Anasayfa » Satın Alma Rehberi » Dyo Markasını Neden Tercih Etmelisiniz?

Dyo Markasını Neden Tercih Etmelisiniz?

Günümüzde piyasada neredeyse onlarca farklı boya markası var. Bunların arasından Dyo markasını ayıran özellikler nedir? Yazımızda bu soruyu cevaplıyoruz.

Paylaş :
Dyo Markasını Neden Tercih Etmelisiniz? #5137
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 5 dk, 48 sn

Dyo ülkeminizin en bilindik ve en önemli firmalarından biridir. Hepimizin tanıdığı, bildiği ve sevdiği bir marka olan Dyo yılların tecrübesiyle en dayanıklı boyaları da üretmektedir. Fakat günümüzde piyasada neredeyse onlarca farklı boya markası var. Bunların arasından Dyo’yu ayıran özellikler nedir? Bu yazımızda size bu sorunun cevabını vermeyi umuyoruz.

Dyo Markasının Tecrübesi

Dyo markasının temeli 1927 yılında İzmir’de Durmuş Yaşar tarafından atılmıştır. Ticarete aslen Rodos’ta başlamış olan Durmuş Yaşar Bey’in İzmir’e taşıdığı dükkanında denizcilik malzemeleri ve çeşitli boyalar satılmaktaydı. Aslen İzmir’deki gemilere yönelik olarak açılan dükkan günümüzde Yaşar Topluluğu haline gelmiştir. Bu topluluk içinde Dyo, Pınar Süt ve Desa Enerji gibi ülkemizin gururu markalar bulunmaktadır.

Üretime başlamadan önce Durmuş Yaşar dükkanında ithal boyalar hazırlayıp satmakta idi. Fakat 1941 yılında her şeyi değiştirecek bir adım attı. Türkiye’nin ilk boya üretim tesisini kurdu. Böylece Türkiye’nin ilk yerli boyalarını; “Yaşarin” ve “Hazırlanmış Boya”yı üretip kullanıcılarının beğenisine sundu. Bu boyaların üretimi nispeten küçük bir atölyede gerçekleşmekteydi. Bu ilk üretilen yerli boyalara kullanıcıların tepkisi son derece olumluydu.

Piyasaya yavaş adımlarla giren markanın daha cesur atılımlarda bulunması 1945 yılında Durmuş Bey’in oğlunun şirkete katılmasıyla gerçekleşti. 1954 yılında markanın kısaca Dyo olarak anılmasını sağlayacak olan Durmuş Yaşar ve Oğulları üretim tesisi İzmir Bornova’da kuruldu. Boya konusunda neredeyse 100 yıllık ve boya üretimi konusunda ise 70 yıllık tecrübesini teknolojiyle birleştiren marka Türk özel sektörünün gelişmesine de katkıda bulunmaktadır. Bir aile şirketi olarak mütevazi bir başlangıca sahip olan marka; günümüzde son derece güçlü, uluslararası bir şirketler topluluğu haline gelmiştir.

Üretim

Dyo; biri Gebze-Dilovası’nda diğeri İzmir-Çiğli’de olmak üzere Türkiye’de iki ve bir adet de Moskova, Rusya’da toplam üç adet üretim tesisine sahiptir. Türkiye boya sektörünün en büyük tesisi olan Çiğli Fabrikası’nda mobilya boyaları ve vernikleri, sanayi boyaları, toz boya, oto tamir boyaları, deniz boyaları, polyester ve alkid üretimi yaparken inşaat boyaları üretimini Gebze Fabrikası’nda gerçekleştirmektedir. Üç üretim tesisinde Dyo müşterilerine toplam 1.200 çeşit ürün ve 60.000 farklı renk seçeneği sunmaktadır.

Ürün Çeşitliliği

Dyo’nun ürün yelpazesi sanıldığı gibi sadece yapılar için iç ve dış cephe boyalarından oluşmaz. Tabii ki yelpazenin bu kısmı da çok önemlidir fakat Dyo bu ürünlerin yanında gemiler, endüstriyel yapılar, otomobiller ve hatta savunma sanayi için bile boyalar geliştirmekte ve üretmektedir. Hatta 2019 yılında Milli Savunma Sanayisi ile “Stratejik İş Birliği” gerçekleştirerek Stratejik İş Ortaklığı (SİA) Belgesi almaya hak kazanmıştır. Milli savunmamızı emanet ettiğimiz marka kalitesiyle bunu hakettiğini kanıtlamaktadır.

Mobilyalarınız Dyo ürünleriyle boyanmış hatta yangına karşı korumaya alınmış olabilir. Veya her gün kullandığınız arabanız Dyo’nun eşsiz kalitedeki astarlarıyla kaplanıp güzel renklere kavuşmuş olabilir. Yani Dyo’da bildiğimizden çok daha fazlası var.

Teknoloji ve Dyo

1971 yılında Ar-Ge Türkiye’de çok bilinmezken Dyo ilk Ar-Ge laboratuvarını kurarak yine piyasadaki öncü rolünü göstermiş oldu. 2009 yılında ise sektördeki ilk Ar-Ge Merkezi Belgesi’ni aldı. 3 üretim tesisinde son teknolojiyi kullanarak üretim ve dolum yapan firma müşterilerinin ihtiyaçlarını hızlı şekilde karşılamaktadır. Şirket 2003 yılında ilk PTFE katkılı, yağmurla kendini temizleyen dış cephe boyası Teknotex’i pazara sundu. Bu büyük bir ilerlemeydi. Daha sonra yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ışıkla kendini temizleyen nanoteknolojiye sahip boya Nanoipekmat’ı piyasaya sundu ve sonraki sene İzmir Ticaret Borsası’nın dış cephesini bu boyayla boyadı.

Müşterilerini her zaman dinleyen ve onlardan gelen geri bildirimlere önem veren Dyo, yıllar içinde birçok farklı boya çeşidi piyasaya sunmuştur. Bunun yanında en ufak ton farklarının bile önemli olduğu günümüzde marka her zaman yeni renklerin ve kombinasyonların peşinde.

Yabancı Ortaklıklar ve İhracatta Dyo

Yerel bir üretici olmak ve Türkiye’nin önde gelen boya üreticilerinden biri olmak tabii ki çok önemli. Fakat Dyo’ya talep bununla da bitmiyor. Yurt dışına ihracatın yanında neredeyse kurulduğu günden beri yurt dışı ortaklıkları da yapan firma yurt dışındaki müşterilerini de etkiliyor. Marka, yurt dışı ortaklaşmaları yoluyla gelişme hedefinin ilk adımını erkenden, 1963 yılında Danimarka’nın Sadolin firmasıyla üretime başlayarak gerçekleştirmiştir. Sonrası ise çorap söküğü gibi gelmiştir. Türkiye dışındaki üretim tesisini Rusya’da 1996 yılında açan firma günümüzde tam 40 ülkeye ihracat yapmaktadır.

Rusya Moskova’da tamamen kendi girişimleri olan AO Kemipex ismiyle faaliyetlerini sürdürmektedirler. Şirket bu sayede Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde de operasyonel faaliyetlerini yürütmektedir ve birçok büyük inşaat projesi için tercih edilmektedir.

Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik, iklim krizi ve dünyanın geleceği Dyo için çok önemli hususlar. Marka enerji tasarrufu, su tasarrufu ve karbon salınımı gibi konularda üzerine düşeni va daha fazlasını her zaman yerine getiriyor. Bunun yanında marka “Yarınlar İçin Değer” sürdürülebilirlik projesi kapsamında gerçekleştirdikleri, “Öğrenmeye Değer”, “Ustalığa Değer”, “Okullara Değer” temalı projeleriyle bilimsel verilere ve temellere dayanan sürdürülebilirlik uygulamaları yaratarak daha iyi bir gelecek inşa etmeyi amaçlıyor. Ayrıca 53 yıldır hayata geçirdikleri sanat ödülleri organizasyonları ve mimarlarla olan işbirlikleriyle, toplumla beraber ve toplum için çalışmaya devam ediyor.

Umuyoruz “Dyo Markasını Neden Tercih Etmelisiniz?” başlıklı yazımız aklınızdaki soruları cevaplamıştır. Bu ve benzeri tüm yazılarımıza Yapıyorum Blog‘dan ulaşabilirsiniz. Eminiz ki blogumuzdaki onlarca içeriğimiz arasından ilginizi çekecek başka yazılar da bulacaksınız. Yazılarımızda bahsettiğimiz tüm ürünlere de Yapılır üzerinden güvenle ve uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok kıymetli. Görüş, öneri ve gelecek yazılarımız için fikirlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Bırakacağınız yorumlar hem bizim hem de diğer okurlarımız için faydalı olacaktır.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (1)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (1)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Duş Başlığı Nasıl Seçilir? Nelere Dikkat Etmeliyiz? #1021

13 Kas 2020

Duş Başlığı Nasıl Seçilir? Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Banyonuzda değişiklik yapmaya karar verdiniz. Bunun en kolay ve hızlı yollarından biri yeni bir duş başlığı satın almak ve monte etmek.
Klozet Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli? #1345

06 Kas 2020

Klozet Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

Klozet seçimi tüm tuvalet ve banyolar için çok önemlidir. Çünkü klozetler banyo ve tuvaletlerin en gelişmiş ve en önemli vitrifiye elemanlarından biridir.
Klozet Ölçüleri Standart mı? Nasıl Doğru Ölçüde Seçilir? #4451

01 Tem 2021

Klozet Ölçüleri Standart mı? Nasıl Doğru Ölçüde Seçilir?

Klozet ölçüleri genel olarak standarttır fakat piyasada özel üretilmiş klozetlere ve farklı ölçülere de rastlayabilirsiniz. Klozet ölçüleri, insanların klozetleri rahat kullanmaları için tasarlanmış ve özel olarak hesaplanmış ölçülerdir.