Anasayfa » Yapı Sözlük » Hidrofor Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

Hidrofor Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

Hidrofor, bir hidrolik sistemin daha az güçlü bir pompa kullanarak aşırı taleplerle başa çıkmasına, geçici bir talebe daha hızlı yanıt vermesine ve titreşimleri yumuşatmasına olanak tanır. Bir tür enerji depolama cihazıdır.

Paylaş :
Hidrofor Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır? #5635
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 23 sn

Halk arasında hidrofor olarak bilinen hidrolik akümülatör bir çeşit basınç deposudur. Suyun basıncının yetmediği yerlerde devreye girerek suyun basıncını arttırıp her noktaya ulaşmasını sağlar. Bu depo dış bir kaynağın depodaki sıkıştırılamayan hidrolik sıvıyı sıkıştırmasıyla oluşur. Hidrolik akümülatör, bir hidrolik sistemin daha az güçlü bir pompa kullanarak aşırı taleplerle başa çıkmasına, geçici bir talebe daha hızlı yanıt vermesine ve titreşimleri yumuşatmasına olanak tanır. Bir tür enerji depolama cihazıdır.

Hidrofor Ne İşe Yarar?

Hidrofor şebeke hattına ya da şebeke suyuna bağlanabilir. Fakat şebeke hattına bağlanırsa sular kesildiğinde hidrofordan faydalanamazsınız. Hidrofor aslen en çok bu nedenle kullanılır; sular kesildiğinde devreye girerek yapıya su verilmesini ve suyun her yere ulaşmasını sağlar. Hidroforların en güzel yanlarından biri basınç düştüğünde veya sular kesildiğinde otomatik olarak devreye girmesidir. Bu yüzden kullanıcıyı yormazlar ve çok kullanışlıdırlar.

Hidrofor Nasıl Kullanılır?

Hidrofor çoğunlukla elektrikle çalışır fakat elektrik kesintilerinde veya elektriğin olmadığı yerlerde de kullanılabilmesi için benzinle çalışan alternatifleri piyasada mevcuttur. Hidroforu satın alırken hidroforun kaç daire için kullanılacağı ve suyu nereye kadar çıkaracağı hesaplanmalıdır. Aksi takdirde hidroforun gücü yerleştirildiği yapıya yetmeyebilir. Hidrofor aslında 3 ana parçadan oluşur; basınç tankı, pompa ve su tankı. Su tankı olmadan hidroforun binaya ulaştıracağı su olmaz. Bu yüzden su tankında yeterli su olmalıdır. Genellikle hidroforun hangi basınçta devreye gireceğini siz ayarlayabilirsiniz. Böylece enerji tasarrufu yaparken hidroforun ömrünü de uzatmış olursunuz.

Umuyoruz “Hidrofor Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazımız hidroforlarla ilgili yeterince bilgi almanıza ve satın alma konusunda karar vermenize yardımcı olmuştur. Doğru ürünleri satın almanıza yardımcı olmak için hidrofor gibi ürünleri sizlere tanıtıyoruz. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u inceleyebilirsiniz. Blogumuzda ilginizi çekecek başka yazılar da bulabileceğinize eminiz. Bu yazımızda ve diğer yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri incelemek ve satın almak içinse Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok önemli. Yorum, soru ve gelecek yazılarımız için fikirlerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınız hem bizim için hem de diğer okuyucularımız için son derece faydalı olmaktadır.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (1)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (7)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Yat Verniği Nedir? Nerelerde Kullanılır? #1825

23 Kas 2020

Yat Verniği Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Yat verniği; yat, tekne gibi deniz taşıtlarında ahşap kısımlara uygulanması için üretilmiş vernik çeşididir ve uygulandığı yüzeyi suya karşı korur.
Vana Nedir, Ne işe Yarar ve Nasıl Çalışır? #977

09 Eyl 2020

Vana Nedir, Ne işe Yarar ve Nasıl Çalışır?

Vana, akışkan olan maddelerin akışını yönetmek yani açmak, kapamak veya kısmak için kullanılan tesisat mekanizmasıdır.
Su Terazisi Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Kullanılır? #4782

20 Tem 2021

Su Terazisi Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Kullanılır?

Su terazisi herhangi bir yüzeyin tam olarak düz olup olmadığını ölçmek için kullanılır. Mesela su terazisini örülmüş bir duvarın düzlüğünü ölçmek için kullanabileceğiniz gibi asılan bir tablonun doğru bir düzlemde olup olmadığını ölçmek için de kullanılabilirsiniz.