Anasayfa » Mercek (İnceleme) » Klozet Kapağı Nedir ve Nasıl Seçilir?

Klozet Kapağı Nedir ve Nasıl Seçilir?

Yeni bir eve taşınıldığında hijyen adına ilk yapılan şeylerden biri klozet kapağını değiştirmektir. Klozetin kendisini değiştirmek daha zor ve pahalı olacağı için klozet kapağı değiştirmek çok daha mantıklıdır. Tam da bu yüzden klozet kapakları çok gerekli ve kullanışlı ürünlerdir.

Paylaş :
Klozet Kapağı Nedir ve Nasıl Seçilir? #6319
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 4 dk, 43 sn

Klozet kapağı klozetleri daha konforlu hale getiren ve klozetlerde hijyen sağlanmasına yardımcı olan banyo ürünüdür. Klozetler kendi başlarına kolay temizlenebilir bir ürün olmalarına rağmen kullanıcının hem daha rahat etmesi hem de klozet kapağının daha kolay bir şekilde temiz tutulabilmesi sebebiyle beraber kullanılırlar. Ayrıca bu ürünleri değiştirmek son derece kolay bir işlemdir. Markadan markaya değişse de kullanıcının yapabileceği kadar kolay bir iştir.

Yeni bir eve taşınıldığında hijyen adına ilk yapılan şeylerden biri klozet kapağını değiştirmektir. Klozetin kendisini değiştirmek daha zor ve pahalı olacağı için sadece kapağı değiştirmek çok daha mantıklı ve sağlıklıdır. Tam da bu yüzden bu ürünler çok gerekli ve kullanışlı ürünlerdir. Klozetleri bu vazgeçilmez aksesuar olmadan kullanmak mümkün değildir. Bahsettiğimiz aksesuarlar genelde plastikten veya ahşaptan üretilirler. Bunlar dayanıklı olmalarının yanı sıra sıcak malzemelerdir. Bu sayede soğuk günlerde klozete oturduğunuzda daha az soğukluk hissedersiniz.

Farklı Seçenekler

Malzemelerine Göre Klozet Kapakları

Klozet kapakları genelde Duroplast veya Termoplast malzemeden yapılırlar. Bu malzemeler kolay temizlik sağlarken leke ve mikroorganizmaların tutunmasını da zorlaştırır. Ahşaptan yapılmış kapaklar da piyasada bulunmaktadır fakat bunlar Duroplast ve Termoplast kadar hijyenik değillerdir çünkü gözenekli yapıya sahiptirler.

Duroplast

Duroplast; ısıyla şekillenen plastik bazlı bir malzemedir. Bakalit ve formikaya yakın bir malzeme olan Duroplast’ın içinde yün veya koton lifler vardır. Bu lifler de malzemeyi daha dayanıklı hale getirir. Kolayca şekillendirilebilen ve pürüzsüz bir yüzey elde edilebilen Duroplast; bu özellikleri sayesinde klozet kapağı için çok uygun bir materyaldir. Doğu Almanya’da araba üretiminde de kullanılmış olan Duroplast son derece hafif ve dayanıklı bir malzemedir. Fakat içinde lif olarak artık kotonlar rahatça kullanılabilmesine karşın, malzemenin kendisi geri dönüştürülememektedir. Bu yüzden arabalarda çeliğin yerini alamamıştır.

Termoplast

Duroplast gibi ısıyla şekillenen bir polimer olan Termoplast; başka bir hijyenik malzemedir. Isıyla kolayca esnek bir hale gelen Termoplast, soğuyunca da rijit, sabit bir hal alır. Termoplastik hem gözeneksiz bir yapıya sahiptir hem de insan sağlığını tehdit etmez. Bu sayede oyuncuklarda ve telefonlarda bile kullanılabilir.

Özelliklerine Göre Klozet Kapakları

Günümüzde piyasada birbirinden farklı özelliğe sahip birçok kapak bulunmaktadır. Bu bölümde belli başlı çeşitlere göz atacağız.

Yavaş Kapanma

Klozet kapakları sık temizlense de kimse bu aksesuarlara gereğinden fazla dokunmak istemez. Bu yüzden bu ürünleri kapatırken elimizden bırakırız ve bu da yüksek sese neden olur. Bunu önlemek için günümüzde çoğu marka kullanıcılarına amortisörlü seçenekler sunmaktadır. Amortisör sayesinde kapak yavaş kapanır ve ses çıkarmadığı gibi klozete de çarpmamış olur. Böylece klozet zarar görmez ve de gürültü çıkmamış olur.

Slim/İnce

İnce klozet kapakları hem yer kaplamazlar hem de klozetlerle bir göründükleri için gözü de yormazlar. Daha sade bir görüntü sağlayan bu seçenek, tüm banyolara uyum sağlar ve banyonuzda daha çağdaş bir hava yaratır. Özellikle farklı ve şık bir klozete sahipseniz, ince kapak seçeneği doğru bir karar olacaktır.

Yüksek Teknolojili Klozet Kapakları

Piyasada farklı ihtiyaçlar için özelleşmiş ürünler bulabilirsiniz. Bunlardan akla ilk gelen Duravit Sensowash olacaktır. Duravit Sensowash bide yerine kullanılabildiği gibi ortam ışığı sağlayarak geceleri uykunuzu açmadan tuvaleti kullanmanıza da yarar. Duravit Sensowash’la ilgili daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak “Duravit Sensowash Nedir ve Nasıl Çalışır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Doğru Klozet Kapağı Nasıl Seçilir?

Doğru klozet kapağını seçmek ve satın almak için öncelikle klozetinizin markasını ve hatta modelini bilmeniz gerekir. Klozet ve kapağın birbirine uyması için, markalarının aynı olması gerekir. Klozetiniz Vitra marka ise, klozet kapağınız da Vitra markasına ait olmalıdır ya da klozetiniz Creavit marka ise klozet kapağını da Creavit markasından seçmeniz gerekir. Her ürünün ölçüsü, uyması gereken klozete göre tam olarak hesaplanırken ürünün montaj yöntemi de markadan markaya değişmektedir.

Sizin Seçiminiz Hangisi?

Yazımızda farklı klozet kapağı çeşitlerinden bahsetmeye ve bu ürünleri açıklamaya çalıştık. Siz hangisini tercih edeceğinizi yorumlara yazarak diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.

Umuyoruz ki “Klozet Kapağı Nedir ve Nasıl Seçilir?” başlıklı yazımızı açıklayıcı bulmuşsunuzdur. Benzer yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u ziyaret edebilirsiniz. Blogumuzda bunun gibi, yapı ürünleri ile ilgili veya başka konularla ilgili açıklayıcı yazılar bulabilirsiniz. Bu yazımızda ve diğer yazılarımızda bahsettiğimiz ürünleri uygun fiyatlarla satın almak içinse Yapılır‘ı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Yazılarımızla ilgili sorularınızı ve önerilerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Yorumlarınızla gelecek yazılarımızın konularını da belirleyebilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (1)

😏

Detaylı (3)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (3)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Banyonuzu Daha Güvenli Hale Getirmek için Neler Yapabilirsiniz? #10552

21 Haz 2023

Banyonuzu Daha Güvenli Hale Getirmek için Neler Yapabilirsiniz?

Banyo; kaygan ve ıslak zemini, sert yüzeyleri ve keskin kenarlara sahip mobilyaları ile evdeki en tehlikeli odalardan birisi olarak sayılabilir. Banyoda yaşanan kazalar küçük yaralanmalara sebep olabileceği gibi ölümcül de olabilir. Bu yüzden banyoda konu güvenlik olduğunda özel önlemlerin alınması gerekir. Bu güvenlik önlemlerini almak ise çok pahalı ve zahmetli değildir. Önlemlerinizi alarak sizin ve sevdiklerinizin başına gelebilecek birçok kazayı önlemiş olursunuz. Bu yazımızda banyonuzu daha güvenli hale getirmek için uygulayabileceğiniz bazı pratik çözümlerden bahsedeceğiz.
Ahşap Bakımı Yapmak Neden Önemlidir? #12097

09 Tem 2024

Ahşap Bakımı Yapmak Neden Önemlidir?

Ahşabın dayanıklılığı ve doğal güzelliği nedeniyle hayatımızın her alanında bir yer tutar. Ancak ahşabın uzun ömürlü ve sağlam kalabilmesi için düzenli bakım gerektirir. Ahşap bakımı; sadece görünümünü korumakla kalmaz, aynı zamanda malzemenin dayanıklılığını ve sağlamlığını artırır. Doğru bakım ile ahşap ürünlerin ömrü uzatılabilir ve estetik görünümleri korunabilir.
Duravit Teknolojileri Nelerdir? Yakından Bakalım #8215

17 May 2022

Duravit Teknolojileri Nelerdir? Yakından Bakalım

Duravit’i tercih etmek için birçok neden var, bunlardan biri de Duravit’in muhteşem teknolojileri. Özellikle klozette yarattıkları yenilikler ve teknoloji sayesinde klozetleri temizlemek kolaylaşırken kullanıcıların hayatı da kolaylaşıyor.