Anasayfa » Kanalsız Klozet Nedir? Ne işe Yarar?

Kanalsız Klozet Nedir? Ne işe Yarar?

Kanalsız klozetlerde suyun klozete yayılmasını sağlayan kanallar ya tamamen açıktır ya da hiç kanal yoktur bu sayede temizlikleri çok daha kolaydır.

Paylaş :
Kanalsız Klozet Nedir? Ne işe Yarar? #1025
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 1 dk, 31 sn

Klozetler, banyo ve tuvaletlerimizin en önemli ve en gelişmiş parçalarından biridir. Kanalsız klozetler bu elemanların daha da gelişmiş halidir. Klozetin hijyeni, kolay temizlenebilirliği, dayanıklı olması ve su tasarrufu yapması çok önemlidir. Su tasarrufu özellikle çok önemlidir çünkü tahmin edilebileceği üzere rezervuarlar çok su harcamaktadırlar. Kanalsız klozet, yukarıda saydığımız tüm açılardan size avantaj sağlayacak yeni nesil klozet çeşididir.

Yeni sayılabilecek kanalsız klozet teknolojisiyle birlikte, klozetler için yeni bir dönem başlamıştır. Bu da demektir ki yeni bir klozet seçerken artık önünüzde iki seçenek var: kanalsız klozet veya kanallı (geleneksel) klozet.

Geleneksel (kanallı) klozetlerde rezervuardan gelen suyun hareket ettiği kapalı kanallar vardır. Böylece su klozetin çeperindeki her noktaya ulaştırılabilir. Fakat bu kanallar kapalı olduğu için temizlenmeleri zordur. Kanalların içine ulaşmak tam olarak mümkün olmadığı için tam bir hijyen sağlanamaz. Ayrıca bu kanallar ve delikler mikroorganizmaların çoğalması için elverişli ortamlar sağlarlar.

Kanalsız klozetlerde suyun klozete yayılmasını sağlayan kanallar ya tamamen açıktır ya da hiç kanal yoktur bu sayede klozette kenarlar ve köşeler daha azdır. Böylece klozetin temizliği kolay olduğu gibi, klozet kir de tutmaz. Ayrıca suyu çok hızlı bir şekilde püskürttüğü için daha az suyla geleneksel klozetlerin temizliği sağlanabilir.

Kanalsız klozetler hem daha şıktır hem de temizlenmeleri ve temiz kalmaları çok daha kolaydır. Farklı banyo fikirleri için sizleri “Küçük Banyo Tasarım Önerileri ve Fikirleri” başlıklı yazımızı okumaya ve kanalsız klozet çeşitlerimizi incelemeniz için de yapilir.com‘a bekliyoruz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (3)

🤗

Pratik (0)

😏

Detaylı (6)

🤓

Zekice (3)

🤠

Yol Gösterici (10)

🤩

Yenilikçi (1)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (1)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Kurbağacık Anahtar / İngiliz Anahtarı Nedir? #1262

02 Eki 2020

Kurbağacık Anahtar / İngiliz Anahtarı Nedir?

İngiliz anahtarı olarak da bilinen kurbağacık anahtarlar, somunları veya cıvataları sıkmak veya genişletmek için kullanılırlar.
Redüksiyon Nedir ve Nerelerde Kullanılır? #3311

01 Nis 2021

Redüksiyon Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Redüksiyon; kelime anlamı olarak azaltma, küçültme ve daraltma anlamına gelir. Tesisatta da farklı kalınlıklardaki boruları birleştirmede kullanılır.
Cam Kazıyıcı Nedir ve Hangi Durumlarda Kullanılır? #4972

05 Ağu 2021

Cam Kazıyıcı Nedir ve Hangi Durumlarda Kullanılır?

Boya yaparken ne kadar dikkat edilse de pencere camlarına boya damlayabilir/sürünebilir ya da çoğu üründe olduğu gibi cam da üzerinde yapışkanlı etiketiyle gelir. Ayrıca özellikle ahşap camlarda cama macun sürünebilir ve bunu diğer aletlerle temizlemek zordur.