altında kalmasına neden olabilirler. Yapıların ve şehirlerin altyapılarının drenajları yüksek miktardaki suları karşılayacak şekilde kurulmalıdır. Bu yüzden atık sulardan doğru drenaj borusu yardımıyla kurtulmak çok önemlidir.

Suyu, drenaj borusunu kullanarak taşımak yapıları korumanın yanında toprak erozyonunu ve seli de önler. Binalardan uzaklaştırılan su çoğunlukla atık sudur. Bu atık su; pis su, yağmur suyu veya havuzlardaki gibi fazla su olabilir. Drenaj sadece yer seviyesinde olmaz. Çatı veya verandalardaki atık suyun da drenaj kanalları ve boruları yardımıyla uzaklaştırılması gerekir.

Bahçe, park, çatı, veranda hatta tünel gibi her mekan için ve yapı için farklı drenaj kanalları kullanılmaktadır. Hem eviniz hem de endüstriyel yapılar için geniş yelpazede drenaj borularını ACO markasında bulabilirsiniz.

Umuyoruz ki “Drenaj Borusu Nedir ve Ne İşe Yarar?” başlıklı yazımız ilginizi çekmiştir ve açıklayıcı olmuştur. Bu yazımızı beğendiyseniz benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Blogumuzdaki içeriklerimizde bahsettiğimiz tüm ürünleri güvenle, en uygun fiyata satın almak için ise Yapılır‘ı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Görüş, düşünce ve yazımıza eklemek istediklerinizi aşağıya yorumlar kısmına yazabilirsiniz. Unutmayın yorumlarınız sayesinde hem bize hem de diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (5)

🤗

Pratik (1)

😏

Detaylı (1)

🤓

Zekice (2)

🤠

Yol Gösterici (1)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (1)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Dübel Nedir ve Nerelerde Kullanılması Uygundur? #4623

06 Tem 2021

Dübel Nedir ve Nerelerde Kullanılması Uygundur?

Dübel vidanın içinde döndüğü bir kılıftır. Özellikle gazbeton gibi çok delikli, hemen dağılabilen duvarlarda ve ağır malzemelerin duvara monte edilmesinde kullanılan plastik parçadır.
Stop Valf Nedir? Ne işe Yarar? #766

21 Ağu 2020

Stop Valf Nedir? Ne işe Yarar?

Valf, gazların veya sıvıların geçmesini düzenleyen musluktur. Stop valf ise sıhhi tesisatta suyu kesmeye yarayan contalı vanadır.
Pense Nedir ve Hangi İşlerde Kullanılır? #5108

12 Ağu 2021

Pense Nedir ve Hangi İşlerde Kullanılır?

Penseler; çeşitli objeleri sıkıca tutmak, kesmek, bükmek, ezmek ve sıyırmak için kullanılırlar. Makas veya maşa gibi çalışırlar. Yani sapını açıp kapatarak ağzının ne kadar açılacağını ayarlayabilirsiniz.