Anasayfa » Gömme Rezervuar Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Gömme Rezervuar Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yazımızda gömme rezervuar seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve hangi kriterlere göre seçim yapmanızı anlatacağız. Gömme rezervuar satın almadan önce bu yazıyı okumak doğru ürünü satın almanıza yardımcı olacaktır.

Paylaş :
Gömme Rezervuar Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz? #7787
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 6 dk, 14 sn

Gömme rezervuar seçimi banyonuz için en önemli kararlardan biridir. Gömme rezervuar; günümüzde banyo ve tuvaletlerin vazgeçilmezi haline gelmiş olan atık boşaltma sistemidir. Adından da anlaşılabileceği gibi duvar içine gömülü olduğu için gömme rezervuar seçimini yaparken akıllıca davranmak ve tüm kriterleri değerlendirmek önemlidir.

Yazımızda gömme rezervuar seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve hangi kriterlere göre seçim yapmanızı anlatacağız. Gömme rezervuar satın almadan önce bu yazıyı okumak doğru ürünü satın almanıza yardımcı olacaktır. Aksi takdirde gömme rezervuarınız monte edildikten kısa süre sonra banyonuzda gereksiz tadilatlara ve kırma dökme işlemlerine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Gömme Rezervuar Nedir ve Nasıl Çalışır?

İlk olarak 1964 yılında Geberit markası tarafından piyasaya sunulan gömme rezervuar, günümüzde özellikle yeni inşaatlarda ve tadilatlarda sıkça tercih edilen bir rezervuar çeşididir. Gömme rezervuarın depo kısmı ve mekanizması duvar içinde kalırken dışarıdan görülen sadece kumanda panelidir. Piyasada her zevke uygun, çeşit çeşit kumanda panelleri bulmak mümkündür.

Gömme rezervuarların çalışma prensibi normal rezervuarlarla neredeyse aynıdır. Depodaki su yükseldikçe flatörün ucundaki şamandıra suyun kaldırma kuvvetiyle yükselir ve depoya su alışını durdurur. Tam tersi durumda da su seviyesi düşünce şamandıra alçalır ve bu hareket depoya su alışını tetikler. Kumanda paneli ise basıldığında klozete su akışını sağlayan valfin açılmasını sağlar. Gömme rezervuarlarla ilgili daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak “Gömme Rezervuar Nedir? Nasıl Çalışır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Gömme Rezervuar Seçimi

Gömme rezervuar seçimi yaparken göz önünde bulundurulması gereken birkaç kriter vardır. Bu kriterlerin bazıları teknik kriterlerken diğerleri kullanıcı zevkine göre değişebilir. Bu bölümde sizlere bu kriterlerden bahsedeceğiz.

Tuvalet Çeşidi

Gömme rezervuarlar genelde asma klozetlerle birlikte kullanılsalar da ayaklı klozetler hatta alaturka tuvaletlerle uyumlu gömme klozetler bile üretilmektedir. Bu yüzden gömme rezervuar seçimi yaparken bunu da göz önüne almak gerekir.

Gömme Rezervuar Seçimi
Her türlü duvar tipi için uygun bir Geberit gömme rezervuar vardır.

Duvar Yapısına Uygunluk

Gömme rezervuar seçimi yaparken en önemli ölçütlerden biri gömme rezervuarın monte edileceği duvarın çeşidi (alçıpan, bims, vb…) ve kalınlığıdır. Duvarınızın tuğla, alçıpan, gazbeton olması hiç fark etmez. Geberit Duofix alçıpan duvarlar için uygunken, Geberit Kombifix tuğla, bims ve gazbeton duvarlar için uygundur. Geberit, tecrübesi sayesinde tüm ihtiyaçlara cevap verebilir.

Su Tasarrufu

Gömme rezervuarların kumanda panellerinde genelde biri büyük biri küçük deşarj için olmak üzere iki adet düğme bulunur. Bunlar genelde 3 ve 6 litre su boşaltırlar. Yani fabrikadan bu şekilde ayarlanmış şekilde gelirler. Fakat bunları daha az veya daha çok olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Günümüzde temiz su kaynakları büyük bir hızla tükenmekte ve bu da yakın gelecekte su tasarrufuyla ilgili sıkı önlemlerin gerekebileceğini göstermekte. Ama su tasarrufuna şimdiden önem verirsek ve imkanlarımız dahilinde su tasarrufuna katkı sağlamaya çalışırsak ileride gerekebilecek olan sıkı önlemleri hafifletebiliriz. Bu ufak değişiklikler ve seçimler aynı zamanda faturaları da hafifletecek ve bütçeye de katkı sağlayacaktır.

Gömme Rezervuar Seçimi ve Gürültü

Şehirlerde büyük bir çoğunluğumuz apartmanlarda yaşıyor. Bu da dar alanlara çok fazla insanın sıkışmasına ve mahremiyetin azalmasına neden oluyor. Bu yüzden sessiz olmak ve gürültü kirliliğine katkıda bulunabilecek kaynaklara karşı önlem almak gerekir. Rezervuar da ses çıkarabilecek kaynaklardan biridir. Özellikle Geberit gömme rezervuarların gürültü önleyen ürünlerini tercih ederek gürültü kirliliğinin önüne geçip mahremiyetinizi de arttırabilirsiniz.

Gömme Rezervuar Seçimi
Farklı ihtiyaçlar için farklı boyutlarda gömme rezervuar çerçeveleri

Boyut

Gömme rezervuarlar genelde asma klozetlerle kullanılırlar ve asma klozetler de farklı yüksekliklere asılabilirler. Bunun yanında kumanda panelleri de farklı yüksekliklere asılabilirler. Bu yüzden gömme rezervuarların farklı yüksekliklere ayarlanabilmeleri önemlidir. Gömme rezervuar seçimi yaparken ihtiyacınız olan yüksekliği bilmek ve buna göre bir ürün satın almak son derece önemlidir.

Gömme Rezervuar Seçiminde Kumanda Panelinin Önemi

Gömme rezervuarın dışarıdan görünen tek parçası kumanda panelidir. Bu yüzden gömme rezervuarda estetik ve şıklık kumanda paneli demektir. Piyasada birçok farklı markanın birbirinden şık kumanda panellerine rastlayabilirsiniz.

Gömme Rezervuar Seçimi
Çeşit çeşit Geberit kumanda panelleri

Kumanda paneli satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kumanda paneli ile gömme rezervuarın uyumudur. Farklı marka ve modeldeki kumanda panelleri ve gömme rezervuarlar birbirleriyle uyumlu değillerdir. Kumanda paneli seçimiyle ilgli daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak “Kumanda Paneli Seçimi Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Dayanıklılık

Gömme rezervuarınızı Geberit gibi gömme rezervuarın mucidi olan bir markadan satın alırsanız dayanıklılık konusunda endişe etmeniz gerekmez. Hangi markayı alacak olursanız olun kaliteli malzemeden üretildiğine ve uzun bir garantisi olduğuna emin olun. Geberit gömme rezervuarlar ve montaj elemanları 5 yıl garantilidir. Bunun yanında marka, 25 yıl yedek parça bulundurma garantisi verir. Böylece hem satın aldığınız ürünün ömrü uzar hem de yeni bir gömme rezervuar almayacağınız için değerli kaynaklar tükenmemiş olur.

Siz Gömme Rezervuar Seçiminde Hangi Kriterlere Dikkat Ediyorsunuz?

Gömme rezervuar seçimi yaparken sizler için hangi kriterler önemli; şıklık mı, dayanıklılık mı yoksa hepsi mi? Yorumlara kendi düşüncelerinizi yazarak diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.

Umuyoruz doğru gömme rezervuar seçiminin nasıl olması gerektiğini anlattığımız “Gömme Rezervuar Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?” başlıklı yazımızı beğenmişsinizdir. Banyonuzun fonksiyonel ve uzun ömürlü olması için banyonuzda doğru seçimler yapmanız gerekir. Yazımız umarız bu konuda size biraz fikir vermiştir. Bu ve bunun gibi yazılarımızla sizin merak ettiklerinize cevap vermeye çabalıyoruz. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Duravit: DuraCeram, DuroCast ve DuraSolid #10151

22 Nis 2023

Duravit: DuraCeram, DuroCast ve DuraSolid

Sürdürülebilirlik, teknoloji ve tasarımı birleştiren yenilikçi ürünleri ile öne çıkan vitrifiye ürünleri markası Duravit'in; seramik malzemelerin dayanıklılığını ve performansını artırmak için geliştirdiği DuraCeram, DuroCast ve DuraSolid teknolojilerine ve bu malzemelerle üretilen banyo serilerine yakından bakıyoruz.
Kumanda Paneli Seçimi Nasıl Yapılır? #3339

10 Nis 2021

Kumanda Paneli Seçimi Nasıl Yapılır?

Kumanda paneli seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç özellik vardır. Bu yazımızda sizlere bu seçimi yapmanızda yardımcı olacağız.
Hansgrohe Duş Kanalları İncelemesi #8075

20 Nis 2022

Hansgrohe Duş Kanalları İncelemesi

Hansgrohe duş kanalları kaliteleri ve şıklıklarıyla dikkat çekmektedirler. Hansgrohe; batarya ve armatürleriyle tanıdığımız, kalitesine güvendiğimiz bir markadır. Almanya'da doğmuş olan Hansgrohe, üstün Alman mühendislik tecrübesine sahiptir. Bu yazımızda; Hansgrohe markasının tesisattaki uzun tecrübesini nasıl duş kanallarının tasarımına ve üretimine de taşıdığını yakından göreceğiz.