Anasayfa » Yapı Sözlük » Kroşe (Elektrik Tesisatında Sıkça Kullanılan) Nedir?

Kroşe (Elektrik Tesisatında Sıkça Kullanılan) Nedir?

Kroşe; duvarın sıva üstünden gereken kabloların sabit ve derli toplu tutulması için kullanılan parçadır. Kroşenin birçok farklı çeşidi vardır fakat en yaygın kullanımı olan çeşidinde kabloyu tutan kısım genelde plastiktir ve bir tarafında kabloyu duvara sabitlemek için çivi bulunmaktadır.

Paylaş :
Kroşe (Elektrik Tesisatında Sıkça Kullanılan) Nedir? #4659
Yayın Tarihi:
Ortalama okuma süresi: 2 dk, 1 sn

Kroşe; duvarın dışından (sıva üstü) yürütülmesi gereken kabloların sabit ve derli toplu tutulması için kullanılan parçadır. Kroşenin birçok farklı çeşidi vardır fakat en yaygın kullanımı olan çeşidinde kabloyu tutan kısım genelde plastiktir ve bir tarafında kabloyu duvara sabitlemek için çivi bulunmaktadır. Çiviye takılı plastik kısım istenilen şekilde döndürülebilir.

Klasik çivili kroşeler sadece kabloları sabitlemek için değil yönlendirmek için de kullanılırlar. Özellikle kapı, giriş, pencere gibi yerlerin çevresini rahatça dönmek için kullanılırlar. Kısacası kroşeler sayesinde kablolarınıza takılmazsınız ve kablolarınızı istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz.

Yapışkanlı Kroşe

kroşe
Yapışkanlı koreşe

Eğer duvarınızda delik açmaktan çekiniyorsanız kendinden yapışkanlı kroşeleri tercih edebilirsiniz. Yapışkanlı kroşeleri kullanmak için plastik kelepçelere ihtiyaç duyarsınız. Kabloları kroşenin üstündeki deliklerden geçirilmiş plastik cırt kelepçeyle sabitleyebilirsiniz. Aynı zamanda bu kroşeleri duvara veya başka bir yüzeye süsler asmak için de kullanabilirsiniz. Tüm bunların yanında görselde de gördüğünüz gibi özellikle birden çok kabloyu birarada tutmak isterseniz yapışkanlı korşe ve beraberinde kullanacağınız cırt kelepçe normal çivili kroşeden daha faydalı olacaktır.

Kroşeler genelde beyaz ve siyah olmak üzere iki renkte üretilir. Duvarınızın rengine uyacak şekide doğru renkte kroşe seçmeniz daha estetik ve bütüncül bir görüntü sağlayacaktır.

Umuyoruz ki “Kroşe (Elektrik Tesisatında Sıkça Kullanılan) Nedir?” başlıklı yazımızı açıklayıcı ve anlaşılır bulmuşsunuzdur. Bu yazımızı beğendiyseniz benzer yazılarımız ve farklı kategorilerdeki yazılarımız için Yapıyorum Blog‘u inceleyebeiirsiniz. İçeriklerimizde bahsettiğimiz ürünleri uygun fiyatlarla ve güvenli bir şekilde satın almak için ise Yapılır‘i ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınız bizim için çok değerli. Görüş, düşünce ve yazımıza eklemek istediklerinizi aşağıya yorum kısmına yazabilirsiniz. Unutmayın yorumlarınızla hem bize hem de diğer okuyucularımıza yardımcı olabilirsiniz.

Bu İçerik Sizce Nasıl?

🤨

Yaratıcı (0)

🤗

Pratik (3)

😏

Detaylı (0)

🤓

Zekice (0)

🤠

Yol Gösterici (2)

🤩

Yenilikçi (0)

😜

Eğlenceli (0)

😲

Şaşırtıcı (0)

Yazar Hakkında

Yapılır

Yapılır

Yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli ve özgün tasarımlı yapı malzemeleri Yapılır'da! Banyo mobilyalarından lavabo ve klozete, seramikten batarya ve musluklara uzanan geniş bir çeşitlilik sunan online mağazamız, her bütçeye ve zevke uygun ürünlerimiz ile sizleri bekliyor.

Yorum Yazın

Eposta adresiniz yayınlanmaz.

İlginizi Çekebilir

Drenaj Nedir, Nerelerde Uygulanması Gerekir? #5351

26 Ağu 2021

Drenaj Nedir, Nerelerde Uygulanması Gerekir?

masıyla ve yeşil alanların azalmasıyla doğal drenaj da azalmıştır. Bugün bizim yazımızda bahsedeceğimiz daha çok insan yapımı/sunni drenaj olacak.
Cıvata Nedir? Cıvata ve Vida Arasındaki Fark Nedir? #1741

17 Kas 2020

Cıvata Nedir? Cıvata ve Vida Arasındaki Fark Nedir?

Cıvata; iki parçayı birbirine gerektiğinde sökülebilecek şekilde monte etmek için kullanılan yivli, metal vida benzeri parçadır.
Trifon Nedir ve Hangi İşlerde Kullanılır? #3477

21 Nis 2021

Trifon Nedir ve Hangi İşlerde Kullanılır?

Trifon bir ağaç vidası çeşididir. Trifon özellikle daha güçlü bir vidalamanın gerekli olduğu işlerde ahşaba vidalama işleri için kullanılır.