Anasayfa » Perlatör Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Perlatör Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Perlatör; suya hava katmaya yarayan ve musluğun başına kolayca takılabilen bir aparattır. Su tasarruf kartuşu olarak da bilinir. Modern musluklarda genellikle dahili bir şekilde gelir. Ama perlatör musluklara sonradan da eklenebilir. Perlatörün en önemli faydaları; su tasarrufu sağlaması ve suyun verimliliğini arttırmasıdır. Bunun yanında suya hava kattığı için su köpük gibi akar ve çok zevkli […]

Paylaş :
Perlatör Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır? #400
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 18 sn

Perlatör; suya hava katmaya yarayan ve musluğun başına kolayca takılabilen bir aparattır. Su tasarruf kartuşu olarak da bilinir. Modern musluklarda genellikle dahili bir şekilde gelir. Ama perlatör musluklara sonradan da eklenebilir.

Perlatörün en önemli faydaları; su tasarrufu sağlaması ve suyun verimliliğini arttırmasıdır. Bunun yanında suya hava kattığı için su köpük gibi akar ve çok zevkli bir su deneyimi yaşatır.

Perlatörün faydaları saymakla bitmez:

  • Suyu filtreler.
  • Suyun hacmini arttırır ve köpüklü bir akış sağlar.
  • Perlatör; suyu havayla karıştırdığı için akıntının hızı artar, bu sayede suyun algılanan basıncı artarken harcanan su miktarı azalır ve su tasarrufu yapılmış olur. Özellikle düşük basınçlı su akışına sahip evlerde çok faydalı olur.
  • Daha az su harcandığı için o suyu ısıtmak için harcanan da azalır, böylece enerjiden de tasarruf sağlanır.
  • Musluktan gelen suyu birçok sicim gibi akıntıya böldüğü için su sıçraması azalır ve daha büyük bir alanı temizlediği için meyve-sebze yıkarken de tabak-çanak yıkarken işiniz kolaylaşır.
  • Suya hava karıştığı için klor kokusu azalır.

Perlatörün suyu havalandırılması 2 adımda gerçekleşir:

  • Su akışına hava katılır ve su minik damlacıklar haline gelir.
  • Damlacıklar haline gelmiş su ve kava karışımı, perlatörün ucundaki filtreden geçerken daha da homojen hale gelip yeniden bir akıntı olarak musluktan akar.

Perlatör Nasıl Takılır?

Musluğunuza/bataryanıza kolaylıkla ekleyebileceğiniz ufacık bir ürün, size büyük faydalar sağlayacaktır. Bu yüzden yeni bir batarya alırken perlatörlü olmasına dikkat edin. Eğer bataryanızda dahili olarak yoksa mutlaka satın alıp bataryanıza yerleştirin.

Perlatör monte etmek son derece basittir. Musluğun ucundaki filtre bir vida gibi gevşetilerek sökülür. Eğer çıplak elle sökemezseniz, bir kerpeten yardımıyla filtreyi gevşetebilirsiniz. Musluğun ucundaki filtreyi söktükten sonra aynı yere perlatörü yivlere yerleştirerek döndürerek takabilirsiniz. Perlatörünüzü takar takmaz su tasarrufuna başlayabilirsiniz.

Çok duyulan fakat ne olduğu tam olarak bilinmeyen perlatör ile ilgili yazımızı umarız faydalı bulmuşsunuzdur. Perlatörlü batarya seçenekleri için online mağazamızı, bilgilendirici diğer yazılarımız için de blogumuzu ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca içeriğimizle ilgili yorum ve görüşlerinizi aşağıya bekliyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (5)

🤗

Pratik (12)

😏

Detaylı (6)

🤓

Zekice (9)

🤠

Yol Gösterici (38)

🤩

Yenilikçi (3)

😜

Eğlenceli (1)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Fayans Nedir? Seramik ve Fayans Arasındaki Fark Nedir? #1665

10 Kas 2020

Fayans Nedir? Seramik ve Fayans Arasındaki Fark Nedir?

Fayans özellkle mutfak ve banyo gibi ıslık mekanların duvarlarında daha çok dekoratif olarak kullanılan suya
Pense Nedir ve Hangi İşlerde Kullanılır? #5108

12 Ağu 2021

Pense Nedir ve Hangi İşlerde Kullanılır?

Penseler; çeşitli objeleri sıkıca tutmak, kesmek, bükmek, ezmek ve sıyırmak için kullanılırlar. Makas veya maşa gibi çalışırlar. Yani sapını açıp kapatarak ağzının ne kadar açılacağını ayarlayabilirsiniz.
Kumanda Paneli Nedir? Ne işe Yarar? #1078

22 Eyl 2020

Kumanda Paneli Nedir? Ne işe Yarar?

Kumanda paneli, gömme rezervuarların çalışmasını kontrol eden banyo elemanıdır. Piyasada en çok mekanik olan kumada panellerine rastlanır.