Anasayfa » Evinizin Değerini Arttırmak için Yapabilecekleriniz

Evinizin Değerini Arttırmak için Yapabilecekleriniz

Ev büyük bir yatırımdır ve bu yüzden evinizi güncel ve bakımlı tutmak çok önemlidir. Yakında satmayı düşünmeseniz bile evinizin her zaman bakımlı olması ve değerli gözükmesi satmaya karar verdiğinizde çok yardımcı olacaktır. Evinizin değerini arttırmak için yapabileceğiniz birçok kolay çözüm vardır. Bu yazımızda bu çözümlerden birkaçını sizlerle paylaşacağız.

Paylaş :
Evinizin Değerini Arttırmak için Yapabilecekleriniz #8600
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 7 dk, 27 sn

Evinizin değerini arttırmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Ev büyük bir yatırımdır ve bu yüzden evinizi güncel ve bakımlı tutmak çok önemlidir. Yakında satmayı düşünmeseniz bile evinizin her zaman bakımlı olması ve değerli gözükmesi satmaya karar verdiğinizde çok yardımcı olacaktır. Evinizin değerini arttırmak için yapabileceğiniz birçok kolay çözüm vardır. Bu yazımızda bu çözümlerden birkaçını sizlerle paylaşacağız.

Evinizi bakımlı tutmak evinizin satış değerini arttırmasının yanında hayat kalitenizi de arttırır. Estetik ve güvenli bir evde yaşamak hayatınızı güzelleştirirken evin içinde yaşayanların verimliliğini de arttıracaktır. Bu yüzden evinizin değerini arttırmak için illa ki evinizi satma planınızın olmasına gerek yoktur.

Evinizi satmak için değerini arttırmak isterseniz ilk göze çarpan noktalardan başlamalısınız çünkü ilk izlenimler çok önemlidir. Bu yüzden evinizin bakımlı, temiz ve yeni gözükmesi yeni alıcıları evinize çekecektir.

Boya/Badana

Evinizin değerini arttırmak ve evinizi güzelleştirmek için yapabilceğiniz en kolay iyileştirme; evinizi aydınlık ve güzel bir renge boyamak olacaktır. Evimizi istediğimiz kadar kaliteli bir şekilde yenileyelim; uyumlu ve iç açıcı renkler kullanmazsak bu yenilikler belli olmaz. Ayrıca ev boyamak herkesin yapabileceği kadar kolay bir iştir. Bu yüzden evinizi yenilemeye karar verdiğinizde hiçbir şeye olanağınız yetmese bile sadece birkaç kova boya sayesinde evinizin tüm havasını değiştirebilirsiniz. Hangi oda için hangi boyayı seçmeniz gerektiğinden renk uyumlarına kadar birçok bilgiyi bulabilceğiniz yazımız “Boya Seçimi ve Boya Kartelası Kullanımı” için buraya tıklayabilirsiniz.

Evinizin Değerini Arttırmak
Evinizi boyamak evinizin değerini arttırmak için hem kolay hem de ucuz bir yöntemdir.

Evinizin Değerini Arttırmak için Islak Mekanları Yenileme

Islak mekanlar eski olduklarını en çok belli eden kısımlardır. Eski vitrifiye ve bataryalar hayatımızı zorlaştırırken evin değerini de düşürürler. Ayrıca bu alanlar su tasarrufu açısından da önemlidir. Yeni nesil bataryaların çoğu dahili perlatörleri sayesinde suya hava katarak tasarruf sağlarlar. Perlatörlerle ilgili daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak “Perlatör Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Banyo Yenileme

Banyo hijyen açısından en önemli mekandır. Bu yüzden evinizin değerini arttırmak için banyonuzda güncelleme yapmak alıcıları evinize çekecektir.

Armatür ve Bataryaları Yenilemek

Banyonuzu yenilerken yapabileceğiniz en uygun fiyatlı ve en göze çarpacak güncelleme; batarya ve armatürleri değiştirmektir. Su lekeleri ve kireçle parlaklığı solan duş ve lavabo armatürlerinizi yeni ve su tasarruflu alternatifleriyle değiştirmek hem su tasarrufuna katkıda bulunacaktır hem de daha temiz ve şık bir görüntü ortaya çıkacaktır. Bu yöntemin hem maliyeti düşüktür hem de yeni armatürlerin montajı kullanıcının kendisinin yapabileceği kadar kolaydır.

Yıkanma Alanlarını Yenilemek

Yıkanma alanlarının hijyenik ve konforlu olması evinizin değerini arttıracaktır. Yıkanma alanlarını yenilemeye karar verirseniz günümüzde son derece moda olan ıslak odaları tercih edebilirsiniz. Küvetler hem pahalıdır hem de temizlikleri zordur. Islak odalar ise duş teknesi bile olmadan inşa edilebilirler ve sadece duşakabin kullanarak oluşturulabilirler.

Vitrifiye Ürünler

Duravit gibi bazı markalar günümüzde ömür boyu garantili vitrifiye ürünler üretip satsalar da eski vitrifiye ürünlerde maalesef böyle bir garanti ve kalite mümkün değildir. Zaman geçtikçe vitrifiye ürünlerde çatlaklar ve renk değişimleri olabilir. Daha temiz ve estetik bir görüntü için zarar görmüş ve eskimiş vitrifiye ürünlerini değiştirmek evinizin değerini arttıracaktır.

Banyo Dolaplarını Değiştirmek

Banyo dolapları bize depolama alanı sağlarlarken istenmeyen tesisat ve sifon görüntülerini de saklamamıza yardımcı olurlar. Banyo dolapları ne kadar neme dayanıklı malzemeden üretilseler de yıllar içinde şişmeler ve boulmalar olabilir. Bu yüzden banyo dolaplarını değiştirmek banyonuzun çehresini değiştirecektir.

Mutfak Yenileme

Güzel, temiz ve güncel bir mutfak; ev ararken ilk baktığımız kriterlerden biridir. Bu yüzden evinizin değerini arttırmak için yapılabilecek en önemli şeylerden biri de mutfağınızı yenilemek olmalıdır.

Eviye ve Batarya’nın Yenilenmesi

Mutfağınızı yenilemek için en kolay ve uygun fiyatlı yöntem eviyenizi ve eviye bataryanızı yenilemektir. Eviye de batarya da kullandıkça çizilir ve su lekeleri oluşabilir. Bunlar da mutfağınıza eski ve bakımsız bir hava verir. Bu yüzden eski eviyenizi yenisiyle değiştirmeniz ve mutfaktaki verimliliğinizi arttıracak olan spiralli bir eviye bataryası monte etmeniz; mutfağınızı çağdaş bir hale getirecektir.

Mutfak Dolapları

Sade, temiz ve sağlam mutfak dolapları; mutfaktaki depolamayı kolaylaştırır. Ayrıca sade mutfak dolapları çok daha kolay temizlenir ve mutfağınıza çağdaş bir hava verir. Bu yüzden mutfak dolaplarınız eskidiyse yenileriyle değiştirmek evinizin değerini arttıracaktır.

Ankastreler

Ankastre beyaz eşyalar günümüzde çokça tercih edilir olmuşlardır. Bunun sebebi mutfakta daha uyumlu ve sade bir görüntü sağlamalarıdır. Ayrıca ankastre ürünlerin temizliği ve bakımı normal beyaz eşyalar kadar kolaydır Eskiyen ankastre ürünlerinizi yenileriyle değiştirmeniz mutfağınızın daha verimli hale gelmesini sağlayacaktır.

Evinizin Değerini Arttırmak
Yeni ve modern bir mutfak hem mutfağın verimiliğini arttırır hem de evinizin değerini arttırır.

Evinizin Değerini Arttırmak için Kapılarınızı Yenilemek

İlk aklımıza gelen yeniliklerden biri olmasa da evinizi güncellemek ve günümüze taşımak için eski iç ve dış kapılarınızı değiştirmek evinizi güzelleştirirken ses yalıtımına da katkı sağlayacaktır. Eski iç kapılardaki cam kısımlar eskir ve kırılmaya meyilli olurlar. Yeni iç kapılar sayesinde evinizdeki güvenliği de arttırabilirsiniz. Ayrıca eski kapılar tam bir izolasyon sağlayamazlar.

Ahşap yaşayan bir malzemedir ve yıllar içinde genişler ve büzüşür. Buna bağlı olarak kapının boyaları da dökülür ve çatlaklar oluşur. Bu yüzden yeni bir kapı satın alacak gücünüz yoksa bile kapıları boyamak ve bakımını yapmak da yeterli olacaktır. İç kapıları boyamayı detaylıca anlattığımız “İç Kapı Boyama Nasıl Yapılır ve Öncesinde Nasıl Hazırlanılır?” başlıklı yazımızı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Dış kapınız çelik değilse kapınızı kaliteli bir çelik kapıyla değiştirmek yeni alıcılara güven sağlayacaktır. Çelik kapılar hem daha güçlü kilitlere sahip olurlar hem de kırılmaları neredeyse imkansızdır.

Siz Evinizin Değerini Nasıl Arttırmayı Planlıyorsunuz?

Bu yazımızda evinizin değerini arttırmak için başvurabileceğiniz birkaç yöntem anlattık. Siz evinizin değerini nasıl arttırmayı planlıyorsunuz? Aşağıdaki yorumlar kısmına evinizin değerini nasıl arttırdığınızı veya arttırmayı planladığınızı yazaraka bize ve diğer okuyucularımıza fikir verebilirsiniz.

Umarız “Evinizin Değerini Arttırmak için Yapabilecekleriniz” başlıklı yazımız ilginizi çekmiştir. Ev çok büyük bir yatırımdır. Bu yazımızda anlattığımız yöntemlerle evinizin değerini arttırabilirsiniz. Bu ve bunun gibi yazılarımızla sizin araştırmalarınıza yardımcı olmaya çabalıyoruz. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilir ve onlarca yazımız içinden size uygun olanları okuyabilirsiniz. Bu ve diğer yazılarımızdaki ürünleri güvenle satın almak içinse Yapılır‘ı inceleyebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Gelecek yazılarımız için araştırmamızı istediğiniz konuları, sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızı okuyup en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (0)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Mutfakta Retro Akımının İzleri ve Dekorasyon Önerileri #11735

19 Şub 2024

Mutfakta Retro Akımının İzleri ve Dekorasyon Önerileri

Sürekli gelişen iç tasarım dünyasında, güçlü bir geri dönüş yapan trendlerden biri de retro estetiktir. Retro stili; canlı renkleri, eğlenceli desenleri ve yumuşak bitişleri ile geçmişi yansıtır. Bundan dolayı retro trendi ile vintage genelde birbirine karışır. Vintage ve retro tasarım trendlerini ise birkaç püf nokta ile birbirinden ayırabilirsiniz. Bu yazımızda, mutfak dekorasyonunda retro trendinin izlerini keşfedeceğiz, retro ve vintage tasarım trendi arasındaki farklara bakacağız ve mutfağınıza geçmişin bir dokunuşunu katmanıza yardımcı olacak bazı dekorasyon önerileri sunacağız.
Açık Hava Mutfağı Nasıl Oluşturulur? #10519

07 Haz 2023

Açık Hava Mutfağı Nasıl Oluşturulur?

Açık hava mutfağı oluştururken mimari tasarım, gölgelendirme, aydınlatma ve bitki düzenlemesi gibi faktörleri dikkate almalısınız. İşlevsellik, konfor, güvenlik ve estetik unsurları bir araya getirerek kişisel zevklerinize ve ihtiyaçlarınıza uygun bir açık hava mutfağı yaratıp; doğru planlama ve malzeme seçimiyle unutulmaz bir dış mekan yaşam alanı elde edebilirsiniz.
Evinizi Temiz Tutmanın Kolay Yolları #11053

26 Ağu 2023

Evinizi Temiz Tutmanın Kolay Yolları

Özellikle yoğun bir programınız veya geniş bir aileniz varsa, evi temiz ve düzenli tutmak göz korkutucu bir görev olabilir. Evinizdeki her odanın ayrı bir temizlik gerektirmesi ile birlikte saklamak istediğiniz veya sergilemek istediğiniz her eşya için ayrı bir özen göstermeniz gerekecektir. Evinizi ve eşyalarınızı temiz tutarak hem siz ve sevdikleriniz için daha hijyenik bir ortam sağlamış olursunuz hem de eşyalarınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Tüm bunlar için her gün saatlerce temizlik yapmanıza gerek yok. Birkaç basit ipucu ile evinizi kolayca temiz tutabilirsiniz aynı zamanda her temizlik yaptığınızda işinizi de kolaylaştırırken evinizin çok daha uzun süre temiz kalmasını sağlayabilirsiniz . Bu yazımızda, evinizi temiz tutmanın en kolay yollarından bazılarını tartışacağız.