Anasayfa » Yapı Sözlük » Menfez Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Menfez Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Menfezler günlük hayatmızda hep karşımıza çıksalar da ihtiyacımız olana kadar tam olarak ne işe yaradıklarını ve nasıl kullanıldıklarını bilemeyebiliriz. Bu yazımızda sizlere menfezleri daha yakından tanıtacağız.

Paylaş :
Menfez Nedir ve Nerelerde Kullanılır? #6133
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 28 sn

Menfez, kapalı mekanların havalandırılması için kullanılan; kanallara sahip bir havalandırma ürünüdür. Kanalları sayesinde içerideki ve dışarıdaki hava arasında geçiş sağlar. Böylelikle içeriye her zaman temiz hava girişi olurken içerideki kötü kokular ve birikebilecek gazlar dırşarı çıkar.

Menfezler günlük hayatmızda hep karşımıza çıksalar da ihtiyacımız olana kadar tam olarak ne işe yaradıklarını ve nasıl kullanıldıklarını bilemeyebiliriz. Bu yazımızda sizlere menfezleri daha yakından tanıtacağız.

Menfez Nerede ve Nasıl Kullanılır?

Menfezler özellikle kötü kokuların oluşabileceği veya gazların birikebileceği odalara monte edilir. Bu odalar da genelde tuvalet, banyo ve mutfaktır. Tuvalet ve banyoları sık sık havalandırmak gerekir. Bu yüzden banyo ve tuvaletlere menfez takmak faydalı olacaktır. Mutfaklarda ise kötü ve ağır yemek kokularından kurtulmak için menfez monte etmek tercih edilebilirken, günümüzde doğal gazın yaygın kullanımı da menfezin kullanımını zorunlu kılmıştır.

Menfezlerin kanalları arasında havanın rahat geçebileceği kadar geniş boşluklar vardır fakat bu kanalların açıları içerideki kullanıcıya mahremiyet sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Menfez cama veya duvara monte edilebilir ve piyasada farklı şekillerde menfezlere rastlanılabilir. Doğal gaz güvenliği için tasarlanan menfezler cama takıldığı için şeffaf ve yuvarlak olurlar. Böylece daha az göze çarparlar. Doğal gaz menfezleri kesinlikle kapatılmamalı yada tıkanmamalıdır.

Menfezlerin boyutları küçük olduğu için güvenlik riski yaratmadan havalandırmaya yardımcı olurlar. Ayrıca menfezler mutfak veya banyo dışındaki mekanlara da monte edilebilirler. Özellikle odada bir soba veya zehirli gaz çıkarabilecek bir ürün ya da makine varsa menfez takmak ortamını sıcaklığını düşürmeden havalandırmaya yarayacaktır.

Aspiratörlerle menfezler karışabilmektedir. Aspiratör menfezin fana sahip olan çeşididir diyebiliriz. Menfez elektrikle çalışmazken aspiratörlerin elektriğe bağlanmaları gerekir ve aspiratörler özellikle penceresi olmayan tuvaletlere monte edilirler.

Umuyoruz ki “Menfez Nedir ve Nerelerde Kullanılır?” başlıklı yazımızı açıklayıcı bulmuşsunuzdur. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Blogumuzda bunun gibi, yapı ürünleri ile ilgili veya başka konularla ilgili açıklayıcı yazılar bulabilirsiniz. Bu yazımızda ve diğer yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri uygun fiyatlarla satın almak içinse Yapılır‘ı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Yazılarımızla ilgili sorularınızı ve önerilerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızla gelecek yazılarımızın konularını da belirleyebilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (1)

😏

Detaylı (2)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Trifon Nedir ve Hangi İşlerde Kullanılır? #3477

21 Nis 2021

Trifon Nedir ve Hangi İşlerde Kullanılır?

Trifon bir ağaç vidası çeşididir. Trifon özellikle daha güçlü bir vidalamanın gerekli olduğu işlerde ahşaba vidalama işleri için kullanılır.
Somun Nedir, Nasıl Kullanılır ve Çeşitleri Nelerdir? #4041

03 Haz 2021

Somun Nedir, Nasıl Kullanılır ve Çeşitleri Nelerdir?

Somun; iç kısmında dişleri bulunan, bu dişler sayesinde bir cıvata üstünde hareket ettirilebilen ve çoğunlukla iki tarafı açık olan elemandır. Genelde metalden üretilirler ve ingiliz anahtarı sayesinde sıkılıp gevşetilebilirler.
Avuç Taşlama Makinesi Nedir ve Nerelerde Kullanılır? #5959

05 Eki 2021

Avuç Taşlama Makinesi Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Avuç taşlama makinesi özellikle metal ürünleri kesmeye, zımparalamaya ve hatta cilalamaya yarayan çok yönlü bir elektrikli el aletidir. Bu elektrikli el aleti bir motordan ve değiştirilebilen disklerden oluşur. Rahatça değiştirilebilen farklı diskler sayesinde bu makineyi birçok farklı iş için kullanabilirsiniz.