Anasayfa » Duş Kolonu Nedir ve Avantajları Nelerdir?

Duş Kolonu Nedir ve Avantajları Nelerdir?

Duş kolonu, genelde tepe duşu ve el duşundan oluşan ve bu ikisini taşımak için de bir kolona sahip olan sistemlerdir. Bazı sistemlerde banyo bataryası bulunurken bazılarında ayrı satın alınması gerekebilir.

Paylaş :
Duş Kolonu Nedir ve Avantajları Nelerdir? #4886
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 24 sn

Duş kolonu kendinizi temizlemenin ve keyifli bir duşun en kolay yoludur. Duş ve banyo insan vücudunu en çok rahatlatan eylemlerdendir. Duş neredeyse uyuduğumuz uyku kadar önemlidir. Bizi hastalıklardan korurken psikolojik olarak da rahatlatır. Bu yüzden banyonuz için doğru duş başlığını ve armatürü seçmeniz çok önemlidir. Duş kolonları birden fazla duş başlığını içerdiği için çok avantajlıdırlar.

Duş Kolonu Nedir?

Duş kolonu, genelde tepe duşu ve el duşundan oluşur. Bu sistem bahsettiğimiz iki farklı duş başlığını taşımak için ve suyun aktarılması için de bir kolona sahiptir. Bazı sistemlerde banyo bataryası bulunurken bazılarında ayrı satın alınması gerekebilir. Mesela Hansgrohe markasına ait Crometta S240 Duş Kolonu‘nda banyo bataryası, hatta bataryada çıkış gagası bile mevcuttur. Ayrıca bu ürünün ekstra geniş tepe duşuna da hayran kalacaksınız. Daha uygun fiyatlı bir duş kolonu satın almak isterseniz Newarc Aqua Duş Ünitesi‘ni tercih edebilirsiniz fakat ayrıca banyo bataryası satın almayı unutmayın. Ayrıca günümüzde piyasada çeşitli renk ve tarzda duş kolonları bulabilirsiniz. Daha klasik tasarımlardan hoşlanıyorsanız, Newarc Domino Duş Ünitesi tam size göre.

duş kolonu
Newarc Domino Duş Kolonu

Duş kolonu sayesinde farklı başlıklar arasında geçiş sağlayabilir, ihtiyacınıza ve zevkinize göre istediğiniz duş başlığını kullanabilirsiniz. Tepe duşu sanki yağmur altında veya bir şelale altında duş alıyormuşsunuz hissi verirken el duşu hem duş aldığınız alanın hem de bedeninizin her yerine ulaşmanızı sağlar. Ayrıca duş kolonunuzu illa ki duşta kullanmanız gerekmez. Küvetlerinizde de kullanabilirsiniz. Böylece çok yönlü bir yıkanma alanınız olmuş olur.

Duş kolonunun montajı çok zormuş gibi bir yanılgı olsa da duş kolonunuzu değiştirmek için duvarda kırma dökme işlemi yapmanıza gerek yoktur. Montaj için ihtiyacınız olanlar sadece matkap ve dübeldir.

“Duş Kolonu Nedir ve Avantajları Nelerdir?” başlıklı yazımızı umarız beğenmişsinizdir. Eğer duş kolonları ile ilgili yazdığımız bu yazımızı beğendiyseniz benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u inceleyebilir ve onlarca yazı arasından merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Yazılarımızda bahsettiğimiz tüm ürünleri yakından görmek ve güvenle satın almak içinse Yapılır‘ı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Görüş, düşünce ve yazımıza eklemek istediklerinizi aşağıya yorumlar kısmına yazabilirsiniz. Unutmayın yorumlarınız sayesinde hem bize hem de diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (1)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Yat Verniği Nedir? Nerelerde Kullanılır? #1825

23 Kas 2020

Yat Verniği Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Yat verniği; yat, tekne gibi deniz taşıtlarında ahşap kısımlara uygulanması için üretilmiş vernik çeşididir ve uygulandığı yüzeyi suya karşı korur.
Testere Nedir, Nasıl Kullanılır ve Çeşitleri Nelerdir? #5180

17 Ağu 2021

Testere Nedir, Nasıl Kullanılır ve Çeşitleri Nelerdir?

Testere; üçgen dişleri olan ve çeşitli materyalleri kesmeye yarayan el aletidir. Testereler sadece insan kuvvetiyle ya da elektrikle çalışabilirler.
Paçavra Nedir ve Nerelerde Kullanılır? #5741

21 Eyl 2021

Paçavra Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Paçavra tamir ve tesisat işlerinde silmek ve ovalamak için kullanılan bez parçasıdır. Tamir ve benzeri işlerde paçavra; temizlik için, yağlama için ve hatta sürtünme kazanarak bir elemanı kavramak için kullanılabilir. Paçavra olarak kullanılacak bez genelde daha büyük bir kumaşın artık parçasıdır ya da eski ve yıpranmış bir bezdir.