Perlatör Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?
Perlatör; suya hava katmaya yarayan ve musluğun başına kolayca takılabilen bir aparattır. Su tasarruf kartuşu olarak da bilinir. Modern musluklarda genellikle dahili bir şekilde gelir. Ama perlatör musluklara sonradan da eklenebilir. Perlatörün en önemli faydaları; su tasarrufu sağlaması ve suyun verimliliğini arttırmasıdır. Bunun yanında suya hava kattığı için su köpük gibi akar ve çok zevkli […]
Perlatör; suya hava katmaya yarayan ve musluğun başına kolayca takılabilen bir aparattır. Su tasarruf kartuşu olarak da bilinir. Modern musluklarda genellikle dahili bir şekilde gelir. Ama perlatör musluklara sonradan da eklenebilir.
Perlatörün en önemli faydaları; su tasarrufu sağlaması ve suyun verimliliğini arttırmasıdır. Bunun yanında suya hava kattığı için su köpük gibi akar ve çok zevkli bir su deneyimi yaşatır.
Perlatörün faydaları saymakla bitmez:
- Suyu filtreler.
- Suyun hacmini arttırır ve köpüklü bir akış sağlar.
- Perlatör; suyu havayla karıştırdığı için akıntının hızı artar, bu sayede suyun algılanan basıncı artarken harcanan su miktarı azalır ve su tasarrufu yapılmış olur. Özellikle düşük basınçlı su akışına sahip evlerde çok faydalı olur.
- Daha az su harcandığı için o suyu ısıtmak için harcanan da azalır, böylece enerjiden de tasarruf sağlanır.
- Musluktan gelen suyu birçok sicim gibi akıntıya böldüğü için su sıçraması azalır ve daha büyük bir alanı temizlediği için meyve-sebze yıkarken de tabak-çanak yıkarken işiniz kolaylaşır.
- Suya hava karıştığı için klor kokusu azalır.
Perlatörün suyu havalandırılması 2 adımda gerçekleşir:
- Su akışına hava katılır ve su minik damlacıklar haline gelir.
- Damlacıklar haline gelmiş su ve kava karışımı, perlatörün ucundaki filtreden geçerken daha da homojen hale gelip yeniden bir akıntı olarak musluktan akar.
Perlatör Nasıl Takılır?
Musluğunuza/bataryanıza kolaylıkla ekleyebileceğiniz ufacık bir ürün, size büyük faydalar sağlayacaktır. Bu yüzden yeni bir batarya alırken perlatörlü olmasına dikkat edin. Eğer bataryanızda dahili olarak yoksa mutlaka satın alıp bataryanıza yerleştirin.
Perlatör monte etmek son derece basittir. Musluğun ucundaki filtre bir vida gibi gevşetilerek sökülür. Eğer çıplak elle sökemezseniz, bir kerpeten yardımıyla filtreyi gevşetebilirsiniz. Musluğun ucundaki filtreyi söktükten sonra aynı yere perlatörü yivlere yerleştirerek döndürerek takabilirsiniz. Perlatörünüzü takar takmaz su tasarrufuna başlayabilirsiniz.
Çok duyulan fakat ne olduğu tam olarak bilinmeyen perlatör ile ilgili yazımızı umarız faydalı bulmuşsunuzdur. Perlatörlü batarya seçenekleri için online mağazamızı, bilgilendirici diğer yazılarımız için de blogumuzu ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca içeriğimizle ilgili yorum ve görüşlerinizi aşağıya bekliyoruz.
Bu İçerik Sizce Nasıl?
🤨
Yaratıcı (5)
🤗
Pratik (13)
😏
Detaylı (7)
🤓
Zekice (9)
🤠
Yol Gösterici (38)
🤩
Yenilikçi (3)
😜
Eğlenceli (1)
😲
Şaşırtıcı (1)
Yazar Hakkında
Yapılır
Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.