Anasayfa » Jakuzi Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Seçilir?

Jakuzi Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Seçilir?

Jakuzi hem yıkanmak hem de masaj için kullanılabilen bir banyo elemanıdır. Elektrikle çalışır ve jetleri sayesinde su ve havayı kullanarak kullanıcıya masaj yapar.

Paylaş :
Jakuzi Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Seçilir? #8781
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 4 dk, 20 sn

Jakuzi hem yıkanmak hem de masaj için kullanılabilen bir banyo elemanıdır. Elektrikle çalışır ve jetleri sayesinde su ve havayı kullanarak kullanıcıya masaj yapar. Jakuzinin çalışabilmesi için suyla doldurulması gerekir. Küvet gibi duşakabine göre daha fazla su harcar fakat çok daha keyifli bir yıkanma alanıdır. Bu yazımızda A’dan Z’ye jakuzilerle ilgili bilmeniz gerekenleri anlatacağız.

Jakuzi Nedir?

Jakuzi; motorla çalışan ve ve bu motorların gücüyle jetlerden çıkan suyla kullanıcısına masaj yapan bir banyo elemanıdır. Su hayatımızın önemli bir parçasıdır. Hem içmek hem yıkanmak hem de serinlemek için suya ihtiyaç duyarız. Jakuzi yıkanma ihtiyacınızı karşılarken evinizde bir spa etkisi de yaratır. Ayrıca jakuziyi motorunu çalıştırmadan da bir küvet gibi kullanabilirsiniz. Sadece jakuzi sayesinde hem duş alabilir hem banyo yapabilir hem de günün stresini atabilirsiniz.

Jakuzi Nasıl Çalışır?

Jakuzi temel olarak elektrikli motorla çalışır. Emiş motoru küvet kısmındaki suyu çeker ve jetler de bu suya basınçlı hava ekleyerek suda kabarcıklar oluşturur ve masaj yapar. Jakuziyi çalıştırmadan önce su doldurmayı sakın unutmayın.

Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Jakuzi çok keyfili bir banyo ürünüdür ve evinizi bir spaya dönüştürür. Fakat herkesin tercihleri farklıdır. Bu yüzden satın alırken doğru jet sayısın seçmek, büyüklüğe karar vermek ve gücünü seçmek önemlidir.

Nasıl kullanılır?

Jakuzinin çalışması için öncelikle suyla doldurulması gerekir. Bunun için giderdeki tıpa kapatılır ve jakuzi bataryadan akan suyla doldurulur. Üşümemek için kullanıcılar genelde sıcak su kullanır. Masaj özelliği açısından da sıcak su ile doldurulması daha faydalı olacaktır.

Jakuziyi doldurduğunuz suyun emiş motorunu geçtiğine emin olun. Aksi takdirde; yani jakuzi az suyla doldurulduğunda motor boşa çalışır ve bozulur çünkü bu motor suyla çalışması için tasarlanmıştır. Jakuzinizi suyla doldurduktan sonra motoru çalıştırabilirsiniz.

Nasıl Temizlenir?

Jakuzi kullanması çok keyifli bir ürün olsa da hem içinin hem de dışının dikkatlice ve özenle temizlenmesi gerekir. Farklı kısımlar için farklı yöntem, ürün ve temizleyiciler kullanmak gerekir. Jakuzinizi temizlemeye başlamadan önce jakuzinin kapalı olduğundan emin olun. Bu başlık altında farklı bölümlerin nasıl temizleneceğini detaylı bir şekilde anlatacağız fakat her zaman öncelikle aldığınız jakuzinin üreticisinin temizleme talimatlarını uygulayın.

Yüzey Temizliği

Jakuzi yıkanma alanı olmasına rağmen üstünde su, kireç ve sabun lekeleri oluşabilir. Jakuziler genelde akrilikten ürertilir. Bu yüzden seramiğe göre çizilmeleri kolaydır. Akriliğin çizilmemesi için ıslak bir beze bulaşık deterjanı dökerek yüzeyi temizleyebilirsiniz.

Nadir de olsa jakuzilerin küvet kısmı seramikten üretilebilir. Bu durumda kullanabileceğiniz malzeme çeşidi daha fazladır. Doğal bir seçenek arayanlar için karbonat ve sirke uygunken hızlı ve etkili bir çözüm arayanlar piyasadaki seramik yüzey temizleyicilerini kullanbilirler.

Jakuzi Jetlerinin Temizliği

Bazı jakuzilerde jetler temizlenmek için çıkarılabilir. Bu durumda temizlik çok kolay olacaktır. Sökülen jetler sirke, limon ve bulaşık deterjanı eklenmiş suyla dolu bir leğene konarak yaklaşık 1 saat bekletilir. Daha sonra düzgünce durulanan jetler jakuziye geri monte edilir. Eğer jetler sökülemiyorsa jakuzi suyla doldurulup içine 2 su bardağı sirke ve yarım bardak bulaşık deterjanı eklenerek jakuzi 5 dakika boyunca çalıştırılır. Daha sonra bu su boşaltılır ve jakuzi sadece suyla doldurulup 5-10 dakika daha çalıştırılır.

Filtre Temizliği

Bazı jakuzilerde kirleri ve motoru bozabilecek parçaları tutmak için filtre vardır. Bunlar da en çok kirlenen parçalardandır. Bu yüzden eğer sahip olduğunuz jakuzi markasının önerdiği bir solüsyon varsa onunla yoksa da tazyikli suyla filtrenin rengi açılana kadar temizleyin. Bu filtrelerin belli sürelerle tamamen değiştirilmesi gerekebilir. Bunu ve filtreleri ne kadar sürede değiştirmeniz gerektiğini üreticinize danışabilirsiniz.

Umuyoruz ki “Jakuzi Nedir, Nasıl Kullanılır ve Nasıl Seçilir?” başlıklı yazımızı açıklayıcı bulmuşsunuzdur. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Blogumuzda bunun gibi, yapı ürünleri ile ilgili veya başka konularla ilgili açıklayıcı yazılar bulabilirsiniz. Bu yazımızda ve diğer yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri uygun fiyatlarla satın almak içinse Yapılır‘ı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Yazılarımızla ilgili sorularınızı ve önerilerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızla gelecek yazılarımızın konularını da belirleyebilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (4)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (1)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Şamandıra Nedir? Ne işe Yarar? #743

26 Ağu 2020

Şamandıra Nedir? Ne işe Yarar?

Şamandıra; suyun yüzeyinde kalabilen, içi boş plastik veya metal araçtır. Batmadan su yüzeyinde kalabilmeleri nedeniyle birçok alanda kullanılabilirler.
Weber Yapı Kimyasallarını Tercih Etmek için 8 Neden #3561

01 May 2021

Weber Yapı Kimyasallarını Tercih Etmek için 8 Neden

Bu yazımızda sizlere Weber markasının neden bir numaralı yapı kimyasal markası olduğunu ve neden sizin de Weber'i tercih etmeniz gerektğini anlatmaya çalışacağız.
Sıvı Conta Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır? #3497

15 Nis 2021

Sıvı Conta Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

Sıvı conta kulağa ne kadar farklı gelse de aslında her gün tamirat ve bakım işlerinde kullanılan kimyasal bir maddedir. Kullanıldığı bağlantıya conta gibi sızdırmazlık ve izolasyon sağlamakta kullanılan kimyasal bir üründür.